Hmmm.... Szóval a Te antikütyüd lézerbesugárzást érzékel, a lézer ugye fénysebességgel "közlekedik". Magyarul, mikor érzékelsz, már meg is vagy mérve, mire fékezel, addigra már filmet is forgattak a főszerepléseddel.
Azon kívül, hogy egy félresikerült törvény szerint a "közbiztonságra veszélyes eszköz"-nek lett nyílvánítva és mint ilyennek, tiltott a kereskedelmi forgalomba hozatala
A 175/2003 (X.31.) Korm. rendelet hatályba lépését követően ezek a készülékek már nem tartoznak a "közbiztonságra különösen veszélyes eszközök" kategóriájába tehát az eddigi tiltás megszűnt.
A lézernél meg mindegy, elég nagy a hatótávolsága ahhoz, hogy bemérjen mielőtt reagálni tudnál rá...
Én abból indulok ki, hogy szeretek hajtani. Mindig gyorsabban, mint amennyivel szabad. Ezért veszek kütyüfelismerő antikütyüt, kerül, amennyibe kerül. Egy görögországi úton egy odavissza úton be is hozza az árát. (Próbáld ki.) Ez, amit írsz a hatótávolságról, nevetséges. Nem kerülne ennyibe az antikütyüm, ha zsaruk lézerénél lomhább lenne. Nem igaz?
"Meg szeretném veletek osztani, hogy vásároltam egy radar-lézer detektort. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata ? "
Azon kívül, hogy egy félresikerült törvény szerint a "közbiztonságra veszélyes eszköz"-nek lett nyílvánítva és mint ilyennek, tiltott a kereskedelmi forgalomba hozatala, közterületen vagy tömegközlekedési eszközön viselni, semmi.
A gépjárműved belseje eyébként magánterület, oda a rendőr csak házkutatási engedély birtokában vagy bűncselekmény alapos gyanújával nyúlhat be. (Ha már látja a ketyerét, akkor vitatott, hogy mit tehet.)
A radar detektorra reagálva : lehet, hogy a legtöbb benzinkutat előbb fogja jelezni, mint Te látnád ! :D Legalábbis némely darabok hajlamosak érzékelni a fotocellás ajtókat. Legyen szerencséd vele ! A lézernél meg mindegy, elég nagy a hatótávolsága ahhoz, hogy bemérjen mielőtt reagálni tudnál rá...
Fogyasztást illetően : Nekem nem féltős üzemmódban ( gyakran húzatom 4000 - ig ) 10 körül van városban. Most kb. 1200 km. van az autóban. Kíváncsi leszek majd 5000 km után, friss olajjal, amikor már rendesen ki lehet kormolni, akkor mennyit fog változni a fogyasztás. Mehetne lejjebb szó mi szó... Egy picit csak, mert az már pszichésen is más, ha egyszámjegyű az érték. Mondjuk az Ignisem 8-9 körül evett városban, ha űztem azon kívűl is, és komfortot illetően egy napon sem lehet említeni a két autót. Sőt, tovább megyek, nekem a Matizom is szó nélkül bekapott 8 lityit városban...
Amúgy beállhatna már a jó idő, mert olyan mocskos szegénykém, hogy jajjaj...
Szóval az 1.6-os Astra combi 7-8 lit-es fogyasztása után én is egy kicsit jobbat vártam a Lacettitől. Jelenleg a városi 9,5-10,5 l, az országúti 8,5 l körülre jön ki. Ez bp-i városi, ami azért nem semmi. Ez 1,6-os 5 ajtós változatra vonatkozik, 6000 km futás teljesítménynél, normál vezetési stílussal.
Még egy megjegyzés a fogyasztási témához. Az azért szerintem nagyon befolyásolhatja a mérést, hogy a tele tanknál a kútfej lezárása után még mennyit töltünk utána. Meg szeretném veletek osztani, hogy vásároltam egy radar-lézer detektort. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata ?
Teljesen, ugyanaz a kút, ugyanaz a kútoszlop, ugyanaz a kéz:-) Most váltottam vezetési stílust - kevebbet pörgetem 2-ben és 3-ban, de még az autópályásra nincs magyarázatom:-(.
Üdv Y.
Ps. Olvastam a hirlevél 11. oldalát :-), vagy :-(.
Szóval, én sem a gyári adatoktól való eltérés miatt aggályoskodom, hanem az itt és a Daewoo-Chevrolet kulbban olvasottak "teszik a fülembe a bogarat". Egyábként telejesen elégedett vagyok a Hercegnővel, igaz ha most venném akkor 1.6-os lenne. A dolghoz tartozik, hgy ilyenkor - télen - a városi az csak otthon-munkahely-suli háromszögben zajlik, kb 4-4,5 kmes távokon. Szvsz igy elég jó a 9-10 liter közötti fogyasztás, hisz szegény még igazán be sem melgszik.
Ja és nem tudom emlékeztek e még a Trabantra simán megette a 10 litert városba. Jó tudom ez nem lehet összehasonlítási alap. Csak úgy eszembe jutott. Sőt a 1,2-es Fiat Unom is elfogyasztott 10 litert városban. Na nem új korában!
Nézd, a gyári adatokban én soha sem bíztam, arra mindig rá kell számolni egy kicsit. Szeretnek az autógyárak lefelé kerekíteni. A Suzuki sem fogyasztott soha keveset, hiába írták a gyári adatokban!
Nos, az enyém 1,4-es, a városi közlekedés meg Miskolcon fordul elő. Mind e mellet a 9,92-es városi fogysztásommal már majd ki is egyeznék, csak az autópályást nem értem. Mint írtam pénteken volt két dugó. 16 órától 16.55-ig Jablonka utca - Békásmegyer, 17,05-től 18,20-ig Békásmegyer - M3-as kivezető, utánna 140-150-es "vidámpark", jellemző, hogy együlésből jöttem Miskolcig - nem akartam a kiállás miatt újra átrágni magam a forgalmon, Füzesabonyig rendes kétsávos közlekedés volt a pályán. Beslősáv 140-150, külsősáv 90-110 a teherautók miatt. Vasárnap semmi, odafelé egyszer, visszafelé kétszer álltam meg lámpánál az M3-as és Békás között. Vasárnap a hó miatt még az autópályán sem űztem az autót (110 km/ó és 80 km/ó között tudtam menni). Fogyasztás meg szinte ugyanannyi. Persze lehet, hogy izé vagyok:-)
Nos a 11,5 valóban soknak tűnik, persze ez vezetéstechnikai kérdés is. Az én 1.6-os sedanom teljes budapesti forgalomban 10 körül szokott fogyasztani, de inkább alatta egy két decivel. Sok megállással, újrainditással dugóval stb. Városi forgalomban én ezt nem tartom soknak egy 1,6-os motortól. Mint már egyszer emlitettem a konkurens márkák hasonló járművei is ennyit fogyasztanak! Ennek alaposan utánanéztem, ugyhogy ezt biztosan állíthatom. Erre azt szoktam mondani a kényelemért fizetni kell! Üdv!
Bizony, bizony... Se egy gond, se egy élménybeszámoló..?? Visszaolvastam az elejére, közepére és az akkori hozzászólók mind eltüntek.
Én szokok lenni, de csak olvasgatok:-)
Viszont nincs semmi új:-( Továbbra is görcsölök a fogyasztással - péntek és vasárnap autópálya, Budapest - pénteken 459 km, ebből 382 km a pesti út, fogyasztás 8,82 l/100km, vasárnap 447 km, ebből 382 km Pest, fogyasztás 8,85 l/100km. A péntekiben volt egy-egy 1 órás pesti dugó, vasárnap semmi. Szóval :-((. A pesti utakat megeleőzően - februárban végig városi - január 27 és február 19 között 450 km 11,52 l/100 km, február 20 és március 2 között 233 km 9,92 l/100km.
Azon gondolkodom, hogy megvárjam-e a nyári kerékcserét, vagy előbb vigyem szervízbe a Hercegnőt - mondják má' meg mi a manó van:-(
Szia 1.4 Elite! A szárny úgy néztem az a változat amit nálunk a legmagasabb felszereltségű 5 ajtóshoz adnak. Emlékeim szerint a szalonban olyan 60 eFt körüli összeget kértek volna érte alacsonyabb felszereltségi szinthez..... Tudok 1 címet, ahol olcsóbban kijöhetsz belőle, én is ott vettem.
Na ja a ködlámpa az nem túl sokat érő. :) Bár hallottam már ezzel kapcsolatban is ellenkező véleményt. Én személy szerint nem tartom szerencsésnek a gyárinál nagyobb teljesítményűre cserélni egy izzót, az egész elektromos rendszer károsodhat a nagyobb áramfelvétel miatt. Sem a ködlámpában, sem a tompítottban. Üdv!
Enyém is 5 ajtós, és nem tetszik a fénye. ICE Blue izzó van benne, már az eredeti is elég fehér volt, de nem visz elég messzire. kb 1-2 kattanást kéne még állitani a magasság állitón hogy jó legyen, de már fönt ven teljesen.
Ja, és kék led helyzetjelzőm van. Gyönyörü. Még a rendőr szerint is, de a KPM nem fogja dicsérni szerinte. Rendszám. Nézegettem ezt a Reno-t. Van egy pár eltérés. Pl 2 kormány kapcsoló, ülés döntés, napfénytető, stb.
Láttam ma egy 5 ajtós feketét, ugyan olyan kis szárnyal, mint a Reno-é. Hol lehet olyat kapni? Kár hogy nincs amerikai rokonom, hozatnék vele lámpákat, ha hazajön.
Bár az itt nem szabályos.
Ugyanis ott nem aszimetrikus a világitás, egyformán visz mind 2 oldalra, és nállunk nem engedik!
Az enyém is SW, nincs gondom a világítással, csak az első ködlámpa gyenge. Nem tudja valaki, hogy milyenre lehet kicserélni ezt a 27W-os izzót nagyobbra?
Én is a szervízben vizsgáltattam be, ott azt modták tökéletes, de szerintem továbbra is sz@r a fénye. Az előző autómban nekem is duplaoptikás volt, és össze sem lehet hasonlítani a lacettiével (ez ahhoz képest csak gyertyafény). Már várom a Xenon-t.