Monmá' meg lécci ! Az a garázsban van bezárva én meg gatyában ülök fent az emeleten. Egyébként ott olvastam, de csak futólag a vonatkozó részt, ezért vagyok bizonytalan. Vagy mégsem ? Naa, áruld már pls. !
Kérdés merült fel bennem, mégpedig a következő : a Lacetti szervokormánya alapesetben is sebességfüggő, vagy pedig bizonyos felszereltségi szinthez kapcsolódik eme extra ? Én az Elite - ben mintha annak érezném, de mivel nem volt még sebességfüggő sz.kormányos autóm, így lehet, hogy becsapom magam. Szóval ?
Vásárolt valaki új kocsit, roncsautóbeszámitásal.Mert mondanak itt 100- 400 ft -os beszámitásokat a kereskedök.ami elvileg lejön az árból ,és nincs beleszámitva késöbb a hitelbe ill. a kamatba. pl . egy 20 éves kocsi esetén kitudja, hogy számolják be.
nem kell kérni, de ezeknél az autóknál már avval kezdik (jobb helyeken) a szervízt, hogy van a e a memóriában valamilyen hibakód. Ha nem volt check lámpavillogásod akkor semmit nem jelez nekiksem. Ha villog a visszajelződ, akkor sincsen gond, le kell állítani a kocsit, és várni egy kicsit,motort leállítani. Az újtaindításnál helyreteszi önmagát, és regisztrál a memóriában egy hibakódot.
Ezek az elektronikák úgy vannak tervezve-szerelve, hogy hiba esetén elindít egy vészprogramot amivel el tudsz jutni a motor károsodása nélkül az első szervizbe.
Bár nekem az előző autómmal sok ilyen volt, de tudni kell, hogy annyira érzékeny az elektronika, hogy az üzemanyag nem megfelelő oktánszáma esetén is kijelez. ilyenkor persze a frászt kapunk, hogy mi a fene történt. De jobb félni mint megijedni.
Ha egyszer is égett a visszajelző feltétlen említsd meg. Biztosan megnézik.
Garanciális idő után minimum 20 ezer ft-ba kerül a diagnosztika, azon belül hiba esetén ingyenes!
Már beszéltem is a "fóliásommal", 28 - ra mondta saccper, de mivel ez lesz a harmadik verdám, amit viszek hozzá, hajlik némi kedvezmény felé. :)) Valószínűleg fekete lesz, az eddig mindkét ezüst autómon szép volt, biztos ezen is az lesz. Azért megnézem a zöldet is, ki tudja, mit mutat, ha látok egy mintát. Bizonytalan vagyok, vagy mégsem ?!
Szerényen megemlítem neked, hogy a skodák, opelek, VW, stb sem fogyasztanak kevesebbet. Még a gyári adatokat összehasonlítva sem. Sokáig én is soknak találtam a fogyasztást de azután utánanéztem a különböző márkák hasonló gépeinek étvágyának és arra jutottam, hogy a lacetti fogyasztása megfelel a többi márka átlagos fogyasztásának. Motor és a kaszni sulya alapján. Ne feledd ez nem 800 köbcenti! hanem a duplája!
Kösz a véleményezést, mint mondjak, jól esett :)))
Mi úgy tudtunk fóliaszín mellett dönteni, hogy a befóliázott minta kis háromszögablakot odatettük az autó mellé, így a vizualitás sokat segített. Ha van lehetőséged, próbálgasd ki.
Nem tudom, utaztatok már a Lacetti hátsó ülésén?
Nem , mi???
Pedig nagggyon jóóóóóóó!
Hétvégén a hátsó ülésre "szorultam", de tényleg idéző jelbe kell tennem, mert a 40% le volt döntve és a 60%-on is ketten elfértünk. Mondom, nagyon jó.
És ami még meglepő volt, hogy hátul ülve nem éreztem úgy, hogy úgy pattogna a téli gumi alattam. (Michelin Alpin 2)
Számomra az egyetlen nehezmény az autóban 5-ből 4-esbe tenni, ez tényleg akadozik. Amiről Ti írtatok, pl: váltó akadozik, nehéz 2-be tenni hidegben, nem találkoztam.
Tényleg közeledik a tavasz, ma már láttam hóvirágot a kiskertben.
Elmúlik a sós latyak időszak, jön az autómosatás, simogatás, ápolás.
Szerintetek, aki most vesz autót, annak érdemes még téligumit felrakatni?
az első olajcserén túl most a hétvégén volt alkalmam kipróbálni az autó "erejét"
m5 autópálya 190-et minden gond nélkül ment, és nem padlógázzal.. hihetetlen :)
vigyorogtam is mint a vadalma a fán! Néztem a fordulatszámmérőt: 4900-at pörgött!
ezen nagyon meglepődtem, mert azt hittem enél a tempónál azért többet pörög. De bevallom egy igazi feeling volt számomra. A párom részére keresünk hasonlót, fél-1 éveset... ő is kipróbálta, és beleszeretett :) tudtam csak 1x kell beleülni.... de evvel szerintem mindannyian igy vagyunk.
Lassan itt a tavasz.. fekerülhetnek a nyári gumik, és a szép formás alufelnik :)
Neharagudjatok hogy Off-ok de valamit nagyon félre értettél nekem nem kell elmagyarázni milyen kapcsolatban van a gazdaság a piac a valuta és a deviza!!
Nekem egyedül ez tünt nevetségesnek : "Ez a választásokig már csak rosszabb lehet, plusz még néhány hónap, amig Viktorék kis nyugalmat teremtenek a piaci életben."
Kérlek ezen ne kapd fel a vizet...De ez majdnem "kortes beszéd része"!Részemről itt vége a témának. Üdv.
De nem gond, már nyugodt vagyok. Az nem tetszett, hogy .....
Haggyuk. Kijavitottam a kifejezést, igy már ok, gondolom Négyesinek is, és kész.
Ezt elemzők mondták, nem én. ÉS MÉG EGYSZER!! SENKI SE RAGADJON LE A TÖRLESZTŐNÉL, AZ ÁRFOLYAM IS FONTOS, SÖTT. AZ A LÉNYEGE. Plusz akinek nehezen fér bele a költségvetésbe, inkább számoljon 2-5 ezerrel többel, és nem kell megválnia a Lacsijától. Megyek egy kört vele, Sziasztok!
Egyébként nem érdekel a részlet, nem halunk éhen ha kicsit több. Most akarok quadot venni, bár az csak ft alapúra adják.
A politikai felhangokhoz csupán még annyit: a kedvenc pártod azt hirdeti, rosszabul élsz, amióta nem ők regnálnak. Nem ezt veszem ki a hozzászólásodból...
Bár lehet, ha most ők regnálnának, akkor ürrepülőgépet vennél készpénzért és ehhez képest tényleg rosszabul élsz, mert most csupán quadot tudsz venni HUF alapú hitelre... :))
Viszont nem esett jól a lehurrogás, pedig voltak már itt hülye kérdések, meg hozzászólások is, és nem olvastam még ilyen topikot tévesztettél dumát. Fél éve fórumozok itt, bár csak hétvégente.
Kampány van. Valószínűleg Négyesinek is tele van a töke azzal, amivel sokunknak... :((
A magam részéről hat éve fórumozok itt az Indexen, de ilyen lehurrogáson még egyetlen egyszer sem sértődtem meg, mert tudom, létezik PoliDili... :))
Gondoltam hogy lesz ember aki nem tetszését nyilvánitja!
Annyit vétettem hogy az "ujjonan alakuló kormány" helyett mást irtam, ami a politikai beállitottságomat is sugallta. Bocs. Viszont nem esett jól a lehurrogás, pedig voltak már itt hülye kérdések, meg hozzászólások is, és nem olvastam még ilyen topikot tévesztettél dumát. Fél éve fórumozok itt, bár csak hétvégente. És nem tévesztettem mert csak itt firkálok.
Irhattam volna azt is, hogy mit görcsöltök a lóvén, de nem mindenki kamionos, vagy keres ennyit, ezért láttam fontosnak a hozzászólást. Na sziasztok.
Szombat este levizsgázott a 8 km/órás ütközést elnyelő első lökhárító.
Este sötét, figyelmeztető tábla sehol, özike azonban ugrik az erdőből. Család apraja nagyja, apa nézd őzike jaj de jó. Csakhogy őzikéből még jött kettő és a középsőt bizony oldalba taszajtottam a kocsi orrával. :-(
Nem mentem 60-70 kilométerperóránál többel, talán ez volt a szerencse az autó orrának semmi baja nem lett. :-)
Sajnos nem keresek 200e Ft-t. De egy közepes spórolással be tudtuk vállalni az autót. Mivel nekünk évről évre sikerül egy kicsit jobban élni. EZ MOST NEM POLITIKA.
Úgy döntöttünk, hogy bele vágunk. Az előző autónk is Svájci alapra lett vásárolva és kb negyed évenként kaptam 1-2 ezres számlákat az árfolyam ingadozás miatt. Azután tavaly csak egy jött év elején utána semmi. Összegezve nekem jók a tapasztalataim erről a verzióról. A 120 hónapos futammal a havi törlesztőt csökkentettük. Így tudtuk bevállalni. Viszont szándékombam áll 6-8 év körül kicserélni a gépet. A végén lehet, hogy bukom rajta de ki nem? Viszont ha nem vágunk így bele sohasem lett volna vadiúj autónk. Hááát erről ennyit.
Szia! Árpi
UI: a 31e Ft/hó csak az autó. Erre rájön a többi. De így is sikerült összesen 40e alatt tartani.
Nekem igazából az a gondom ,hogy 10 év az nagyon sok ha a futamidöt nézem.És egy kicsit félek belevágni.pl havi 30 e -rel. ezt pontosan az engedheti meg aki 200 e -ret keres.
de sajnos magyaro.az átlagkereset 70-80 e ft,és ez mellett 30e beválalni 10 évre elégé merész dolog.
Nálam a legjobb 6,3 l volt (no de akkor valóban óvatosan) Most sem ment 9 fölé pedig volt pénteken egy 4,5 órás araszolásom Bp-n a Lágmányosi bomba miatt.(no igaz,hogy ez csak egy nubira)
Ez nem a politikai fórum!!!!!!! Topikot összekeverted!!!!!!! "Ez a választásokig már csak rosszabb lehet, plusz még néhány hónap, amig Viktorék kis nyugalmat teremtenek a piaci életben."