Nem savanyú egyáltalán. De az tény, hogy a tömegnövelő cuccok (VolumassXX, Gain Fast, akármi Max) az embert "hízlalják". Úgy értem, hogy kerekedik tőle az ember, fedettebb lesz, szakszóval élve. Nekem meg ez nem tetszik. Magamon főleg nem, mondom ezt úgy, hogy nem vagyok se Keith Richards alkatú, se Fekete Laci:) Csak a szálka jön be. Ez van.
A legtöbb gyúrós fazon szed valami kiegészítő cuccot.
Általánosítás, ugye?:)
Amúgy nem fikáztam, a mass-ozás egy szleng, akinek nem inge... De ha már itt tartunk. Sajnos nem tudom megtenni, hogy mindig a legjobb, azaz legideálisabb kajákat tegyem a hasamba. Sőt, ha úgy esik jól, este zsíros kenyér. Az edzésmódszeremmel szerintem nincs gond. Hozzám hasonló emberkék simán nyomnak 100-zal három hónap kihagyás után is, más meg a 70-nel képes vacakolni. Bosszant a dolog, hogyne bosszantana, de ez van, próbálok megszenvedni az előrelépésért.
De mindezekkel együtt, előbbre kéne tartanom, de elkönyveltem annak, hogy a természet ilyen adottságokkal ajándékozott meg. Cserébe viszont mikor más kiköpi a tüdejét a focipályán egy óra után, én még vígan fickándozok:)"
Ez sem feltétlenül igaz! Én is ezt hittem régebben. Tipikus vékony szálkás alkatú voltam, és állóképességi sportokat csináltam. De most odafigyelek a kajára, jól edzek, és TOLOM A TELEMASST:) Azóta jobban fejlődök. Úgyhogy szerintem ne könyveld el ezt, hanem próbálkozz más módszerrel.
A legtöbb gyúrós fazon szed valami kiegészítő cuccot. Többek közt én is:) Bár nekem nincsenek komolyabb terveim, csak egy kis izmosodás.
Ha neked valami nem megy, akkor célszerűbb a saját módszereden elgondolkodni, ahelyett hogy másokat fikázol!
A Volumass35-tel és egyéb tömegnövelőkkel semmi baj nincs. Én is nyomtam két Volumass-t meg egy fehérjét. Jól jön az, mert munkahelyen elég nehézkes lenne csak rendes kajából bevinni a dolgokat. Napi 1-2 Volumass vagy fehérjeturmix nagyon is jó! Én még nem lettem gőzfürdő-fej tőle! :)
Nálam a kulcsszó a kényelem!!!! Sokszor jól jön, hogy egy turmix gyorsan kész van, és fedezi azt az 1-2 adag kajálást. Persze emellett oda kell figyelni a normál étlkezésre is amennyire lehet.
Ja, és én nem mosolygok meg senkit a teremben, aki 30 kg-mal nyom, azt se. Inkább a telemass35-özött arcokat, akiknek a fejük olyan, mintha állandóan gőzfürdőben ülnének.
Megmosolyogtató valóban. Mint írtam, csenevész voltam, de hát mit csináljak, ha ennyi telik, alkatilag ilyen vagyok.
Az a kreatinozás arra jó volt, hogy meggyőzzön, a szervzetem nem fog tőle "kirobbanni". Mint említettem, egyedül az Attack!-től éreztem valamit, és nem azt írtam, hogy "nagyon bevált". Ráadásul szarok a rendszeres kúrákba, tehát megvolt a hat hét, a következőt meg pl. három hónap múlva kezdtem. Tehát valóban, rendszertelenül csináltam, de a hat próbálkozás/kúra az hat próbálkozás/kúra, nem tudom máshogy számolni. Ezt is az utóbbi két évben.
Az edzés is, mint írtam, igazából télen ment jól, most is vizsgaidőszak van, hétfő-kedd, amikor tudok edzeni, aztán esetleg szombat, talán a héten már nem, ez így lóf*sz. Magyarul: mikor belelendülnék, akkor zükkenek ki a ritmusból.
De mindezekkel együtt, előbbre kéne tartanom, de elkönyveltem annak, hogy a természet ilyen adottságokkal ajándékozott meg. Cserébe viszont mikor más kiköpi a tüdejét a focipályán egy óra után, én még vígan fickándozok:)
nem rögtön a tápkiegészítők rengetegét állítja a fejlődés középpontjába
Ebben is egyetértünk, mindig is ezt hangoztatom én is.
Egyet kell, hogy értsek. Nem kell túl misztifikálni a gyúrást, egyszerűen csak gyúrni kell!
Figyelni kell az étkezésre, de a lényeg, hogy nyomni kell a vasat és kész! Persze ésszel.
Tavaly december elején kezdtem el edzeni (igaz 1991 és 1996 között már nyomtam keményen) 40 kg-vel nyomtam fekve a legelső edzésen, most 110 a szériacsúcsom. Semmit nem szedek, de nem is hagyok ki edzésnapot! Nem félek nagyobb súlyt feltenni, persze mindig kérek segítséget, az nagyon fontos!
Tudom, hogy sokat segít néha egy-egy kúra, de akkor is az gész lényege a rendszeres és alapos edzés.
"Fekve a csúcsom 90 kg, szériábannagyon jó esetben80 kg"
"Innen nem tudok feljebb lépni."
"Eddig csak és kizárólag fehérjét fogyasztottam, illetve volt vagy hat kreatinkúrám, igazából az Attack! nevű kreatinkomplex vált be legjobban, ez vizesít a legkevésbé."
Nem cikizésképpen, de látom az eredményt, nagyon bevált ez az Attack! :)
Szerintem tutira edzésmódszerbeli hiba van. A túledzés vagy a nagyon összevissza rendszertelen edzés a tippem. Nekem kb másfél évbe telt ez a fejlődés teljesen tisztán, tehát még fehérjét sem vittem be tápkieg formájában, csupán a rendszeres húsfogyasztásra koncentráltam. Egyébként én úgy gondolom, hogy aki most kezdi az edzést, és nem csak pillanatnyi gyúrós fellángolása van, tehát hosszútávon szeretné ezt a sportot űzni, az legalább egy évet szánjon arra, hogy kitapasztalja, hogy hogyan tud a leghatékonyabban edzeni, és nem rögtön a tápkiegészítők rengetegét állítja a fejlődés középpontjába. Ez a hat kreatinkúra meg a 80 kilós széria fekvenyomás igencsak megmosolyogtató.
Pontosan. Nekem az Attack! bejött végülis, hatékonyabb a sima kreatin-monohidrátnál. Nem a legolcsóbb, de elviselhető. Ja, és nem vizesít annyira, mint a monohidrát.
"Van úgy, hogy az ember nem fogékony a kreatinra. "
Oké, akkor ezek szerint nem én csinálom rosszul, hanem lehet hogy csak nem hat annyira. Kösz, ok.
"jobb esetben nem látom, hanem érzem, hogy több bennem az erő."
Ahogy mondod, érezni végül is érzem. Ezt még akartam is kérdezni: izomlázam elég ritkán van, inkább csak másnap (meg aznap du./este) "érzem" az izmot, érzem h dolgozott és olyan.. "nyujtási ingerem" van (ha érti valaki:)). Ez baj? Vagy ez jobb mintha izomlázam lenne?
A fehér kenyeret abszolut ki kell iktatni, vagy lehet kompenzálni vmivel? Amugy a helyes táplálkozással egyetértek, mindenkinek figyelni kéne rá, akár edz akár nem. Amitóta beszüntettem a kávét, cukros lónyálakat meg a mükaját pl., érezhetöen jobban vagyok, többet bírok.
Nem igazán lehet ajánlani valamit, inkább nem ajánlani. Pl a szóját azt nem ajánlom :) Tejsavófehérje az ami árban és hasznosíthatóságilag is a legjobban megéri, gyártó függő hogy mennyi szénhidrát van bennük, az izolátumokban van a legkevesebb. Egyébként szügsége lenne az izmaidnak szénhidrátra, szerintem van olyan amit te is fogyaszthatnál, az orvosoddal kellene konzultálni ez ügyben. Ha "felizmosodtál" és visszatérsz a szemét kajákhoz akkor jobb ha már most nem is szenvedsz a súlyokkal. Az edzés úgy is az "életed része" lesz, és nem fogod teljesen abba hagyni. Az egészséges táplálkozás meg alapvető dolog kellene hogy legyen minden embernél, nem csak testépítőknél, ezt is érdemes megtartani.
Van úgy, hogy az ember nem fogékony a kreatinra. Én se leszek tőle bomba, inkább az 5-6. héten kezdem érezni a hatását, jobb esetben nem látom, hanem érzem, hogy több bennem az erő.
Chainie!
Nálam is a Brad Pitt-féle vonal a favorit, azonban olyannak születni kell. Nem mellesleg a Harcosok klubjában volt a legjobb formában, és nem tartom kizártnak, hogy azért ott is volt valami kis cucc, hogy olyan iszonyat szálkás legyen.
Ma délután pedig Apuka olajemelője leszek, és mell-tricepsz napot tartok:)
Igen, 2 hét -van hátra- a 7 hetes kúrámból (2 hét feltölt., 5 hét szintentart.). Utána szünet, de hogy öszinte legyek, nem igen érzem a hatását. Egyszer vagy kétszer fájt a fejem a kevés víz miatt, de amugy látni nem igen látom h csodaszer lenne. Lehet hogy csak nem vagyok.. hm.. fogékony? rá? Egy ismerösömnek el*szott valamit a májában a creatin, uh már alcoholt sem ihat, de ö hülyén csinálta (nem kúra-szerüen) szerintem.
A megszerzett izomtömeg magától nem marad meg, fenn kell tartani folyamatos edzéssel és megfelelő táplálkozással! A szintentartáshoz nem kell akkora intenzitás, mint a tömegnöveléshez, de tunya életmóddal haza lehet vágni a nehéz munkával elért eredményeket.
Egy csúcsformában lévő testépítőhöz ne hasonlítsd magad, azokhoz a formákhoz egyrészt minimum 5-8 év megfeszített munka kell napi 2 edzéssel, úgy, hogy mással nem is foglalkozol, másrészt anabolikus szteroidok, vagyis koksz.
Fehérje tartalmú kiegészítőkből rengeteg féle kapható, legjobbnak a tejsavóból készülteket tartják. Szerintem nincsenek óriási különbségek az összetételekben, minden gyártó hasonló úton jár.
Ígérem soha többé nem nevezem SZER-nek a fehérjét ! :-)
Komolyan mondom, én is utálom, ha valaki a "sein" -ra azt mondja, hogy névelő... (némettanár lennék...) :-D
Elgondolkozom a dolgokon. Még csak annyit a mentségemre, hogy a mostaninál lényegesen "gagyibb" edzést és fejlődést akartam elérni akár csak 1 hónapja, tehát nem gondoltam annyira komolyan a testedzést, mint most.
Viszont (!): talán onnan ered a fogalmakkal kapcsolatos tudatlanságom és félelmeim, hogy 100%-osan NEM akarok úgy kinézni, KÖZEL SEM, mint azok, akik ezeket a szereket reklámozzák. Számomra NEM szép egy csúcsformában lévő Arnold Schwarzenegger vagy bárki az említett kategóriából.
Az én álmom kábé egy kigyúrt Pitt-test mondjuk a Blöff-ben (biztos láttad...), egy Rambo I. (talán még az is sok...), vagy JIN a Lost-ból ;-).
Nem vagyok tisztában a fogalmakkal, nem is olvastam utána (eléggé), így JOGOS minden leb...ás, amit kapok. ;-)
Milyen fehérjeport tudnál ajánlani? Úgy értem, milyen "másrkájút" (biztos több fajta van...)?
Plusz még valami: tegyük fel, hogy fogyasztok fehérjét, tehát táplálék-kiegészítőt (ha a hatása olyan, mintha tojást meg húst zabálnék, akkor gondolom ezekben nincs szénhidrát, tehát a cukorszintet nem birizgálja...). Ha felizmosodtam és abbahagyom, nem fogom elveszíteni az izomtömeget? Hisz elvész a fehérjemennyiség...vagy az csak a növelésnél elengedhetetlen?
Na akkor kezdjük egy kis tévhit eloszlatgatással :) Nem szeretem amikor valaki azt mondja egy egyszerű fehérje készítményre hogy szer. A mosószer az szer, a hypo az szer, meg a gyógyszer is szer, de a fehérje készítmények azok táplálék kiegészítők.
Kokszolni megint más, te szerintem a szteroidoktól félsz... Ezektől nem kell félni, nem okoznak függőséget! A szétrepedt bőr sem fenyeget téged szerintem :) A lufi izom meg a sok víztől van, vannak szteroidok amik a vizet visszatartják, meg a kreatin is hasonló, az a lényege hogy a sejtekben tartja a vizet, mert az elősegíti a gyorsabb fehérjeszintézist. Viszont a kreatin nem szteroid! És kúraszerűen kell szedni nem folyamatosan, aki felpuffad az vagy nem bírja vagy eltúlozza. szvsz. És igen a fehérje az segít a tömeged növelésében. Vagyis segít megőrízni és felépíteni az izmokat. A fehérje az alap építőköve az izomzatnak, ha nem ennél egyáltalán fehérjét akkor egy gramm izom se jönne fel rád... De eszed a tojást, a tejtermékeket, a csirkemellet, és így nagyon lassan de épülget az izomzat. Viszont ha ténylegesen tömeget akarsz növelni akkor sokkal-sokkal több fehérje bevitelre van szükséged. erre való a fehérjepor: gyorsan, könnyen elkészíthető, és hamar le tudod nyelni. Eheted a rákot meg a kagylót is, de az drága, elkészíteni hosszadamas, megenni is :)
Tehát szükséged van sok-sok fehérjére ahhoz hogy épüljön az izmod, minimum 100gramm egy nap + szokásos pár tojásos rántotta, és egyéb fehérjeforrás, estére lefekvés előtt meg kazein. Ez is egy fehérje, de nagyon lassú felszívódású, így egész éjszaka ellátja a szervezetedet aminosavakkal, és nem az izmodat fogja felzabálni (anti-katabolikus)
Érdemes még multivitamint és ásványianyag kiegészítőt is szedni. Érdemes? Hülye vagyok, kötelező! :)
Figyu! A fehérje nem "szer", hanem természetes biológiai alkotóelem, amiből az izom
épül. De intenzívebb melónál, mint pl. az edzés, több fehérjét kell fogyasztanod, mint egy "átlagembernek", hogy legyen miből épülnie az izmaidnak. A kreatin pedig nem koksz, még ha annak is tekinted. A kreatintól nem a tömeged nő, a tömeged az edzéstől nő. A kreatin segít a sejteknek szállítani a tápanyagot, több energiát tudnak felhasználni az izmaid tőle. Ez alapban is megvan a szervezetben, csak kevés. Az a hátránya - egyben előnye is -, hogy megköti a vizet a sejtekben, csak pufi lesz tőle az ember, ha sokat nyom belőle, vagyis a kelleténél többet. De egy próbát megér a kreatinozás, ha egy kis gyakorlatot már összeszedtél a termedben.
Tájékozódj innen, valóban érdemes lenne végigolvasnod, amik itt le vannak írva.
Az a baj, hogy RETTEGEK ezektől a szerektől, mert félek, hogy ha egyszer elkezdi az ember, nem lehet vele leállni. Azonkívül már itt is olvastam, hogy szétrepedt bőr, "lufi"-izom és hasonlók lehetnek a következményei az ilyen "koksz"-oknak (tudom, a koksz talán erős kifejezés, de én ezeket annak tekintem).
Nem írtad, de akkor gondolom ezek a szerek a tömeg növekedését szolgálják, ugye?
MA is voltam edzeni, nagyon jó volt! Vasárnap 10 óra, töküres terem, ajd egyetlen csodás szőke lány, így mire éppen beleuntam volna a monotóniába muszály volt egyből feszítenem, keménykednem, nagy súlyokkal dolgoznom:)
A cukorbetegséged nem akadály hogy mondjuk fehérje készítményeket kajálj. Ezekben nagyon kevés cukor van, inkább édesítőszereket használnak, amiket te is otthon. Pl ebben a 24 g adagban 1 gramm cukor van, vagy ez is sok?
Aha, értem. A kreatinkúrától a testtömeged nő, azért kell? Írtam régebben, hogy diabetesem van, így semmiképp nem akarok ilyen mesterséges anyagokhoz nyúlni.
A testem elkezdett fejlődni, de a súlyom nem nő, ezért vagyok bizonytalan, hogy meddig fejlődhetek. Azt azért érzem, hogy egyre többet tudok emelni, én is 40kg-val kezdtem a fekvenyomást, most 53-nál vagyok (ez a "széria", tehát amit ki tudok nyomni 6-szor, esetleg 8-szor).
Ha nagyon necces, értem ezt arra, hogy fennáll a húzódás, ficam veszélye, akkor hanyagold. Viszont ha van, aki segít, anyuka, apuka, tesó (5 perc elég), akkor hasznos. Minden hasznos, ami a szokványos gyakorlatok monotonitását megtöri.
Ja, az előbb nem írtam, de az én alkatomnak nagyon jót tett/tesz a kondizás, a hiúságom elég nagy úr, és mindenképp kijelenthetem, hogy fejlődtem. Nekem ez az elsődleges szempont, nem a b*szott nagy súlyok. Nagydarab meg sosem szerettem volna lenni...
Vicces a helyzet. Mikor elkezdtem súlyt fogni a kezembe 6 éve, 25 évesen, voltam 69 kg és 182 cm. Fura volt, ahogy a haverommal szenvedtünk 35-40 kilóval fekvenyomásban, miközben a terem közönsége 100-120 kilókkal nyomott:) De senki nem szólt egy rossz szót sem, mindenki segített, sportmúltjától függetlenül.
Szóval 40 kg volt a csúcsom akkor, most se sokkal több:) Most vagyok 76 kg és 183 cm. Fekve a csúcsom 90 kg, szériában nagyon jó esetben 80 kg, a 70 kg bármikor. Innen nem tudok feljebb lépni. Igaz, mindig akkor van kihagyásom, amikor eljön ez a lépcsőfok. Most épp vizsgaidőszak, előtte akármi, hülyeségek. Télen tudtam edzeni úgy, ahogy szerettem volna, akkor meg is volt az eredménye.
Eddig csak és kizárólag fehérjét fogyasztottam, illetve volt vagy hat kreatinkúrám, igazából az Attack! nevű kreatinkomplex vált be legjobban, ez vizesít a legkevésbé. Én nem szeretem a hízott fejet, testet, ezért nem érdekel a Volumass35. Sajnos az alkatom nem csupa szálka, illetve inkább a kitartást igénylő sportokra alkalmas az izomzatom. Foci, hosszútávfutás, ilyenek.
De azért próbálkozom, állítólag a kitartás meghozza gyümölcsét:)
Ma kipróbáltam az egykezes súlyzós fekvenyomást, nagyon jó volt. Annyi nehézségem támadt, hogy -mivel nincs társam- nehéz volt elkezdeni és befejezni a gyakorlatot.
Ma kipróbáltam az egykezes súlyzós fekvenyomást, nagyon jó volt.
Annyi nehézségem támadt, hogy -mivel nincs társam- nehéz volt elkezdeni és befejezni a gyakorlatot.
Ezen kívül mellre kipróbáltam egy másik eddig nem csinált gyakszit is: az egykezes áthúzást. Hú, ez is nagyon jól esett, remegtek az izomszálak a vége felé.
Optikailag szerintem még nem annyira fejlődtem, de én látom magamon, hogy más a testem, mint a kezdetekkor. És ez már nagyon jó érzés.