Keresés

Részletes keresés

okumoto Creative Commons License 2012.02.21 0 0 14245

tehtube Creative Commons License 2012.02.19 0 0 14244

Érdekes jelenséget tapasztaltam. Miután Qqberci bekalibrálta a TG-met (amitől sokkal jobb lett), eltűnt egy hang.

A kábelkorbács kontaktja rendben volt.

A TG-n sem volt végtelen az ellenállás. A Pickupon sem.

Kutakodtunk tovább. Esetleg közel volt a pickup, leállította a kereket? De a párja, a 20-as vígan forgott.

Aztán kiderült a végén. A beállítások során több hanxedőm be volt ragadva, nem mozdult sehova. Hiába, 78 éves generátor. És a legcsöndesebb mindegyik közül!

Valószínűleg a pickup is beragadhatott az oldallemezbe, amit hűtéssel/melegítéssel lehetett kiszabadítani fogságából. Meg hathatós erőráhatással.

Na ez a ráncigálás során deformálódhatott ideiglenesen az oldallemez, mert nem tel el fél nap, eltűnt az egyik hang.

Amint kiderült, semmilyen szakadás, kontakthiba nem lépett föl. Egyszerűen a TG oldallemeze visszanyerte eredeti alakját és emiatt a hanxedő kijjebb került. Annyira hogy már nem adott hangot. Csak be kellett tolni a megfelelő távolságra és kész. Szóval magától nem szűnik meg hang a TG-bn, jobb az annál :-)

Eszembe juttatta ezt Ondrej Pivec 2010-es lemeze ahol erősen hallani hogy hiányzik a B3-as egyik kereke. (It's About Time , gitár helyett Rhodessal, szépen szól)

tehtube Creative Commons License 2012.02.19 0 0 14243

Kehas-t keresd.

Előzmény: bazookabill2 (14242)
bazookabill2 Creative Commons License 2012.02.19 0 0 14242

Kedves Fórumtagok!

Nagyon szeretném kipróbálni az Elkámat egy leslie-re kötve, viszont nekem sajnos nincs olyanom. :)

Ha esetleg valamelyikőtök Pécsen él, és rendelkezik leslie-vel, és biztosítana nekem lehetőséget egy ilyen próbára, nagyon hálás volnék érte. Ha még esetleg a Hammondját is megszólaltathatnám, oda volnék az örömtől. :)

Előre is nagyon köszönöm!

tehtube Creative Commons License 2012.02.17 0 0 14241

Sokat vacsoráztál? :-)

Először azt hittem hogy tényleg van Miskolcon B3, de átgondolva én csak két M3-asról, meg egy H100-ról tudok.

Persze ettől még lehet.

Előzmény: djuice (14239)
okumoto Creative Commons License 2012.02.17 0 0 14240

Elkészült az OurVirtualKansas-es új videónk :)

Amin ON lehet: orgona - B4II + Motion Sound Pro-145

djuice Creative Commons License 2012.02.17 0 0 14239

Ezt sem fogjátok elhinni, de hajnalban azt álmodtam, hogy mentem be itt a Miskolci Egyetemre és már messziről nézve is nagy bál állt odabenn. Mikor beléptem, hallottam hogy valaki nagyon Hammond orgonál leslievel és kezdtem töprengeni, hogy hát Miskolcon nincs is B3, de fölöttébb nincs ilyenje az egyetemnek. Aztán közelebb érve, megfejtettem hogy Matyó úr a Kék nyúlból van itt... :)))

Teljesen valósághű volt, és még azt is tudom hogy Jimmy számot játszott, csak nem tudom a címét és már pont a végére ért... :D

bluesnick Creative Commons License 2012.02.17 0 0 14238

A http://www.jazznoise.eu/ portál híreinek élén ma a Hammond orgona a téma.

tehtube Creative Commons License 2012.02.16 0 0 14237

... főleg abból a szempontból hogy a Clavia a kétmanuálos orgonái esetében eleve kizárta a másirányú felhasználást. Nem lehet még modult sem hozzákötni egy jó zongoráért. Vagyis lehet, de nincs velocity. Ez kifejezetten gonosz dolog, mindenáron megköveteli a harmadik manuált.

AZ SK2-nél minden manuálon megy minden. Nem sok az egy húzókészlet, de gyakorlatilag elég. Az alsó manuálra tényleg nem kell huzigálás, egy 848 vagy egy --65 szinte mindenre elég. Fönt egy élőben tekeréshez is megfelelő az 1×9. A többihez meg presetváltás.

Viszont hogy billentésérzékeny, ráadásul a többi sípos és elektronyos orgonán kívül mindenféle egyén zongora, szinti is van, az tényleg fellépőbarát hanxer. Igazi klubbajnok. Kisebb árért.

Jó lenne ezt a két cuccot egyszer meghallgatni, mégjobb lenne szimultán! :-)

Előzmény: djuice (14236)
djuice Creative Commons License 2012.02.16 0 0 14236

Megvannak az új Clavia árak!

http://www.hs-online.com/hu/manufacturer/Clavia-6/

Valószínűleg a tolókapcsolóra cserélt nyomógombos drawbar miatt kevesen adnak majd 900 pengőt az új C2D-ért!

(összehasonlításként a C2 model most 700, a régi C1 pedig csak 387 rugó, innen a Hammond SK2 mindenképp best buy kategória lett...)

tehtube Creative Commons License 2012.02.14 0 0 14235

Meg improvizáltunk egyet é-ben, abból is kalapáltam egy videócskát.

Előzmény: tehtube (14234)
tehtube Creative Commons License 2012.02.14 0 0 14234

Csináltam egy kis videót a magam egyszerű módján. Letettem a telefont a fém kottaállványra, plusz a fényképezőgépet szembe videó módban.

A társak. Velük játszom a Csipesz rákenrollban is. A szokásos bankom ESI4000+Motion Sound KBR3D-vel

LittleBig2 Creative Commons License 2012.02.14 0 0 14233

Sziasztok!

Először is gratula a szép új Leslied-hez! Gondolom kva jó hangja lesz, van, volt.!!

Kéknyúl koncert is következik hamarosan, mégpedig egy olyan helyen, ahol már csináltunk egy nagyon nagy bulit.

Feb 18, szombat, Téli Kertem (Kazinczy-Dohány sarok) 21.00

belépő nincs, Jász András és Andrew Hefler egészíti ki a szokásos triót. Lesz új dal is, ha a megőszülök, akkor is!

Gyertek el!

Matyooo

okumoto Creative Commons License 2012.02.12 0 0 14232

Gratulálok! :) Sok örömöd legyen benne!!

Előzmény: stebel (14229)
tehtube Creative Commons License 2012.02.12 0 0 14231

Szép ez a sarkán kissé sötétített vörösesbarna doboz. Véletlenül van képem egy ilyenről :-)

szimizso1 Creative Commons License 2012.02.12 0 0 14230

Hejde Lackó!:-) Nagy gratula!

stebel Creative Commons License 2012.02.12 0 0 14229

Sziasztok!

Csütörtökön megérkezett a Leslie 142. Rengeteg pénz és szívás után haza is hozhattam ...

Mivel minden cuccom a próbateremben van ezért igen sajátságok körülmények között próbáltam ki itthon ...

Ne rémüldözzetek, inkább örüljetek velem ... :)

Még egy Laci Magyarorzágon, méghozzá a legjobb. (szerintem)

Márk

djuice Creative Commons License 2012.02.11 0 0 14228

OFF:

Bocsánat, bő 5 perc műfajidegenség... Gondolom többeket ez is érdekel majd.

ps. a hangmérnöknek sem volt egyszerű dolga a keverést illetőleg! (-:

tehtube Creative Commons License 2012.02.11 0 0 14227

Egy jobb felvétel. Érdemes Pete Fallico Doodlinlounge oldalát figyelemmel kísérni. Szerintem ő hammondos nézőpontból a világ közepe.

A B3-ak is az övéi. Jópofa a lezlik tetején lévő barna műbőr párkányvédő.

Előzmény: tehtube (14225)
TyerCorp01 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 14226

Csehszlovák szabványos 2.5Amperes 220V-os csatlakozó, egyelőre egy csupasz, földeletlen dugvillás kábel másik végén két szigetelt krokodilcsipesszel szolgál tápellátásra, nade ezt mégsem vihetem magammal zenéléshez, nem egészen megfelelő az érintésvédelme... :)

Előzmény: szimizso1 (14222)
tehtube Creative Commons License 2012.02.11 0 0 14225

Chester Thompson is kíváló orgonista:

tehtube Creative Commons License 2012.02.11 0 0 14224

Amit kihagytam, üde színfolt volt Sáfárné, Szánti Judit éneklése is. Meglepően jó kondiban van, hallgattam volna többet is.

Több bootlegger állványa ott volt a keverő előtt, biztos kíválóan megörökítették. Akkor Charlie csak vendégnak jött el. Ott ült a bejárati előtérben.

Ezeket a régi magyar hard rockokat már nem szívesen hallgatom. Játszottam soxázszor tíz éven át. Álmomban is, oda-vissza.

Van egy elképzelésem hogy hogyan kéne eljátszani, mexólaltani ezeket. Aztán ha nem úgy van, inkább bosszant, mint szórakoztat.

A mostani szerintem klasszul lett előadva. Ezúton is gratulálok Szabó Péternek! Kár hogy Varga Mikiről lemaradtam, de tekintettel voltam a feleségemre is :-) Üdvözlendő hogy tilos lett a dohányzás. Legalább ilyen "emléket" nem hoztam magammal.

Előzmény: szimizso1 (14223)
szimizso1 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 14223

Mi ott maradtunk a buli végéig. A másodikna fellépő együttes műsorának vége felé mi is felálltunk, hogy megyünk haza, de aztán egy kedves hölgy odalépett hozzánk, és ezt mondta: Most jön a java! Kár lenne kihagyni!

És valóban.... újból felléptek Öcsiék. Az első három szám egy Led Zeppelines blokk volt, aztán jöttek a P.Box-os számok. Kétforintos dal, meg a többiek. Varga Miklós is elénekelt egy számot. Többet is akart, de be volt rekedve. Így csak egy szám erejéig tudott fent lenni a szinpadon. A műsor végéig sikerült a hangulatot fokozni, és végig nagyon jól játszottak. Állítólag készült jó minőségű felvétel a buliról.....

Előzmény: tehtube (14217)
szimizso1 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 14222

Szia!

A képen első ránézésre egy sima szabványos műszercsatlakozó aljzatnak néz ki a földelési csapja nélkül. Próbából szedd ki a madzagot a számítógépedből, (ha nem laptopot használsz) és próbáld meg bedugni az orgonába.

Üdv. M.

Ui.: Ha nem lenne jó, valahol kell lennie ilyen őskori csatlakozómnak valahol. De még ne éld bele magad....

Előzmény: TyerCorp01 (14221)
TyerCorp01 Creative Commons License 2012.02.11 0 0 14221

Ha mindenáron használni szeretném, átalakítottam volna erre a ma is szabványos hálózati csatlakozósra, emellett szólna az, hogy van egy tesco-s szatyorral olyan aljzatom, de annyira nem sürgős, hogy emiatt a gyári állapotát tönkretegyem. Magyarul nem a használati értéke miatt szedtem össze, mert hát az lássuk be... :)

Előzmény: leberbali (14220)
leberbali Creative Commons License 2012.02.11 0 0 14220

Az egyik lemezjátszómon pont ilyen van :-)

De az több mint 40 éves, szóval szerintem veszett fejsze...

Biztos kell neked így eredetiben?

Előzmény: TyerCorp01 (14218)
Pilvaxx Creative Commons License 2012.02.11 0 0 14219

Üdvözlet!

Továbbra is eladóak a következő cuccok:

-Viscount DB-3 Hammond klón

-Hohner ORT-100 Leslie

A következő felvételen meg is hallgatható együtt a kettő: 

http://www.youtube.com/watch?v=4PbTOFQ4JOs&feature=player_embedded#!

érdeklődni: penzesmate85@gmail.com

06304094938

TyerCorp01 Creative Commons License 2012.02.10 0 0 14218

Kedves Szakik!

Elnézéseteket kérem előre is, amiért ide írok, különösebben a témámhoz kapcsolódó fórumot nem találtam, máshonnan ide írányítottak, hátha...

Szóval nemrégiben kaptam egy Delicia Mini orgonát, a dicső Csehszlovákia terméke, de sajnos a betáp kábele az előző tulajdonosnál elkallódott, és szeretném megkérdezni (bizonyára páran innen valami hasonlóval kezdtek), tehát érdeklődni szeretnék, mi lehet ennek a neve, lehet-e kapni valahol, esetleg lenne-e valakinek fölöslegben?

Körül-belül 15x15 mm-es, földelt.

Bárminemű segítséget előre is köszönök, tisztelettel.:

Ty.Tamás

tehtube Creative Commons License 2012.02.10 0 0 14217

Pecsa Café: V 73.

http://metalkilincs.blog.hu/2012/02/06/osszeall_a_v_73_pecsa_music_cafe_2012_02_09

Végülis volt V 73. Mivel az este gyakorlatilag Sáfár Öcsi 60. születésnapja köré szerveződött, ezért módjával volt. Sajnos.

Két számot játszottak. Ebből inkább csak ízelítőt adtak hogy mi lenne ha? Lerch Pisti keze hibátlanul futott, a Hoedown-t hibátlanul játszotta, brilliánsan. Az más kérdés hogy az alkalmi, ideiglenes hangszerek mind megszólalásukban, mind a játék segítésében nem tudnak pótolni egy rutinos állandó bejátszott hanxerparkot. Volt még egy saját szám, az első saját szerzeményük, Általában mindig. Talán még jobban tetszett. Az zongorán alapul, de a közepén a Hammond is beleszólt. A megosztott felelgetős ének és vokál Öcsivel szintén kíváló volt. A Hammond szóló szintén. Felelevenítette a hetvenes évekre idehaza jellemző spinetes progresszív orgonajátékot.

Előtte az ős P.Box játszott. A jól ismert, német C3-féle szekrényes M3, szép darab. Szabó Péteré? Meghajtott egy Hohner ORT100-as lezlit. Az kissé orrosította a hangzást ugyan, de rockzenekarba basszgitár mellé teljesen jól szólt. Érdekes volt a megbúvó VK8m! Amit a Roland vezérelt. Az arányok és keverés is rendben volt. Kissé hangos, csörömpölő a hely hangképe, szerintem a kisebb hangerő több is lehet.

Utána Kékesi Bajnok P.Mobil műsort nyomott. Pazer énekkel, perfekt csapat. Úgy 5-6 szám után lejárt az időnk, szép lassan vettük a kalapunk. Szimizsótól ezúton köszönök el :-)

Hát, nem voltunk elkényeztetve V73-mal, most ennyinek örülhettünk. Lerch Pistinek viszont kint felvázoltam hogy a hazai új hammondos életben aktívabban részt vehetne, amire pozitívan reagált. Remélem lesz idén akár két Hammond fesztivál is, ahová jöhetne.

tehtube Creative Commons License 2012.02.10 0 0 14216

Na ez nagyon jó lett! Persze kedvencem a Sister Sadie:

Hammond AB3+Leslie 142. Előtte lett kész a kalibráció.

De a háttérben Gábor mögött ott áll SooS Jon Lord szőkített C3-asa is a két forgó fa 760-as lacikával.

Előzmény: LittleBig2 (14215)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!