Volt szerencsém ott lenni a tegnapi Kéknyúl bulin.
Csak megerősíteni tudom Tehtube véleményét, nagyon jó érzékkel kezelték a hangosítást.
Valóban forgott a kamerám az első perctől kezdve, de sajnos képileg messze nem lett olyan értékelhető, mint az alábbi felvételek.
Viszont hangfelvételnek alkalmas lesz.
Azt hiszem túlzás nélül kijelenthetem, mára nemzetközi szintre emelkedett Premecz Matyi virtuóz tudása.
Nagyon örülök hogy van kis hazánkban ilyen lelkes orgonista, aki ennyire benne van a zenei élet hétköznapjaiban.
Bizonyára vannak még jónéhányan akik rendelkeznek jó technikai és stílusérzékkel, de nem tudnak még érvényesülni. Mindenkinek kívánom hogy hasonló sikereket érjen el mint Matyó.
Természetesen meg kell említeni Zádor Tomi és Badics Márk kiváló játékát is. Fantasztikusan kiegészítik egymást Ők hárman.
Kis kitérővel, a múlt heti A-38 hajós random trip buliról néhány fotó.
Eszméletlen jazz-funky örömzenélés volt hallható, rengeteg résztvevővel. Igazi hangulat emelő ötletként, a színpad előtt egy pár négyzetméteres terület volt lefoglalva az időközben bekapcsolódó break táncos csapatnak, akik látszólag a fáradtság jele nélkül hozták az időnként hihetetlen trükkjeiket.
Részemről az évek során valamiért nem fogott meg a funky stílus, de ezen est után azt hiszem már tudom értékelni azt a felszabadult, ritmussal teli zenélést amit így neveznek.
Kivétel nélkül mindenki nagyot alakított a saját hangszerén.
A Hammond itt nem főszereplő volt, de rengeteg szólóban volt része, és folyamatos kiséretként szólt profi módon.
Matyi felszerelése teljesen kivolt használva. Nagyon tetszett a Clavinet megszólalása is, nagyon stílusos hangszer a maga nemében.
Mostanában volt ismét pár Kéknyúl fellépés. A tegnapira eljutottam. Most nem tudtam emléket "begyűjteni". Megtette Floyd71.
Sajnos. Mert óriási volt! Olyan zenei, hanxerelési megoldások, állat szólók, az előadás minősége, de a hangosítás is. Sok B3 triót hallottam már, de ez hozzácsatlakozott a csúcson lévőkhöz. Zeneileg nagyobb élmény volt mint több komoly pénzért idehozott sztár a 8-9-10e ft-os jegyárával. Ja, a Szimplában mindez ingyér'.
Épp tegnap végigdöngettem a Back Home Again in Indiana számot Joey DeFranceso előadásában a 99-es Incredible lemezéről. Erre pár szám után ők is ezt játsszák! Ez nagyon feldobott! És jól játszották. Ez a bebop egy stílusváltás volt a koncerten. A funkos, kissé keményebb alapok után ez az eszeveszett gyors szám behozta az igazi jazzt. Ami a basszusra épül. A dob finoman kísért, a basszus vezetett és két-három fékevesztett szóló rákerült. Immár nem gyorsan, sután, hamar be, ill. lefejezve, hanem jó hosszan kiérlelve, kidolgozva. Ezért külön köszönet! A közönség azonos véleményen volt. De ugyanez elmondható a többi szólóra. Hosszan ízlelgethető, szépen építkező, virtuóz, változatos volt. Persze a legtöbb a végén a fullos őrülettel, amikor jönnek a glisszandók, a tenyeresek :-)
A Casio is nyitogatja "Csipke Rózsika szemeit" egy alapvetően VA szintibe ágyazott félig-meddig Hammond klón féleséggel ami a hangot illeti, de röhelyesek a fogpiszkálóval kezelhető drawbarokat helyettesítő potijai. Nem komoly szerkezet, mint az már megszokott a Casionál, azért egy odapillantást megér mulatság céljából, ők hogy is képzelik e műfajt... :)
Sikerült megszereznem egy Solton Twin Jet 100 Leslei hangfal erősítőjét. Tudna-e valaki adni hozzá kapcsolási rajzot? Nagyon megköszönném. A szerkezet eredetileg nagyon szépen szólt, de valaki, valamiért kiszerelte és néhány "madzagot" elvágott. Üdvözlettel: V. Zsolt
A Hamichord meg a Key-B egyvalamire nem összpontosított szerintem eléggé.
Az extrém kicsi súlyra. Ok, a 100 kilóhoz képest nem nehezek, de a maguk 30 kiló körüli súlyával egy embernek már feladat.
Az SK2, C2D a 15 kilóval igazi zenészbarát. A másik kettő a full B3 felülettel biztos nehezebb, de úgy gondolom 20 kiló alatt összejönne.
Sok felesleg van rajtuk. A Hamichordon például a két szélső méretes faelem, a doboz. A Key-b-nél a konstrukció. Fadobozban a fémdoboz, A fémdobozon mindenféle tábla millió csavarral, mintha magát a fémdobozt nem lehetne feliratozni. Nehéz mint az élet...
De továbbra is, ha egy mód van rá, igazit kell használni, koncerten is. Pl. ma lesz Matyó az A38-on B3+2 csöves Leslie!!!