Most írtam amoda! Nem a szellőzőnyílásba, hanem a fejidomra. Oda nem tudtam képet feltenni, ide teszek, mondd meg neki, nézze meg itt! Ez nem az enyém, asszem az Apimackóé, de már eladta, de én is épp ilyet vettem! 4.500 Ft/pár, izzóval együtt! Nem Európai szabvány, vagyis nem "E" betűs, vizsgán szaroz6nak vele!
Az amcsiból behozott cuccokkal, meg főleg hogy ilyen nem olcsó kategória, vannak előítéleteim, pontosan a garancia érvényesítése miatt!
Inkább az a nagyobb gond az amcsi GPS-ekkel, hogy kevesebb memória van bennük, mint az európai verzióban (pl. Quest 1 USA kivitel: 140 MB, európai kivitel: 243 MB)
A Garmin 60 C, CS-sel csak az a probléma, hogy alapból kicsi a memóriája (56 MB).
A 60 Cx, CSx már jobb, mert micro SD memóriakártya foglalat van benne, de ezt a többletet nem adják ingyen.....
Köszi a véleményt és a linket is, nekem mint már írtam a Topo miatt valószínű egy Garmin terméket kell, kellene majd választanom /és valószínű a 60C-t /, esetleg nem tudom érdekel e téged a TopoMagyarország progi, mert ha úgy alakul szívesen beszállnék a megvételébe, de mondom ezek még csak tervek, nem tudom mikor lesz valóság belőle, pénzem van de nem akarok egy kalap pénzt csak úgy kiadni, megpróbálok előbb normálisan szétnézni. Az amcsiból behozott cuccokkal, meg főleg hogy ilyen nem olcsó kategória, vannak előítéleteim, pontosan a garancia érvényesítése miatt! Itthon meg sajnos pofátlanul drágán adnak mindent, így lehet hogy nem veszek semmit, vagy csak én keresek keveset?!:OO Ice
En a destinatort hasznaltam a legtobbet, nekem az jott be a legjobban, a terkep helyenkent pontatlan, de azert egesz jol hasznalhato, tud hangutasitasokat is nyomni ha a bukoba van hangszoro. Terkepek nyugat europarol vannak, es magyarorszagrol is van. Keleteuroparol nincs (horvat sincs, sot asszem szlovenia se, szlovakia se) valahol ausztriatol indul.....
A masik az aeromap, hat a progi aranylag jo, bar nekem jobban kezre all a destinator. Terkep kinalatban lenyegesen szegenyesebb, magyarorszag van ami fullosan supportalt, van egy valamilyen horvatorszag es szlovenia, bar azok a terkepek nem fullosak....
Tomtom navigator, ez is nyugat europa, sokat nem probalkoztam vele...
Na, szal. Irok a GPS es PDA-rol, hogy eloszlassak par dolgot:
- PDA (IPAQ) szal sztem nincs vele baj lehet hasznalni a motoron is, en eddig a tanktaskaban hasznaltam volt durva eso, nap razkodas, eses mindent frankon birt. Egyszer hulyult meg, mikor nagyon sokat mentunk autopalyan es vegig durvan tuzott a nap.
Most megjott a PDA vedo tok, ez elvileg full vizallo (bar ez a tanktaskaban is megvolt), ezt viszont sztem fel lehet ugy szerelni, hogy ne tuzze kozvetlenul a PDA-t a nap, igy talan ez a problema nem jon tobbet elo.
Ha jók az információim, akkor az nem Tokajban, hanem Bodrogkeresztúron van, ami a szomszéd falu. Bodrogkeresztúr, Kossuth L. út 96. Nyitvatartásról a 47/369-123-as telefonon lehet érdeklődni. Bár, szerintem nem egy nagy durranás, szoktak ott Magyar Veterán Motorok Találkozóját tartani, egyszer elmentünk, de ott tényleg retró minden, egy csomó Pannonia, Danuvia, Csepel alkatrésszel. Némelyiken még a hamisítatlan tyúxar is rajta volt!:-) Na akkor csak örülj, mert itt nálunk nappal -8 volt este pedig -15!:-(((
Kartervédőt majd szándékomban áll nekem is felpakolni a gépre, mert már bebizonyosodott többször is, hogy nem egy felesleges felszerelési tárgy.A gyárit drágának találom 70e pénzért!
Nem szaporítva a szót nekem van egy barátom, aki carbonozással foglalkozik, és fogunk csinálni kartervédőt, csak még le kellene modellezni....ha tudtok várni, és ha kell másnak is, akkor megcsináljuk a szerszámot is hozzá...
Daty! Mint környékbelitől kérdezem: Milyen motormúzeum van Tokajban. Mikor átmentem arra, két táblán is ezt írták. (Bocs, én fejben már motorozgatok mindenfelé, nem bírom ezt a hideget. Hajszál híján ma is elindultam, ezt a hajszálat -4 foknak hívták..)
Mindenkinek akinek ígértem, hogy lesz saválló cartervédő olcsón!
Hát mégsem lesz! Ma voltam a srácnál, megnézte körbejárta a dolgot, és azt mondta, hogy nem tudja vállalni, mert neki nincs olyan nagy nyomású vízzel vágó készüléke amivel ki lehet vágni a lemezen a perforációkat, kézzel megmunkálni meg ugye rengeteg idő, nem beszélve arról, hogy nem is olyan szép, mint ha géppel vágják! Na szóval erről ennyit, még nekem sem vállalta el! Meg kell próbálnunk más forrás után nézni! Az svclub.hu-n van egy srác, aki foglalkozik ilyesmivel, pl. egy hűtőtakarót és egy olajhűtő takaról 10.000 Ft.ért csinál, és ha jól láttam a terveit, akkor neki van ilyen nem olcsó gépe, ha jól tudom, olyan 1 millán felül van. Írtam neki, ha jól láttam, ma olvasta el a levelemet, úgy, hogy ha lesz valami, írok!
Előbb elkérik a készüléked ID kódját és annak ismeretében adnak unlock kódot, csak azon a GPS-en fog működni. Ezt kiterjesztették, hogy két GPS is lehet egy családban pl. ezért még egyre adnak kódot, harmadikra nem.
Tapasztalat: a SW futtatható a számítógépen, de a térképszelvény nem exportálható a GPS-re. Útvonalat pontonként manuálisan tervezhetsz, ez áttölthető a kütyüdre, de menet közben semmi más lehetőséged nem lesz.
Az ilyen szoftvert nem lehet feltörni, mert az unlock kódot önmaga a GPS generálja! Tehát megveszitek ketten, és arra kettőre felmászik, és ennyi! Ha fel lehetne törni, már rég árulnám!!:-)))