Keresés

Részletes keresés

nemella Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1022

Vannak képek is, ezt nem tudom miért nem sikerült bemásolni, meg a térkép is hiányzik, az is van elég jó. Próbálom újra bemásolni... 

Előzmény: Lillacsibe (1018)
nemella Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1021

Nagyon jó a leírás, és biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog az utazás. Már nagyon várom. A kirándulásokat egyelőre én elkezdtem eltervezni, a városokról kerestem a neten leírást, látnivalókat információkat. Casablanca-ról másolom amit találtam(picit hosszú, bocsánat):

- - - - - - - - - - - - - - - - -

(1) II. Hassan mecset (Boulevard Sidi Mohamed ben Abdallah) - Az óceán partján álló, 1993-ban - II. Hassan király 60. születésnapján - felszentelt mecset 200 x 100 méteres méreteivel a  világ egyik legnagyobbika, a világ legmagasabb (210 m) minaretjével. Főépületében 25.000, előudvarában tovbábbi 80.000 hívő számára biztosít egyidejűleg imádkozási lehetőséget. Egy Korán idézet által inspirláva, amely szerint Isten trónszékét vízre építették, a hatalmas -  egyébként földrengésbiztos - épület fele az óceán főlé épült, amit üvegpadló mutat meg a látogatóknak. A mecsetek általában nem-muzulmánok számára nem látogathatók, itt azonban lehetőség van - péntek kivételével - naponta 9, 10, 11 és 14 órakor egy 1 órás körsétára befizetni (kb. 12 euro)

(2) Corniche - Szebb napokat is látott, mégis hangulatos városnegyed a mecset körül, az óceán partján, számos étteremmel, óceánra néző kávézóval, a Boulevard de l'Ocean mentén újabb, csillogó hotelek.

(3) Marché Central - Felújított kolóniál stílusú vásárcsarnok épület a francia protektorátus idejéből. Különösen a Rue Prince Moulay Abdallah sétálóutca felől érdemes megnézni. Na meg persze az ott működő piac sem utolsó dolog :)

(4) Rick's Café - A "Casablanca" c. film által inspirált berendezésű bár / lounge / étterem a medina szélén (248 Rue Sour Jdid). A tetőteraszról kilátással a kikötőre és a medinára.  A Rick's Café kb. 20 percnyi sétára van a II. Hassan mecsettől.

(5) Parc de la Ligue Arabe - A város legnagyobb, 1918 óta működő közparkja, amelynek pálmákkal szegélyezett fősétányán számos kávázó terasz található.

(6) Chatedrale Sacré-Coeur - A Parc de Ligue Arabe mellett található neogótikus katedrális 1930-ból. A francia protektorátus idején emelt, eredetileg római katolikus templom az ország függetlenségének kikiáltása óta kultúrális központként működik. 

(7) Villa des Arts - Szintén a Parc de Ligue Arabe közelében található elegáns, restaurált art deco épület az 1930-as évekből, ahol marokkói művészek kiállításait mutatják be. Körülötte elterülő 2500 m2 park festői környezetet biztosít.

(8) Óratorony - A Place des Nations észak-keleti sarkán, Casablanca óvárosának bejáratánál álló restaurált épület.

(9) Place Mohammed V. - Kb. 250 méterre a kikötőtől, a város központjában, a medina és az újváros között található. Az V. Mohammed királyról elnevezett tér mentén több impozáns épület áll.

(10) Wilaya - A prefektorátus Place Mohammed V. téren álló, 1937-ben emelt  épülete, amelynek 50 méter magas tornyából remek kilátás nyílik a városra. Legszebb része a trópusi növényekkel díszített központi belső udvar (patio).

Térkép:

Előzmény: Lillacsibe (1018)
Füfke Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1020

Szia!

Ezek nem csalódások voltak, hanem pusztán negatívumok, amik adott esetben zavarták az embert, jobb napon rá se hederített az ember. :)

Nem kértek depositot, vagyis nem szóltak emiatt. A biztonság kedvéért 230.000Ft volt a bankkártyámon, amit elkértek becsekkoláskor. (Gondolom, akkor néztek rá). Tehát mindössze ennyi volt...ebből adódóan kiderült, hogy bankártyások voltunk!

Semmilyen italcsomagról nem tudok felvilágosítást mondani, mert szerintem nem is volt! Max annyi, hogy 5 sör után a 6. ingyen volt! :) De sem a programfüzetben, sem a helyszínen nem volt ilyen feltüntetve. (99 %)

Nem vittünk fel innivalót, mert reptéri ellenőrzés van a hajón is, tehát átvilágítják a csomagot. Lehet csak bombát keresnek, de mi a reptérből kiindulva nem vittünk piát. A kezünkben volt fél literes kóla, de azt még ott előttük lehúztuk....s nem mondták, hogy nem kell meginni, vihetjük nyugodtan. Igaz, mi sem kérdeztük! a kuka mellett nem láttam piákat elkobozva, így vagy nem vitt senki fel, vagy beengedték!

Biztosításról nem kérdeznek, nem kell bemutatni semmit. Én az EUB-nál kötöttem a legalapabb biztosítást, mert mindig optimista vagyok, hogy nem lesz gond. Hála Istennek, most sem volt! Leszámítva, hogy holnap megyek fülmosatásra, mert lerakódott a bahamai sóstenger víze a hallójárataimban. :) Azt meg nem biztosítják... :)

Ha valamiben tudok, segítek még!

Előzmény: Gintonic80 (1019)
Gintonic80 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1019

Szia!

Sajnálom hogy csalódások is értek benneteket. Én is már egy ideje a saját szervezésű utakat támogatom, főleg mert sokkal jobbak az árak és valóban élvezetes összeállítani az útitervet, utánnanézni mit, merre,hogyan és még mindig tuti jó helyeken voltunk így is.

Az érdekelne, hogy mennyi depositot kértek, személyre vagy kabinra vonatkozóan kérték? Bankkártyások vagy kp.-es voltatok ha megkérdezhetem? Gondolom voltak valamilyen italcsomagok tudnál ezekről valamit írni fajták, árak? Vitteteke-e fel esetleg a partról innivalókat, megoldható-e ez? Régebben olvastam, hogy csak sima EUB biztosítást kötöttél a hajón ezt nem firtatták, mert valahol olvastam, hogy bekellett mutatni egy speckós hajóbiztosítást valamely hajókon.

Egyenlőre ennyi jutott eszembe. Köszönöm.

Előzmény: Füfke (1009)
Lillacsibe Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1018

Szerintem inkább ide írom le a tapasztalataimat, így mindenki láthatja.

Valószínű sok mindenben ismétlem a többieket, de azért leírom:
- A hajó maga gyönyörű, az igazi olasz design jellemző rá. A kabinok tágasak, akkorák mint egy átlag hotelszoba, csak a fürdő nagyon kicsi.
- nekünk balkonos kabinunk volt akkor is, és most is az lesz. Ha valakinek nem számít plusz 10-20 ezer ft, akkor mindenképpen ajánlom, mert hihetetlen élmény önmagában már az is, hogy minden nap más kilátás fogad, és persze tengerrenéző a szobád :)

- A szobákat nagyon tisztán tartották.Amíg elmentünk reggelizni, beágyaztak,cserélték a törülközőket, míg este vacsi alatt pedig kiágyaztak, és az ágyon várt minket a hajó saját újsága, melyben a másanpra vonatkozó fontos tudnivalók szerepeltek.
Olyan információk, mint pl mikor köt ki a hajó, mikor mi mellet haladunk el a hajóval, lesz-e shuttle bus, mennyibe kerül, másnap este milyen ruhában kell megjelenni a vacsoránál (pl szmoking), az egyes bárok, éttermek meddig vannak nyitva, műsor a színházban, stb...
- Az 1 hét alatt 2x volt elvárt viselet a hajón az ő általuk "szmokingos vacsorának" jelzett esemény. Itt meg kell jegyeznem, hogy felesleges csak e miatt most elmennetek és beszereznetek szmokingot, és kisestélyit. Elég férfiaknak egy sötétebb öltöny, nyakkendővel, nőknek meg valami elegáns szép ruha, amiben mondjuk színházba is mennél. Általában az emberek 60%-a is így jelent meg, a maradék 20% volt a pólós, farmeros .... és a maradék10% az igazán elegáns (lehet rosszul emlékszem az arányokra) :)
- A vacsora habár 5 fogásból áll, de nem feltétlenül kell végigenni mindent. mi először azt hittük nem lehet kihagyni egy-egy fogást, de aztán rájöttünk, hogy ha csak 3, vagy 2 fogást szeretnél enni, mert nem vagy olyan éhes, akkor úgy is lehet.
- Egyedül a vacsora volt "felszolgálós", az összes többi étkezés svéd-asztalos volt. A reggeli nagyon érdekes: műanyag tányérok és bögrék voltak (de nem az a gagyi, puha, eldobható, hanem kemény), ami nagyon vicces volt. nekem speciel tetszett. hihetetlen választék volt a gyümölcsöktől kezdve a rántottáig. A reggeli kávé tea kiszolgálása pedig úgy működött, hogy te csak a bögrédet vitted az asztalhoz. A pincérek folyamatosan kancsókkal, termoszokkal a kezükben rohangáltak, és ha mutattál nekik odamentek, és azt öntöttek a bögrédbe, amit kértél: kávé, kakaó is talán, vagy forró víz. ugyanis az asztalokon teafilterek vannak egy dobozban, így olyan teát iszol, amilyet jól esik.
Ugyanakkor más pincérek pedig gyümölcslevekkel teli tálcával szaladgálnak, kis, 1,5 dl-s poharakkal, melyben naracslé, grapefruit, meg egyéb (talán frissen facsart....)  gyümölcslevek vannak. ha szomjas vagy, érdemes egyszerre több poharat is levenni, mert a 1,5 dl nem oltja a szomjat :)
- A hajón van welness részleg is, ami szintén ingyenesen használható, valamint a fedélzeten több helyen vannak jakuzzi medencék is. Van egy "nagy" medence is.
- Vannak különféle italcsomagok, melyekre érdemes befizetni, mi pl vízcsomagot fogunk venni. árakra sajna nem emlékszem. Ugyanis én spec nem tudok végigenni egy 5 fogásos (de még egy 3 fogásos) vacsorát folyadék nélkül. Nap közben tudsz inni az étkezésekkor, de a vacsoránál csak pénzért tudod megoldani.
- A hajóra mi vittünk föl innivalót. Pontosabban vizet. A parton megvettük, és a táskában simán fel tudtuk vinni. A kabinban is előlhagytuk, nem vette el senki.
- Fürdőköpeny, törülközö, tusfürdő, hajszárító is van a kabinokban.
- Fakultatívok: mi nem fizettünk be semmire, magunk mentünk. nagyon drágák a fakultatívok.
- Kikötők:
Nápoly: a városban állt meg a hajó, gyalog mindent el lehet érni. (persze Pompeit nem, de arra amúgy is kevés lenne az idő)
Palermo: szintén a városban állt meg. nekem spec csalódás volt, nagyon koszos, de másnak biztos tetszik a város
Tunisz: itt a várostól nagyon messze állt meg a hajó, egy másik városban La Gulette-ben. Innen mi taxival mentünk be. A kikötőben is rengeteg taxis várakozik, mint a hiénák, és persze borsos áron. Ezért mi kicsit elsétáltunk a kikötőtől és úgy fogtunk taxit. Meg kell vele indulás előtt egyezni a menetdíjban.
Palma de Mallorca: Itt befizettünk shuttle bus-ra, asszem 6€ volt/fő. Itt érdemes is, ha nem akarsz sokat sétállni, bár gyalog sem vészes.
Barcelona: Itt a városban áll meg, felesleges shuttle bus. mi metróval közlekedtünk, nagyon jó a tömegközlekedésük. Felesleges befizetni fakultatívra.
Marseille: itt asszem 10€ volt a shuttle bus. Viszont itt tényleg megéri, mert a város szélén állt meg a hajó.

ha még eszembe jut más is, majd még leírom.

Ebetke02 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1017

Szia Gabi!

Örülök,hogy Ti is ekkor jöttök,még több mint egy hónapunk van

addig sokmindent meg tudunk beszélni!Én is nézegettem a régebbi

bejegyzéseket,de az jó dolog,hogy mire elindulunk,igaz látatlanul,de remélem

megismerjük egymást!Főleg a kirándulásokat jó lenne együtt megszervezni,

mert a befizetett programokról nem sok jót olvastam! 

E-mail: zalatnay.tamas@chello.hu

Üdv: Tamás 

Előzmény: nemella (1013)
nemella Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1016

Bocsi, elírtam a lényeget: nemesi.gabriella@gtk.szie.hu vagy nemella@freemail.hu

Előzmény: Lillacsibe (1014)
nemella Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1015

Szióka, én szívesen olvasnék a Fantasia-ról, e-mailcímem: nemesi.gabriellqa@gtk.szie.hu

Amiket írtál helyszíneket, azokhoz gyűjtöttem infókat, én meg majd azt küldöm neked át.

;-)

Előzmény: Lillacsibe (1014)
Lillacsibe Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1014

Sziasztok,
Szüleimmel voltam még 2 éve az MSC Fantasiával (Genova, Nápoly, Palermo,Tunisz, Palma de Mallorca, Barcelona, Marseille, Genova útvonalon). ha kell a hajóról magáról infó, meg a kikötőkről, akkor szívesen segítek én is. mi nagyon elégedettek voltunk. Szerintünk egy csoda az a hajó. Persze aki túl sznob, és iszonyatosan nagyok az elvárásai, akkor inkább maradjon otthon. Mert itt nincs ingyen fagyi :D
Ráadásul amilyen áron most hírdették az uttat (140. illetékkel együtt a balkonos kabin), azért asszem tényleg benyeli az ember az olyan apróságokat, hogy pl nincs a vacsihoz ital (se víz, se semmi). de helyette van napi 5x.i étkezés, így éhen tuti nem maradsz. :)

Akinek pedig van infója  az alábbi kikötőkről, melyekről még nem esett szó, azt szívesen veszem:
Casablanca, tenerife, Funchal, Malaga.

köszönöm

nemella Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1013

Szia Tamás!

Mi is december 8-án indulunk a Fantasia-val Genova-ból. Az egyik ismerősünk ajánlotta ezt az utat, nekik nagyon tetszett, áprilisban voltak a Fantasia-val 11 napos úton. Mi öten megyünk, az ismerős család hárman lesznek, és még jön egy család velük, akik négyen vagy öten lesznek. Szóval magyarokban nem lesz hiány :-)

Mi autóval megyünk Genova-ba Gödöllőről, nekünk így könnyebb, mint bárhogy máshogy, szóval csak ott fogunk találkozni. Nagyon sok leírás van a régebbi hozzászólások között a fantasia-ról is, de kaptam e-mailben is tudnivalókat, ha írsz egy elérhetőséget hozzád, továbbküldöm.

Szia,

Gabi

Előzmény: Ebetke02 (1002)
ecsetesek Creative Commons License 2011.11.02 0 0 1012

November 24-én jön-e valaki az MSC Splendidával a Kanári szigeteki útra?  Egyébként júniusban voltunk a Fantáziával nagyon jó volt az ellátás és izletesen is főztek.

Babszi75 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 1011
Basszus!Teljesen igazad van!A fakultatív programokra befizetni a hajón teljesen normálatlan dolog!Mi sem tudunk nyelvet,de mindenhova eljutottunk tizedannyiért.A kaja viszont azért íztelen,mert ők így szokták meg.Amerikában minden íztelen.nemhiába a magyar jó fűszeres konyha verhetetlen!!!
Füfke Creative Commons License 2011.11.02 0 0 1010

Jah és butából nyomják a klímát! Kint 27-28 fok, bent jó ha van 15! Óriási kontraszt. Párom és én is fázós típusuak vagyunk, így a karibi könnyű ruhák a bőrönd mélyén maradtak! Mindenki fázott, reszketett, csak a pincérek nem!

Füfke Creative Commons License 2011.11.02 0 0 1009

Szia!

Az alábbiakban kedzőzetlenül írom a makacs negatív tényeket, mert én mindig a negatívumból táplálkozom a jövőre nézve!

Tény, hogy október 23-30-ig karib tengeri útra fizettem be az expedia-n, így a hazai utazási irodáknál történő foglalásom helyett, kapásból 40.000Ft-ot spóroltam meg.

Amikor a pekingi olimpián voltam Pegazus szervezéssel, megfogadtam, hogy inkább magam szervezem az utakat, mert rájöttem, hogy fele vagy akár negyed annyiból is kijön, mintha ezeknek a mocskoknak fizetnék a semmittevésért, pontosabban a pár darab klikkelésért, amit én is megtudok a mai modern világban oldani. Az is biztos, hogy következő életemben utazásszervező leszek, mert élvezetes összeállítani egy majdnem 1 hónapos programot.

Párommal a nászútunk keretében október 9-31-ig voltunk New York - Florida - Karib tenger útvonalon!

Már az furcsa, hogy itthon mindenki szinte kizárólag a hajóútról kérdez, mert hogy az nálunk sikk dolog! Röhej! Szerintem hajókázni az menjen, aki szeret zabálni - a nap bármely szakában - és ha kicsit mást is akar, arra jó sok pénze legyen! Tömény lehúzás az egész! Ha kimondottan ez az út lett volna a nászútam, akkor most nagyon csalódott lennék, de így hogy a legvégén levezetésnek, pihenésnek mentünk, így jó volt.

Röhej, hogy kötelező borravalóként hozzá kell adni az utazáshoz napi 12 dollárt fejenként, miért nem lehet egyből hozzácsapni a kezdetekkor azt a cirka 50.000Ft-ot? és akkor lett volna 290.000Ft az út kettőnknek!

Negatívum, hogy a műholdas netért 160Ft/percet kérnek el, amikor bődületesen lassú! Röhej és felháborító, hogy 3 dl kóláért 560Ft-ot kérnek el, sőt ha nem szólok, hogy jég nélkül adja, akkor a mennyiség kb 1,5 dl lett volna! Kis sör 1000Ft!

A fakultatív programokra hülye aki befizet, mert bődületesen drágák! Az, hogy a Beach-re levigyenek fejenként 40 dollár? A taxis megoldotta 4 dollárból! A komolyabb fakultatív programok 80 dollár/főtől kezdődtek! Hát nem semmi! Mindent a parton kell intézni, mert zavarbaejtően sokan kínálják a lehetőségeket. 0 angol tudással is simán elmutogatható, hogy mit szeretnénk! És úgy vagyok vele, inkább az ottani szegényeket segítem, mint a hajó büdzséjét növeljem! Azok a szerencsétlenek alig várják, hogy kikössön egy luxushajó, hogy keressenek egy kis pénzt.

A Rina hurrikán miatt változott az útvonal, kimaradt kajmán szigetek és Cozumel, helyette lett Nassau (Bahamák). Nassau gyönyörű volt, de az, hogy 1 levéllel elintázik, hogy bocs de más az út, az is kissé fura számomra. Ha ez lett volna a nászútam egészen biztosan kiverem a balhét ez miatt!

A hajótársaság magánszigete egy elhanyagolt, kikupált sziget. Látszik, hogy homok se lenne olyan minőségű, azt odavitték, látszik, hogy pálmafa sem nőne, azt odatelepítették. Egy olyan mesterkélt sziget. A hajó a tengeren áll meg, onnan kishajóval viszik be az embereket, de nálunk akkora vihar tört ki, hogy csak úgy menekítették vissza a fedélzetre az embereket.

Ocho Rios-on (Jamaica) olyan meleg volt (32 fok) és olyan magas páratartalom, hogy csak 2 óráig bírtuk a parton, majd menekültünk vissza a hajóra.

Az is tévhitt, hogy a hajó nem inog! Számtalan utazási iroda mondta, hogy az ekkora luxushajók nem inognak. Nekünk ez fontos volt, mert párom rosszul van az ilyentől. Hát persze, hogy 2,5 méteres hullámnál (ami kicsinek számított) érezhetően ingott alattunk a hajó, olyannyira hogy még engem is zavart. Aki csak egy kicsit is rosszul van az ilyentől, az maradjon otthon, mert nekünk majdnem tönkretette ez a nászútunkat! Szerencsére a Dedalon segített!

Az ételválaszték bődületes, de a mennyiség a minőség rovására megy, mert rendkívül ízetlen minden. Bármit kóstoltam ízetlen volt! A pörköltön át a palacsintatésztáig! Fülöp szigeteki és indonéz szakácsoktól ne is várjon mást az ember.

A kérdéseidre válaszolva a be- és kicsekkolásra is szánjatok 1,5-2 órát! A becsekkolásnál 12-től már felmehetsz a fedélzetre, de a kabinokat 14.30-kor nyitják! Addig ehetsz a svédasztalos étteremben!

Ha kérdésed lenne írj és válaszolok!

Azért jó volt ám a fedélzeten ülni a jakuzziban,  szórakoztató programok is, de én ilyen vagyok. A negatívumból táplálkozom!

Előzmény: Gintonic80 (860)
enci44 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 1008

Kedves amorall!

Mi már ezen a hétvégén utazunk az MSC-vel ugyanazokra a helyekre mint amiket Te is említesz!

Valóban azt javaslod ,hogy a shuttle buszt vegyük igénybe pl. Casablancába?

Erre jegyet a hajón kell venni?

Rómába hogyan jutottál ?Ide hol vetted meg a vasúti jegyet ill.hol fizettél be a buszos városnézésre?

Megköszönném ha válaszolnál nekem -minden információ jól jön!

Köszönöm előre is!

Te is Genovából indultál?

Nem tudod véletlenül a kikötő GPS kordinátáit?

Barcelonában a látnivalók mennyire vannak elérhető távolságban?

Bocs a sok kérdésért!Minden jót kívánok Neked így ismeretlenül is!

Üdvözlettel:Enci

Előzmény: amorall (1005)
hipcat Creative Commons License 2011.11.01 0 0 1007

hát ez nem semmi, bár nem ismerem a km árakat :(

Előzmény: Babszi75 (1006)
Babszi75 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 1006
Hát,igen már 5 főnél sem éri meg a repülő.Csak az a baj,2 hét múlva indulunk és busz még sehol.Olyan összegeket ajánlanak,hogy az embernek megáll az esze.Pl. 800.000ft/busz.Most kaptunk egy már majdnem kedvező ajánlatot 600. 000/busz.
Előzmény: hipcat (1003)
amorall Creative Commons License 2011.11.01 0 0 1005

Barcelona: itt tudom, hogy bent áll meg a hajó, rögtön gyalog el lehet mindent érni - azért 5-6 km gyaloglás a minimum
Casablanca - itt is legalább 5-6 km, odafelé hagyján, vissza már helyi taxival mentünk
Santa Cruz de Tenerife- ez tényleg közel van, kb.20 perc
Funchal (Madeira)- egmondjuk 20-25 perces jó kis séta,
Malaga- irtózatosan messze, a dokkoknál, mindenképp shuttle buszt javaslok
Civitavecchia (vagy hogy is írják): itt messze van Rómától, vonattal lehet bemenni. Itt befizettünk egy buszos városnézést, kellemes volt, mem bántuk meg.

Mi a Costával voltunk, tudnod kell, hogy ezek a nagy hajók csak a móló legtávolabbi pontján tudnak megállni, úgyhogy a közelinek látszó úticélok is egészen távol vannak.

Előzmény: Lillacsibe (996)
Babszi75 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 1004
igen.Puerto mayan álltunk meg Conzumelben.Ebben azért vagyok olyan biztos,mert még le is fényképeztem.A taxiállomásnál fűnyíróval ki van nyírva egy kis domboldalba,hogy PUERTO MAYA.A tengerpartra annyira ott nem emlékszem,mert mi taxiba ültünk rögtön és mentünk is a maya templomokhoz.Costa maya azért ís volt jobb,mert ott a kikötőben volt minden.Gyönyörű tengerpart,medencés strand stb..
Előzmény: maute (1001)
hipcat Creative Commons License 2011.11.01 0 0 1003

5 főnél, vagy ugye sokkal többnél (41) nyilván szóba se kerül a repülő.

ott már sokkal jobban jöttök ki busszal, vagy autókkal. Össze se lehet hasonlítani.

Előzmény: Babszi75 (997)
Ebetke02 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 1002

Sziasztok!

Mi ketten fogunk menni Bp-ről Malévval Milanóg,ez 70.000 Ft volt oda-vissza kettőnknek!

A gép 07:40-kor indul,és 09:20-kor van ott,tehát bőven van idő Genovába érni a busszal.

Vissza 20.20-kor indul Milanóból,és 22:00-kor van Pesten!

A transzfer 60 Euro/fő volt oda-vissza.

Én is sokat számolgattam,de végül ez tünt a legjobb,legkényelmesebb,és elfogadható áru megoldásnak!

Még mindíg várom azoknak a jelentkezését, akik szintén dec 8,-án mennek a Fantasiaval!

Üdv:  Tamás

Előzmény: Lillacsibe (991)
maute Creative Commons License 2011.11.01 0 0 1001

Szia Babszi!

Köszi a válaszokat.

Hallottam már én is róla, hogy a parton sokkal olcsóbban meg lehet venni a kirándulásokat, de nekünk ez lesz az első hajóutunk és így elsőre nem vagyok olyan bátor, hogy ezt bevállaljam. Talán majd ha legközelebb megyünk és már tapasztaltabbak leszünk, én is bátrabb leszek.

- Cozumelen a Passion Island programra gondoltam. Ezt a napot lazulósra tervezem egy gyönyörű parton. A képek alapján Passion Island a legszebb part a szigeten.

- Belizeben a guatemalai határnál fekvő Xunantunichba megyünk maja piramisokat nézni.

- Hondurasba szintén egy pihenős tengerparti napunk lesz.

- Kajmán-szigeteken rájázni fogunk mi is és a delfinekkel pancsolunk egyet. Utána pedig a Seven Mile Beachen töltjük el a maradék időt.

Cozumelen és Belizeben még nem tudom, mit fogunk csinálni a kirándulás után. Belizeben valószinűleg szétnézünk a kikötő környékén. Cozumelben vagy vásárolgatás a kikötőben vagy tudsz a kikötő közelében esetleg egy strandot? Nem messze, mert sok időnk már nem  lesz.

Ti Cozumelen Puerto Maya kikötőben álltatok meg? Valahol azt olvastam, hogy a Glory talán ott áll meg.

Babszi75 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 1000

Végre elküldte.!!!DE már most nagyon szűkszavúan írtam.Ha valami még érdekel nyugodtan kérdezz.Igaz most nem leszek 4 napig,de utána szívesen válaszolok!!!

Képeket is akartam feltenni,de nem tudok kicsinyíteni...

Babszi75 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 999

Na,most nem "válaszolok neked",hanem "új hozzászólásként" írom meg a levelet..!!

Basszus 1 órája csak neked írok!!!

Szóval:

mi a hajón semmire nem fizettünk be,mert rohadt drága és a parton ugyanazt kapod meg a töredékéért.Példa erre,hogy volt velünk egy másik pár is.Ők Dominikán 200 dollárért fizettek be egy kirándulásra.Egy tengerpartra vitték el őket.Mi ugyanezt a kirándulást 35 dollárra alkudtuk le a parton.Sőt,amikor visszaértünk ahajóra kérdeztem tőlük,hogy milyen volt a vízesés??Kiderült,hogy őket nem is vitték el oda csak a tengerpartra.

A kikötők amiket kérdeztél:

Conzumel:Mexicóban 2 helyen álltunk meg.Costa Mayan és Conzumelen.Costa Maya nekem jobban tetszett,mert szebb és jobban kiépült a kikötője.

Conzumelen fogtunk egy taxit.Elmentünk a Maya templomokhoz.Az esőerdőben csak a moskítók jelentettek gondot.A taxis tök rendes volt.Suvenirként elvitt minket még egy igazi kis mexicói falucskába ami nem a kirakat.Nagy a szegénység és földesek az utcák.

Megmutatoot nekünk még egy temetőt is.Na,az a csicsa,giccs..!!

Elment a nap!!A kikötőben még egy kicsit shoppingoltunk.Volt egy bolt ahol alkoholokat árultak.Volt kóstoló is bőven..!!!

Kajmán szigetek:Itt is parton fizettünk be.400 dollár helyett 85 dollárt fizettünk 4en.Rájázni mentünk.Szerintem ez a szigeteken kötelező proram.Hazafelé búvárkodtunk!!Csodálatos a tenger!A rájázás meg felejthetetlen élmény volt.

A kikötőben még egy kis shoppingolás,ami persze kötelező!!!

Belíz:Nagyon szegény,de drága ország!!Itt nem tudsz megfizetni semmit!!

Itt jó volt,mert a hajó pontosan Belíz cityben áll meg.Itt a nagy város a nyüzsi.Itt gyalog vágtunk neki ahelynek.Megnéztük a piacot,hindu templomot,iskolát stb..Sok a koldus,sok a szegény..

Babszi75 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 998

Maute!!

Már 2szer is írtam neked,de soha nem megy el a hozzászólás!!

Babszi75 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 997

Szia!!!

Mi 5en megyünk (2 felnőtt+3 gyerek).Itt már meggondolandó a rep.jegy ára.

Amúgy 41en megyünk erre a hajóútra.Egy nagyobb baráti társaság.Ebből 31en bérelünk buszt.A busszal még alkudozunk,úgyhogy konkrét árat nem tudok mondani.

Ennyi embernek már egy konkrét repülőt kellene indítani....

Előzmény: hipcat (994)
Lillacsibe Creative Commons License 2011.10.31 0 0 996

Sziasztok. Köszönöm a választ. Asszem akkor marad a kocsi. Olcsó repjegyet még találtam is, kb 28.000 Ft-ért, de az a gond vele, hogy kb du 1 körül száll le a gép Milánóban, és onnan még azért menni kell Genováig. És ha esetleg késik a gép, vagy valami ziccer van, már lekésed a hajót. Visszaútnál meg szintén dél körül indul a gép, és mire még kiérsz....stb... Persze, ilyenkor meg lehet tenni, hogy ott alszol, de az mind emeli a költségeket, és akkor már inkább kocsival megyek. Kényelmesebb is, akkor állok meg mikor akarok, és tényleg annyi csomagot viszek, amennyi jól esik.

Kérdés: Meg tudjátok mondani, aki volt az alábbi városokban az MSC-vel (vagy más társasággal), hogy milyen messze van a kikötő a várostól, van-e shuttle bus?

Barcelona: itt tudom, hogy bent áll meg a hajó, rögtön gyalog el lehet mindent érni
Casablanca
Santa Cruz de Tenerife
Funchal (Madeira)
Malaga
Chica...verccia (vagy hogy is írják): itt messze van Rómától, vonattal lehet bemenni.

Ha esetleg még shuttle bus árakat is tudtok írni, az még jobb.
Köszi

maute Creative Commons License 2011.10.31 0 0 995

Szia Babszi75!

Olvastam, hogy Ti már jártatok a Carnival Valorral olyan kikötőkben, ahová mi most készülünk a Carnival Gloryval. Lenne néhány kérdésem ezzel kapcsolatban.

Mi is kikötünk Cozumelben, Belizeben és a Kajmán-szigeteken. Mindhárom helyen a Carnivallal készülünk elmenni egy kirándulásra, de lesz még szabadidőnk a kirándulás után is.

- Cozumelben melyik kikötőben álltatok és a kikötőben lehetett vásárolgatni? Vagy mivel érdemes eltölteni itt a maradék 2 óránkat szerinted?

- Belizeben a kikötőben vagy a környékén mit lehet csinálni? Kb. 1 óra szabadidőnk lesz a Xunantunich piramisnézős kirándulás után.

- Kajmán-szigeteken a program után, úgy gondoltam a Seven Mile Beachet célozzuk meg. Esetleg jártatok ott?

Köszi.

hipcat Creative Commons License 2011.10.31 0 0 994

hát igen, elég húzós.

De ha van olcsó Wizzair-es jegy, én meggondolnám. Azért 10-11 órát autózni is sok. De

autóval azért nyilván olcsóbb.

A parkoló nekünk 10 Euró volt naponta, amit még a kabinfoglaláskor kellett jelezni, hogy kérjük-e, de a helyszínen kellett fizetni. (Genovában)

Előzmény: Babszi75 (993)
Babszi75 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 993

sziasztok!!!

Húúú,nagyon sok a 80EU/fő a transzfer!!!Akkor sokkal inkább megéri kocsival menni..Genovából 3 éve indultak a barátaink hajóútra.Akkor azt mondták,hogy ingyenes volt a parkolás.Azóta + azt olvastam valahol,hogy 2500ft.?????

Mi nov.15.én indulunk Velencéből az MSC Musicara.Ott kicsit húzós a parkolás.100 Eu a 9 nap.

A rep.jegy Velencébe meg 82.000 ft/fő lenne.

Előzmény: Lillacsibe (991)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!