Ilyen rossz számokat utoljára a 2010-es években produkáltunk. Akkor az emlékezetes Kósa, Szijjártó megszólalások után romlott látványosan a forint - emlékeztet a Portfólió.
Ez egyébként nettó hazugság.
Erről természetesen nem a mindenki által nagyra becsült Undertaker kartács tehet, de attól még tény, hogy a Kósa-Szíjjártó féle megszólalásnak csupán néhány hetes hatása volt az árfolyamra, és nem is különösebben nagy mértékű.
Az első két-három napi zuhanás mértéke volt inkább túlzott mértékű, de ez csak az előzményekhez képest volt kiugró adat, különben nem befolyásolta érdemben az államadósság mértékét.
"Ilyen rossz számokat utoljára a 2010-es években produkáltunk. Akkor az emlékezetes Kósa, Szijjártó megszólalások után romlott látványosan a forint - emlékeztet a Portfólió."
Na ez egy tényleg jó hir. Bár árnyalja az adatot hogy az elmult 5 évben a soron kívuli elvonások mértéke kb 7000 mlrd forint volt a gazdaságból es a nyugdijakból.
Na ennek meg kellene latszania a gazdaságon de nem letszik.
A második negyedév végén 85,1%-os volt a GDP-arányos államadósság – ismertette friss adatait a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Az adósságot a második negyedévben a nettó hitelfelvétel 434 milliárd forinttal, a forint gyengülése pedig 65 milliárd forinttal növelte. Az államháztartás nettó tartozása (22 818 milliárd forint) a GDP 76,3 százalékát tette ki 2014 második negyedévének végén – írja a napi.hu az MNB számai alapján.
A pénzügyi számlákon alapuló friss jegybanki közlésben a magyar államháztartás nettó finanszírozási képessége az előzetes adatok szerint 2014 második negyedévével záruló elmúlt egy évben a GDP -3,1 százaléka (-918 milliárd forint) volt. Az idei második negyedévben az államháztartás nettó finanszírozási képessége a negyedéves GDP -4,0 százalékát tette ki (-302 milliárd forintot).
Ilyen rossz számokat utoljára a 2010-es években produkáltunk. Akkor az emlékezetes Kósa, Szijjártó megszólalások után romlott látványosan a forint - emlékeztet a Portfólió.
Emlékeim szerint nem linkeltem be eddig (de ha véletlenül mégis, az se változtat a lényegen), pont azért kerestem rá, mert kiválóan példázza azt, amiről beszéltem.
Budapest. Soha nem látott 25 ezer milliárd forint fölé emelkedett júliusban a költségvetés adóssága az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint – írja a Világgazdaság. Az adósság most 1377 milliárd forinttal haladja meg a tavaly év végi szintet. Az emelkedés az ÁKK szerint átmeneti, az év végére csökkenni fog. HBN
És ha már egyszer linkelted, és akkor is csak a rossz tartalma miatt, elrettentő pldként, miért kell mégegyszer ismételni?
Esetleg nem tudtad volna a saját, egyet-nem-értő rövid véleményed hozzátenni, és akkor megkímélted volna magad az én (gyanítom, általad rosszindulatúnak minősített) kérdéseimtől?
Netán azért nem tettél hozzá semmit, mert egyetértesz a megállapításokkal?
Nézd, engem nem érdekel, hogy mivel próbálkozol. A ballib csupán a balliberális rövidítése, tehát nincs benne semmi sértő. Ehhez képest rád bízom, hogy kitaláld, mire való a "zsidesz", mint megnevezés.