Jelentem van esőmérőm,köszönve kedves kertbarátomnak Rferinek.
Demjengi!
A hizás csak macskákra kellene hogy vonatkozzon? Mintha én szorulnék a bőrömben!
Beleszámolhatod az átlagba, hogy nekünk meg nincs macskánk, és akkor mindjárt nem olyan ijesztő a jövőkép...:)
Ma gyönyörű időre ébredtünk, nálunk nyoma sem volt a -5 fokos reggelnek, talán - 1 lehetett. Annyi mindent kellene kint tüsténkedni, hogy nem örülök az előrejelzett esőknek most...
Nem mertem metszőollót vinni, viszont volt egy remek Solingen-körömollóm...
Sok dolgot begyűjtöttem, remélem lesz, ami meg is marad. Nem sok reményt fűzök a dugványokhoz, de kipróbálom. A magvetés bizalomgerjesztőbb megoldás...
Nem volt jó hazajönni a délutáni, 28 fokos melegben tett sétából, mert itthon a parkolóban az autót 20 percig olvasztgatni kellett este, hogy hazajussak vele. Rengeteg fát meggyötört a hirtelen nagy mennyiségű hó, komoly károk vannak mindenfelé. A saját kertemet nem is tudtam még megnézni...:(
És akkor ma még dolgozni...:(
Hogy kell nyugdíjba menni??
Pénteken Nagykanizsán jártunk, délelőtt hócsatáztunk a gyerekekkel...az emberek csak bámultak, nem akartak hinni a szemüknek, hogy szakad a hó! Nem tudom milyen telünk lesz...
Nálunk csütörtökön este éjfélkor néztem ki és már szakadt a hó!
Ezt kisebb megszakításokkal péntek délig tette.
A vízre átszámított hónyomás ( :---) )10mm.
Igazából havaseső volt, de nem olvadt azért olyan gyorsan!Mindenemet letarolt.
Péntek reggelre csak hóállást és nem vízállást tudok mondani. Kb. 8 cm, ami az esőmérőbe esett az olvadás után 8 mm. De azóta süt a nap, semmi felhő. -1 fok volt ma reggel.
Asszta mindenit,hogy egyesek élvezkednek,míg mi itt cipeljük be a leándereket!M.Libus ez övön aluli!:)Azér jó lubickolást!Metszőollót vittél?
Remélem,ha igaz a felmelegedés,a mi házunkra is felfuthat a bougenville.:)
A hazai vacogóknak üzenem,hogy reggel volt havaseső,8mm esett,ö:96mm.
Jelentem, Rodoszon tengetem ezt a par szabad napomat, ha erdekli a csapatot az itteni idojaras, akkor ime:
28 fok, felhos, paras ido, par csepp esovel. Kiszaradt patakmedrek, poros hegyoldalak...
Tozatu! Ezek itt meg nem vittek be a leandereket meg a bougenvilleakat. Baromi sokat kell majd asniuk, ha meg a palmakat is be akarjak menteni...:))))
Nagyon megnyugtattál,Ferrihurri a hóval,még eső csepereg,gyorsan kinéztem.Anyukám /nyugdíjpedgógus/is mondta,hogy hó fog esni,mert nagyon elevenek a gyerekek.:)Tegnapelőtt óta 13mm esett,ma néztem meg.Összesítés később.:)
Ny és ény Mo-ról nem észelel senki?Magyarliba hol vagy??Sopronban 8cm hó esett eddig és még mindig hull!Budapesten is már havaseső,havazást jelentenek!Itt nálam Szegeden eddig 2.5mm eső,de már nem esik az se.
Praktikerben vettem 1400,- pénzért, és a képet itt nézheted meg róla. Sajnos nagy lesz a kép mert még nem tudom kicsinyíteni.:) Bocsi. A 3 méter szűken lesz meg ti. bérházban lakom, a szerencse hogy nagy terasz tartozik a lakáshoz. De majd kiteszem a korláthoz.
Áfony!Milyen csapadékmérőd van és mennyibe került?Mert most nem igazán tudom milyen lehet neked,hogy mi ez a fekete gyűrű,nekem is van fekete gyűrű/karika,de abba kell belehelyezni a mérőt,tehát az csak arra szolgál nekem,hogy függőlegesen tartsa a mérőt.Ja és,hogy ne csaljon a mérőd,legalább 3m-es körzetben, ne legyne semmi körülötte,tehát növény,házfal,stb...
Általában zöld színű felfelé vastagódó cspadékmérőt használunk ami 33mm-ig mér,nekem is van ilyen,szeretem.
Szia!Van mikor sokáig fenntmaradok az időjárást követni,de van mikor nincs értelme,de mégis fenntvagyok.Másnap meg majd elalszok!:(
Az elmúlt éjszaka jól alakult, most dél Mo kapott több csapadékot szinte Szegeden volt a legtöbb, 15mm.Ezen a héten így 25.8mm eddig.És ma is várható csapadék én estefelé várom az eső kezdetét,de én nem reménykedek benne,hogy átvált havazásba,de aki tőlem északabbra van pl Tozatu nálad már sokkal nagyobb az esély,hogy ma éjjel havazzon,de persze megmaradni még nem fog,mert azonnal elfog olvadni ahogy talajt ér.Nálad pedig Rferi egynesen hó fog esni,meg egész észak,ény Mo-n 400m felett pedig több cm hó is megfog maradni.
Rendben, úgy fogom csinálni ahogy mondtad. A csapadékmérőn van egy gyűrű, azzal lehet mérni összesítve a mennyiséget.
Nálunk egyáltalán nem esett az eső, sem este sem éjjel, és most hétágra süt a nap. Holnap már várható, mert a fiaim mennek nézni a Zemplén rallyt, ilyenkor mindig bőrigáznak.:))
S még annyit szerettem volna mondani,hogy amikor a csapadékmérőt olvasod le, mindig a csapadékfelszín alsó szintjét kell leolvasni, és nem ami fel van futva a mérő szélére a viszkozitás hatása miatt. :)
Nálam most állt el az eső nem rég,és 15.0mm esett,így az Októberi csapadékmennyiség 75mm!
Nos az egész nagyon egyszerű!Szóval leolvasod akkor amikor esik!:)Mert hiába olvasod le naponta,amikor nem esik egy hónapig semmi!Tehát üresen áll a mérő és amikor esik az eső és amikor elállt tehát vége van akkor kimész és megnézed,hogy mennyi van benne(persze esőzés közbe is meglehet nézni a részcsapadékot,de nem kell kiönteni csak a végén,én is mindig nézem,hogy mennyi van már,mennyit nőtt 1h alatt a mm...stb).Ja és a legfontosabb,hogy írd le a mért mennyiséget!!Csak egy darab papír kell amire felírod a hónapokat és amennyi csadapadék esett az adott hónap során feljegyzed,hogy tudd összesíteni meg ilyesmi.Tozatu-nak is mondtam,hogy írja le és akkor tud adatokat mondani a hónap csapadékáról például.Igazán nem tart sokáig azt az egyszámjegyű számot leírni kéthetente!:)))Na jó van mikor sűrűbben esik,több eső!:)
(Ha nagyon szakszerűen akarod csinálni akkor a napi csapadékot reggel 7h-tól másnap reggel 7h-ig kell mérni,de ilyenekkel nem kell fogalkozni azért)
Sajnos amit látsz mérőállomásokat az autópályák mentén,nem mindegyik adatai érhetők el az interneten,csak a nagyobb városoké.Ilyen pl Szeged ahol lakom,van Szolnok,Budapest,Győr,Szombathely,Pécs,Siófok,Miskolc,Debrecen.Ennyi van csak sajnos a kisebb városokról nem lehet adatokat lekérni.
Nálam elég szépen esik mostmár,eddig csak gynegén esett,és délután óta 9mm-nél tartok,ebből az elmúlt 2óra 6mm,tehát jól belehúzott,mert már délután 3óta esik.És még mindig esik,szerintem holnap reggelig kitart és 15-20mm meglesz.
Kedvet kaptam tőletek csapadék és szél, stb méréshez.
Eddig csak "indián kövem" van. Ha ez a kő nedves akkor esik az eső, ha fehér akkor havazik, ha mozog akkor fú a szél.
Nah, jöhet az eső. Megvettem a csapadékmérőt. De akkor most mondjátok el, hogy milyen időközönként kell leolvasni a mennyiséget, mi a hivatalos :) verzió. Ha már csináljuk, cakcerűen menjen.:)))
Ferihurri. Az autópályák mentén vannak kis meteorológiai műszerek. Azoknak az adatait meg lehet nézni valahol a neten vagy az nem publikus?