Sziasztok! Mi párommal február 21-én megyünk a Fantáziával a 12 napos (kanári szigetekes) útra. Többen írtátok, hogy Milánóból az MSC transzfere visz ki Genovába. Ennek mennyi a költsége? És hogy tudjátok összehangolni a repülőérkezéssel? Mert gondolom nem csak magyarokat fognak vinni. Ez mondjuk pláne visszafele lesz érdekes. Szóval mennyibe kerül ez a transzfer? És mennyibe jön ki nektek így az utazás, repjeggyel együtt? csak mert mi kocsival tervezzük, és arra úgy számoltuk, hogy összesen kb 90.000 FT lesz, oda-vissza (ottani parkolás nincs benne) köszi
nagyon köszönöm a visszajelzéseidet. Izgalommal készülgetünk az útra.
Mi nem kaptunk bőröndcimkéket. Lehet, hogy csak Barcelonában? Úgy tűnik minden más papír megérkezett.
Igen, mi Barcelonáig repülővel megyünk. Ti már "belakjátok" a hajót, mire mi elindulunk. Már várjuk a találkozást!!!Kár, hogy Vickiék "eltűntek".
Valamivel idősebbek vagyunk mint Ti, de elég vállalkozókedvűek.
3 kirándulásra (Funchal, Tenerife, Malaga) bejelentkeztünk. Pont a marokkóira nem, ahol a leginkább kéne a segítség. 4 éve voltunk Rómában, nagyon alaposan bebarangoltuk, mi azt a napot "hajós" napnak terveztük.
Kérdésedre válaszolva igen mi már voltunk tavaly egy mediterrán körúton a Costa hajótársasággal !Az csak egy hetes volt és a görög szigetek közül Santorinit ill. Rhodost valamint Mükonost
érintette,de megcsodálhattuk a szépséges Dubrovnikot is!Egy hat fős társasággal voltunk akkor.
Fakultatív kirándulást mi még nem foglaltunk ,de nem is igazán tudjuk még a lehetőségeket!A jegyeket sem kaptuk még meg!
Elképzelhetően talán Rómát lenne jó ezen keretek között felfedezni,de majd meglátjuk!
A bőröndökre megkaptátok a címkéket ?Tavaly legalább is így volt,és ott a csomagok leadásánál már nem kellett azzal bajlódni!
Nekünk is csak dombornyomott bankkártyánk van.Felhívtam a mahart tours utazási irodát és kérdeztem tőlük,hogy mennyi fedezetnek kell lenni a kártyán ahhoz,hogy elfodják,mert mi inkább(tudom ez butaság) készpénzesek vagyuk.Azt mondta a hölgy,hogy nem is muszály semmilyen bankkártya,ha nem akarjuk,de akkor kabinonként 200 vagy 250 EU-t le kell tenni letétbe a bechekkolásnál.
Mi náluk foglaltunk, 4 főre még valamivel olcsóbb is mint a hajós buszos programok, és sokkal-sokkal jobb minden szempontból. Rugalmas, szeméyre szabott kirándulások, felkészült idegenvezetők, kényelmes autók, csak jót tudok mondani róluk. 4-nél kisebb létszámnál már persze elég drága (fejenként).
Elméletileg tilos, de a nagy bőröndben gyakorlatilag vihetsz fel ilyen kis dobozos üdítőket amennyit akarsz. Mi még a kis kézitáskában is vittünk a kirándulások alatt ásványvizet, azért sem szóltak.
Mi csak most kaptuk meg a vouchert és a feltételeket, amiben olvasom, hogy csak hitelkártyát fogadnak el, miközben az utazási iroda szerint bármilyen VISA, EC/MC dombornyomott kártya jó. Mi ezért nem csináltattunk hitelkártyát! Kérem, aki tudja a pontos választ, tegye meg, hogy ezt pontosítja nekem, nehogy fizetési gondjaink legyenek…. Köszönöm!
Mi is a 8. emeleten leszünk, külső kabinban, mint Ti. Barcelona csak azért van, mert erre a hajóútra 2 indulási helyszínről lehet menni és mi Barcelonát választottuk. Onnan indulunk, oda érkezünk vissza. Mikor Nektek Barcelona nap lesz, mi akkor szállunk be. Ne haragudj, nem emlékeszem pontosan és nem tudtam most visszaolvasni, Nektek ez az első utatok, vagy már tapasztalt hajózók vagytok J?
Mi is az első turnusban vacsorázunk, így az is lehet, hogy tényleg egy asztalhoz ültetnek bennünket.
Ti választottatok/foglaltatok már szervezett utat?
Nem, egyelőre nem jártam még a közelben sem, de szerepel a Hawaii szgk-i hajóút a következő pár éves ütemtervben. - Persze, lehet, csak álmodik a nyomor... :D
Jeruzsálem kb. 2 órás buszútraa volt a kikötőtől, így nem sok lehetőség marad. Egyébként, mint írtam a többi kirándulás nagyon színvonalas volt, csak mi éppen belefogtunk. Szerintem érdemes a hajós programokat választani.
Köszönöm a részletes beszámolót. Sajnos nekünk csak másfél napunk lesz és a hajó csak Haifában köt ki. Igazából az érdekelne, hogy Jeruzsálembe hogyan tudok eljutni a kikötőből szervezett út nélkül. Amennyiben ebben tudsz segíteni, kérlek írj
Bár tavaly márciusban jártam a Kajmán-szigeteken, de a rája és teknősfarm "kötelező" programon vettem részt, nem sok üzletbe jutottam el. Viszont jövő év januárjában ismét lesz szerencsém eljutni egy napra, egy Holland America Line-os hajóút keretében, ezúttal azonban a hihetetlen TAX / duty free shoppingolási lehetőségekre szeretnék koncentrálni. Tehát a kérdésem ezzel kapcsoltban: mennyivel olcsóbban lehet egy jobbfajta órát megvásárolni ott, mint a nyugat-európai piacon? Valamint lehet-e euróval fizetni, érdemes-e egyáltalán, vagy mindenképpen USD-ra vagy Kajmán-szgk-i dollárra fogják átszámolni?
Olvastam ezzel kapcsolatban külföldni fórumokat is, de nem sok hasznos / igen eltérő információk vannak. Ha valakinek van tapasztalata, kérem segítsen!
Jómagam férfi vagyok, mégis odafigyelek arra, mit veszek fel, és ha már befizetek egy ilyen jellegű útra, igenis adok a megjelenésemre, és nem sopánkodom azon, hogy "jajj, be kell csomoglnom a szmokingom / öltönyöm is".
Csak a sztereotipizálások elkerülése végett írtam le. :)
Érdekelnének a részletek, útvonal, USA-ben / Kanadában mennyi időt lesztek előtte / utána, etc.
Gonolom amúgy, Los Angeles / San Diego / Seattle / Vancouver - 4 nap tengeren - 4-5 nap Hawaii szigetek - 4 nap tengeren - Los Angeles / San Diego / Seattle / Vancouver
nagyjából ezek a standard útvonalak abban a térségben.
Összesen három napot töltöttünk Izraelben, valamennyi kirándulásra a Royal Caribbean hajótársaság helyi partnerirodája szervezésében vettünk részt (Patra Tours). Első állomásunk Haifa kikötője volt, ahonnan egész napos Názáret és galileai városnézésre mentünk. Názáretben számos templom, többek között a Mária és József egykori sziklahunyója fölé épített templom megtekintése, Galileai tó csodás panorámája. Számomra a legmaradandóbb ezen a napon a Jordán folyónál tett látogatás volt, egyrészt a festői környezet, másrészt a benne fürdők és keresztelkedők látványa, egy keresztény pap engem is megáldott egy olajfaággal a szent folyó vizével – bár ateista vagyok, ez mégis élményszámba megy.
Éjszaka a hajó továbbindult Ashdod kikötőjébe, ami mindössze 90 tengeri mérföldre található Haifától, így kora hajnalban meg is érkeztünk. Itt két teljes napunk volt, az éjszakát a kikötőben töltötte hajónk, a Vision of the Seas. Masadába látogattunk, a délelőtt legnagyobb részét a Heródes által építtetett Masada erőd megtenkintése tette ki, mely 442 méterre emelkedik a környező táj és a Holt tenger fölé, elképesztő panorámát nyújtván. Már a feljutás is élmény, mely – fakultatív módon – történhet gyalogosan illetve kötélfelvonó által. Érdekes módon, a csoport valamennyi tagja megmaradt a kényelmesebb útnál. Az építmény maga az élő történelem, ez volt a zsidók i.sz. 70 körüli rómaiakkal szembeni felkelésének utolsó védbástyája, ahol a zsidók kétes megítélésű, bár minden kétséget kizáróan hősies győzelmet arattak. A releváns fölényben lévő, személyesen Titus vezette római sereg érkezése előtt a védők meggyilkolták velük élő családjaikat, szinte porig rombolták a teljes erődöt, ledöntötték a falakat, felgyújtötták, ami éghető volt, végül az életben maradtak a mélybe vetették magukat. Megközelítőleg Tízezer ember halt meg azon a napon, s mindössze egy anya és két gyermeke maradt életben. Mikor megérkezett a római sereg, már nem kellett senkivel harcolniuk, és nem tudtak elfoglalni semmit.
Délután a Holt-tengerhez látogattunk, ahol egy színvonalas szállodában biztosítottak csoportunk számára privát strandot zuhanyokkal, édesvizű medencével, öltözőket valamint svédasztalos ebédet. A Holt-tengert egyszer látni kell – még van úgy 30-50 év rá, mielőtt teljesen kiszárad – fantasztikus! Az alját teljes egészében só borítja, így felveszi a versenyt a legszebb karibi és egyéb egzotikus fehér homokos partok hihetetlen színvilágával.
Második ashdodi napunkon „Leisure Jerusalem” programot választottuk, ami túlságosan is „leisure-re” sikeredett, hála a korábbi napokban tapasztaltakkal teljesen ellenkező mentalitású helyi idegenvezetőnknek. Mondhatnám úgy is, hogy egy dilettáns marha volt, gyakorlatilag Jeruzsálamből csak távolról illetve a buszból láttunk valamit néha egy-egy fotószünettel megszakítva. Szabad idő semmi nem volt, egyszer álltunk meg egy üzletben, ahol minden volt, amire személy szerint sosem adnék egy centet sem, nemhogy olyan horribilis összegeket, amik az ottani árcímkéken szerepeltek (gondolom, ettől a bóvli-bazártól kapott jutalékot). Értelmes, informatív magyarázatok helyett a Bibliából olvasott fel órákat – ami angolul „különösen érdekfeszítő”. A többi idegenvezető amúgy nagyon segítőkész, felkészült volt, figyelembe vették a csoport igényeit, adtak szabad időt, hogy ott vásároljunk, ahol szeretnénk.
Ha bármi érdekel még, kérdezz bátran, igyekszem segíteni.
Olvastam, hogy Mallorcan vagy egy nosztalgia-vonat Palma de Mallorca és Soller között.Utazott már azzal valaki? Nagyon hangulatosnak tűnik, és azt hiszem az időnkbe is bőven beleférne...