Ha nem is keményebbre, de az eleje az törik, hogy elnyelje az ütközés energiáját. Ugynevezett gyürődési zónák vannak, előre ki találják hogy hogy kéne törnie a kocsinak ahoz hogy a legtöbb energiát elnyelje, és utánna a jóval merevebb atastér ne sérüljön.
Tegnap az udvarban állt az autó! Enyhén lejt, kb 4méteren 30cm. Mindig kézifék, üressel teszem le az autót. Mentem a kamionba vmiért, és gondoltam beinditom a Lacsit, hogy had melegedjen. Mellette állva benyúltam, kulcs fordit, az autó meg megindult mint állat. Beindult a motor, és ment. Szük a hely, nem tudtam benyulni a fékért, mert ha nem sikerül, beszorulok az ajtó meg a kocsi közé. Becsaptam az ajtót, és a kilincsbe kapaszkodva probáltam lassitani, ö meg adta a gázt, hogy le ne fulladjon! Kb 6-7 méter múlva ért véget ez a számomra nagyon hosszú esemény.
Egy 1200 literes fém keretes műanyag tartály fogta meg, amit a garázs támasztott hátulról. Kész, végem! Casco, önrész, értékvesztés, ezek jártak a fejemben. Nem birtam le állni róla a hó miatt. Hivtam 2 havert, megtolni. A végeredmény kb. 50.000ft kár.
Ennyit ért az a tartály ami kb 800 literes lett! :D :D A kocsinak semmi baja! Semmi!
A rendszám kicsit meggyűrődött, de az ugyis az államé! :))))
Bár nem volt nagy ütés, de egy régi Swift rommá tört volna, az tuti! Bocs Lacsika, nem is faragtak tégeg olyan rossz fából!
Ez a Kalos az én Kalosom volt. Nejem fával találkozott 2-en ültek elől és sérülés nélkül szálltak ki.Ami még "tetszett"a jobb első ajtó úgy nyilott záródott ahogy új korában..Nemhiszem hogy nagyon kesergni kell. 1 Haverom kalosába hátulról ment bele 1 Alfa.Az Alfa eleje nagyon szét hullott míg a Kalos lökhárítója 3 cm re előbre nyomódott.Szerintem a Lacetti nek jobb a tesztje.
Ha megnézzük a 2 képet, akkor megnyugodhatunk, hogy a lacetti sokkal jobb mint az aveo.
Ha jobban megnézzük, akkor meg nem. Egyik kép sem az utközés után, hanem közben készült. Sokkal szebb lenne az aveo is 0,5 másodpercel előbb.
A másik, hogy az NCAP-fél frontált tör, ami nagyobb terhelés, mert csak a bal eleje kapja az ütést, mig az amerikai teszten szerintem a teljes eleje kapta a a pofont.
De mind1, ne legyen rá szükség!
Én meg nem érzem magam szarul, mert a hét 5 napján 3m magasban ülök, amikor a lacsiban, akkor meg majd imádkozok!!!
A Kalost 4*-ra törték, az Evandát 3-ra az USÁban. Európában meg az európai kocsik törnek feltűnően sok csillagra, azért vhol ez is üzlet. Bizonyos méretnél kisebb autóknál úgyis tök mindegy. Olyan, mintha felvennénk egy páncélt, ésfejest ugranánk egy szakadékba. Az 5*-os francia cuccban ugyanúgy megmurgálnánk, mint a kétsárkányos kínaiban. : )
Az NHTSA szigoráról annyit, hogy valamelyik új Ferrari (!) modellt nem engedi addíg forgalmazni az USA - ban, míg meg nem oldja a gyár azt, hogy a jobb kettőben lévő légzsákot manuálisan is ki lehessen kapcsolni. Az nem elég nekik, hogy az önműködően kikapcsol ha gyerekülés bekötését érzékelik a szenzorok. Szóval nem gondolom, hogy a töréstesztjök gagyi lenne...
No, ez azért megnyugtató ! Anno a Lanos 3 csillagot kapott, nem gondolom azt, hogy a közel 1,2 tonnás Lacetti ennél rosszabb lenne. Szerintem valahol a 4 csillag környékén vagyunk mi is NCAP szinten.
Én is utána néztem valóban 4 csillagosra törte az amerikai teszt a Lacettivel műszakilag azonos Forenzát. Azért az Aveonál érdemes megnézni még a képet is, ami a törés után készült. Beszédes hogy a vezető feje feletti tetőrész is sz*rrá ment. Ebből a kocsiból bizony kispórolták az anyagot. A Spark 2 és fél csillagjára se lehet büszke a Chevrolet, ma már a kisautóknál is elvárt szint a 4 csillag.
Ennek ellenére, érdekes, hogy két új Koreában tervezett autó ekkorát bukott. A Spark is meg az Aveo is minden kritikán alul teljesített. Eddig az új Epicára gyúrtam (gondolatban és nem anyagilag :) ), de már nem vagyok meggyőzve...
Az első szervíz alkalmával az olajon kívűl semmit sem cseréltek ? Gondolok itt pollenszűrőre (ezt nagyon szeretik cserélni), vagy levegőszűrőre, gyertyára. Tapasztalatom alapján szervíz számlán ezeken kívül általában még szerepel az ablakmosó feltöltés 1 literrel. Én az eddigi szervíztapasztalataim alapján általában megkérem, hogy csak az általam jóváhagyott dolgokat cseréljék. Ez egy rendes szervíz lehet ahol voltál. Fehér holló, de biztos van még ilyen.
Kedves klubtársak !
Írjuk meg a véleményünket a szervíz tapasztalatokról !
Chevrolet lacetti 2004-től telljes szerviz cd angol nyelvű, szerelési leírásokkal kapcsolási rajzokkal kompletten utánvéttel is eladó. 12000ft+utánvét.
Kalocsa szervíz 10pontból 9 adtam nekik a tegnapi munkáért. Kellemes meglepetés, ahogyan az egészet kezelték. (1pont levonás mert se kávé, se bambi..:-))
1óra 4perc szervíz kaputól kapuig. Kérdésre (bármely bugyuta) mosolyogva türelmes válaszok. Amúgy néma csendben ülhettem volna, mert amit összeírtam magamnak azt kérés nélkül (alapból) megnézték. Motordiagnosztika futtatva, de tárolt hiba semmi. Vittem az olajat, így a szervíz ktg (5400km) 11.000Ft!!
Most érzem igazán, hogy megérte megvenni. Beülök, indítok, tankolom és +1év használat után szervíz. Valahogy nem vágyok használt autóra..:-))))) És most mondhatják a tudorok, hogy mennyit buktam ,mert új autót vettem. Egy rahedli idegbajt buktam a következő 5évre.:-))
Ugyanilyen pipec szervízmunkát kívánok minden Lacetti tulajdonosnak!!!
Ui: tegnap óta ilyen vagyok :-)))))))))))))))))))))))
A tesztek szerint a Lacetti alulszervózott, gondolom a Star és Elite modelleket tesztelték. Nekem ez a megoldás tetszik, mert az autópályán nem állsz keresztbe egy apró mozdulat miatt, viszont parkolni is könnyű vele. Előtte szervótlan Astrám volt, úgyhogy érzem a különbséget. :)))
Emiatt azért nem fogok bánkódni, nem érzem azt a már - már túlzottan könnyű kormányzást, mint amit anno a Lanosnál éreztem. Mondjuk az sem zavart, mert imádtam azt az autót is.
Amikor vettem (2005 október) a járgányom, átnéztem az összes felszereltségi listát. Ezek szerint a platinum felszereltségű sebességfüggő, az alatt sajna nem.