Elfelejtettem, hogy ki is írta nem rég, hogy megérkezett a középsztendere?? Felrakta már az a valaki?? Nehéz volt felűberelni?? Nem kap6nánk néhány fotót róla, leállítva, felhajtva, több irányból, hogy hol milyen alacsonyra ér fel-le, ugyanis csinálok(nék) valamit amihez tudnom kellene, hogy felhajtva hová is ér el és mennyire!! Köcce!
Nektek van ilyen! Innen messziről az látszik, hogy - szép egyenes - 7-8000 fölé nem ok. viszont már 2000 - elindulástól, "alapjáratról" - lehet húzni, bár egyből van nagy nyomaték - nagy nekifeszülés - így 1-2-3-ben inkább csak rész - nem teljes - gáz az ok. ??? Én nem hiszek abban, hogy "ennyire" rosz az 1000-es, a hosszú nagy utazó sebességű használat biztos előidézheti a gyorsabb gyűrű kopást. Na mennyi a jó utazó sebesség ? Ezek a modern motorok - autó motorok is - kicsit becsapósak a nagyon sima járásukkal, simán felpörögnek akár a max. fordulatig is, csak mész és mész sok száz km-t nem melegszenek és nem lehet érzékelni, hogy mikor kezdődik a sok ami hosszútávon már nem olajozot járást hanem kopást eredményez. Szerintem sok autó és motor ezért dől ki idő előtt.
Én a bejáratási dolgokat betartom, amiket a könyv ír, de ha túl vagyok a bejáratáson, akkor sem fogom minden sebességi fokozatban maximálisan kiforgatni! Ugyanis én hosszabb távra tervezem a kapcsolatunkat!:-)) A bejáratási terhelésről annyit, hogy ha jól emléxek, erre nem írnak tiltást, de hülyeség is lenne, mert vannak 65-70 kilós zsokék, és vannak 120-130 körüliek is, tehát szerintem talán csak arra kell figyelni, hogy azért az 1.600 kilométerig ne pakoljuk púposra azt a 3 dobozt rajta, és még ennek tetejébe ne ültessünk egy utast is!! De egy doboz, meg egy utas szerintem még belefér! Szerintem!
Emléxek, ezt már egyszer leírtad!:-) na oda is figyeltem, és ezért vettem a 650-est!:-) Mert ha jól emléxek, ott azzal fojtattad, hogy azt mondta, hogy mindez a DL 650-re nem igaz!:-)) Egyébként nem ezért nem vettem 1000-est, hanem azért mert az már nekem nagy és nehéz! 171 cm és 65 kg vagyok, vagyis gizda egy olyan nagy vashoz!!:-)) Vagy nem is??:-)) Na majd néhány év múlva megmondom, és ha mégsem, akkor veszek egy nagyobbat!:-)) Még az is lehet, hogy Varát!:-))) Szerintem akit igazán érdekelnek a motorok, és motorozás az nem fog neked esni, még ha 1000-e van, akkor sem, hanem beszámolnak tapasztalataikról!! Szerintem!:-))
Nem szeretnék topic háborút beindítani, mert ugye aki esetleg érzékeny a saját gépére, még nekem esik..
Először csak pletyka színtű híreket hallottam a TL 1000-ből származó blokkjáról. Ez elkezdett foglakoztatni és nekiálltam hiteles forrás után nézni. Az egyik motoros haverom fellelt egy régi cimboráját, aki németországban 8 évig volt szerelő suzuki színekben. Hazajött, három éve Hondát szerel. Na innen az info..
Állítólag a 20.000 km-en túl kezdődnek a DL 1000 nyűgjei. Olajfogyasztás, borzalmas mechanikai zörejek, rángatás, egyenetlen alapjárat.
Ezen túlmenően is azt állítja, hogy nem egy kategória a Varaderóval, annak ellenére, hogy mindkettő 1000-res turha endúró. Az állítása szerint a Vara járáskultúrája villanymotor szerű a DL 1000-hez képest. Élettartamban fényév a honda előnye.
Kb. ennyi. Forma alapján én a DL 1000-et venném ma is. De kénytelen voltam hosszú távra gondolni.
Srácok egy fontos alap témáról nem fórumoztunk még, én a kis off felvetem a témát amire sokan - én biztos - kíváncsiak és szerintem fontos is : -hogyan kell használni egy DL-t, 650-est illetve 1000-est? A kereskedő, szervíz mindent elmond mit-hogyan azért, hogy a megszerzett - megszeretett álom- motor szépen, megbízhatóan működjön? Vagy mindegy? Beindítja a dolgozó és kapcsolgat, + forgatja, + nyomja-húzza a féket, + terheli utassal + teherrel, aztán vagy jól csinálta vagy "Arról viszont már sok rosszat hallottam" eset lesz a gépből. Szerintem ezek a gépek jók és vannak olyan "üzemeltetési elvárások" amiket a hosszantartó - láttátok a 140.000 km-es kilométer órát a DL1000-ből - használhatósághoz muszáj betartani. Nem csak sablon dolgokra gondolok - üzemi hőfok elérése előtt ne pörgesd, stb. - hanem ... vagy nincs ilyen? A fórum látogatói többség " kezdő" DL-es, hogy fogjátok használni? Jó lenne a motor lehetőségeihez képest a legjobban koptatnátok, mert hadd tartsam jó gépnek amit majd használtan megveszek tőletek ! Biztos vannak - köntörfalazás nélkül ( magyarán : őszintén ) - amiket lehet 1 DL-el és amit nagyon nem vagy - ha hosszú használatott szánunk a gépnek - inkább ne! Biztos értitek mire gondolok!? Pl.: a vizet, mint rozsdásító közeget ...
Persze, hogy ismerem az előzményeket, és rajtad kívül más is ezt mondta, hogy ne parázzak, lesz! Erre most, mikor mondom, hogy nosza akkor küldjetek vagy 2 darabot, (mert amilyen b@lf@ssz vagyok addig nézegettem , míg az egyiket leejtettem!!:-((( ) akkor mindenki azt mondja, hogy jaj, most épp nincs, de utánanézünk!!:-(( Na erre köss csomót! A Motorozz.hu-n ígérte egy srác, hogy hétfőn megy a Luisba, és hoz, ugyanis azoknak legalább a honlapjukon rajta volt, Magyarországon máshol sehol nem jegyezték eddig, még csak azt sem, hogy létezne ilyen!!:-(( Sőt!!!! Tudod mit mondtak egyik -másik ismerősömnek aki megkérdezte nekem pl. Pesten?? Azt, hogy ilyen égő nem létezhet, mert ilyen kis búra nem bír el ilyen nagy hőhatást, napok alatt kiégne ha lenne is!!!:-))) Mellesleg a tiéd hogy viselkedik? Nem égett még ki? Mit tudsz róla? Na akkor figyi! Itt van neked egy konkrét kérés, attól függetlenül, hogy hoznak-e a Luisból! Megkérnélek szépen, hogy 2 db ilyen izzót vásárolj nekem, és ha megvan, írj, dobom a címemet mailban, és arra is megkérlek, hogy postázd légyszi! Vállalod?
Hali Daty!
Szal neked, mint topikgazdának ismerned kéne az előzményeket... :o)
Én már írtam neked, amikor felmerült először ez az index-téma, hogy simán lehet kapni ilyen izzót. Nem értem, hogy ez nektek miért probléma? Akkor, amikor ezt beszéltük, elmentem az egyik általam ismert üzletbe, és megkérdeztem. Akkor és ott volt nekik ilyen, és azt is mondták, hogy ne parázzak, mindig szokott lenni, ha éppen elfogy, hoznak másikat. Szal ha még nem találtál, én veszek neked.
Ennyi.
Üdv a tavaszváró motorosoknak! Az én kis vasam is a garázsban várja, hogy 173 km-jét szaporítsam.
Így igaz! Varát vettem, de a DL 650 ébresztett rá, hogy ilyen jellegű motorra vágyom! Majdnem megvettem a DL-t, csak elgondolkodtam azon, hogy 100 kg feletti testsúllyal nem kéne-e nagyobb gépet vennem. Akkor el kezdett birizgálni a DL 1000. Arról viszont már sok rosszat hallottam, a Varát meg dícsérte mindenki, így leteszteltem és megvettem. Ha elég lett volna a 650-es kategória, biztos, hogy a DL-t vettem volna meg!
Először is azon nevetek, ahogy látlak menni a kis-varámmal, aztán meg köszönöm a megtisztelő felajánlást! Kösz! Pár napja megtaláltam ősrégi fotókat, amiken feszítek egy DR650RS-en meg más volt motorjaimon, majd feldobom egy kis humor kedvéért, meg döbbenet kedvéért, hogy milyen hirtelen léptünk jó sokat előre motorok terén.
Most, hogy beszéltünk az izzókal kapcsolatban, nem azt ecstelted, hogy Varát vettél? Vagy roszul emléxek? Vagy mint írtad, a DL csak az irányt adta meg??
Tőlem nem kértek kauciót, csak a km díjat! De nagyon hasznos volt, nekik köszönhetem, hogy megtaláltam az utam a turaendúrók irányába! Előtte Hornet, fazer, Sv....játszott minden. Ráültem náluk a DL-re, és egyből meg volt a feeling: EZ AZ!!!!!
Jómagam felirattam a nevemet és a telefonszámomat a budaörsi uti Fullgasnál tesztmotorozásra, és márciusban, amint megkapják a teszmotorokat felhívnak. Kauciót kell letenni, és km-re kell a próbát fizetni, de el lehet vinni a motort akár egy napra is :)) http://www.full-gas.hu/teszt/teszt.htm
Hajrá, Hős vagy HYGY!!! Igérem most már szakítok időt és kiválogatom amim van és keresek ami kell! Kérlek dobd ide fel mégegyszer, hol lehet megnézni és hova küldeni!?
Tisztelt fórumtagok! Kérlek Benneteket - mélyen tisztelt sors-társaim - a lehetséges DL vásárlók érdekében az idén ( nem vagyok minden papnak magafelé ... ) ha bárki akciókról, teszt lehetőségekről, vásárlási tapasztalotokról hall, lát, tudd az legyen oly jó, intenzíven tájékoztassa a DL fórum virtuális valóságát. Köszönöm.
Na szep lassacskan haladunk a riasztoval elore, a led mar villog, :) a taviranyitot kezeli, az ISD ic-t amiben a hangos menuk lesznek kezeli, most epp a menu rendszert irjuk. :) Aztan meg par dolog vissza lesz de biztatoak az eddigiek.
Megköszönném, már csak azért is, hogy legalább tudjam, hogy legközelebb hová kell forduljak, ha ilyen izzót akarrok, mert néhány izzóért nem kereshetek mindíg valakit aki megy a Luisba! Ha van 2 db kellene nekem!! Előre is köszi!!