Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2003.12.25 0 0 2268
Gratula,Ferrihurri!Ilyen izgi karácsonyt,nahát!Ha bekerülsz majd időjárást jelenteni a tv-be légyszi-légyszi integetni!Vagy csak vakard meg a zorrodat,ok?
Kívánok Mindenkinek szintén Boldog karácsonyt és Békés Újévet!
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2266)
onobody Creative Commons License 2003.12.24 0 0 2267
Nemmondom , ez már igen!
Veled örülök , Ferenc(hurrikán)!

És egyben mindenkinek kellemes frontokban
gazdag karácsonyt kivánok!

Onobody

Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2266)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.12.23 0 0 2266
Sziasztok!

Ma reggel 8:10-re érkezdtem megt Budapestre,és
elsős meteorológus hallgatóval ismerkedtem meg ,de a másodikosok közül is,mert ez a gyerek másodikos volt ott aki eléhívott engem ma. Elmentünk az OMSZ épületéhez,tehát az Országos Meteorológiai Szolgálat épületéhez,és ez a gyerek akit Tamásnak hívnak amúgy nagy protekcióval bejuttatott kettőnket,mert ismeri H. Bóna Mártát és az ő nevével jöttünk be.Aztán szétnéztünk az épületben,és bementönk egy terembe ahol rengeteg számítógép volt és egy ember jött oda hozzánk és elmagyarázott mindent,ott láttam például élőben frissülő radarképet!!!Ilyet még nem láttam(a neten csak 6óránként van elérhető!!!)Itt pedig percenként fridssült,élőben szinte.Aztán rengeteg térkép Mo-n kirajzolva, mindenféle adatokkal percre pontosan szóval fantasztikus volt!Egész nap elnézegettem volna az adatokat annyi volt!! ÉS aztuán jön a csúcspontja a napnak!!Bementünk megnézni egy terembem,hogy hogyan készül egy időjárás jelentés amit a Tv-ben adnak le!!És akkor mikor bemetünk ebbe a stúdióba egyből megláttam egy-két meteorológust,de nem a legnépszerűbbek közül,"csak" Zsótér Endre volt ott és Fejes Edina akit éppen megláttam(őt már jobban lehet ismerni a Duna Tv-ben szokta mondani meg a Hír Tv-ben a másik az időjárást).Na és akkor éppen szünet volt mikor bementünk és benéztünk ebbe a kis terembe ahol csinálják a felvételt és odamentünk ketten a kék vászon elé és elkezdtünk mutogatni, a monitoron meg láttuk megunkat,közbe én elkezdtem mondani a jelentést amit magam találtam ki éppen akkor,és közben a másik szobában a stúdióban max hangerőn és kivetítőn nézte mindenki,köztük volt Németh Lajos a Tv2 jeletője is!!Húúú hát én ezt nemtudtam,hogy néznek minket, Németh Lajost eddig nem is láttam ott,biztos akkor ment be a stúdióba mikor mi meg a kisszobába metünk be, és mosolygott Lajos mikor kijöttünk ketten!Hát ekkora élmény-t!Már nagyon várja ő is a havat!És előttünk mintegy fél órával az oda érkezésünk előtt vették fel Vissy Károly időjárás jelentését amit maadtak le a híradó után!Én már 17órakor láttam azt az időjárás jelentést amit a nézők csak 19:55-kor láthattak!!Fél órán múlt,hogy lássam őt.Nem elsőre sikerül ám így a felvétel kb 10-szer kezdi el újra mondani hogy végre sikerüljön,Fejes Edina sokadszorra tudta csak megcsinálni,mert egy szót nem jól mondott akkor előlről kellett kezdeni az egészet,és mindig kijött oda megnézni,hogy na hogy sikerült a felvétel,és ott volt mellettem 20cm-re.Aztán sikerült neki is.És egyből küldték mikrós nettel a kívánt tv-nek.Mi is mondtuk neki,hogy már nagyon jó lesz!:)H. Bóna Márta vezetett volna amúgy körbe az épületben csak ma nem dolgozott sajnos!:((Ha tegnap van mindez akkor őt is láthattam volna.Ezután elköszöntünk és én meg jöttem haza Szegedre és éppen most értem haza!Hát ennyi kb a mai nap!A legjobb nap ami eddig az életemben volt!

Magyarliba!Örülök,hogy ittvagy!:))Itt most épp viharos ék-i szél van!-1fok van.

Tozatu Creative Commons License 2003.12.23 0 0 2265
Szia,Libus!Pista bácsit elhagytad?:)
Kívánok Mindenkinek békés,boldog karácsonyt!
Kinyílott a télvégi jázmin,remélem nem bánja meg.
A beigli meg ne akadjon a torkotokon!
Előzmény: Áfony (2264)
Áfony Creative Commons License 2003.12.23 0 0 2264
Szia Libus már nagyon vártunk. De valami közelebbit is mondhatnál, hol fészkeltél le? :)))
Errefelé száraz idő volt és jéghideg erős szél. Úgy látom én kullogok leghátul csapadékilag. Mindannyiótoknak nagyon boldog Karácsonyt.:))
Előzmény: magyarliba (2263)
magyarliba Creative Commons License 2003.12.23 0 0 2263
Sziasztok!

Nem repültem el, csak kissé távolabbra helyeztem a bázist. Ellentétben vad társaimmal, akik ezidőtájt a hideg elől délre vonulnak, nekem a jobb idő sejlik és északabbra helyezkedtem. Sem időm, sem alkalmam, sem energiám nem volt az elmúlt hetekben "belegágogni" a mátrixba, de mostantól minden bizonnyal újra köztetek leszek...:)
Itt irdatlan (rendes kisalföldi) szelek nyargalásznak, de a nap 7 ágra süt szorgosan...:)
Biztosan sokan örülnétek a fehér Karácsonynak, a természetnek is áldásos lenne, de én alig várom a hét végi enyhülést...:)
Ha nem sikerülne ma este még benéznem, akkor mindenkinek nagyon-nagyon boldog Karácsonyt kívánok, és persze sok csapadékot...:))

Frint Creative Commons License 2003.12.23 0 0 2262
Több mint 30mm lett a hordóm teli friss esővizzel. Éjszaka nagy szél támadt fel, felszáradt az út, a pocsolyák reggelre befagytak, elég alattomos módon. Frint
onobody Creative Commons License 2003.12.22 0 0 2261
Sziasztok!
1,7 C van elállt az eső.
Nálunk 25 mm esett , sikerült többször is
megáznom
ajándékvásárlás közben .
Holnapra nagy hideget jósolnak , mehetünk
csuszkálni a tócsákra!

Üdv onobody

Tozatu Creative Commons License 2003.12.22 0 0 2260
4mm csurgott össze.Langyos idő volt.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2259)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.12.22 0 0 2259
Mostmár csak nagyon gyengén szemerkél semmi hó nem lett,a vége 24mm csapadék lett aminek 99%-a eső volt.így a December eddig 34mm-el szolgált.
Előzmény: Áfony (2258)
Áfony Creative Commons License 2003.12.22 0 0 2258
Nálunk vasárnap összesen 4 mm esett. Eddigi decemberi össz 14 mm. Most kissé borongós idő van.
De mától hosszabbodnak a nappalok.:)))))
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2257)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.12.22 0 0 2257
Még mindig esik az eső most eléggé hevesen és 20mm-nél járok!Mi lesz itt?DE hó egyszem sem!:(Hőmérséklet +2fok.Jelentős eső ez már.
rferi Creative Commons License 2003.12.22 0 0 2256
Tegnap du. kábé öttől esett 3mm éppenhogy.De olyan hirtelen kezdte, hogy azt hittem meg se áll tíz mm-ig.
-
Be kell még valljak valamikor két héttel ezelőttről 3mm befagyottat, mert a betegségem miatt csak szombaton vettem észre.
-
És még egy érdekesség:a múlt héten öt teljes napon át egyetlen percre sem ment a hőmérséklet 0 fok fölé!A teljes hőingadozás 2-3 fok volt ezalatt.
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.12.22 0 0 2255
Most voltam kinnt a kertben a mérőnél és már 10.2mm-nél tartok, de márcsak nagyon gyengén esik az eső, a hőmérséklet +3fok,így nem lesz hó, ahogy gondoltam!:(
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.12.22 0 0 2254
Szép intenzitással esik az eső,a friss mérés(2 perce néztem) szerint 7.2mm esett eddig,a T csökken márcsak +3.8 fok van,ha így halad akkor az éjszaka második felében még át is válthat hóba,de nemadok neki sok esélyt.Az ország többi részén már alig esik az eső, többet vártam.

Jó éjt!

Tozatu Creative Commons License 2003.12.21 0 0 2253
Itt is csepereg,nincs köd.
Előzmény: Áfony (2252)
Áfony Creative Commons License 2003.12.21 0 0 2252
Itt a városban eső esik, fenn Bánkúton 3 cm hó van már.De hogy megmarad-e .....
mézontófű Creative Commons License 2003.12.21 0 0 2251
Elég hirtelen kezdődött itt is, mert 4 órakor még semmi, csendes idő, és most rendesen esik, de enyhe az idő.
Mézontófű
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2250)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.12.21 0 0 2250
Megkezdődött a móka!Az ország nagy részén mostmár van csapadék,de eddig mindenhol eső.Nálam esik gyengén,eddig 0.5mm.+5fok van...
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.12.21 0 0 2249
Gyors helyzetjelentés:A köd hipp-hopp elmúlt mostmár csak párás a levegő, a T pedig emelkedik!Ez jelzi a ciklon közelségét/közeledtét már,mostmár a hatása alatt vagyunk!!Kíváncsi leszek mi lesz délutántól.
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.12.21 0 0 2248
Nagy köd még mindig,elég volt az éjszakából!:)
Most -2.5fok van és 40m az lt.

Jó éjt!

Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.12.20 0 0 2247
Az Alföldön megült a köd úgylátszik.
mézontófű Creative Commons License 2003.12.20 0 0 2246
Érd ködös, ködszitálás, ablakpucolás nem lesz!
:-))
Mézontófű
Tozatu Creative Commons License 2003.12.20 0 0 2245
Kisúj ködös.
Előzmény: taramiram (2244)
taramiram Creative Commons License 2003.12.20 0 0 2244
Budán sincsen köd, O fok.
Áfony Creative Commons License 2003.12.20 0 0 2243
Itt fenn északon semmi köd, picit párás de nem ködös. Akkor holnap fog esni? Legalább nem pucolok ablakot.:))))
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.12.20 0 0 2242
Jelenleg ritka nagy köd honol, mert jó ha 50m-ig lehet ellátni, de már előttem 5m-rel lehet látni a köd "nyomát", igazi nagy köd nem érdemes vezetni autóval.
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.12.20 0 0 2241
Látótávolság 100m alatt,most 80m csak.A hőmérséklet reggel 7h-kor -3fok volt,most -0.6fok Szegeden.Eddig sokat tanakodtak a "nagyok",hogy a holnap kezdődő csapadékból mi lesz.Na most úgylátszik,hogy nagyobbrészt eső lesz,sőt én itt Szegeden,nem fogok meglepődni,ha egy szál hópehely sem fog hullni,mert a T nagyon magas lesz,aki tőlem északra van annak mind nagyobb az esélye,hogy holnap délutántól kezdődő csapadék szilárd lesz,de én például Szolnok környékére se adnám meg az 40%-ot.Talán Budapest már ami nagy esély van,hogy hétfő hajnalra átváltson havazásba ott,de máshol nem igazán.(Aztán nehogy elmerüljünk a hóba a végén,ez csak az én meglátásom...):)
Lehet hamarabb zúdul be a hideg levegő és akkor lesz ideje átváltani hóba,de általában az szokott lenni,hogy mire megjön a hideg levegő,mert a ciklon hátoldalára kerültünk,és a T már 0fok vagy az alatti, és jöhetne az esőből a hó,de ekkorra meg csapadék szokott elmúlni.Pont így volt nálam tavaly Karácsony és Szilveszter között,mikor majdnem szakadt az eső,már 10mm leesett,de 3fok volt plusszba,és úgy 22h felé jött meg a hideg levegő és egyből elkezdett fagyni(-1fok volt),és végre átmehetett volna havazásba,de hipp-hopp a csapadék végetért mire havazás lehetett volna.Na kb ezt mutatja most is a modell ezért írtam le.Bocs a hosszú szövegért.
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2003.12.20 0 0 2240
:))
Előzmény: Tozatu (2239)
Tozatu Creative Commons License 2003.12.20 0 0 2239
Akkor tényleg xar van a palacsintában,de itt senki nem vallja be,a szomszédot nem értem el,fázik Ő is.
Előzmény: Ferenc(hurrikán) (2238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!