Keresés

Részletes keresés

Mirrmurr Creative Commons License 2006.06.05 0 0 602

Én hármat szoktam. Ma pl. egyenes rúddal három széria, 12-10-12 ismétlés, aztán bicepszpadon 3x12 ismétlés, majd ülve egykezesekkel "kifordítósdi" 3x10. Előtte váll, utána tricepsz, oszt jónapot!

Előzmény: Törölt nick (601)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.05 0 0 601

Sziasztok!

Jó el-off-topicosodtatok! :-)

Visszatérve az edzésekhez meg a gyúráshoz, kérdeznék egyet:

A koncentrált bicepsz gyakorlatot a bicepsz gyakorlatsor utolsó elemeként kell csinálni, vagy mindegy?

És itt is elég a kb. 5-6 széria, tehát 5-ször vagy 6-szor 8 ismétlés?

Sziasztok!

PS amúgy a kis Feketét nem láttam, nincs fent valahol a neten?

lzleo Creative Commons License 2006.06.05 0 0 600
az is meglehet  :)
Előzmény: Ayreon (598)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.06.05 0 0 599
:)
Előzmény: Ayreon (598)
Ayreon Creative Commons License 2006.06.05 0 0 598
Szerintem annyira f*sik a nagyhangú, gumicsizma agyú faterjától, hogy inkább szó nélkül csinálja és heresérvet szerez, csak ne cseszegessék...
Előzmény: lzleo (595)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.06.05 0 0 597

Egy kúrát csináltam csak belőle. Ugyanúgy, ahogy a monohidrátot, egy hétig napi 4x3 gramm feltöltés (reggel, délelőtt, edzés előtt és után), aztán öt hétig edzés előtt és után. Ennyi.

Tudjátok, jól hangzik ez a kreatinkúra meg a tömegnövelők, szénhidrátok, stb., de mikor összeszámolom, mennyibe kerülne, hogy a kalóriák, grammok kijöjjenek naponta, akkor egyből beugrik, hogy gázszámla, villanyszámla, ez meg az... tényleg egyszerűbb és hatékonyabb lenne a rendszeresség, de azt csak majd 13. után tudom megtenni, mikor a vizsgaidőszak véget ér.

Tényleg! Készítsünk fotókat magunkról most és rendszeres időközönként, aztán be lehetne linkelni. És akkor fogadhatnánk egymásról a kritikákat, tanácsokat, javaslatokat, ésszel persze. Na?

Előzmény: Abdelhafiz (590)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.06.05 0 0 596
A kis Fekete eszméletlen! Na, az ilyeneket nagyon tudom tisztelni. Ott tényleg csak a nyers erő van, minden körítés nélkül. Csak neki sem kéne elhíznia:) Egyszer volt az öreg Fekete a Showderben, ott mondta, hogy a fia "ilyen ízeltlábú: focista":) Akkor volt hetvenpár kiló, és dobálta a kőgolyókat, mint a nokedlit.
Előzmény: lzleo (595)
lzleo Creative Commons License 2006.06.05 0 0 595
"Magamon főleg nem, mondom ezt úgy, hogy nem vagyok se Keith Richards alkatú, se Fekete Laci:) " - Erről jut eszembe... Ifjabb Fekete Laciról mi a véleményetek? Szerintem a fizika meghazuttolása, amit ez a gyerek csinál. Múltkor láttam a TV-ben, a 100 kilós kockával úgy szaladgált, mint a mérgezett egér. A nagy benga állatok meg szinte beszartak, alig tudtak vele eltotyorászni a célig. Hihetetlen. (asszem valami 80 kiló körül lehet a fickó)
Előzmény: Mirrmurr (587)
lzleo Creative Commons License 2006.06.05 0 0 594
"én nem mosolygok meg senkit a teremben, aki 30 kg-mal nyom" - Ha szabályosan és keményen nyomja, akkor én sem, de ha csak bohóckodni jön le, akkor azért megesik, hogy magamban kissé elmosolyodom. Meg aztán az is vicces szokott lenni, amikor a "bálnatestű" lányok lejönnek áprilisban-májusban, hogy nyárig még kihozzanak magukból valamit. Na ezek a szezonális sportolók rendszerint edzésnek nem nevezhető marhaságokat csinálnak.
Előzmény: Mirrmurr (584)
lzleo Creative Commons License 2006.06.05 0 0 593

"Tudom, hogy sokat segít néha egy-egy kúra, de akkor is az egész lényege a rendszeres és alapos edzés." - Így van. Én nem vagyok tápkieg ellenes, és tudom hogy egy szint után már szinte pótolhatatlanok, de azért ne ezektől várjuk a csodát. Aki kezdő még, vagy más dolgai miatt nem tud rendszeresen edzeni, az szerintem fehérjén, vitaminokon és ásványi anyagokon kívül ne nagyon szedjen semmit. 

Előzmény: Ayreon (582)
Abdelhafiz Creative Commons License 2006.06.05 0 0 592
...Pláne!:)
Előzmény: Dorien (591)
Dorien Creative Commons License 2006.06.05 0 0 591
Edzés után az izmok glikogénraktárait érdemes gyorsan feltölteni, hogy ne izomfehérjét bontson le ennek érdekében a szervezet. Erre jók az egyszerű cukrok.
Előzmény: Abdelhafiz (589)
Abdelhafiz Creative Commons License 2006.06.05 0 0 590
Elolvastam a linket; te az Attackot kúra szerüen szeded vagy minden nap reggel+edz.után?

Előzmény: Mirrmurr (580)
Abdelhafiz Creative Commons License 2006.06.05 0 0 589
"A tömegnővelőkkel szerintem az a baj, hogy a szénhidráttartalmukat döntően egyszerű cukrokból nyerik, nem pedig összetett szénhidrátokból."

Ez azért van, mert az egyszerü szénhidrát növeli az inzul termelést ami jól raktároz. Az okosok azt mondják, h az edzés utáni fehérjét egész nyugodtan követheti egy kis szénhidrát, s igy jobban raktároz a szervezet. Én igy tudom.

Előzmény: Hegyimenő (588)
Hegyimenő Creative Commons License 2006.06.04 0 0 588

Hello,

Ja, van azért igazság abban, amit mondasz. Ez is saját tapasztalat: a Volumass-szal és egyéb tömegnövelőkkel is okosan kell bánni. Ugyanis tényleg hízlal, ha túlzásba viszi az ember. Én is meglepődtem, hogy a szálkás vékony alkatom ellenére némi zsírréteg is megjelent a hasamon pl. :) Nem volt durva, de azért látszott, hogy az nem izom:) De akkor napi 2 Volumass35-öt, 1 adag Myomax-ot, és 1 adag fehérjét is ittam a kaja mellett. Szóval túlzásba vittem, de úgy voltam vele, hogy ha egy kis zsír is jön fel, hát jöjjön, nem zavar, ha izomban is fejlődök. De napi 1 adag (nem lefekvés előtt) szerintem jó hatással van arra, aki alapvetően vékony alkatú és nehezen hízik. Az igazság az, hogy az utóbbi 1 hónapban én is csak napi 2 adag tiszta fehérjét nyomok, és most csinálok egy kreatin kúrát is. Asszem, ez a páros bejön majd.

A tömegnővelőkkel szerintem az a baj, hogy a szénhidráttartalmukat döntően egyszerű cukrokból nyerik, nem pedig összetett szénhidrátokból. Kurvára nem is értem, hogy ezt miért így csinálják. Az egyik újságban láttam Iron Works márkájú tömegnővelőket, amikben már cukor helyett összetett szénhidrátok voltak. Talán ezt érdemes kipróbálni, de én most maradok a fehérje+kaja+kreatinnál.

Az edzéstervvel is érdemes variálni szerintem. Nem hiszem, hogy mindenkinek ugyanaz jön be! Én pl. elkezdtem egy heti 3 napos tervvel, teljes test edzés minden nap. Ez amolyan bevezető, kezdő edzésterv. Most áttértem a heti 4 napos osztott tervre, tehát egy izmot hetente egyszer edzek, de akkor nagyon. Kivéve bicepsz, azt 2-szer. Ja, és hasat meg 4-szer.  kb. 2 hónapja csinálom ezt, és szerintem a bicepszem fejlődik a legjobban. Úgyhogy valószínüleg nekem a heti 2 edzés egy izomra jobban működne.

Előzmény: Mirrmurr (587)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.06.02 0 0 587

Nem savanyú egyáltalán. De az tény, hogy a tömegnövelő cuccok (VolumassXX, Gain Fast, akármi Max) az embert "hízlalják". Úgy értem, hogy kerekedik tőle az ember, fedettebb lesz, szakszóval élve. Nekem meg ez nem tetszik. Magamon főleg nem, mondom ezt úgy, hogy nem vagyok se Keith Richards alkatú, se Fekete Laci:) Csak a szálka jön be. Ez van.

A legtöbb gyúrós fazon szed valami kiegészítő cuccot.

Általánosítás, ugye?:)

Amúgy nem fikáztam, a mass-ozás egy szleng, akinek nem inge... De ha már itt tartunk. Sajnos nem tudom megtenni, hogy mindig a legjobb, azaz legideálisabb kajákat tegyem a hasamba. Sőt, ha úgy esik jól, este zsíros kenyér. Az edzésmódszeremmel szerintem nincs gond. Hozzám hasonló emberkék simán nyomnak 100-zal három hónap kihagyás után is, más meg a 70-nel képes vacakolni. Bosszant a dolog, hogyne bosszantana, de ez van, próbálok megszenvedni az előrelépésért.

Előzmény: Hegyimenő (585)
Hegyimenő Creative Commons License 2006.06.02 0 0 586
"

De mindezekkel együtt, előbbre kéne tartanom, de elkönyveltem annak, hogy a természet ilyen adottságokkal ajándékozott meg. Cserébe viszont mikor más kiköpi a tüdejét a focipályán egy óra után, én még vígan fickándozok:)"

Ez sem feltétlenül igaz! Én is ezt hittem régebben. Tipikus vékony szálkás alkatú voltam, és állóképességi sportokat csináltam. De most odafigyelek a kajára, jól edzek, és TOLOM A TELEMASST:) Azóta jobban fejlődök. Úgyhogy szerintem ne könyveld el ezt, hanem próbálkozz más módszerrel.

Előzmény: Mirrmurr (583)
Hegyimenő Creative Commons License 2006.06.02 0 0 585

Savanyú a szőlő, mi? :))) Vicces vagy.

Elég gyagyi ez az általánosítás.

A legtöbb gyúrós fazon szed valami kiegészítő cuccot. Többek közt én is:) Bár nekem nincsenek komolyabb terveim, csak egy kis izmosodás.

Ha neked valami nem megy, akkor célszerűbb a saját módszereden elgondolkodni, ahelyett hogy másokat fikázol!

A Volumass35-tel és egyéb tömegnövelőkkel semmi baj nincs. Én is nyomtam két Volumass-t meg egy fehérjét. Jól jön az, mert munkahelyen elég nehézkes lenne csak rendes kajából bevinni a dolgokat. Napi 1-2 Volumass vagy fehérjeturmix nagyon is jó! Én még nem lettem gőzfürdő-fej tőle! :)

Nálam a kulcsszó a kényelem!!!! Sokszor jól jön, hogy egy turmix gyorsan kész van, és fedezi azt az 1-2 adag kajálást. Persze emellett oda kell figyelni a normál étlkezésre is amennyire lehet.

Előzmény: Mirrmurr (584)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.06.02 0 0 584
Ja, és én nem mosolygok meg senkit a teremben, aki 30 kg-mal nyom, azt se. Inkább a telemass35-özött arcokat, akiknek a fejük olyan, mintha állandóan gőzfürdőben ülnének.
Előzmény: lzleo (581)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.06.02 0 0 583

Megmosolyogtató valóban. Mint írtam, csenevész voltam, de hát mit csináljak, ha ennyi telik, alkatilag ilyen vagyok.

Az a kreatinozás arra jó volt, hogy meggyőzzön, a szervzetem nem fog tőle "kirobbanni". Mint említettem, egyedül az Attack!-től éreztem valamit, és nem azt írtam, hogy "nagyon bevált". Ráadásul szarok a rendszeres kúrákba, tehát megvolt a hat hét, a következőt meg pl. három hónap múlva kezdtem. Tehát valóban, rendszertelenül csináltam, de a hat próbálkozás/kúra az hat próbálkozás/kúra, nem tudom máshogy számolni. Ezt is az utóbbi két évben.

Az edzés is, mint írtam, igazából télen ment jól, most is vizsgaidőszak van, hétfő-kedd, amikor tudok edzeni, aztán esetleg szombat, talán a héten már nem, ez így lóf*sz. Magyarul: mikor belelendülnék, akkor zükkenek ki a ritmusból.

De mindezekkel együtt, előbbre kéne tartanom, de elkönyveltem annak, hogy a természet ilyen adottságokkal ajándékozott meg. Cserébe viszont mikor más kiköpi a tüdejét a focipályán egy óra után, én még vígan fickándozok:)

nem rögtön a tápkiegészítők rengetegét állítja a fejlődés középpontjába

Ebben is egyetértünk, mindig is ezt hangoztatom én is.

Ayreon Creative Commons License 2006.06.02 0 0 582

Egyet kell, hogy értsek. Nem kell túl misztifikálni a gyúrást, egyszerűen csak gyúrni kell!

Figyelni kell az étkezésre, de a lényeg, hogy nyomni kell a vasat és kész! Persze ésszel.

Tavaly december elején kezdtem el edzeni (igaz 1991 és 1996 között már nyomtam keményen) 40 kg-vel nyomtam fekve a legelső edzésen, most 110 a szériacsúcsom. Semmit nem szedek, de nem is hagyok ki edzésnapot! Nem félek nagyobb súlyt feltenni, persze mindig kérek segítséget, az nagyon fontos!

Tudom, hogy sokat segít néha egy-egy kúra, de akkor is az gész lényege a rendszeres és alapos edzés.

Ennyi.

lzleo Creative Commons License 2006.06.02 0 0 581

"Mikor elkezdtem súlyt fogni a kezembe 6 éve, 25 évesen, voltam 69 kg"

"Most vagyok 76 kg"

"Fekve a csúcsom 90 kg, szériában nagyon jó esetben 80 kg"

"Innen nem tudok feljebb lépni."

"Eddig csak és kizárólag fehérjét fogyasztottam, illetve volt vagy hat kreatinkúrám, igazából az Attack! nevű kreatinkomplex vált be legjobban, ez vizesít a legkevésbé."

Nem cikizésképpen, de látom az eredményt, nagyon bevált ez az Attack!  :)

Szerintem tutira edzésmódszerbeli hiba van. A túledzés vagy a nagyon összevissza rendszertelen edzés a tippem. Nekem kb másfél évbe telt ez a fejlődés teljesen tisztán, tehát még fehérjét sem vittem be tápkieg formájában, csupán a rendszeres húsfogyasztásra koncentráltam. Egyébként én úgy gondolom, hogy aki most kezdi az edzést, és nem csak pillanatnyi gyúrós fellángolása van, tehát hosszútávon szeretné ezt a sportot űzni, az legalább egy évet szánjon arra, hogy kitapasztalja, hogy hogyan tud a leghatékonyabban edzeni, és nem rögtön a tápkiegészítők rengetegét állítja a fejlődés középpontjába. Ez a hat kreatinkúra meg a 80 kilós széria fekvenyomás igencsak megmosolyogtató.

Előzmény: Mirrmurr (561)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.05.29 0 0 580
Pontosan. Nekem az Attack! bejött végülis, hatékonyabb a sima kreatin-monohidrátnál. Nem a legolcsóbb, de elviselhető. Ja, és nem vizesít annyira, mint a monohidrát.
Előzmény: BBéci (579)
BBéci Creative Commons License 2006.05.29 0 0 579
 Legalább négyféle kreatin termék létezik, próbálj másikat!
Előzmény: Abdelhafiz (578)
Abdelhafiz Creative Commons License 2006.05.29 0 0 578
"Van úgy, hogy az ember nem fogékony a kreatinra. "

Oké, akkor ezek szerint nem én csinálom rosszul, hanem lehet hogy csak nem hat annyira. Kösz, ok.

"jobb esetben nem látom, hanem érzem, hogy több bennem az erő."

Ahogy mondod, érezni végül is érzem. Ezt még akartam is kérdezni: izomlázam elég ritkán van, inkább csak másnap (meg aznap du./este) "érzem" az izmot, érzem h dolgozott és olyan.. "nyujtási ingerem" van (ha érti valaki:)). Ez baj? Vagy ez jobb mintha izomlázam lenne?

A fehér kenyeret abszolut ki kell iktatni, vagy lehet kompenzálni vmivel?
Amugy a helyes táplálkozással egyetértek, mindenkinek figyelni kéne rá, akár edz akár nem. Amitóta beszüntettem a kávét, cukros lónyálakat meg a mükaját pl., érezhetöen jobban vagyok, többet bírok.

Előzmény: Mirrmurr (575)
azsem Creative Commons License 2006.05.29 0 0 577
Nem igazán lehet ajánlani valamit, inkább nem ajánlani. Pl a szóját azt nem ajánlom :)
Tejsavófehérje az ami árban és hasznosíthatóságilag is a legjobban megéri, gyártó függő hogy mennyi szénhidrát van bennük, az izolátumokban van a legkevesebb. Egyébként szügsége lenne az izmaidnak szénhidrátra, szerintem van olyan amit te is fogyaszthatnál, az orvosoddal kellene konzultálni ez ügyben.
Ha "felizmosodtál" és visszatérsz a szemét kajákhoz akkor jobb ha már most nem is szenvedsz a súlyokkal. Az edzés úgy is az "életed része" lesz, és nem fogod teljesen abba hagyni. Az egészséges táplálkozás meg alapvető dolog kellene hogy legyen minden embernél, nem csak testépítőknél, ezt is érdemes megtartani.
Előzmény: Törölt nick (570)
Ayreon Creative Commons License 2006.05.29 0 0 576

Ne aggódj, van is ma olyan izomlázam...

:)

Előzmény: Törölt nick (567)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.05.29 0 0 575

Van úgy, hogy az ember nem fogékony a kreatinra. Én se leszek tőle bomba, inkább az 5-6. héten kezdem érezni a hatását, jobb esetben nem látom, hanem érzem, hogy több bennem az erő.

Chainie!

Nálam is a Brad Pitt-féle vonal a favorit, azonban olyannak születni kell. Nem mellesleg a Harcosok klubjában volt a legjobb formában, és nem tartom kizártnak, hogy azért ott is volt valami kis cucc, hogy olyan iszonyat szálkás legyen.

Ma délután pedig Apuka olajemelője leszek, és mell-tricepsz napot tartok:)

Előzmény: Abdelhafiz (574)
Abdelhafiz Creative Commons License 2006.05.29 0 0 574
Igen, 2 hét -van hátra- a 7 hetes kúrámból (2 hét feltölt., 5 hét szintentart.). Utána szünet, de hogy öszinte legyek, nem igen érzem a hatását. Egyszer vagy kétszer fájt a fejem a kevés víz miatt, de amugy látni nem igen látom h csodaszer lenne. Lehet hogy csak nem vagyok.. hm.. fogékony? rá? Egy ismerösömnek el*szott valamit a májában a creatin, uh már alcoholt sem ihat, de ö hülyén csinálta (nem kúra-szerüen) szerintem.

Előzmény: BBéci (573)
BBéci Creative Commons License 2006.05.29 0 0 573
 Két hetes kreatin kúra az nudli! Szerintem 5-6 hét szükséges a jó eredményhez. Azután 1 hónap szünet és jöhet a következő kúra.
Előzmény: Abdelhafiz (551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!