A magyar férfi vízilabda élvonalából a bajnok Dominó-BHSE a héten még külföldön túrázik, a címfosztásra készülő Vasas-Plaket-Euroleasing ugyanakkor hazai vizeken igyekszik minél jobb formába lendülni a szeptember 27-én induló ob I-es pontvadászatra, illetve a még előbb, már a jövő hét végén esedékes európai kuparajtra.
- A különböző, klubkereteken kívüli kötelezettségek - a felnőtt, a junior és az Universiade-válogatottbeli szereplések - miatt csak szerdától lesz teljes a csapat, azaz mostantól dolgozhatunk végre együtt a 14 fős teljes kerettel - mondta el hétfőn a Vasas mestere, Kásás Zoltán, aki Görögországból igazolt haza az új szezonra az angyalföldi alakulathoz. Keze alatt több mint reményteljes gárda formálódhat, hiszen a Varga testvérek, Tamás és Zsolt, továbbá Madaras Norbert alkotta világbajnok trió, aztán az Universiade-győztes Windisch Ferenc, Steinmetz Ádám, no és a 2000. évi ötkarikás aranyérmes kapus, Kósz Zoltán összetételű "maghoz" - több éves nápolyi idegenlégióskodás után - immár csatlakozik a szakvezető világklasszis fia, Kásás Tamás és a szintén olimpiai bajnok, ugyancsak friss vb-aranyérmes és Világliga-győztes Steinmetz Barnabás is.
- Nagy az elvárás velünk szemben, kimondva-kimondatlanul bajnoki elsőséget, s kiemelkedően sikeres európai kupaszereplést remélnek tőlünk a Vasas-hívek, a klubvezetés, hadd tegyem hozzá, teljesen érthetően, s mi meg is próbálunk ennek megfelelni - jelentette ki Kásás Zoltán, aki a szerdát a pasaréti konditeremben kezdi együttesével, majd a Komjádi uszoda következik, s a nagy érdeklődésre való tekintettel a dél körül végződő labdás edzést követően, 12 óra után ő maga és játékosai is állnak a rájuk kíváncsiak rendelkezésére.
A médiafigyelem közepette is nagyon ki kell használnia a Vasasnak a következő napokat - Kásás Zoltán még szombaton is tart majd edzést -, hiszen 16-án már Strasbourgba autóznak, ahol megkezdik a csoportselejtezőt az Euroligában. Az öt rivális, közte az ellenfélként egyedül számottevő szlovén Triglav Kranj, a magabiztos továbbjutást illetően aligha okozhat gondot a piros-kék együttesnek, a kintlét napjait éppen ezért a vezetőedző a csapat minél teljesebb összerázására, már a bajnoki meccseken eredményesen alkalmazható taktikai elemek begyakorlására is fel kívánja használni.
Hétvégén végre kaptam egy Képes Sportot ! Ez a Csurka Gergely vizilabdás volt ? Rémlik, hogy az Olimpia idején is jó cikkeket olvastam tőle bennfentesként mozgott közöttük. Mindenestre örülök, hogy nemcsak foci van az ujságban és Kásás vagy Benedek is van benne, nem ugy mint a régi Képes Sportban, amiben csak foci volt.
Huu egyébként 4 éve a Cosmopolitanban is volt remek fotó Kásásról, amint viz csurog az arcán.
Szonika : én inkább csak olvasgatom a topicokat, mintsem irok bele de nem szeretnék olyan hozzászólásokat olvasni Kásás intim szférájáról amit pl a gyerekemről vagy a barátaimról sem látnék szivesen. A moderátor sem örülne neki...
tudod, ez azért nem könnyű, mert amit egy natúr tévénéző, néha meccsre-kijáró drukker tudhat, az nagyon kevés ám. hogyne lennénk lenyűgözve amikor elkpráztat bennünket, de mivel nem sörözünk együtt és nem járunk át egymáshoz boldog karácsonyt kívánni, a mi véleményünk inkább csak a sajtóból meg néhány bennfenntestől szerzett információra korlátozódik. szóval nem sok minden marad, amiről ezek után beszélhetünk. de ha te megmondod, hogy például mit szeret olvasni, az nagyszerű ;-)
Ezt mondtam.Nem fogok a magánügyeiről beszélni.Ez természetes.Csak arról tudnék beszélni hogy milyen ő valójában.Cikis helyzetbe nem fogom hozni,nem vagyok én meghibbanva.
Nézd. Én nem tudom, hogy te milyen viszonyba vagy Kásával. Nem is érdekel meg nem is rám tartozik. De én nem örülnék, hogyha bármely' barátom, bármit is kiteregetne rólam. Gondolom ezzel Kása is így van. Úgy gondolom, hogy bárkire is max annyi tartozik amit ? elmond.
Szia!
Hát nem hiszem, hogy egyedül lennél azzal a véleményeddel, hogy nagyon szimpatikus. Én még ugyan csak egyszer beszéltem vele, de akkor is nagyon aranyos és közvetlen volt. azt pedig, hogy hihetetlen csuklóval lett megáldva, bizonyítja:)))))))))
Nem tudom milyen érdekességre gondolsz, de szívesen hallgatom:)))))
Ezt a topikot szerintem kicsit fel lehetne éleszteni!Azért mégiscsak a világ legtöbbet nyert játékosáról van szó akire nagyon sokan kiváncsiak,hogy valójában milyen ember.Mint pólós tudjuk hogy zseniális de kiváncsi lennék ti mit gondoltok róla!Én nagyon jól ismerem és elég rég óta és persze nem akarom minden titkát kiadni de ugy általánosságban elég sok érdekességet tudnék mondani róla.
Ne értsétek félre,én az összes válogatott vizilabdást nagyra tartom,fantasztikusak a fiúk!Csak mivel Tamást igazán jól megismertem,nagyon megszerettem!Remek embernek tartom!
Szóval várom hogy irjatok!
No még azért nem eldöntött. Bár Feri szerint Kása nem ragaszkodik az 5-öshöz és megtarthatja. Ha ez így marad akkor ezt sokan megköszönjük Kásának. Ez korrekt t?le.
Kásás Zoltán februárig "csak" gy?zni akar a Vasassal
Testvériség és kohézió
SZABÓ GÁBOR
NS, 2003-09-06
A Csaszi medencepartján állt Kásás Zoltán, aki a szokásos napi úszásadagot verte le csonka csapatának tagjain, rajta kívül a simogató meleget árasztó nap figyelte a Vasas-Plaket-Euroleasing vízilabdázóinak tempózását. A pasaréti kondizás után még akár jól is eshetett az úszótréning a két kapusnak, Kósz Zoltánnak és Németh Zsoltnak, valamint Hesz Máténak, Varga Dánielnek és az olasz második ligából érkez? Bánhidy Andrásnak. Egyel?re öten vannak, ugyanis a világbajnokok (Kásás Tamás, Madaras Norbert, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás, Varga II Zsolt) és az universiadét nyer?k (Gombos Gábor, Mátyás Zoltán, Vindisch Ferenc, Steinmetz Ádám) szeptember 10-ig kaptak id?t, hogy feltöltsék a kiürült energiacellákat. A Becsejt és az Olympiakoszt BL-gy?zelemig vezényl? Kásás pedig már magyarázza is, hogy azért szerz?dtették Bánhidyt, mert neki két kapusra és tizenkét mez?nyjátékosra van szüksége – fiatalokkal nincs id? kísérletezni a folytatódó hajtás miatt, az edzéseken pedig elkél a két komplett csapat.
Természetesen érthet?ek a "biztonsági” intézkedések, hiszen a piros-kékek megcélozzák a bajnoki aranyat és a Final Fourt az Euroligában, ez utóbbi sorozatban például már szeptember 17-ét?l bokros teend?jük akad: az ötnapos strasbourgi selejtez?n kell túljutniuk.
Kásás Zoltán sajnálja, hogy nem
indulnak olasz csapatok az Euroligában, a fellelkesedett kibiceket pedig óvatosságra inti (Fotó: Árvai Károly)
– A teljes érték? edzések kezdetét tekintve még egy hetük sem lesz a Euroliga-selejtez?ig. Gondolom, ezt csak egy olyan csapat engedheti meg magának, amelyben tolonganak a világ- és olimpiai bajnokok, meg aztán az ellenfelek sem lesznek üt?sek.
– Persze úgy általában nem engedhetnénk meg magunknak, de mit tehetünk, a válogatott játékosok ki vannak lúgozva – magyarázza a hét év kihagyás után ismét hazai klubcsapatnál dolgozó Kásás Zoltán. – Nem normális, hogy egy nyár alatt három világversenyen kelljen helytállni, ráadásul a magyar csapat fantasztikus teljesítménnyel zárt. Száz szónak is egy a vége, az öt feln?ttválogatottnak és az universiadén járt négy játékosunknak tizedikéig pihen?t adtam.
– Mit tervez a strasbourgi tornára?
– Azt, hogy s?r?n cserélek, és minden meccsünket megnyerjük – no meg edzéseket is tartok. Februárig nem várok nagy játékot a fiúktól, idéz?jelbe téve csak gy?zni kell. Bízva a játékosok intelligenciájában megoldjuk a feladatot.
– Miután nem indulnak olasz csapatok az Euroligában, úton-útfélen azt hallani, hogy két magyar gárda is bekerülhet a négyes dönt?be. Mit szól a reményked?k véleményéhez?
– Kibicnek semmi sem drága. A nyár el?tt például mindig csak azt hallottuk, hogy Sydney óta nem nyert a válogatott, azt azonban már kevésbé hangoztatták, hogy az elmúlt hét évben csak a fukuokai vébén nem szereztünk érmet. De ha már az Euroligáról van szó, én sajnálom az olasz csapatok hiányát, hiszen ?k is a savát-borsát adják a sorozatnak. Persze így is akad éppen elég nagycsapat, hogy csak a Dubrovnikot, a Mladostot, az Olympiakoszt, a Vuliagmenit vagy az oroszokat említsem.
– Hányan emlékeztették arra, hogy míg külföldön hangos sikerek kísérték, itthon még nem nyert bajnokságot edz?ként?
– Nem jellemz?, inkább hallgatólagosan várják el a bajnoki aranyat. De ezzel nem foglalkozom, mint ahogy az apa–fiú kérdéssel sem. Ez utóbbinál egyszer? a helyzet: az edzés végéig Tamás a játékos, én pedig az edz?.
– Mennyire jelenthet terhet, hogy a Vasas tizennégy éve próbálkozik sikertelenül a bajnoki cím megkaparintásával, és ez id? alatt kilencszer vesztett dönt?t?
– Nem tudom, kiben okoz ez feszültséget, de úgyis mindig csak a gy?zelem adhat megnyugvást. Az ön által említett tényr?l pedig felesleges beszélni, hiszen ezzel mindenki tisztában van. Igaz, a 81 éves Jeney Pierre is mondogatja, hogy még szeretné megélni a Vasas következ? aranyérmét – hát mi azon leszünk, hogy boldoggá tegyük ?t. Ennek érdekében keményen dolgozunk, ám ne felejtsük: ott van a velünk hasonló cip?ben járó Honvéd, és a BVSC is nagy dolgokra képes. Az olimpiai bajnokok száma alapján egyébként a Domino a jobb, de a Vasas nagyon jó konstrukciójú együttes.
– Terveik megvalósítását segítheti a sok családi kapcsolódás a csapaton belül? Az apa–fiú kérdést most nem er?ltetem, de ott vannak a testvérpárok is, így Steinmetzék és Vargáék.
– Nem elképzelhetetlen, hogy er?síti a csapatkohéziót, a testvérek még inkább hajtanak egymásért. Vagyis az egység szempontjából akár kedvez? is lehet a sok családi kötelék. A magyar válogatott is azért jó, mert remek a kapcsolat a játékosok között, például egymással mennek el szórakozni. Ez akkor is így van, ha egy-egy bajnoki mérk?zés mindennek cáfolatát látszik adni. Itt azt is megjegyezném, hogy nálunk nem lesznek kedvezményezett sztárjátékosok, a válogatottaktól eleve többet várok.
– Ami a Vasas válogatottjait illeti, tizedikéig pihenhetnek. És magának adott lehet?séget a felfrissülésre?
– Nem mondhatnám. Természetesen én is elfáradtam szellemileg a feszes nyári menetelésben, de a nagy nyomást a szövetségi kapitánynak, Kemény Dénesnek kell elviselni. Így aztán mikor megérkeztünk a Világliga-dönt? után New Yorkból, délután már edzést tartottam. Szeretem, amit csinálok, a lényeg, hogy nyugalmat adó háttér legyen az ember mögött. Az Olympiakosznál például sok problémám volt a vezet?kkel, meglehet?sen stresszes volt ott dolgozni – az évek folyamán azért valamelyest megedz?dtem.
Vasárnap még egyszer megelevenednek a barcelonai szép napok: délután, a Magyar Televizió egyes csatornája 16.30-tól vetiti a Kemény-legények cim? riportfilmet. Mondhatni, ez a Kemény-legények 2., elvégre egyszer már készitett egy hasonló filmet Sztancsik Tamás, más kérdés, hogy akkor nem volt annyira happy az end. Merthogy 2001-ben a budapesti Európa- bajnokság hátterét mutatta be az alkotás, persze, válogatottunk szemszögéb?l, márpedig az olimpia után, hazai vizben elért bronzérem nem volt igazi csattanó.
Tamás mindenesetre nem adta fel, és Barcelonában is felt?nt az urak környékén. Minthogy filmjeinek készitése a klasszikus one- man-show szabálya szerint zajlik, egyetlen, hipermodern kézikamerával dolgozik, azaz egyszerre operat?r és riporter, olyan helyekre juthat be, olyan helyzeteket rögzithetett, amelyekre több emberes stábok aligha képesek.
És ezúttal jött a csodás visszacsatolás: egy efféle filmnek kifejezetten jót tesz, ha a f?h?söket a végén a dobogó tetején lehet lekapni... Más kérdés, hogy ami Budapesten m?ködött, az a világbajnokságon nem: a medence közvetlen közelébe sajnos nem engedték oda Sztancsikot - a dönt? el?tt egészen jól állt a szénája, de végül elgáncsolták kérelmét. Kés?bb, az eredményhirdetés el?tt már-már abszolút t?zközelbe került, mignem egy betonagyú biztonsági vissza nem lökdöste a kordonon kivülre.
Mindegy, ez legyen a legnagyobb baj, különben is, a mindenki szeme láttára zajló történések pótolhatók eredeti felvételekkel, a film értékét különben is azok a felvételek adják, amelyeket Tamás a meccsek között, az edzéseken, az uszoda el?tt, az öltöz?ben készitett.
S hogy milyen lett a film? Fél ött?l, vasárnap megláthatják - elöljáróban legyen elég annyi: eredetileg három hete, vasárnap este, az Amir?l nem beszélünk... cim? blokkban ment volna le, azon a hétvégén, amikor Vitray Tamás volt a szerkeszt?. Csakhogy a Telesport f?nöke az el?zetes vetités után közölte, ez az alkotás túl jó ahhoz, hogy kés? este vetitsék, sokkal jobb, nézettebb id?sávot kell neki találni. Hálás téma ide vagy oda - ez azért jelez valamit.
Jaj köszi szépen ! Majd megszervezzük !
( Hátha sikerül majd autogarmmot is kérnünk rá )
Csak nem BHSE drukker vagy ? Hihi én is azert vittem oda a lanyokat, mert ott sportoltam ifjukoromban :-)
Szóval gyönyörüek azok az érmek és remek ötlet volt lefényképezni, hogy mások is láthassák.
Kiváncsi lennék pl Kásás Tamásnak hány darab érme van és hol fér el.
Nekem serdülö gyerekeim vannak és csak tavaly óta érnek el jobb helyezéseket de már igy is pakolni kell folyton. Egy olyan élsportolónak, mint Tamás minimum 100 érme lehet.
Ez a Vilagliga Kupát vajon ki viszi haza ? Szép nagy bödönke :-)
Mivel még nincs gazdája az általam felajánlott Képes Sportnak és más nem jelentkezett még érte, ha megtudjuk beszélni (utóbbi nálam most nehéz, de majd megoldjuk valahogy...) akkor természetesen megkaphatod azt a példányt.
Ui: Öröm volt olvasni, hogy a lányaid a BHSE-ben sportolnak.
Szia !
Ha nincs még gazdája annak a Képes Sportnak esetleg elkérhetném a gyerekeimnek meg nekem ?
A munkahelyemen egy kollégának megvolt és igy gyorsan átlapozhattam. Fantasztikus látni azokat az aranyérmeket és nagyon szeretném a lányaimnak megmutatni . Ők sportolnak ( igaz nem vasas, hanem BHSE ) és még sose láttak ilyet közelről ( mondjuk én sem... )
Egyébként ( remélem nem sértődik meg senki ) nekem nem a pasas tetszik, hanem az, hogy olyan rendes, tisztességes embernek tünik... Amikor tizenéves voltam, nagyon tetszett Csapó Gábor . Aztán micsoda egy ellenszenves , lumpen alak lett belőle :-)
Most pl sokkal többre tartom Faragót, aki ugyan rémisztően nézett ki, de példamutatóan lelkes apja az ikreinek. Őszintén remélem a lányaim inkább az egyesületből szereznek szereznek majd barátot mintsem valami részeges, züllött, göthös soha nem sportoló alakot.
na jó.... azért ha egy Kásás Tamás szerü sráccal állit valamelyikük be, azt nem bánnám én sem :-)