Kérem, ha tudtok segítsetek. Nemrég birtokomba került egy Galanti GEM X360 analóg orgona. Sajnos néhány hang nem szól rajta. ( Nem kontakt hiba.) Keresek olyan szakembert aki megtudná javítani. Néhány elektrotechnikussal, rádióműszerésszel beszéltem de kapcsolási rajz hiányába hozzá sem tudnak kezdeni. Az is nagy segítség lenne ha valaki elküldené a kapcsolási rajzát.
Esetleg ha végkép nem lehet javítani , szeretném alkatrészként eladni.
Budapesten a III.-kerületben lakom. Az orgona is itt van.
mmm..... azok voltak a szép idők. Mindkét helyen jártam. :)
No, meg... amikor még a Lurdy házban volt a magyar MusikMesse... 3-szor voltam fenn Pesten ilyenen. A legtöbbet én is a VK-7-nél ültem. Meg a JP8000-nél, másik évben a szőke limitált szériás XB-1-t nyomkodtam, és az Oberheim OB12 szintit. (Most azért elfogadnék egy Moog Little Phatty-t is....)
Nekem is jobban tetszett különben a Roland hangja...
Technologikáé volt akkoriban az Oberheim-ek és a KORG szintit forgalmazása is. (Igaz?) A boltban '99-ben az XB-5-n játszottam, eredeti lezli-vel.... csak úgy röpködtek a prospektusok a tremolo-nál :D
Látszott, hogy echte amatőr vagyok ezért oda is szóltak - nem túl barátságosan - 'ez 1,5 millió forint...' :))) Pedig nem csapkodok, igazán finoman, 'nőiesen' játszom. ;)
"Szabványos midi és mesterbillentyűzet nélkül! :-)))"
Ez így, ilyen formában igaz. De ha az is lett volna ? :-))
Csináltam orgonát ködfénylámpás, elektroncsöves, tranzisztoros és korai orgona-IC-kkel is...
Itt vannak a korai elektronikus hangszeres könyveim, de a MIDI egy korszakalkotó ötlet volt a szabványosítás és kompatibilitás területén. Este hívott a párom, hogy néhány hangszerelési feladathoz sikeresen használja szintén régi Casio keyboardot a "magnócsatlakozós" MIDI-USB kábellel, a "dudorral" a közepén...
Valami hasonló cipőben jártam 1999-ben. Volt két alternatíva, az XB1 és VK7. Mindkettő kb. 450e körüli áron. :-(
(érdemes lenne átszámolni, mennyi lenne forintosítva ma ez a pénz, meg mit ér ma ténylegesen)
Volt a Hammond a XIII. Pannnónia utcában, Kerorg nevű boltban, a Roland meg a külsőbb Wesselényi utcában. Mindkét bolt kívülről ugyanúgy néz ki, sőt a Rolandos, még a Roland által befestett színben is pompázik.
A VK7 hamar meggyőzött a jóval nagyobb dinamika, a fizikai modellezés-hitelesebb szimuláció és nem utolsósorban a 32db. egyéb zongora, vonós és egyéb szintihang miatt.
Amikor ezekután megláttam ezt a hanxert 355e ft-ért, mint leértékelt bemutató darabot a Ferenc körúti Eldorádó boltban, nem gondolkoztam tovább. Ott is 455e-ről indult, aztán egy ragasztós papíron 405e végül az is felülragasztva ezzel a 355-tel.
Aztán 2005-ig szolgált nálam, a legtöbb Főnix koncerten ~300 fellépés, túlnyomó többségben az Allsound LA2700 lezlimmel.
Én is régen vettem, bemutató darab volt, de úgy tudom, hogy az XB-1-ben is azonos az elektronika, azzal a különbséggel, hogy kapott billentyűzetet a komfort miatt. Azért van nálunk is egy régi L100...
Ha a 70'-es években lett volna egy ilyen kis modulkám, nem kellett volna a szörnyű Matadorral, Caprival, Farfisával szenvedni :-))
:)) ...hát, majdnem. Most lesz 10 éves az XB-1-em. (MusicStoreKoeln-től vettem, újonnan, családi 'segítséggel'. Itthon, akkor 415e volt az új VK-7, még volt belőle egy-egy kósza példány. A Hammond-ot - átszámítva - 100e Ft-tal olcsóbban megkaptam.) '98-bn jött ki, ha jól emlékszem. '99-ben meg az XK-2...=XB-1 csak waterfall billentyűzet. De hangra XM-1....... :)))
A fiamnak keresünk jól használhtó szintit sok hanggal, és nem utolsó sorban jóféle Hammond hangot szeretnénk. Valakinek van tapasztalata/véleménye a Casio WK 7500-as ról? A youtubeon megnéztünk egy pár ezzel a hangszerrel kapcsolatos videót, és nagyon tetszett a hangja. Gondolom vonalból, vagy egy komolyabb kombóról szólaltatták meg. Hét végén mi iskipróbáltunk egy ilyen hangszert, de csak a saját kis hangszóróival. Sajnos nem hozta a kívánt eredményt, ezért mégegy próbát teszünk vele, de a saját kombónkkal.
Egy ilyen kiruccanásra én is vállalkoznék egy miskolci haverommal. (akivel nyáron nálad jártunk Tube...) Össze kéne majd beszélni ha komolyan gondolod!
#14244-hez:
+ ezért is szerethető ez a Hammond és az elektromechanikusok! Ha van hozzá szakértelem, gyakorlatilag házilag javítható, ellenben a felületszerelt DSP-s csoda-digitál kütyükkel...
bécsben, a klangfarbe-ban van sok más mellett: sk2, xk3c alsó manuállal, nord-ok, studiologic numa organ, neo instr.ventilator, motion sound pro3x, minden kipróbálható, megvehető, szerény személyemmel a magyar kommunikáció is megoldott. :-)
Mindkét helyről vásároltam már. Minimális angol (! vagy német :)) ) nyelvtudással le lehet beszélni velük a dolgot. A thomann MPL-lel (Magyar Posta) szállított, a rockshop UPS-szel.
Köszi! :) Mostmár VB3-t is használok. A kettő együtt az igazi :))) Nekem valahogy jobban tetszik a B4 reverb-je és lezli' szimulációja. (Nem mindig használom a Pro-145-t, gyakorláshoz elég a műlezli is.) A VB3-nak meg a perkája szól szebben, és nem tűnik el a legfelső g hang a felső manuálon.... úgy értem, ha mindkét kézzel a swell-en játszom, mondjuk basszusnak egy C1-C2-t fogoklent és felül egy g-c-e-g akkordot, akkor nem nyomják el a mély hangok a magasakat...mint, ahogy a B4-nél ezt hallom. (hűűűű.... de vendéglátósan hangzik :D ) ...nem tudom ez miért van. Szóval a VB3 fenn jobban visít az én fülemnek. ;)
Érdekes jelenséget tapasztaltam. Miután Qqberci bekalibrálta a TG-met (amitől sokkal jobb lett), eltűnt egy hang.
A kábelkorbács kontaktja rendben volt.
A TG-n sem volt végtelen az ellenállás. A Pickupon sem.
Kutakodtunk tovább. Esetleg közel volt a pickup, leállította a kereket? De a párja, a 20-as vígan forgott.
Aztán kiderült a végén. A beállítások során több hanxedőm be volt ragadva, nem mozdult sehova. Hiába, 78 éves generátor. És a legcsöndesebb mindegyik közül!
Valószínűleg apickupisberagadhatottazoldallemezbe,amithűtéssel/melegítéssellehetettkiszabadítanifogságából.Meghathatóserőráhatással.
Na ez a ráncigálás során deformálódhatott ideiglenesen az oldallemez, mert nem tel el fél nap, eltűnt az egyik hang.
Amint kiderült, semmilyen szakadás, kontakthiba nem lépett föl. Egyszerűen a TG oldallemeze visszanyerte eredeti alakját és emiatt a hanxedő kijjebb került. Annyira hogy már nem adott hangot. Csak be kellett tolni a megfelelő távolságra és kész. Szóval magától nem szűnik meg hang a TG-bn, jobb az annál :-)
Eszembe juttatta ezt Ondrej Pivec 2010-es lemeze ahol erősen hallani hogy hiányzik a B3-as egyik kereke. (It's About Time , gitár helyett Rhodessal, szépen szól)
Nagyon szeretném kipróbálni az Elkámat egy leslie-re kötve, viszont nekem sajnos nincs olyanom. :)
Ha esetleg valamelyikőtök Pécsen él, és rendelkezik leslie-vel, és biztosítana nekem lehetőséget egy ilyen próbára, nagyon hálás volnék érte. Ha még esetleg a Hammondját is megszólaltathatnám, oda volnék az örömtől. :)
Ezt sem fogjátok elhinni, de hajnalban azt álmodtam, hogy mentem be itt a Miskolci Egyetemre és már messziről nézve is nagy bál állt odabenn. Mikor beléptem, hallottam hogy valaki nagyon Hammond orgonál leslievel és kezdtem töprengeni, hogy hát Miskolcon nincs is B3, de fölöttébb nincs ilyenje az egyetemnek. Aztán közelebb érve, megfejtettem hogy Matyó úr a Kék nyúlból van itt... :)))
Teljesen valósághű volt, és még azt is tudom hogy Jimmy számot játszott, csak nem tudom a címét és már pont a végére ért... :D