Szép napot mindenkinek!Holnap erős lehülés lesz a déli óráktól és aki tőlem északabbra van,tehát Szegedtől az még hóesést is láthat!Ha nem is marad meg,de szerintem lesz havazás több helyen,csak ittnem!:(Ennél szebb mikulás nem lehet szebb,hogy pont hó fog esni,bár azért nem kiabálom el,de Szegedtől északra nagy esély van havazásra.(csak nehogy befürödjünk),aztán meg jön a farkasordító hideg és megy a gázszámla csapadék meg nulla,erről fog szólni a következő hét,legalábbis szerdáig.
Szia Ferihuri!
Már hiányoltalak.:-)))
Nálunk este 7-kor kezdett esni, zápor!!!!
Reggel kimászok és megnézem, hogy mit termel egy éjszaka, most is esik...
Mézontófű
Ja hát a leglényegesebbet meg nem is mondtam még,hogy nálam jelenleg közepes,de lassan már intenzíven esik az eső,eddig 4mm pont.Ha így folytatja, a műhold alapján pedig látszik,hogy így fogja folytatni,tehát 10mm simán meglehet reggelig.
Rferi!Igen láttam,vagyis most néztem meg,mert suli időszakban hétköznap nem sokat tudtok nezetni,de ma délután néztem vissza és én is elcsodálkoztam rajta,pedig a beírásodat csak most láttam meg,tehát látom,hogy van még más is aki észrevette!:)Az történt,hogy kialakult egy anticiklon tőlünk keletre a Kátpátokban és ez nem engedte közeledni azt a felhősávot,közbe pedig totál dél-északi áramlással húzott felfele,sőt még az M1-en is bemondta H. Bóna Márta ezt, ezen meg is lepődtem,mert az előrejelzést is újra kellett számolniuk emiatt.Pedig általában nem mondanak be ilyet a tv-ben.
Hurrikán!
Láttad tegnap a műhódképeken, micsoda csodállatos felhőképződési- és áramlási jelenség volt megfigyelhető?
Amióta műhódképek vannak, ilyet még nem láttam.
A Kárpát medencébe ABSZOLUT Észak-Dél irányú "kéményszerűen" beáramló levegőrendszer alakította az időjárást.És ez a beáramlás nem állt meg a Kárpátokon, hanem irányváltás nélkül felment a lengyel alföld fölé.Az egész volt vagy 600-800km hosszú és nyilegyenes, az Adria keleti partjaitól indult.
Mindig vagy Dny-Ék, vagy ciklonként forgó (ált balra forgó) szelek szoktak jönni, de ez marha jól nézett ki a képen
Itt is köd, 3.napja, ködszitálással, változó látótávolsággal és sok lámpát nem ismerő autóssal:-(((
Nov. 18 -1 mm
Nov. 20 - 1 mm
Ennyit termeltünk; most cspadéknyom a szitálás következtében.
Mézontófű
Vasárnap óta most netezek először,így pótolom a hét elmaradását.Hétfőn estig esett Szegeden 8.0mm eső,Szentesen pedig 6mm volt,így Szegeden Novemberben 29mm eddig,Szentesen 31mm.
Jól sejtettem, tegnap 16 fok volt a regisztrálóm szerint, és ez állítólag 1926 óta tartott rekordot döntött meg.
Persze kertileg nem érek vele semmit, mert sötétben érek haza.....:--((