Keresés

Részletes keresés

lukrecica Creative Commons License 2011.11.15 0 0 1050

Szia! megragadom az alkalmat és kérdezek: Marseilles-ben hogy közlekedtetek? shuttle busz vagy helyi járat, mennyibe kerül és mi az amit feltétlen érdemes megnénzni? Barcelonát kiskubiztam, Mallorca meg gondolom séta... előre is köszi!

Előzmény: noagatha (1042)
Lillacsibe Creative Commons License 2011.11.15 0 0 1049

Szia,
Mi október legvégén voltunk isztambulban, és elvileg 15 fok körül voolt az idő, de én 5 rétegben majd megfagytam. Szerintem kabátot vigyetek, csak mondjuk ne az itteni télit, hanem átmenetit. De még szerintem a csizma is hasznos lehet :)
Szüleim pl Dubrovnikban voltak ez év márciusában, és nagyon fáztak, mert végig orkán erejű szél fújt.

noagatha Creative Commons License 2011.11.14 0 0 1048

Nekem az a tapasztalatom, hogy gyerekeknél ilyen bizonytalanság esetén a kardigán-pufimellény kombó jön be a legjobban.

Előzmény: Babszi75 (1047)
Babszi75 Creative Commons License 2011.11.13 0 0 1047
Köszönöm!Hát,igen!Én is így gondoltam.Csak az a baj,hogy 2 kicsi gyereknek annyi mindent kell pakolni.Megnéztem az előrejelzést kb.15-18 fokot néztem mindenhová.Az tökéletesen elég is lenne nekünk.A karibi hajóúton is azt hiszem,hogy 2 előadás volt csak már nem nagyon emlékszem.Azért is kérdeztem rá.
Előzmény: Navigare necesse est (1046)
Navigare necesse est Creative Commons License 2011.11.13 0 0 1046

Kedves Babszi!

Ilyen évszakban már mindenképpen vinni kell meleg ruhákat egy európai hajóútra. Nekünk Isztambulban október 6-7-én 30 fok volt, visszafelé 17-én mindössze 4-5 Celsius.

Színházi előadásokból szerintem minden hajón kettőt tartanak egy este, hogy mindenki részt vehessen rajta.

Jó utat kívánok!

Üdvözlettel: NNE

Előzmény: Babszi75 (1044)
Babszi75 Creative Commons License 2011.11.12 0 0 1045

Még valami!!!

A színházi műsorok szempontjából hány órási vacsora a jobb választás??Egyátalán mikor kezdődnek a színházi műsorok??

Babszi75 Creative Commons License 2011.11.12 0 0 1044

Sziasztok!!

Holnapután indulunk...!!!

Most azon parázok,hogy szerintetek milyen ruhákat vigyek???Őszit,télit???Gyerekeknek meleget??Vigyek nekik télikabátot???

Az útvonalunk: Velence-Bari-Rodosz-Izmír-Katakolon-Pireusz-Dubrovnik-Velence.

Milyen idő van ezeken a helyeken??Oké,hogy látok itt fent a netem körülbelüli értékeket,de ez nálunk is úgy van,hogy egyik nap 20 fok,másik nap minuszok.

A másik kérdésem,hogy milyen a wellnes részleg???Van ott is medence??Esetleg gyerekmedence??Vagy csak jakuzzi van???

Mert mindenhol csak a külső fedélzetet mutogatják.Ott meg most novemberben nem igazán fogunk fürődni...!!!

Ja,az MSC Musica-val megyünk!!!

Előzmény: Törölt nick (1043)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.10 0 0 1043

Szia,

Az utunk nagyon szép volt, de a színvonal minden alkalommal egyre rosszabb. A személyzettel egyre több a probléma. Pl. pénzt követeltek a hordárok, amikor mi pakoltuk a csomagjainkat, majd amikor szóvá tettem a vezetőségnél, megváltoztatták a számkódokat a csomagokon. Majd kiszállásnál is, sőt nem a megfelelő helyre rakták őket, ezért 20 prcig kerestük. Mozgássérült kabint kaptunk, ami 2-szer akkora, mint a többi, de lefolyók vannak a fürdőszobában, amiből kilopták a szifonokat, ezért cstornaszag volt a kabinban, amiért egy napig veszekednem kellett. Vagy 3000 embernek volt olyan kikötő, ahol 1 ajtót nyitottak ki a ki- és beszálláshoz. A kaja is egyre rosszabb.

Mi beszélünk nyelveket, de ha visztek szótárat, akkor ne aggódjatok. Van idő lefordítani az újságot, amit minden este kaptok. A vacsit mi is szótárral szoktuk, habár minden úton ugyanaz. Minden nap valamelyik olasz régiót "idézik".

Előzmény: Babszi75 (1041)
noagatha Creative Commons License 2011.11.10 0 0 1042

Sziasztok!

Vasárnap értünk haza egy Costa hajóútról, valami álom volt. Mivel sokat segített ez a topic a készülésben, én is szívesen válaszolok, ha kérdeztek. :-)). Costa Serena-val voltunk, Savona-Nápoly-Catania-Palma-Barcelona-Marseilles-Savona körön.

Italt több kirándulás után vittünk fel, általában két literes kólát vettünk, amelyik félig tele volt, amikor felszálltunk a hajóra, sohasem szóltak érte.

Ott a hajón nem kellett semmilyen italt venni, mert a citromos, jeges víz és a teák egész nap elérhetők minden mennyiségben, másra meg nem vágytunk.

Előzmény: Babszi75 (1041)
Babszi75 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 1041

Szia cruzos!!!

Hát,már mi is vágjuk a centit....14.én éjjel indulunk!!!

Köszönöm a válszodat!!Kicsit megnyugtattál az üdítőkkel kapcsolatban.Én is viszek fel a gyerekeknek az biztos!!!Bár a párom nagyon parázik!!!

Genováról én is hallottam.Valaki írta is itt a fórumon,hogy félő,hogy kijutnak-e a kikötőbe.

De azért az út jó volt ugye??Ti beszéltek valamilyen nyeven??Mert mi egy kukkot sem...!!

Előzmény: Törölt nick (1034)
lukrecica Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1040

most nézem, hogy a wizzairnek is van reptéri busza a központi pályaudvarig, 11 eft oda-vissza 2 főre.

Előzmény: lukrecica (1039)
lukrecica Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1039

igen, Miláno repülő, majd shuttle busszal át a vonatállomásra (9 euro/fő), de még körülnézek hátha van vmi kedvezőbb. Savona vonat kikötő viszony kb 15 euro tavxival, de még ezt is megnézem kicsit ekonomikusabb változatban, bár nem biztos, hogy van helyi járat...

Előzmény: Lillacsibe (1038)
Lillacsibe Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1038

És repcsivel mentek Milánóba és onnan vonattal? És milyen messze van a vonatállomás a repülőtértől? Hogy juttok ki odáig? taxival?

Előzmény: lukrecica (1037)
lukrecica Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1037

hát így nehéz valóban... még a buszokat néztem, mondjuk ott is menetrendfüggő a dolog és nem is olcsó. most majd gyűjtünk tapasztalatot a repcsi vonat kombóval és ha nem jött be akkor legközelebb autózunk.

esetleg tud valaki naprakész italcsomagokat? vagy ez hogy működik? én megpróbáltam kikeresni a hozzászólásokból, de nem ment és a Costa oldalán se találtam:-( köszi!

Előzmény: Lillacsibe (1036)
Lillacsibe Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1036

Hát igen, valszeg mi is repülővel mennénk, ha menne aznap reggel gép,de az a baj, hogy február 21-én dél fél 1-re ér oda, ha mondjuk késik a gép, meg mire megkapjuk a csomagokat, akkor mondjuk fél2- 2-kor tudunk beszállni a buszba, és onnan még mire odaér. Szóval nagyon necces lenne így kiszámolni. Azt nem szeretném.

Visszafele meg szintén 1-kor indul Milánóból a gép, és elvileg 2 órával az indulás előtt kint kéne lenni. Ha bármi közbejön, már megcsúsztunk. De visszafele még nem is érdekelne, de oda sokkal gázosabb.
A másik gép, ami aznap Milánóba megy, az meg este ér oda, így az meg már szintén túl késő.

Azon a napon sajna pont nincsenek úgy gépek, hogy ez működhessen. Ha meg Genovába közvetlenül megyünk, akkor az aznapi elsp gép este fél 6-kor száll le. Tehát mindenképpen kéne egy éjszaka szállás. Radásul ennél a gépnél az átszállások miatt 10 órába telik az út....

Szóval a mi esetünkben asszem marad a kocsi.

lukrecica Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1035

ahogy számoltam nekünk is repülö lesz, mert sikerült 52 eft-ért wizzairt foglalni milánóig, onnam pedig vonat savonáig, akciós jegyet lehet váltani (pl szombaton 1-et fizet 2-őt kap), ez jónak tűnik. igaz, hogy visszafele milánóban kell tölteni egy fél napot, de csak kibírom valahogy:-)

Előzmény: Ebetke02 (1033)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1034

Szia,

Elnézést, de mi közben elutaztunk, mert előbb elmentünk, hogy a szokásos hotelünkben eltöltsünk pár napot Genovában. Most 15 liter üdítőt adtunk fel a poggyásszal együtt, majd minden kikötőben bevittünk italokat, és egyszer sem szóltak. Végül mivel sok volt a legtöbbet vissza is hoztuk. A másik kérdésedre a válasz, hogya 250 eurot kell lerakni egy családnak. Régen ezt sem kérték, de most már átmentek fogászba, és oda verik a garast. Ha nem adod le másnap, már hisztiznek, és egyfolytában küldik a felszólító leveleket. Kártyával nem szabad fizetni, mert zároltatják a pénzt, és hetek kérdése, hogy visszaadják a maradékot!! Sajnos sok minden még rosszabb lett. A beszállásnál a hordár pénzt követelt, pedig mi pakoltuk fel a csomagokat a kocsijára, majd amikor szóvá tettük, átállították a számkódot, majd kiszállásnál újból, sőt máshová rakták a csomagjainkat, amiket emiatt 20 percig kerestünk. Nálunk volt most a vihar, ezt még a Splendida is megérezte. Minden 2. utas rosszul volt, mert egyszerűen nem lehetett még sétálni sem a hajón. Mintha egy csónak hintázott volna a tengeren. Minden össze-vissza csúszkált. Genováról pedig inkább nem is írok, sajnálom őket, leírhatatlan volt a katasztrófa. Én sokat telefonáltam, hogy egyáltalán meg van-e az autónk, mert a hajón titkolóztak.

Üdv.

Előzmény: Babszi75 (1011)
Ebetke02 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1033

Kedves Lillacsibe!

Ha 45.000 Ft egy irányba az üzemanyag és az autópálya akkor ez oda-vissza 90.000 FT.

Erre jön még a parkolás Genovában,ami 10 Euro/autó/nap,azaz 36.000 Ft

Ez autóval, összesen 126.000 Ft !

A mi variációnk Bp-ről Malévval Milanoig, ez kettőnknek 70.000 Ft.

Milánotól-Genováig a busz transzfer 120 Euro,azaz 36.000 Ft

Természetesen minden oda-vissza értendő!

Ez pedig összesen 106.000 Ft!

A gép Bp-ről 07:40-kor indul,Milanoban van 09:20-kor,innen az út busszal Genovaig 1.5-2 óra!

A hajó 17:00-kor fog indulni!

Időnk tehát bőven van,és nem kell egy + éjszakai szállást sem fizetni!

Visszafelé a hajó 09:00-kor köt ki Genovaban,a repülő pedig 20:20-kor indul Milanoból.

Bp-re érkezik 22:00-kor.

Mivel decemberről van szó az útviszonyok tekintetében is már bármi előfordulhat,gondoljál csak

egy hóviharra,jegesedésre,ködre stb.

Szóval mi a kényelmesebb,biztonságosabb,gyorsabb,és nem utolsó sorban olcsóbb megoldást

választottuk!

Gondold azért át, remélem tudtam valamit segíteni !

Mindezek figyelembe vételével szerencsés,jó utat kívánok !

Üdv!

Tamás

Előzmény: Lillacsibe (1032)
Lillacsibe Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1032

azt mondjátok repülővel (pláne ha mondjuk csak 2 fő megy), jobban megéri.
Nos, kalkulációim szerint, Budapest- genova táv, 1 útra 45.000 Ft-ba kerül (benzin+ útdíj)
ezt ugye 2x kell venni, de mivel 2en megyünk, így ez azt jelenti, hogy 45.000 Ft-ba kerül egy főre oda-vissza az út, ha kocsival megyünk.

Néztem a repülős opciókat. Az, hogy Genovába repülővel eljussunk, a mi időpontunk esetében 74.000 Ft alatt nincs meg.
Ha csak Milánóig nézem, akkor ki tudnánk jönni oda-vissza 20.000 Ft-ból, csak onnan meg el kell jutni Genováig.
(ha transzferrel tesszük meg az 80€--> 24.000 Ft). Ez már 44.000 Ft. És mivel a gép pont olyan hülyén megy, így egy nappal előtte már el kéne menni, tehát még a szállás is rájön, ami kb 10.000 Ft/ fő. tehát a végén 55.000 ft-nál tartunk. Többe kerül mintha kocsival mennénk.

Ha valakinek van vaalmi jó tippje, hogy érdemes, akkor szívesen veszem. Mert jelenlegi kalkuláció szerint a kocsi a legolcsóbb.
Persze ha más időpontban mennénk, lehet jobban ki tudnánk jönni vele, mert úgy megy gép, hogy akkor a szállást megspóroljuk, de a transzfer akkor is nagyon sok.

lukrecica Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1031

hát az olcsó wizzairről lecsúsztam:-(, úgyhogy marad az autós, ha valaki esetleg jönne nov 20.án, akkor becsatlakozhat, jelentkező?

(mini hajó nov 21-26)

lukrecica Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1030

drukkolok! remélem sikerrel jártok! várjuk a beszámolót!

Előzmény: Vicke01 (1029)
Vicke01 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1029

köszönöm! majd jelentkezem mi lett..

Előzmény: nemella (1028)
nemella Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1028

Ennyire béna nem lehetek. Bocsánat, nagyon sietni akartam:

Hegedűs Anasztázia
MAHART Tours
1056 Budapest
Belgrád rakpart
Tel.: +36-1-484-40-17
Fax.: +36-1-266-42-23
hegedus.ani@maharttours.com

Előzmény: Vicke01 (1027)
Vicke01 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1027

pontosan mi is az elérhetőség?köszi!!

Előzmény: nemella (1026)
nemella Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1026

Szia! Nekem ez az elérhetőség van meg, próbáld meg hátha. Ha tudsz majd írj, hogy mit sikerült. Szorítok.

Előzmény: Vicke01 (1025)
Vicke01 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1025

sziasztok!

van még itt valaki? gondban vagunk. holnap indul(na?) a hajónk genovából, amit viszont elöntött az árvaz. nem tudom hogy fogunk bejutn a városba. most veronánál szálltunk meg útközben. tudvalaki esetleg egy számot a maharthoz (ott foglaltuk az utat) amit holnap is felvesznek?

került már valaki ilye helyzetbe? va esélyünk az elutazásra?

kszi a segítséget előre is!

lukrecica Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1024

hali! mi wizzairrel megyünk milánóba, onnan vonattal savona, így ment már valaki? egyébkét karácsonyig szombatonként akciós a vonat olaszhonban... két főre harmincpárezer  a repjegy és huszonpár a vonat, szóval nekem ez tűnt a legolcsóbbnak és a csatlakozások is jók, persze nem olyan kényelmes talán mint az autó, de az üzemanyag plusz parkolás kicsit túlzás árban...

amorall Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1023

-javaslom, nézzétek meg a Google Earth-on, nagyjából lehet látni, hogy hol mennyi a távolság. Még ez is csalóka, mert pl.Malagában az egész kikötőt körbejárva lehet csak kimenni.

Ha több móló látszik, a legtávolabbi végétől mérjétek a távot. (A hajóujság khm. nem mindig pontos :))

Előzmény: nemella (1022)
nemella Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1022

Vannak képek is, ezt nem tudom miért nem sikerült bemásolni, meg a térkép is hiányzik, az is van elég jó. Próbálom újra bemásolni... 

Előzmény: Lillacsibe (1018)
nemella Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1021

Nagyon jó a leírás, és biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog az utazás. Már nagyon várom. A kirándulásokat egyelőre én elkezdtem eltervezni, a városokról kerestem a neten leírást, látnivalókat információkat. Casablanca-ról másolom amit találtam(picit hosszú, bocsánat):

- - - - - - - - - - - - - - - - -

(1) II. Hassan mecset (Boulevard Sidi Mohamed ben Abdallah) - Az óceán partján álló, 1993-ban - II. Hassan király 60. születésnapján - felszentelt mecset 200 x 100 méteres méreteivel a  világ egyik legnagyobbika, a világ legmagasabb (210 m) minaretjével. Főépületében 25.000, előudvarában tovbábbi 80.000 hívő számára biztosít egyidejűleg imádkozási lehetőséget. Egy Korán idézet által inspirláva, amely szerint Isten trónszékét vízre építették, a hatalmas -  egyébként földrengésbiztos - épület fele az óceán főlé épült, amit üvegpadló mutat meg a látogatóknak. A mecsetek általában nem-muzulmánok számára nem látogathatók, itt azonban lehetőség van - péntek kivételével - naponta 9, 10, 11 és 14 órakor egy 1 órás körsétára befizetni (kb. 12 euro)

(2) Corniche - Szebb napokat is látott, mégis hangulatos városnegyed a mecset körül, az óceán partján, számos étteremmel, óceánra néző kávézóval, a Boulevard de l'Ocean mentén újabb, csillogó hotelek.

(3) Marché Central - Felújított kolóniál stílusú vásárcsarnok épület a francia protektorátus idejéből. Különösen a Rue Prince Moulay Abdallah sétálóutca felől érdemes megnézni. Na meg persze az ott működő piac sem utolsó dolog :)

(4) Rick's Café - A "Casablanca" c. film által inspirált berendezésű bár / lounge / étterem a medina szélén (248 Rue Sour Jdid). A tetőteraszról kilátással a kikötőre és a medinára.  A Rick's Café kb. 20 percnyi sétára van a II. Hassan mecsettől.

(5) Parc de la Ligue Arabe - A város legnagyobb, 1918 óta működő közparkja, amelynek pálmákkal szegélyezett fősétányán számos kávázó terasz található.

(6) Chatedrale Sacré-Coeur - A Parc de Ligue Arabe mellett található neogótikus katedrális 1930-ból. A francia protektorátus idején emelt, eredetileg római katolikus templom az ország függetlenségének kikiáltása óta kultúrális központként működik. 

(7) Villa des Arts - Szintén a Parc de Ligue Arabe közelében található elegáns, restaurált art deco épület az 1930-as évekből, ahol marokkói művészek kiállításait mutatják be. Körülötte elterülő 2500 m2 park festői környezetet biztosít.

(8) Óratorony - A Place des Nations észak-keleti sarkán, Casablanca óvárosának bejáratánál álló restaurált épület.

(9) Place Mohammed V. - Kb. 250 méterre a kikötőtől, a város központjában, a medina és az újváros között található. Az V. Mohammed királyról elnevezett tér mentén több impozáns épület áll.

(10) Wilaya - A prefektorátus Place Mohammed V. téren álló, 1937-ben emelt  épülete, amelynek 50 méter magas tornyából remek kilátás nyílik a városra. Legszebb része a trópusi növényekkel díszített központi belső udvar (patio).

Térkép:

Előzmény: Lillacsibe (1018)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!