Egy bütykös lúd tojónál mennyire nagy a valószínűsége annak, hogy elül? Mert van nekik hagyva a fészkekeben 6-6 tojás. Kijön a fészekről, de ha az ember közel megy a fészekhez azonnal megy vissza. Tegnap is tojt még, ezt csinálja egy jó hete. 2009-es a tojó
Ahányat tojik, annyira ül rá. Nekem kb 17-19 van alatta. Annó barátnőméknek 20-21-et ült meg. De hát ezek már nem olyan jó fajták mint a régiek, kevesebben ülnek meg.
Most kel kifele a 2. adag liba, 14nek kell kelni, egy már a lámpa alatt van, 1 épp tolat, a többi még csak vágja kifele a tojásokat. :)) Remélem lesz vagy 14 db. Az előzőben 10-ből 10 kelt ki, 1 volt kelésgyenge, az el is pusztult.
ketten ülnek egy tojáson mégis össze vesznek :-))) mid két libusomra rájott az ülhetnék :-) jo kotlok tavaj is mind elült pedig telepröl vettük ahol hizlalt libának tartották,mikor megvettük öket nem volt szivem levágni egyet sem lehet igy hálálják meg :-)
Érdeklődni szeretnék, hogy a pulyka kotló, kikelti-e a libatojásokat? Mert én aláraktam a pulykának a libatojásokat, s ül is hűségesen rajta,( 11 db) de mintha valaki azt írta volna, hogy nem lesz jó, mert a pulyka nem ad le annyi párát, s nem fognak kikelni. Valóban így van-e, ha esetleg nem, akkor van-e teendőm?
Igen. Én a szélső pénztárnál álltam Ti pedig jégkrémet válogattatok. Ott gondolkoztam hogy honnan vagy nekem ismerős, aztán amikor fizettem akkor ugrott be, hogy talán te vagy.
A libának nagyon nagy a hűtési igénye, úgyhogy nincs semmi gond. Én tavaly a némakacsákkal voltam így, az utolsó pár napon többet volt a fészken kívül mint a fészekben, mégis kikeltek. Aztán tanulmányozni kezdtem őket, és akkor tudtam meg, hogy a kacsának is nagy a hőtermelése, így azt is hűteni kell rendesen. Víz legyen mindenképp a libáknál, hogy tudja magát vízezni, főleg az utolsó napokban, mert a libatojás héja nagyon vastag. Ha nincs rá lehetőség, az utolsó 3 napban langyos vízzel permetezd, hogy könnyen keljenek.
Én keltetőben keltettem, 1%-os pattogzás után naponta 5-7x is permeteztem langyos vízzel (a könyv kb 2-3at ír pattogzásig, majd tömeges pattogzás után nem permetelni, de akkor tuti befulladt volna egy csomó...), és 10-ből 10 kelt ki, igaz 1 kelésgyenge volt, elpusztult.
Új vagyok itt a fórumon, és a segítségeteket szeretném kérni, van 3 fehér libusom 2 gúnár és egy tojó .a tojó kb. Február vége fele, elkezdet tojni és egy idő után, azt vettem észre, hogy ül rendesen a tojásokon, igaz azt nem tudom menyi lett a vége a tojásoknak, mert békén volt hagyva időnként lehetet látni mikor nem volt rendesen betakarva, de most pár napja napközbe nem látom rajta csak estére, ül vissza. Szerintetek, van még esély, hogy kikeljenek a libusok, vagy már ne reménykedjem benne. Válaszotokat előre is köszönöm
Szia! Egy barátomnak lesz kb10-12db libatojás vasárnapra Monorra.Ezek nagytestű fehér libák tojásai.Ár:350Ft/db.Ezekből is van nálam gépben egy hetesek és most szúrópróbaszerűen megnéztem 6db-t,ha minden igaz mind fias.Az e-mail-em publikus,de ide is írhatsz,ha kell.