Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.02 0 0 325

És a fejedben lévő tudásra hajlandó vagy tőkeként tekinteni? Nem szitokszó ám a tőke, mint ahogy a kincs sem, mégis előfordul, hogy Kincsemnek hívja valaki a szívének kedves embert (vagy éppen lovat).

Előzmény: Hansági. (322)
Skipi Creative Commons License 2011.02.02 0 0 324

Ennyi a fizetés..netto...

Jah..és ha elmondanám hol dolgozok és mit,körberöhögnétek!!!:-SSS

Mielött még valaki elkezdene okoskodni megsúgom,hogy diplomás kollégáim ugyan ennyit kapnak...És dolgozunk keményen,nem a f.sz.unkat verjük egész nap egy irodába...

JAH..természetesen fizikai munkát végzünk...

De megsugom,hogy a diplomás kollégáim azért itt dolgoznak,mert NINCS MUNKA SEHOL!!

Ezért ennyiért is eljönnek dolgozni.

Előzmény: Hansági. (318)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.02 0 0 323

Tekintsd úgy, hogy nagyjából mindenki úgy tekint a másikra.

Tudom, ismét kíméletlen voltam.

Ne haragudj, hogy szétzavartam a rózsaszín felhőket.

Előzmény: Hansági. (322)
Hansági. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 322

Hát nem is tudom... valahogy nekem nem lenne gyomrom a barátaimra úgy tekinteni, mint két lábon járó tőkére. :(

Előzmény: Törölt nick (312)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.02 0 0 321

Elgondolkoztál már azon, vajon mi lehet ennek az oka?

Pontosan az az oka, hogy ugyanolyan általánosan fogalmazom meg az ellentétes példákat, mint ti a sápítozósokat.

Előzmény: Hansági. (317)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.02 0 0 320

Adatmentést végez egy nagy cégnél. Pedig villanyszerelőként kezdte, majd villamosmérnök lett. Csak közben beleszerelmesedett az informatikába.

Előzmény: Hansági. (317)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2011.02.02 0 0 319

mindig igyekeztem elnyerni a zemberek bizalmát

Előzmény: gyere a papához (315)
Hansági. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 318

Ennyivel lett több, vagy ennyit keresel?

Előzmény: Skipi (311)
Hansági. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 317

A példáid szépek, de nem ez az általános. Elgondolkoztál már azon, vajon mi lehet ennek az oka?

Nem, nem az, hogy az emberek többsége szerencsétlen. Hanem mert talán a kivétel az, ami erősíti a szabályt, és a te példáid elég kivételesek.

De nem válaszoltál: a szomszédod családjával mi is a helyzet?

Miből gondolod, hogy akit most te szerencsétlennek látsz, posványba ragadtnak, az nem is próbált belőle kimászni?

És még mindig várok konkrétumokat! Na jó, egyet említs legalább, csak egyet! Egy kis példa a speciális, vidéken jól eladható szakmára! Ja, és nagyon telhetetlen lennék, ha esetleg olyat is említenél, amit nemcsak férfiak tudnak elvégezni? vagy esetleg 1 férfi és 1 női szakmát?

És a szomszédnak mi az új foglalkozása? Hátha az én ismerőseim is kedvet kapnak hozzá, hogy új szakmát szerezzenek.

Előzmény: Francisco Isidoro Acevedo (309)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.02 0 0 316

Pedig még mindig több segítséget kaptak tőlem, mint azoktól, akik szerint a sanyarú helyzet oka mindig másban keresendő.

De aki ebből nem ért, annak segítsen a fejlesztőpedagógus.

Előzmény: gyere a papához (313)
gyere a papához Creative Commons License 2011.02.02 0 0 315

Ha így folytatja, ön lesz a második számú tanácsadóm.

Előzmény: kölcsönzői jelmez (307)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.02 0 0 314

Nem muszáj lépni, lehet búsongani tovább.

És lehet mindig másra fogni, mert az egyénnek mindig igaza van és csak a világ esküdött össze ellene.

Előzmény: Hansági. (310)
gyere a papához Creative Commons License 2011.02.02 0 0 313

Kedves Francisko Acevedo Isidoro, közben rájöttem. Hú de buta voltam én eddig, hogy nem tudtam. Maga nagy mókamester ám. Csak játszik itt velem, közben végig ott lebeg az orrom előtt az igazság. Most hogy azt mondta, hogy ne ragadjanak meg abban amiben vannak, most ugrott be, nekem hogy mennyire igaza van. Én meg nem gondoltam erre, pedig annyira evidens, amennyire magától értetődő. Nagyon az. Hát persze! Segítsenek magukon ugye? Ugye ezt tetszett mondani, tanácsolni? Megjegyzem, és remélem nem felejtem el addig amíg találkozom velük. Elmondom a tanácsát kedves Francisko Acevedo Isidoro, és biztos lehet hogy imákba foglalják majd a nevét. Sőt még talán majd harangoztatni is fognak egy kicsit. (Sokat nem, mert az nekik sok pénz lenne, de majd a falu összedobja.) Ja igen, a templom még megvan, bár beázik, és a plébános meg ingázik, de ez nem ide tartozik.

Még egyszer köszönöm, és hogy is búcsúzhatnék máshogy, mint hogy sok sikert!

Előzmény: Francisco Isidoro Acevedo (304)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.02 0 0 312

Persze, de ha valaki elhanyagolja a kapcsolatait, az már igen. Pl. egy rakás embernek egyetlen barátja sincs, ez egészen biztosan felróható, hacsak nem remete az illető valahol a sarkvidéken. Olyan nincs, hogy 12+ év kötelező közösségi élet után valakinek egyetlen barátja sincs önhibáján kívül. Szomszédai is vannak mindenkinek, kapcsolatot könnyebb találni, mint aranyat.

Nem lehet mindenkinek rögtön olyan kapcsolatrendszere, ami lefedi a fél világot, de bővíteni, erősíteni azért lehet rajta, amiből ha más nem is, legalább a gyereke profitálhat.

Nem ördögtől való dolog a barátság vagy a munkakapcsolatnál valamivel több emberi kapcsolat, oda kell rá figyelni, és nem akkor kezdeni ápolni őket, amikor már rászorul az ember, hanem amikor még kölcsönös alapon, akár mindenféle számítások nélkül is működnek.

Előzmény: Kicsilulu (289)
Skipi Creative Commons License 2011.02.02 0 0 311

Hahahahaha:-)

Na megvan a fizum...

69500...

KÖSSZ VITYA!!!!!

Te ennyi zsebpénzt adsz  a kölykeidnek gondolom ...

VIKTOR MINISZTERELNŐK ÚR!!!!

TE MEG 500 EZERREL TÖBBET KAPSZ????

+a haverjaid..+ a szijgyártó hazudozó 2 millio felett????

Igencsak szivesen szembeköpnélek titeket mindezért!!

Hogy nem sül le a pofátokról a bőőőőőőr??????!!!!!!!!

JÓL JÁRTUNK MI!!!!!

Aki meg tapsol ezen fidesznyikes élösködöknek,az ROHADJON MEG !!!!!

Hansági. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 310

Mibe ragadnak meg ezek a szerencsétlenek? Mibe? A sárba, abba megragadnak. Mint nászutasok a légypapíron. (By Örkény.) Erről meg eszembe jutott, hogy lassan én is kitörölhetem a hátsómat a diplomámmal. Bár arra se jó, mert nem puha.

Előzmény: Francisco Isidoro Acevedo (304)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.02 0 0 309

A példáim szintúgy.

És akkor csak egy kérdés merül fel: Miért nem azok a példák a követendők?

Miért kell elhinnünk, hogy a posványba való beragadás és az onnan való kimászás meg sem próbálása bármi alól is felmentést ad?

Előzmény: Hansági. (308)
Hansági. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 308

Amit te meghatóan bárgyú történeteknek nevezel, az más embereknek a sorsuk, az életük. Azért jó, ha ezzel tisztában vagy.

Tudod, én nap mint nap találkozom azzal, hogy a családban a tizenéves (még tanköteles) gyerek dolgozik, azaz ő tartja el a szüleit is, mert azok nem kapnak munkát.

Van ismerősöm, aki évek óta nem kap munkát. Már meg se tudja mondani, hány helyre beadta az önéletrajzát. Nulla eredménnyel.

Szóval: mi az a speciális szakma, ami után két kézzel kapnak vidéken?

Előzmény: Francisco Isidoro Acevedo (303)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2011.02.02 0 0 307

van egy mondás, nem jut pontosan az eszembe, de kb. az, hogy a reményhal kurvasokáig él

Előzmény: gyere a papához (305)
gyere a papához Creative Commons License 2011.02.02 0 0 305

Akkor most nem tehetünk mást, csak reménykedünk.

Előzmény: Hansági. (302)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.02 0 0 304

Ha megragadnak abban, amiben vannak, akkor: igen.

Előzmény: gyere a papához (301)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.02 0 0 303

Amikor ezeket a meghatóan bárgyú történeteket olvasom, mindig eszembe jut az, amikor Tokaj felé utaztam a vonaton és egy idős bácsi egész úton sopánkodott, mert elvesztette a pénztárcáját. A sok sopánkodás során előjöttek a korábbi sérelmei is szépen-lassan, majd a Nyíregyháza után az is kiderült, hogy az egész világ összeesküdött ellene.

Előzmény: Hansági. (300)
Hansági. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 302

Nekem is megsúghatja, ígérem, nem adom nekik tovább.

Előzmény: gyere a papához (301)
gyere a papához Creative Commons License 2011.02.02 0 0 301

Ejnye Francisco Isidoro Acevedo, és megint ejnye! Hát nincs magában semmi megértés, emberi könyörület? Hát hol járt maga óvodába, a Wall Street-en? Ezeknek az embereknek semmijük nem maradt, csak a bizalmuk. Tudja, a váteszben. Ne vegye el tőlük, kérem... Csak valamit mondjon... egy kis reménysugaruk legyen... (Nekem megsúghatja közben: Tényleg ilyen reménytelen a helyzetük?)

Előzmény: Francisco Isidoro Acevedo (299)
Hansági. Creative Commons License 2011.02.02 0 0 300

Ja, értem. A nem létező pénzből, ugye? Vagy esetleg mondja a gyerekeinek, hogy most egy hónapig nem kaptok vacsorát, mert a papa befizette a tanfolyam árát.

Tisztában vagy te azzal, mennyibe kerül egy tanfolyam manapság?

És valószínűleg az ilyen embernek nem kell aludnia sem szerinted, sőt, valószínűleg szupermen lehet, mert a napi 10-12 óra munka (+ 2-3 óra utazás) után még tud tanulni is, ugye? Hétvégén is dolgozik amúgy, ezt elfelejtettem megemlíteni az előbb.

És a szembe szomszéd családja, felesége, gyerekei? Ehhez mit szóltak? Avagy milyen lehet egy házasság, ahol csak havonta 2-szer találkoznak a felek? Vagy még ritkábban. Én ismerek olyat, aki egészen Hollandiáig ment munka után. A párja itt maradt. Azaz a volt párja. 3-4 év alatt tönkremennek az ilyen távkapcsolatok. Eredetileg 3 hónapra készült kimenni, csak itthon nem talált munkát. Ő azóta is kint van, az exe meg itthon. Tényleg megéri?

No, erre a speciális tudásra nagyon kíváncsi volnék, ami vidéken még jobban eladható. Csak 1-2 példát írj!

Előzmény: Francisco Isidoro Acevedo (294)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.02 0 0 299

Ilyen szentimentális történetekkel kenterbe lehetne verni Andersen Kis gyufaárus lányát is.

Előzmény: gyere a papához (296)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2011.02.02 0 0 298

sak-csak

Előzmény: kölcsönzői jelmez (297)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2011.02.02 0 0 297

most alkalmas időjárás van a szabadban megfagyásra, az olcsó, sak egy nagy pillepalack koccintós bor kell az első lépéshez

Előzmény: gyere a papához (296)
gyere a papához Creative Commons License 2011.02.02 0 0 296

Kedves Francisco Isidoro stb! Csak ennyit tud üzenni általam azoknak az embereknek? Nagyon csalódottak lesznek ám, előre is megmondhatom. Tudja, bíztak magában. Azt hitték, hogy maga majd ebben a helyzetben is (az övékében) tud mondani valami hasznosat, használhatót. Hát mit csináljanak most ezek az emberek, kedves Francesco Isidoro? Akasszák fel magukat? Ez elvileg lehetséges lenne, gyakorlatilag már nehezebb, mert tudja, időközben, nem lévén téli tüzelőre pénzük, a kertből az összes, akasztásra alkalmas fát eltüzelték már. Most képzelje el...

Előzmény: Francisco Isidoro Acevedo (295)
Francisco Isidoro Acevedo Creative Commons License 2011.02.02 0 0 295

Bizony elvesztek. És annak is örülök, hogy a leírtakban szépen szerepeltek mindazon okok - a rajtuk kívül állók mellett -, amelyek ebben közrejátszottak.

Előzmény: gyere a papához (292)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!