Na azt azért egyszer megnézném,hogy egy ffi várandós.A reggeli wc. ölelgetésektől a tolófájásokig mindent.Muris lenne látni őket,mikor a legtöbbjük egy egyszerű náthába bele akarnak halni.Sétáról annyit,hogy reggel viszemm a fiam az oviba ami biza 2,5 km séta oda és délután vissza.Meg az otthoni fel alá futkosás.Na ebből ennyi elég nekem egy nap. Amúgy nekem nem kell sok inzulin:reggel 4 adag(szal annak a nyavajának a tűben 4× kell kettenni) délben és este 2.Ugyhogy ez nem vészes. Ma reggel diabos lekváros barna kenyeret ettem.A kenyérrel eddig nem volt baj,ma viszont a kaja utáni cukim felment 7.1-re.Ugyhogy a lekvárról ennyit. A tejről teljesen letiltott a dokinő.Viszont nagyon hiányzik.Mit ihatnék helyette ami ezt pótolhatja?
Hát ezt csak egy férfi írhatja le, hogy megmondja a nőknek, hogy milyen terhesnek lenni. Szerintem ahogy egy férfi is teherbe eshetne, rögtön kitalálnák, hogy hogyan kell méginkább kímélni a terheseket ;o)
Akkor ezentúl a topic címe: Terhességi cukorállapot :o)
A terhességi cukorbetegség nem egészen betegség, hanem az állapot része. Sokan nagyon túlzásba viszik a terhességi kímélést. A terhes nőt nem a fizikai elfoglaltságtól kell távoltartani: takarítás, gyaloglás, lépcső stb. Hanem a nehéz emeléstől és az idegi feszültségtől. A terhes torna gyakori kihagyása okoz ilyeneket. Tessék rendesen mozogni (jó levegőn) és az étvágyat (nekem úgy is mindegy) alapon, nem az édességgel kitölteni. A mai ember hízásra hajlamossága miatt alakult ki. Tessék sokat menni, jönni, sétálni a jó levegőn!
Ne legyél elkeseredve az inzulintól. Én napi 80(!) egységet adtam a végén, ez egy normál cukros inzulinjának több, minta kétszerese és mikor megszületett a ded, rögtön abba tudtam hagyni. Ma már több tonna tejbegríztől, cukorral és kakaóval... sem megy nagyon fel.
Szió lányok!Én is rég irtam de folyamatosan olvaslak bennetek. Tegnap voltam a diabos dokinál.Mivel a reggeli értékeim szarok lettek(7.7 és 7.9) ezért inzulint adott.Kicsit akkor lepadlóztam. Ma kezdtem a szurkát,de nem olyan vészes mint gondoltam. A diétámat is levitte 160.-ra.Ami végül is mindegy.Bár sose érem el a 160.-at.tRemélem most mér minden rendben lesz.A mai napon a szokásos kajáim ettem és eddig mindig 5.4-és 5.8 között alakult a kaja utáni érték.Bár nem tudom ez mennyire jó?
Tejet reggel azért nem jó inni, mert gyors cukor. Reggel még nem indult be az inzulintermelésed, így sokkal jobban feldobja a cukrod, mintha előtte már ettél volna vmit. Ezért jobb a gyorsakat napközben (és akkor is csak finoman persze). Az utolsó kajánál meg azért nem jó a gyors cukor, mert akkor reggelre nagyon leesik a vércukrod, nem tart ki addig, tehát nagyobb ingást okoz a reggeli első kajánál. Persze ha eszel utóvacsit, akkor azért egy picike kis tej belefér vacsinál. az én diétámban most úgy van, h 40g a vacsim, ebből lehet 10 gyors, de utána még jön 2g utóvacsi 10kor!
Akkor meg jobban fogok vigyazni, es 1 oras erteket merek.
Bar mondom, nekem az itteni doki azt mondta, hogy masfel orast merjek, de felesleges, mert az szinte mindig jo
Mondjuk a tejjel kapcsolatban mintha azt is irta volna valaki hogy este nem szabad inni.
De nem igazan ertem, hiszen abban nincs is sok cukor :( es tenyleg mar annyi mindent nem szabad enni/inni, a tej volt az egyetlen oromom, amire azt hittem, hogy na azt aztan korlatlanul nyakalhatom :(
Én úgy tudom, hogy a legtöbb müzli tartalmaz cukrot!!!! Mondjuk attól függ mit értesz müzli alatt, van aki corn flakes-t, van aki igazi müzlit (aszalt gyümivel vagy anélkül, pelyhekkel, csírával, stb...). Az összes corn flakes tartalmaz hozzáadott cukrot.
De amit mindenkinek elmondtak itt az, hogy tejet úgy 10-ig (tízóraiig) nem szabad inni, gondolom a müzlit azzal etted, tehát nem jó. A müzliben lévő cukor szintén nem jó, tehát óvatosan vele.
Egyébként én is imádom/nám ha lehetne, de most inkább hanyagolom.
Az 1 órás érték mutatja a legmagasabb értéket, tehát azt vedd alapul. Ha túl sok, akkor inkább ne egyél ilyet. És ahogyan Pogiii is írta ez a nagy vc ingadozás az ami veszélyes lehet, ezért kell diétázni.
Pár hsz-vel lejjebb leírtam, hogy mi a gyors és lassan felszívódó CH, ha esetleg érdekel nézd meg.
Regen irtam mar, de folyamatosan olvaslak titeket :)
Ezt a gyors cukor lassu cukor dolgot nagyon hasznos tudni, annyira gaz, hogy itt belgiumban nekem errol semmit nem mondtak!
Csinaltam is egy kiserletet, a reggeli (egyebkent eleg edes) muzli utan a masfel oras cukoreredmenyem mindig jo szokott lenni 5,8-6 korul. Most mertem egy 1 oras erteket is, ami viszont marha magas lett (8,7)
Ezek szerint megis ovatosan kell banni a muzlivel, illetve mit gondoltok, ha fel ora alatt ilyen szepen helyreall, attol meg gond, hogy az 1 oras ertek nagyon magas?
Hát remélem nem fogják! Igy is olyan rosszul voltam utána, fájtak az izmaim, szédültem, szóval nem szivesen mennék még egy körre. Még védőnőnél nem voltam vele, nem tudom, mit mond majd rá.
Sziasztok! Most kaptam meg a terheléses cukor eredményemet, és kissé furcsa az eredmény. Az éhgyomri cukor 5,2, a 120 perces pedig 4,6. Hallottatok már ilyenről? Vagy csak elirták az eredményt? Köszi a választ: Zsuzsa
No van mégegy receptem, és sokkkkal fincsibb, mint a lángos!!!!
Túrófánk!!!
Hozzávalók: 25 dkg liszt (mehet tk lisztből, vagy részben abból) 25 dkg túró 2 dkg margarin 2 db tojás sárgája 12 dkg porcukor (HELYETT 14g Canderel por) 1 cs sütőpor
Összekeverni, egy órán át pihentetni. Ujjnyi vastagra kinyújtani, pogácsaszaggatóval kiszaggatni. Forró, bő olajban sütni. Ha elég sok olaj van az edényben, magától megfordul.
Nyammm! :) Nekem kb 30 db pici fánkocska lett ennyiből.
Még csak most zabáltam be belőle, úgyhogy nemsokára közvetítem, hogy mit tett a cukrommal... :)
Szerintem jól tetted (én is épp a canderel kakaómat kortyolgatom :-))! Amennyire én is tudok szenvedni egy-egy dolog hiányától nagy hirtelenjében, azt gondolom, hogy többet ártok a picinek az ezzel járó stresszel, mint ha visszafogottan ugyan, de engedek a kísértésnek. A corában pl. olyan diabetikus csokis kekszet vettem... :-)
A kenyér tegnap még jó volt. :-) Én a Vollkornt szoktam enni (korábban is), abból két szelet a reggeli adagom. De azt hiszem, lekvárral inkább nem próbálkozom ezután. :-(
A belgyógyász egyébként azt mondta anno, hogy reggel jobban kell vigyázni, mert magasabbak lehetnek az értékek (ezért nem javasolta reggelire a tejet pl.), de lehet, hogy nekem a bűn gondolata is elég volt. :-)
Lehet, hogy neked a lekvár (még a diabetikus is) csapja ki a biztosítékot.
Én amit vettem diab. lekvár-Zentis, feketeribizlis. Németo.-ban készül és bárhol meg tudod venni. nekem nem okozott túlzott emelkedést.
Nem lehet, hogy a kenyér volt a bűnös? Mert már leírtam ide párszor, de nálam egy darabig jó volt a tk. kenyér (fehéret teljesen kiiktattam), de kb:1 hónapja már az is a max. határérték felé vitte az értéket és azt is el kellett hagynom teljesen. Tehát én Wasa kenyérre kentem a lekvárt.
Úgy tűnik, ezek a kívánós napok. :-) Tegnap próbáltam én is beszerezni valami "tutira nem árt" édességet, de nem sikerült! :-( Úgyhogy ma diabetikus lekvárral indítottam a napot, de az a két teáskanálnyi, amit a kenyeremre tettem, felnyomta a cukromat 7 fölé! Most akkor kamu, hogy a diabetikus jó?
ja értem! Azt hittem normál gombócosat akarsz enni.
Én is ettem egyszer jó régen ilyen kimért diab.nak mondott fagyit (akkor még csak kíváncsiságból és nem a cuk. betegség miatt) a Westenden egy olasz fagyizóban.
Fruktózzal készült, ízre nekem nagyon bejött DE az ételszínezék teljesen befogta a nyelvemet és a számat narancssárgára.
Nagyon helyes lehettem, ahogyan végigmentem a plázán és szinte világított a szám narancsszínűen a festéktől. Több órán keresztül ott maradt:-)