Véleményem szerint jó gitárhangot gitár nélkül szoftveresen vagy szintetizátorral képtelenség előállítani. A többi talán nem rossz, de nekem a gitárról ordít leginkább, hogy az nem az.
a motorkapcsolásokért felelős relék miatt csattog. az átkapcsoláskor egy pillanatra szikra keletkezik, ami rászól az erősítőre.
ezt kivédeni úgy tudod, ha kicseréled a reléket "szilárdtest" relékre, amik mozgó alkatrész nélkül kapcsolnak, szikra nélkül. nem egy nagy mutatvány, nem is drága, mindenképp megérné átalakítani.
Vettem az allsound la-2700-hoz egy kétkapcsolós lábkapcsolót.Minden rendben van vele, indit szépen, gyorsan, lassan...Az mitől lehet, hogy kapcsoláskor egy-egy kattanás hallatszik?
Nem semmi hogy az egész filmet föltették, szintén javaslom mindenkinek. Sok részlet volt belőle német koncertekből és érdekes a Rudy VanGelderes stúdiómunka is.
Most sajna nem tudok többet, csak azt, hogy az kell neki ez meg nem.
Talán meg tudok részleteket. A lényeg szerintem hogy az előadó ki tudja-e magát fejezni az általa elképzelt módban és minőségben vagy nem. Aztán lehet hogy nem is tudja mitől, miért nem tetszik, csak azt érzi hogy az egyikkel valahogy nem tud zenélni.
Eladóvá vált egy Viscount DB-3 Hammond klón és egy Hohner ORT-100 -as Leslie. Én együtt használtam őket és maximálisan meg voltam elégedve velük, de gondolom senkinek nem kell bemutatnom. Ha valakit érdekelne vagy tud valakit akit érdekelhet kérem ezen a címen keressen:
penzesmate85@gmail.com
A www.kiralyistvan.hu oldalon a videók között meg is hallgatható együtt a kettő...
A leírás alapján ez a legszimpibb: "Ray's 1959 C3 s/n 80775. Recapped with .22 mf and .1 mf capacitors. Very nice ''creamy'' sound. Great overdrive tone."
A másik: hol lehet szerezni hozzávaló villáskulcsot? (Kireszelek egy metrikus négyest....)
Amikor odaülhetsz egy ilyen fantasztikus hangszerhez, akkor az élmény nem marad el. :) Évekig álmodoztam, hogy egyszer játszhatok az Igazin. Számomra felejthetetlen este volt. A többi csak részletkérdés... :))))) Gyönyörű a hangja így, ahogy van! A létező legkényelmesebb billentyűzet a világon!!! /Az én ujjaimnak való... /
Ez mit jelent, hogy kinézőbe egy SK1 érkezése hozzád? Vagy csak hogy tehtube benkot használ?
Az Okumoto Misimókusnál is jó anyag, azt hittem Misinek csak Hamichordja van. De érdekes ez a Hammond, mennyire igénytelen a hangja a felvételre, ill. hogy gondolom 1 jobb mobillal így visszaadja amit a klónok csak próbálgatnak. :) Hang tetszett, téma elég elvont.