Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.23 0 0 959

Kedves NNE!

Izraelről szeretnék érdekli. Melyik városban kötöttetek ki, és onnan hogyan lehet legjobban eljutni Jeruzsálembe. Minden érdekel, kérlek válaszolj, köszönettel:

Kopilinko

Előzmény: Navigare necesse est (952)
Babszi75 Creative Commons License 2011.10.22 0 0 958

Cruzos!!

Ti milyen hajóra és melyik útvonalon mentek a jövő héten???

Babszi75 Creative Commons License 2011.10.22 0 0 957

Szia Annamari!!

Mi a karibon voltunk 2szer hajón még 2 éve.A mediterrán hajóutakon még én is "első bálozó" vagyok.

Szóval,a kérdéseddel kapcsolatban.A férjem iszonyú melegítős,ha tehetné még esküvőre is abban menne.A hajókra ő nem hozott öltönyt csak 1 farmert és pólókat.A vacsorákra mindíg így jött le,de a gála és kapitányi vacsoráról majdnem kinézték.Minednki öltönybe a nők kisestélyiben ő meg topogott a maga kis farmerjéban.Igaz azt mondta,hogy ez őt nem zavarta.Engem annál inkább.

Ja,volt egy sima (nem gála és nem kapitnyi)vacsora amire farmer+ujjatlan pólóba akart lejönni.Hát,nem engedték be!!Mondták,hogy legalább ujja legyen a pólónak.

Na,most,hogy megyünk 15.én amikor nem látja úgy becsomagolom neki az öltönyét mint a sicc..!!!!

Előzmény: Annamari38 (955)
Babszi75 Creative Commons License 2011.10.22 0 0 956

Sziasztok!!!

Bocsi tegnap dolgoztam!!

Szóval,ha jól értettem akkor csak üvegben nem lehet felvinni folyadékot.

Akkor  a bőröndbe,amit a hajóra adok fel tehetek a gyerekeknek kis szívószálas üdítőt???Nem fogják kiszűrni??Nem büntetnek meg érte??

Előzmény: Törölt nick (954)
Annamari38 Creative Commons License 2011.10.22 0 0 955

Sziasztok!

Az öltözködésben segítsetek! (gálavacsorák és "sima" ültetett vacsora)

Mennyire legyen "puccos"? (pár kép jól jönne kapitányi fogadásról, azon már látszik a lényeg)

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.21 0 0 954

most olvasom, hogy azt írják nem lehet. mi jövő héten megyünk a 6. utunkra, de idáig minden kikötőben így oldottuk meg. ezt a módszert írtuk mindenkinek, még mindenkinek bevált, sőt  a hajókon is megosztottuk mással az ötleteket, és bevált. mi a vörös bort szeretjük (na meg a sört), de van aki nem szereti, ha már át volt töltve műanyag flakonba. akkor meg lehet venni a hajón a gagyibb bort 14 euróért, vagy a jó minőségüeket a parton 3-ért. 

Athénban, ha nem szervezett úttal mentek érdemes a földalatti siklóval felmenni a legmagasabb hegyre a Lykavattosra. Oda nem visznek el senkit, de gyönyörű a panoráma, és a hegy tetején van egy szép görög templom. A sikló nem olcsó, kb. 11 euró, de gyalog fárasztó. az alsó állomás alatt pont 2 utcával van egy nagy szupermarket, ami jól jöhet.  talán a sorrend, ami nálunk többször bevát: Akropolisz, Agora és a Hefaisztosz temploma mellete a múzeum, ezekre egy a belépő, majd az also kijárattól metróval lehet átmenni a Lykavattosra, onnan pedig , amíg mi sörözünk, a lányok elmennek a bevásárló központba, ami visszafelé a metróval talán 2 megálló, de minden helybéli tudja, segítenek a pontos címmel. el sem lehet tévedni, mert feljön az ember, és mindjárt egy bevásárló utcában van.

Előzmény: Babszi75 (951)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.21 0 0 953

akkor kajával nem lesz gond. az italoknál az a lényeg, hogy üveget nem engednek fel a hajóra, tehát bármi mást igen. tehát van műanyag üveges sör, illetve bármi más amit áttölt az ember. az üveg zöld színű az átvilágításnál, és észreveszik. elveszik, és az út végén odaadják. Törökországból, csak Isztambult ismerjük, más bizosan segít. kb. másfél éve írogattunk, tavasszal.

Előzmény: Babszi75 (951)
Navigare necesse est Creative Commons License 2011.10.21 0 0 952

Tiszteletem!

E hónap 17-én tértünk haza egy 10 éjszakás Isztambul-3 nap Izrael-Ephesos-Pireus-Iszambul Royal Caribbean útról, ha valakit érdekel, ezekről szolgálhatok információval.

Kedves Babszi!

Egyetlen társaság egyetlen hajójára sem lehet italt felvinni, sem üdítőket, sem etil-alkohol tartalmúakat. Hogy egzakt legyek, fel lehet vinni, de elveszik, adnak egy elismervényt, majd utolsó este a kabinba küldik. A fedélzeti / parti duty & TAX free üzletekben vásárolt italokat ugyanígy kezelik. Folyadékot (pl. sampon, hajlakk, etc...) és ételt amúgy fel lehet vinni.

Tisztelettel: NNE

Babszi75 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 951

Kb. mikor írtál a kikötőkről,mert szívesen visszakeresném.A fényképek is nagyon érdekelnek!!!

Előzmény: Törölt nick (948)
Babszi75 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 950

Gyorsan le is jegyzeteltem egy papírra amit írtál a kikötőkről!!Tényleg nagyon fontos infók!!!

Izmírről nem tudsz valamit??

Előzmény: Babszi75 (949)
Babszi75 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 949

Köszi a sok infót!!Férjemnek a kaja volt a lényeg,hogy sok legyen és gyakran.

A hajóra lehet felvinni üditőt,folyadékot???Mert mi akkor már itthonról vinnénk pár karton gyümölcslevet.!

Előzmény: Törölt nick (947)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.20 0 0 948

a kikötőket régebben leírtuk, de akkor amit tudok. Bari: gyalog könnyen bejárható, megállás nélkül ingyen schuttke buszok mennek a kikötő bejáratáig. Rhodosz: szintén ingyenes buszok mennek az erődig, de 10 perc gyalog, könnyen körbejárható. Pireus busz+ metró kb. 45 perc az akropolisz, 4 euro a napijegy, 18 éves korig ingyenes a teljes belépő az akropoliszra, a felett talán 12. dubrovnikban kb. 20-25 perc a gyaloglás az óvárosba, gyönyörű helyeken (régen fényképet is raktam fel, ha visszanézed) vagy 10 euro a schuttle busz.

Előzmény: Babszi75 (946)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.20 0 0 947

A musicával nem voltunk, de az armonián többször is. a 2 hajó ugyanaz a kategória csak a neve más. de az összes MSC-n ugyanaz a választék, mert más kategóriájú hajókkal is mentünk. a capuccinó is szar, többen visszavitették. vízautomata van az éttermekben, de a tea vagy sütidélutánra lezárják, akkor csak kávé és tea. mi minden kikötőbe viszünk be ital, és reggel is azt a juicet isszuk, mert a hajókon már annyira higítják, hogy senki nem iszik. a kaja bőséges mindegyik hajón, most már a vacsora is választható, lehet büfé rendszerben is. ez ami új, mert régen csak az ültetéses vacsora volt. a többit régebben leírtuk, a kényeg, hogy minden étkezésnél lehet büférendszerben, vagy ültetésesre menni. a kaják között kevés az idő, majdnem egész nap evés van, általában az út végére el sem megy mindenki mindegyikre. az időpontok függnek a kikötésektől, is de minden este az újságban közlik a kövezkező napi programot, amiben az is le van írva. a tisztaság változó. volt, hogy egy hétig szaros volt az éttermi wc fala, hiiába jeleztük minden nap a recepción, de a kabinokat naponta kétszer takarítják, hiszen az út végi kommentek alapján osztják el a kötelező borravalót. (mivel már ismerünk néhány személyzetet, ők mesélték) a műsorok ízlés dolga, van aki itt áradozik, van aki nem. sok minden függ az entertaiment csoprttól, akik szórakoztatnak a hajókon. Kelet felé könnyebb, hogy közel vannak a kikötők a belvárosokhoz, habár 1-2 görög sziget kivétel.

Előzmény: Babszi75 (946)
Babszi75 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 946

Kedves cruzos!!!

Ha víz van,akkor mi már helyben vagyunk.Csak a capuccinó fog hiányozni,mert mi annyit iszunk egész nap,hogy azt nem győznénk kifizetni!!!

Szóval Te voltál a musicán!!!Írnál róla valamit??Mennyire voltatok megelégedve??Melyik útvonalon voltatok??A kaja,hogy van??Reggeli,ebéd,vacsora??

Mennyi idő van a kaják között??Tisztaság??Műsorok???Írj ami eszedbe jut,légyszi!!!

Előzmény: Törölt nick (944)
Babszi75 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 945

Szia!!

Amikor mi 2009-ben 2 hajóúton részt vettünk a karib tengeren az egyik hajón (Norwegian Pearl) volt egész nap kávé,capuccinó,tea,limonádé automata.

A másik hajón (Carneval Valor) szintén kávé,capuccinó,tea automata,de itt a limonádé helyett ásványvíz volt.

De ezek tényleg egész nap üzemeltek.Ja,most mondja a párom ami még egész napos volt fagyi automata.Egész nap nyomhattad a csavart fagyit.

Kaja is egész nap volt.A büfék szinte megállás nélkül üzemeltek,csak mindig meg volt szabva,hogy mikor melyik van nyitva.

Előzmény: zakeus63 (943)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.20 0 0 944

víz van egész nap az automatában a musicán, reggelinél 2 fajta higított juice, meleg italok, a délutáni sütizésnél 15.45-16.30-ig tea és török kávé. a presszó kávé egész nap fizetős, és szar.

Előzmény: Babszi75 (942)
zakeus63 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 943

Szia!

Sajnos nem, pedig ez engem is érdekelne. Ha valakinek van erről információja, legyen szíves, tegye közkinccsé. Köszi!

Előzmény: Babszi75 (942)
Babszi75 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 942

Mi 26 nap múlva indulunk.Felhívtam az utazási irodát.Azt mondták,hogy a hivatalos beszállás megkezdése indulás elött 3 órával kezdődik.

De,ha elöbb kész vannak a takarítással akkor előfordul,hogy elöbb felszállhatunk.Mi pont 2 éve a karibon voltunk hajón,ott emlékszem 16.00korvolt az indulás 10.00kor szálltunk fel a hajóra.

Azt nem tudod véletlenül,hogy milyen ital van egész nap a hajón amiért nem kell fizetni???Pl.kávé,ásványvíz autómata???

Előzmény: zakeus63 (941)
zakeus63 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 941

Szia!

Biztos vagyok benne, hogy meg tudják mondani. Nekem az indulás előtt három héttel elküldte az iroda emailben a hajójegyeket, a bőröndcimkéket, biztosítást, a kikötői parkolójegyet, a parkolóhoz vezető útvonalat, térképet, stb. Szóval, nyugodtan hívd fel őket. Üdv.

Előzmény: Babszi75 (940)
Babszi75 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 940

Köszi!!Azért lehet,hogy felhívom az utazási irodát.Szerinted ott meg tudják mondani???

Előzmény: zakeus63 (938)
noaaa Creative Commons License 2011.10.20 0 0 939

Sziasztok!

Információt szeretnék kérni. Nápolyban hogyan jutok el gyorsan, egyszerűen a kikötőből a Garibaldi térre? Mennyi idő alatt?

noa

zakeus63 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 938

Szia!

A mi hajónk (Costa Concordia) 17.00-kor indul, a beszállást 13.30-kor lehet megkezdeni. A check in 16.00-kor bezár. Gondolom, a többi hajón is hasonlóan történik. Remélem segítettem. Üdv. Jó utat.

Előzmény: Babszi75 (937)
Babszi75 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 937

Sziasztok!!

Bár még nem írt vissza senki,de lenne még egy kérdésem.A hajóra hány órával elöbb lehet megkezdeni a beszállást???

Kreuzfahrt Creative Commons License 2011.10.19 0 0 936

Kedves Enci!
Mi is ezen a hajóúton veszünk részt férjemmel, de mi 6-án Barcelonában csatlakozunk. Ha jól látom, így már 6-an leszünk magyarok! Jó lenne találkozni. Nekünk ez az első hajóutunk, így ha bárki tudna a Vickeinek feltett kérdéseimre válaszolni (912), nagy segítség lenne számunkra.
Köszönjük!
Jó készülődést Mindenkinek!

Előzmény: enci44 (931)
enci44 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 935

Szia Vicke!

Egyébként Viki a keresztneved?

Nagyon örülünk ,hogy jöttök!Ha gondolod, néhány ismertetőt is mondhatunk magunkról,hogy könnyebben felismerhessük egymást a nagy kavarodásban!

Mi Miskolcról indulunk,A férjemet Iminek hívják.Egyébként mi is a korábbi vacsiidőpontot preferáljuk !

Utána tényleg jól esik valami fincsi kis vörösbor!

Nagyon jó utat kívánok nektek s persze magunknak is!

Az utazásig még írj ha van kedved!

Ja ,mi a 8.deck-en leszünk ablakos kabinban a számot még nem tudom!

Szia!

Babszi75 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 934

Sziasztok Kedves Hajózók!!!

Mi nov.15.étől  megyünk 23.áig az MSC MUSICA hajóval.Velencéből indulunk és 26-an megyünk.

Szeretnék érdeklődni,hogy jön-e még valaki ebben az időben erre a hajóra??és,hogy volt-e már valaki ezen a hajón???Tapasztalat???

Mi hajón a férjemmel 2szer voltunk a karib tengeren,de így visszaolvasva kb. ugyanúgy "működnek" a hajók a karibon mint a földközi tengeren.

Szeretnék még érdeklődni,hogy napközben van -e lehetőség kávézni az ingyen autómatákból+milyen ital van kirakva napközben amiért nem kell fizetni.

Lehet,hogy ez egy kicsit kicsinyesen hangzik,de mi 2 kisgyerekkel megyünk és ők vízre esetleg limonádéra vannak szoktatva.Mi alkohol egyátalán nem iszunk.

Az útvonalunk:Velence-Bari-tengeren-Rodosz-Katakolon-Izmir-Piraeus-Dubrovnik-Velence.A sorrend nem biztos,hogy így van ,de az tuti,hogy ezeket az útvonalakat érintjük.

Volt már valaki valamelyik helyen hajóval???Bármilyen tanácsot,tapasztalatot,élménybeszámolót szívesen befogadok!!!

Előre is köszike!!

Annamari38 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 933

Helló!

Leesett a kő a szívemről-megvannak a hajójegyek, sőt a kabinszámunk is megvan, ha jól emlékszem 7408. Megkerestem a hajón, a lift mellett találtam meg a hetediken-remélem nem lesz túl zajos.

Amennyire időm volt bogarászni, szerintem szervezett kirándulásra Rómába érdemes befizetni, arra amelyikben csak bevisznek-szabad program-haza visznek.Rómába tömegközlekedéssel bejutni elég nehézkes, és nem is tűnik olcsóbbnak.Barcelónában a hop on hop off busz tűnik jónak városnézésre (ára 20 eur felnőttnek 10 gyereknek).Valetta gyalog is bejárhatónak tűnik.Mallorca és Palermo még kérdéses (nekem). Szerintem italjegyet érdemes lesz váltani (nekünk a "gyerekbérlet" is jó mert én nem nagyon iszom alkoholt, de a "poharas bérlet" is kedvezőnek tűnik)

Lejjebb Vickie-nek vannak jó kérdései, ha azokat valaki megválaszolná, mi is sokkal előrébb lennénk...:)))

Nekem még fonotos "csajos kérdés", hogy a gálavacsorán az öltözék mennyire legyen "formal"-szó szerint estélyi, vagy elég a "kis fekete"?

Minden információ jól jön!(különösen olyanoktól akik hajóút keretében jártak már Barcelonában, Mallorcán, Valettán, Palermoban és Rómában)

Köszi!

PS:Zakeus 63-nektek pedig jó készülődést!!!

Előzmény: zakeus63 (929)
Vicke01 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 932

Kedves Enci, 

úgy néz ki megoldódtak a problémák, és mégis el tudunk menni, szóval biztos találkozunk majd! :) Az előző út tapasztalata alapján legkésőbb az első vacsoránál találkozunk. (Mi biztos a 19 órás turnust választjuk a szervezett vacsorákhoz, a 21 órát túl későnek találjuk, azután már nem olyan jó kiülni a fedélzetre borozgatni :) )

enci44 Creative Commons License 2011.10.18 0 0 931

Kedves Vicke!

Nagyon sajnálnám ha nem tudnátok  jönni! Útlemondási biztosítást gondolom kötöttetek, bár azzal valószínűleg nem túl jól jár az ember!

Ez már biztos?Így az utazás előtt 3 héttel nem egyszerű!Mi már kezdtünk örülni ,hogy nem egyedüli magyarok leszünk!Nekem már az írásod alapján is szimpatikus vagy-örültem volna ha találkozunk!

Ez van!

Hahó!Jön még valaki a nov.5-én induló Genova-Barcelona-tenger-Casablanca-tenger-Santa Cruz de Tenerife-Funchal-tenger-Malaga-tenger-Civitaveccia-Genova útvonalon?

Jelentkezzetek!!!!!!

Üdv !

Előzmény: Vicke01 (930)
Vicke01 Creative Commons License 2011.10.18 0 0 930

Kedves Enci, 

bonyodalmaink akadtak, szóval nem biztos hogy el tudunk menni. De mi is voltunk tavaly is. 

Van itt valaki aki átvenné az utat kedvezményes áron? Balkonos kabin, 12. emelet. az út eredeti ára 461.400 Ft volt 2 fő részére. Ajánlatokat várok e-mailen: vicke01@gmail.com.

Genova - Barcelona - tengeren - Casablanca - tengeren - Santa Cruz de Tenerife - Funchal - tengeren - Malaga - tengeren - Civitavecchia - Genova 

Előzmény: enci44 (927)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!