A schwalbe praktikusabb lenne, de nemhinném, hogy bírná a kiképzést, a deltát inkább el tudnám képzelni azzal a blokkal. (max raksz rá két elefántfület :))
Én meg ma pihenésképp szenvedtem egy kört a 210-essel, és 3 órás felforrtagyvizes motorkurkászásba telt, mire rájöttem, hogy nincs benzin a tankban. Hozom a formám... :)))))
Ezen ne múljék, szólj ha ráérsz valamikor (majdegyszer), racingolunk egyet. :)))
Összesen azt hiszem öt volt belőle.Kipróbáltam,működik.De még nem tudom milyen tisztítószert érdemes használni bele,de az látszik ahogy válik le a kosz a cuccról.
Átlagos méretű.Nem bontottam még ki,de azt láttam hogy két cd lemez fér el egymás mellett.Szóval komplett nagy karbi,kuplung :D ,váltómű stb belefér kényelmesen.
Hozzánk legközelebb aldi Szentesen van, az is 40 km... :( Szólok bátyámnak. Mekkora ez? Kerestünk pár hónapja, de akkor 15 fölött volt az, ami megfelelne.
Csepptankos cz 175 blokk, már egykipufogós, valamikor a 60-as évek végéről. Komplett, megbontani nem szándékozom, mert még a karbi tetején a takaró alu öntvény is megvan, de ránézek, mégis mit lehetne belőle kihozni. De tényleg, ez az MZ dolog nem is rossz ötlet, lehet, hamarabb összejönne.
Van ETZ kosár nálam, az épp duplasoros, és valóban az van, amit Te mondasz, van TS agyam is, aminek a belső ricnije (ami a tengelyre megy) el van nyalva, ha kell, azt Nekedadom kísérletezni. :) Nekem szerintem elég lesz a Simsoné is majd.
Amúgy tudod-e hogy a Simson és a Mz Ts 125 kuplungkosara egyforma átmérőjű,csak éppen a Ts láncos.Az 1974-előttiek még egysoros lánccal voltak szerelve,és a primer lánc mérete (fogmodul) egyezik a Mustangéval. Annyi a gond hogy a kuplungkosár és a kuplungagy kétszer olyan vastag. Le lehet felére venni (fele annyi lamella is elég lenne),de a kuplung úgy van összefogatva hogy a vezetőrudak a végüknél át vannak fúrva.Ha rövidebbre veszed,újra kell fúrni. És ha edzett az anyag akkor szívás.
Meg lehetne, viszont ha a kosár peremére megy a lánckerékkoszorú, akkor már nem biztos, hogy el fog férni "széltében" a blokköntvényben lánccal együtt.
Azon agyalok hogy ha a s50 kuplungkosárról leszedem a fogaskereket,a belsejébe beleillesztetem a mustang kuplungyagyat,az ráhegesztetem.A külsejére pedig felkerülne a lánckerék akkor összejöhet a dolog. De még akkor ott van a tengelyre való csavarozás problémája is.Vagyis az egész pakk nem lehet vastagabb mint a gyári agy.
Ezen még gondolkodnom kell nekem is. Mondjuk ha találok olcsón (pár száz forintért) s50 agyat meg lamellákat akkor belevágok és lesz száraz kuplungos.A primer lánc meg kap zsírkenést :D