És ki fogja felépíteni? Az az Ilic aki a kész klasszisokat sem tudja jól kezelni? Az az Ilic aki a világos célkitűzések ellenére másfél éve jegeli Lukácsot, Ilics csak Yahia sérülése miatt játszik, Ligetvári pedig az előző szezonban mutatott jó támadójáték után egyszerűen el lett felejtve abban a pillanatban, ahogy Lauge visszatért sérüléséből. Az az Ilic aki képtelen menedzselni a szélsőinket. Tegnap is indokolatlanul lecseréli Strleket, de fenthagyja a hármat hibázó Margucot, majd mikor rájön, hogy Strekit le se kellett volna cserélni félidőben nulla labdaérintéssel lehozza Elíssont. A TV-ben meg valaki elkezdte őt mesterezni, ez mindennek a teteje :D Ilic mester. Mit tett le ő az asztalra edzőként, hogy mester legyen?
És félreértés ne essék, imádtam mint játékost, de edzőként nem idevaló még jelenleg.
Petar nagy figura és fajsúlyos tényező a pályán. Olyan, akit nem lehet félvállról venni. Zseni ugye, de ezt már sokszor leírtuk. Viszont az én meglátásom szerint "blokkolja" a többieket mikor pályán van. Egyszerűen nem játszunk vele jól. Vagy ad egy gólpaszt, vagy gólt lő, vagy hiba jön. Amikor ezek arányai kedvezőtlenül alakulnak akkor menthetetlenül veszítünk.
Én nem tagadom, hogy nagyon kedvelem Petar játékát, de sajnos idén nagyon kifújt, Hiába na az idő rajta is fog. Még titkon bízom benne, hogy talán lesz még benne 23 jó meccs a legfontosabb szakaszban...
Én itt nem csak a gólszerzésre gondoltam, hanem a folyamatos előnyszerzésekre 1-1 elleni játékból, gólpasszokra,technikai hiábkra. A múltkori meccsen nem is játszott Weber. Nenadic meg csak BL - re van pihentetve.
A Kiel tavaly csak 7-6 elleni játékot játszott a Magdeburg ellen és azzal nyerte a rangadókat.Én ezt vártam volna a meccs legalább felében tőlünk is.Idén a kupában a meccsüket nem láttam, ahol a Magdeburg nyert.
Szerintem tavaly volt jó pár meccs amikor a védekezés már-már a régi szép időket idézte, aztán valami nagyon félresiklott. Viszont az, hogy ösze vissza játszanak a játékosok és mikor mindenki cserélne Ő akkor sem, az teljes mértékben az Ő hibája. Lehet, hogy van valami koncepció a fejében, de eddig nem igazán mondhatni sikeresnek.
Momo szerintem nem indult rosszul. Rendet rakott, alakult a védekezés, jöttek eredmények. Nem értem, hogy mitől van a megtorpanás most már jó ideje. Jövőre olyan keretünk lesz szerintem, amit vétek nem a legmagasabb célokért csatába küldeni. Azonban látva a játékunk alakulását kezdek bizonytalanná válni a kispadot illetően. Kíváncsi lennék, hogy mondjuk egy Onesta vagy egy Canayer mire jutna itt jövőre.
én még azt is megkockáztatom, hogy annyira erős lesz/lehet a következő év kerete, hogy bőven benne van, hogy balátlövőben felépítünk egy már ismert, de még nem kész fiatalt
ilyen szempontból nekem Kosotorov is jó megoldás lehet.
20% alatti kapusteljesítménnyel nem lehet rangadókat nyerni. A kapus pozíció, mintha tavaly csúszott volna el, akkor, amikor Rodri volt az első számú és Cuparának jobban ment a padról beszállva sorozatban.
Átlövések nélkül nem lehet meccset nyerni. Yahia volt az egyetlen, aki 9 méteren kívülről is vállalkozott.
Én megvédeném Patrikot, jól védekezett. Miért nem lehet Patrikkal kezdeni egy 10 percet? Csak addig, amíg az ellenfél is fárad, Mahéval párban. Smits ellen Mahé is megoldotta volna kettesben a védekezést. Ha megy Patriknak, akkor több lehetőséget adni neki. Laugét jól helyettesítette tavaly, vele is nyertünk rangadókat támadásban. Lennének kintről lövések.
Z. Ilicet se bántanám, eddig 5-10 perceket kapott és most neki kellene megváltani a világot. Nem fogja tudni így. Hamburgban remélem megkövetelik tőle, hogy lőjjön át és beleszokik abba, hogy vállalkoznia kell,de ő még nem kész játékos.
El-Deraa viszont se nem készít elő, se nem lő át és jó kapcsolata sincs a beállókkal. Ő abszolút melléfogás. Az egyiptomi vállogatottban is Ali Zein és Ahmed Hesham vállalkozik távolról.
Nenadic hasonló felépítésű és játékstílusú Weberrel. Weber beárazta, az arcos-harcos szerbet. A szerbben nincs több, jó döntés volt elengedni.
Balátlövőben lehet, hogy nem olyan nagy név, de az ukrán Horiha megoldás lehetne.Őt azonnal elcserelném El-Deraara.
Nekem az elmúlt meccsek alapján az okoz komoly aggodalmat, hogy még az elképzelés szikráját sem látom, hogy mit szeretne a csapat. Lehet a Szegeden meg Pastoron röhögni a szisztemjével, de az legalább néha bejön és van koncepció. Nálunk azt látom, hogy felmennek a játékosok és nem csapatként hanem egyénekként játszanak. Persze vannak már kialakult kapcsolatok (Petar és Andris), de nézve a meccseket nekem az az érzésem, mintha Ilics mester taktikája az lenne, hogy menjetek fel azt oldjátok meg elég jó játékosok vagytok. Ha éppen megy Nenadicnak, Laugénak, Mahénak vagy egyik szélsőnek és jön egy +kapusteljesítmény akkor verünk szinte mindenkit, egyébként megáll a gépezet és bukó van. És többször írtam már, hogy tisztelem Ilicset, mert sokat tett a veszprémért, de jelenleg nagy még neki ez a kabát. Az külön kérdéskör, hogy mi van a kapusainkkal. Jó -és tartós- kapusteljesítmény nélkül a final4 közelében sem leszünk. És ki merem jelenteni, hogy a tegnapi Szeged vert volna minket, szóval lassan a bajnokságra is félve gondolok.....
Senkit nem fogunk igazolni. Még az orosz gyerek jön és ennyi. ezt a Pepe dolgot meg hagyjuk már. Még a Fradiban sem tudna kiemelkedni. Menjen el pár évre külföldre aztán ott majd kiderül mi lesz vele
engem az bánt a legjobban, ami kábé a válogatottnál: hogy nincs egyetlen olyan elem sem a játékban, amiben elérjük a top szintet.
nem tudjuk azt mondani, hogy beton a védekezésünk, lábbal ott vagyunk, meghalni járnak a falunkhoz az ellenfelek, és a kaput se látják.
nem tudjuk azt mondani, hogy ok, a védekezésünk egy közepes, na de támadásban olyan figuráink meg olyan lövőink vannak, hogy 35 felett lövünk minden meccsen.
nem tudjuk azt mondani, hogy ok, átlövésben gyengusok vagyunk, nade annyi labda megy mindkét szélre, hogy az amúgy klasszis szélsőink fejenként 6ot vernek.
talán a beállójáték, az is Andriskával, Pechmával is, de ő kicsit beleszürkült.
évek óta mondjuk, hogy a csapat szerkezete nem ideális - de akkor minek hosszabbítunk Mahéval? minek jött El Deraa? minek jön Casado? amikor egy is elég lenne mondjuk Mahé és a kisFazék.
Emléxem beszéltük még,és egy ketten egyet is értettünk (talán Bembi volt az egyik),h Remiliért akár a csoportkört is beáldoznánk,hát ez megtörtént… Tegnap Zoran Ilic egyszer lőtt kapura ha jól emléxem,vicc,nem is baj hogy megy, nem bl szint még,reméljük fejlődik a németeknél.
Ederát esdig nem vettem elő de most már nálam is kezd betelni a pohár,az az alibi amit tegnap tolt… Pepe is tudja ezt hozni.. nem ertem miert ez a feltétlen bizalaom az irányába.
Ha tudunk egy épkézláb ballövőt igazolni még jövőre az segíthet,de a legfontosabb szerintem egy klasszis irányító lenne,és akkor meglennénk szerkezetileg.
Ilcnek sajnos magas ez a szint,el kell kezdeni egy karizmatikus taktikus edzőt keresni,fogalmam sincs h ki jöhetne….
A szent tehenünket Sterbik Árpit is lassan elő kellene venni,h wtf…,fél éve lassan h nincs kapusteljesítmény.
Benéztem a tabellát, még nem volt frissítve a PSG tegnapi győzelmével. Akkor valóban a reménykedés marad, hogy nem győz a Magdeburg Zágrábban (ami mondjuk nem sansztalan, Plockban is ki tudtak kapni). Szerintem a maradék kettőt hozni fogja a Veszprém, a párizsi meccs már tét nélküli lesz a franciáknak és ránézve a sérült listájukra nem fognak megszakadni.
Tragédia azért szerintem nem történ, az 1-2 hely volt a célkitűzés a csoportban, lemaradtak róla egymás ellenivel, na bumm. Tökre igaza van Boymandinak, nem most kell jónak lenni, egy csomó másik f4 esélyes csapat is ingadozó teljesítényt nyújt.
A mérleg másik serpenyőjében persze ott van, hogy valóban nem látszik, hogy lesz ebből jó játék, gyakorlatilag az egyéni formákon múlik minden. Ha nem jön extra Laugétól/Nenadicstól és a kapuból, akkor sok jó nem várható.
Meglátásom szerint játékos-minőségi probléma (is) van.
Egyszerűen bántó nézni, hogy az ellenfél mennyivel gyorsabb lábon, és fejben is.
Ezt, egy jól működő, begyakorolt, ugyanakkor a mindenkori helyzethez alkalmazkodó szisztémával, végletekig feltüzelt csapattal még lehetne valahogy kezelni..
Ennél már csak az bántóbb, hogy mennyire nincs semmi rendszer, mennyire nem látható mit is akarunk játszani, mennyire nincs padunk.
Kapus nélkül , "kispad nélkül" marha nehéz játszani. Valami nagy baj van, mert a kapusaink már régóta nullák. A játékunk régóta nulla. Az, hogy egy átlövő ne lőjön gólt egy meccsen...a világ röheje. Olimpia bajnok, világbajnok irányító nem játszik, nem találják a helyét...a világ röheje.... Félve írom le, tegnap a Szeged jóval jobb volt, mint a Veszprém ..minden téren !!!!
Majd a jövő héten megint igazolunk valakit és mindenki megnyugszik. Erről szól itt minden. A három alkalmatlant mindig megmenti a végnélküli pénztárca. És aztán kezdődik előről újra minden. Látva a sportból felmentett Sevinger pofavágását meccs közben,
azon gondolkoztam, hogy mire is vágja a pofákat?! Ez a munkájuk tükre. Vezérigazgató, klubigazgató, mindegy, hogy hívjuk őket, alkalmatlanok és vállalhatatlanok!
Épp azon tűnődtem valamelyik nap, hogy miért lehet ilyen nagy a különbség a a klubcsapatokban és a válogatottban nyújtott teljesítményben? De ez nem csak a Veszprémre igaz, itt a GOG tavalyi kerete:
Nehéz ez szerintem, mert Yahia sérülése óta szétesett a védekezés. Szerintem sajnos védekezésben Ilics nagyon messze van attól ami egy ilyen meccsre kellene. Laugén és ElDeraan kívül meg nem nagyon van más, aki tudna kettesben védekezni. Szerintem a kézilabdában gyorsan tud formajavulás történni, ilyet már sokszor láttunk a múltban. Emlékszem talán olyanra is, amikor a Vardar több mint 10-el kapott ki Szegeden a csoportkörben és Árpi egy interjúban azon viccelődött, hogy igazából nem oszt nem szoroz, nem most kell jónak lenni... Karabatic már többször nyíltan kritizálta a lebonyolítását a BL-nek, mondván, hogy teljesen fölösleges ennyi tét nélküli meccset játszani. Szóval én bízok benne, hogy amit látunk formaidőzítés kérdése. Aztán ha kiesünk, akkor már én se fogok ebben bízni.
Többször felmerültek már kapusaink, borzasztóan gyenge százalékkal védenek hosszú ideje. Sokszor írtuk, kapus teljesítmény nélkül meccset sem nagyon lehet nyerni, Kölnbe jutni pláne nem.
És vajon miért minősíthetetlen? Parrondó kezében miért nem az? És a kapusaink, Marguc, Elisson, Mahe stb. Ők minősíthetőek? Szinte mindenki messze a képességeitől.