Keresés

Részletes keresés

Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.08.15 0 0 149
Igen, igy egy kicsit macerás neked a ha küldeni is és fogadni is a paypal-on keresztül akarsz mert ahogy emlitetted két account-ot kellene használni. Fogadásra nem lenne jobb neked a BIDPAY? Gondolom ismered!?

IP cim és belépés: Szerintem semmi probléma nincs ezzel hogy honnan lépsz fel. A paypal rendszere alkalmas pénzküldésre az aukciós vásárlásokon kivül is. A fogadónak is kell rendelkeznie account-tal ha ez megvan, csak az e-mail cimére van szükséged.

Pl: Küldeni akarsz pénz paypal-on keresztül "Jürgen Prosztonak" Ausztriába. Megkérdezed van e accountja elküldi az e-mail cimét ami "verified" és indulhat a tranzakció...
Előzmény: Offshore (145)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.08.15 0 0 148
Igen, de akkor ugyebár nem a magyar országról regisztrált accountomba lépek be. Az account-hoz... akármelyikhez, Burkina-Fasso-ból is hozzálehet férni ha van internet kapcsolat.
Előzmény: Offshore (146)
NickE Creative Commons License 2005.08.15 0 0 147

Szerintem első körben érdemesebb lenne megtudni PayPaléktól (továbbiakban PP), hogy mennyire dolgoznak a listán hátrébb szereplő országok előrehozatalán.

Régebben olvastam néhány fórumot, ahol a külföldi PP használat volt a téma.

Van néhány amerikai és svájci bank, ahol online tudsz számlát nyitni. Az amerikaiak szigorúbbak, a svájciak jobbak, viszont PP jobban szereti az amerikai számlát. Természetesen bankkártya is jár + online tudod intézni a bankügyeket. Szerintem neked ez kell. Részletekről sokat nem tudok, mert nekem nem ér havi x ezer forintot az egész PP. Ja, külföldi lakhelyről kell a papir és ha rájönnek, hogy csalsz, akkor zárolják az accountod.

(én jobban örülnék, ha Hungary előreugrana a listán mondjuk 2 helyet :-)

Offshore Creative Commons License 2005.08.15 0 0 146

Tehát röviden a kérdés:

Van köztetek valaki, aki külföldi, pénzek fogadására is képes Paypal hozzáférését Magyarország területéről bejelentkezve használta, és nem volt vele semmi gondja?

Offshore Creative Commons License 2005.08.15 0 0 145

Tehát nekem, mint Magyaroszágon élő embernek azt javaslod, hogy ha pénzt akarok fogadni eBay-ezéssel Paypal-on keresztül, akkor ezt tegyem angliai bankkártyával, és rendeljek hozzá angliai számlázási címet a Paypal hozzáférésben.

Értem. Ez szerencsére nem gond, haverom éppen most megy ki ősszel dolgozni, megadom majd az ő tartózkodási helyét címnek.

Ha viszont rendelni akarok valamit Budapestre, akkor azt csak egy másik Paypal hozzáféréssel, és egy egészen más, magyarországi bankkártyával érdemes megtenni (ami ugye már engedélyezett).Ezt is vágom.

Mindez ugye azt jelenti, amivel számolnom kell, az az egyszeri 40 ezer forintos költség, ami az angliai bankkártya díja. Ezt még kibírom. :-)

Akkor már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul.

• Ha nekem van egy angliai számlázási címhez rendelt Paypal hozzáférésem angliai bankkártyával, akkor okozhat-e gondot, hogy azt magyarországi IP-címről lépek be a rendszerbe?

Mert ugye a távoli asztal szolgáltatással nyújtott londoni virtuális szerver havi díját rendszeresen fizetni elég húzós, ezért nagyon örülnék, ha nem lenne rá szükség.

Offshore - 2005

Előzmény: Bering de la Cruz (144)
Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.08.15 0 0 144
Szia!

Megpróbáltam követni amit irtál. A paypal dologról annyit.. ha Magyarországról regisztrálsz paypal accountot akkor azt csak Magyarországon kibocsájtott Credit illetve Debit kártyákkal tudod megtenni mivel más szolgáltatás jelen pillanatban nem áll rendelkezésre azoknak akik Magyarországról regisztráltak. A kártyát a regisztrációnál minden esetben check-ja a paypal hogy megegyeznek e az adatok amit bevittél. A lényeg ha debit vagy credit kártyával regisztrálsz a kártya számlázási illetve szállitási cimének meg kell egyezni a paypal accountban. Amit nem tudsz megváltoztatni a kártya adatok megadásánál....Felvehetsz további szállitási cimeket is az accountba, de ezeknek is az adott országban kell lennie. Ez alól kivétel amikor az Ebay.com-on használod a paypal accountodat mert ott az Ebay.com lehetőséget kinál a different shipping adress integrálására. Tehát Európából fizetsz és Amerikai cimre kéred a szállitást, ez sokan csinálják és legtöbbször az eladó is engedélyezi ezt a lehetőséget.
Előzmény: Offshore (143)
Offshore Creative Commons License 2005.08.15 0 0 143

Hello mindenkinek.

Én már lassan egy éve fejlesztgetek olyan webes megoldásokat, ahol nagyon jól jönne, ha Paypallal tudnék pénzt fogadni.

Na már most, mivel a rendszerben Magyarország csak azon országok listán szerepel, ahol csak pénzt lehet küldeni. (Ráadásul a Visa Electron kártyámmal még azt sem, mert nincs a hátán az az azonosítószám, amit meg kell adni a regisztrációnál).

(Mindenképpen Paypal-ban gondolkodom, mert az nagyon-nagyon népszerű, ráadásul idehaza még a bankkártyás fizetés se jó megoldás, ugyanis a külföldről jövő pénzek fogadására alkalmas devizaszámlák nyitásához egy sor szakhatósági igazolást kellene beszereznem. Ezek megszerzésére magánemberként nem sok sanszom van.

Persze át lehet hidalni a problémák nagy részét, például a három éves folyamatos működést előíró szabályt azzal, hogy egy évek óta működő hazai céget vásárolok meg, felvenném a tevékenységi körök közé, amit előírnak, esetleg jelképes összegért megbíznék strómanként egy szakit, akinek az alkalmazását szintén előírjék, de az összes adminisztratív marhaság így is megfojtana, tehát a hazai számla, és cégalapítás felejtős kategória.)

Volt már itt, ebben a topikban is valaki, aki elmondta, hogy neki párhuzamosan van a Paypal hozzáféréséhez rendelve hazai, és külföldi bankkártya is, amellyel már a pénz fogadása nem probléma. Én is valami hasonló dologban gondolkodom.

Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem, ha valaki tudja a válaszok valamelyikét, akkor nagyon megköszönném, ha bírná ide.

•  Tehát az első kérdés, hogy ha külföldi bankkártyámmal összerendelt Paypal hozzáférésemet budapesti számítógépről próbálom mendzselni, akkor az jelent-e bármilyen problémát, vagy letiltanak?

(Ha megnézitek a Paypal katalógusát az engedélyezett országokról, akkor láthatjátok, hogy indokolt a kérdés, ugyanis külön kategóriába vannak osztva azon országok, melynek polgárai hazai bankokba bár nem fogadhatnak összegeket, de amerikai területen nyitott számláikba minden további nélkül. Magyarországnál még ez a lehetőség sincs feltüntetve.)

Ha, ahogy sejtem, valóban létezik ilyen országok szerinti IP-ellenőrzés, ami megakadályozza, hogy menedzseljek itthonról külföldi, fogadáskész számlát, erre az esetre már találtam megoldást. Elő kell fizetni angliai webhoszting szolgáltatónál olyan szolgáltatásra, amelyhez lehet kapcsolódni a Windows XP távoli asztal kapcsolatával. Ezek után a Paypal oldalára nem otthonról, hanem a bérelt virtuális szerveren keresztül jelentkeznék be, ami úgy látná, mintha a szigetország területéről neteznék.

Ezzek kapcsolatban az egyedüli probléma, hogy ez havi 46 font (17 ezer forint) lenne, így ha nem kötelező, inkább kihagyom.

• A második kédés az, hogy ha külföldi bankkártyával akarok pénzt fogadni Paypal-lal, akkor jelent-e problémát a budapesti lakhelyem?

Ha gondot jelent, akkor se feltétlenül probléma, mert erre is megtaláltam a megoldást.

Nem kell feltétlenül Mátyás király igazmondó juhászának lenni a hivatalos adatok megadásánál, és egy olyan londoni offshore iroda címét kell megadni lakhelyként, amelyik jutányos áron vállal postatovábbítást nekem Pestre. Ilyen irodából szerencsére van rahedli, csak ugye ez megint rendszeres havi kiadást jelentene, amit a lehetőség szerint szintén kényelmesebb lenne megspórolni, ha nem feltétlenül szükséges.

• Ha harmadik kérdésem, hogy hogyan lehet a legolcsóbban pénzfogadásra kész, Paypal-nak is megfelelő dombornyomott angliai bankkártyához hozzájutni?

Találtam 99 fontért (37 ezer forint) már ajánlatot, ami megfelel az igényeimnek, és nem is igényel személyes jelenlétet az ügyintézés, mert a díj átutalása után elpostázzák nekem a kártyát, ráadásul még a fizikai birtoklása előtt, a regisztráció után csupán egy nappal használhatom, de ne esetleg valaki tud olcsóbb megoldásról, akkor örülnék.

Mondjuk, ha amúgy is ajánlottá válik az kamu angliai lakcímbejelentés, akkor papíron helyi lakosként mintha lennének dögivel ingyenes kártyák, ahol a díj kimerül az átutalási jutalékokban. Ehhez kicsit füllenteni kell, esetleg ki is kell utazni fapadossal, de Istenem, ennyi még belefér. :)

Ha bárki tud bármire válaszolni, akkor nagyon hálás lennék.

Mindenképp meg szeretném oldani, hogy na kelljen egynyomott gyarmati benszülöttként élnem, csak mert nem nyugatabbra lakom, és bekapcsolódhassak a világkereskedelem vérforgásába.

- Offshore @ 2005 -

MErlin Creative Commons License 2005.08.14 0 0 142
Sziasztok!

Voipbuster-re szeretnék utaltatni 1Eurót.
Ha jól vettem ki a fórumból Paypal-nál nincs abból gond, hogy a Voipbuster oldala megjegyzi a kártya adatait és így le tudnék terhelni még x-szer 10, 25 Euro-t.

Amennyiben bevállalja valaki kérem írja meg e-mail-ben (merlin(kukac)freemail.hu) számlaszámát és, hogy mennyit utaljak. (Milyen díja van Paypal-nak?)
(Persze válaszlevelemben megírom a VP login/pass párosomat.)

Köszönetel:
Merlin
NickE Creative Commons License 2005.08.12 0 0 141

Oké, köszi. Igy sajnos én nem regisztrálom magam, kár hogy ilyen sok megkötés van a Paypalnál. Egyébként is a pénzfogadás érdekelne jobban.

Van 1000 kis online pénzküldő cég, pl Moneybookers, akinél mindenféle probléma nélkül beregisztráltam magam, ugyanazok a jogok illetnek meg, mint bármely más europolgárt, tudok küldeni, fogadni, ismerik a magyar bankok zömét bankszámlaszám alapján, ..., szóval nem értem, hogy mi a poén a Paypalnak ebben a kirekesztésben, mikor sokkal kissebb cégek meg tudják oldani, hogy tényleg nemzetközi szolgáltatást nyújtsanak.

(kár, hogy a paypal az "elterjedt"..)

Előzmény: edk440 (140)
edk440 Creative Commons License 2005.08.12 0 0 140
Azért van így, mivel itthonról csak hitelkártyásan lehet fizetni, olyat meg Personal accountos nem tud fogadni. Ha pedig upgrade-el, akkor _minden_ neki érkező pénzből jutalékot von le a PP.
Előzmény: NickE (139)
NickE Creative Commons License 2005.08.12 0 0 139

Többen írták itt, hogy a Paypal -al itthonról Personal Account -al rendelkezőnek nem tudok pént küldeni. Én nem látok ilyen megkötést a Paypal oldalán és azt sem értem, miért lenne igy?

(Még nem regisztráltam magam.)

edk440 Creative Commons License 2005.08.12 0 0 138
Bidpay a te barátod.
Előzmény: M6TTL (137)
M6TTL Creative Commons License 2005.08.12 0 0 137
Sziasztok! Tajvanról vennének tőlem balamit, de gond a fizetés. A PayPal-al nem tudok fogadni, a WU és az átutalás nagyon drága ill. problémás. Milyen lehetőségek vannak még? Valami olyasmi kellene ami hasonlít a PayPal-hoz... Köszönöm a segítséget előre is! Üdv: Balu
harzol Creative Commons License 2005.08.09 0 0 136

Bocs. Rájöttem.

E-mailben és az oldalon is teljesen egyértelmű.

(Csak annyian elrontották az ide írók közül, hogy jobbnak láttam óvatoskodni.)

Előzmény: harzol (135)
harzol Creative Commons License 2005.08.09 0 0 135

Köszi!

Elektrónikusan is tudok lekérni számlakivonatot. Pontosan mit kell keresnem? ( 4 számot, betűt??? mi alapján azonosítom be?)

Előzmény: edk440 (134)
edk440 Creative Commons License 2005.08.09 0 0 134
Az 1 USD egy idő után el fog tűnni a zárolásból, mert csak a kártya ellenőrzésére kell.

Majd a papíralapú számlakivonatodon fogod látni a négyjegyű kódot.
Előzmény: harzol (132)
BCruiser Creative Commons License 2005.08.09 0 0 133
akkor bank.
Előzmény: Cs. András (131)
harzol Creative Commons License 2005.08.09 0 0 132

Sziasztok!

Paypalra regisztráltam. Befizettem 1 USD-t és 1,5 Eurot.

Sikeresen kifizettem rajta keresztül 1 Eurot (VoipBuster).

1 Euro és a 1,5 euro könyvelve van, de az 1 USD még mindig csak zárolva van (15 napja).

Mi lehet a gond?

Ettől én még fogom tudni használni rendben a PAYPAL-t?

Azt a 4 jegyű kódot nem igazán értem. Ha jól sejtem már nekem is meg kellett volna kapnom. (Netes számlakivonaton nincs.) Mit kell csinálnom ilyenkor?

Köszi.

Cs. András Creative Commons License 2005.08.09 0 0 131
A bankszámlakivonatról hiányzik.
Előzmény: BCruiser (130)
BCruiser Creative Commons License 2005.08.09 0 0 130
a bankszámlakivonaton lesz rajta.
az a netes résznél is 4-5 nap.
Előzmény: Cs. András (129)
Cs. András Creative Commons License 2005.08.09 0 0 129
Én nem kaptam meg a 4 jegyűkódomat a számlakivonatnál. A terhelés ott van, de a kód nincs. Ilyenkor kinek panaszkodjak? A banknak vagy a paypalnak? Láattam, hogy másnak is volt ilyne problémája, de nem írtak be, végül mi volt a megoldás.
_ Liar _ Creative Commons License 2005.08.09 0 0 128
nekem nem fogaja el a kártyámat... azt mondja nem érvényes...

esetleg valami ötlet?
parszek Creative Commons License 2005.08.09 0 0 127
Köszönöm a választ, ez így nagyon jó és egyszerű.
Előzmény: edk440 (126)
edk440 Creative Commons License 2005.08.09 0 0 126
Elég a címzett emailcíme.

Dollárt, fontot, eurót biztos lehet küldeni.
Előzmény: parszek (125)
parszek Creative Commons License 2005.08.09 0 0 125
Ma kapom meg a négyjegyű kódot, és végre fizethetek paypallel. Nem tudom viszont, hogy az eladónak milyen adatokat kell megadni ahhoz, hogy utalhassam a pénzt. Érdekelne még, hogy milyen pénznemekben lehet fizetni. Például USD vagy GBP pénznemekben lehet-e?
rholas Creative Commons License 2005.08.08 0 0 124

Hi

OTP Netes rendszerben le van zárolva 366 Ft.

Annyi van irva mellé hogy kártya ellenőrzés.

Hol látom a kódot?

Felhivtam a telebank center t de szerintük nincs a zároláshoz közlemény rovat.

Ötlet?

Bering de la Cruz Creative Commons License 2005.08.05 0 0 123
A négyjegyű kódot már megkaptad miután megterhelte a paypal a kártyádat 1,50 Euróval? Hmm..
Előzmény: rholas (122)
rholas Creative Commons License 2005.08.05 0 0 122

Nekem az a gondom, hogy nem engedi a Verified -et.

Beregisztraltam a kártyát, (OTP Visa Classic) de amikor a Get Verified -et

nyomom ujra jön hogy adjam meg a kártya adatait.

Ha ujra megadom akkor irja hogy már szerepel.

Please add a Mastercard, American Express, or Discover card.

Visa dombornyomott miért nem jó??

M6TTL Creative Commons License 2005.08.04 0 0 121
;-)

Jó válasz!
Előzmény: edk440 (120)
edk440 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 120
Az kizárt dolog, mert nem tudom.
Előzmény: M6TTL (119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!