"Varga Mihály elmondta: az IMF és a Világbank tokiói közgyűlésén a magyar delegáció tagjainak tárgyalásain óhatatlanul szóba került a médiakampány ügye, de a nemzetközi szervezetek professzionális módon állnak a tárgyalásokhoz, így az nem befolyásolja érdemben a hiteltárgyalások folytatását."
óhatatlanul szóba került :-DDD
Azért ez a szöveg nagyon árulkodó. Arról hallgat, hogy mégis mit mondtak : dicsérték a plakátok kreatívitását vagy a színválasztással nem értettek egyet :-DDD
Magyarországgal az a baj, hogy 2004 óta egyetlen évben sem tartottuk be a vállalt kötelezettségünket, pedig akkor még hol volt a válság. A másik különbség, hogy a görögök és a spanyolok az euroövezetbe tartoznak, mi meg nem. A mi gazdasági összeomlásunk nem hatna direkt módon az euroövezet tagjaira. S persze ott van a szubjektív oldal is, pártunk és kormányunk hadakozik azokkal, akik segíthetnének rajtunk.
Keményen rá fogunk faragni. S persze nem Orbán családja fog éhezni és fázni, bár lehet, hogy Orbán is elveszíti az állását.
4,71%-os SDR kamat szerintem összegben jóval magasabb, mint a 7-7,5% forint kamat reálértékben számítva. Ráadásul az SDR kamat naponta íródik a tőkéhez, míg a kincstárjegy kamata nem.
Az IMF igazgatósága novemberben hagyott jóvá Magyarország számára 12,3 milliárd euró (15,7 milliárd dollár, 10,5 milliárd SDR) készenléti hitelkeretet. A megállapodás idején érvényesített napi kamat 2,71 százalék volt.
Magyarország kvótája (tulajdonrésze) a Nemzetközi Valutaalapban 1,038 milliárd SDR.
Mindezek alapján a készenléti hitelkeretből novemberben lehívott 4,2 milliárd SDR nagyságú első részlet kamata 2,076 milliárd SDR-re 2,71 százalék, további 1,038 milliárd SDR-re 3,71 százalék, 1,099 milliárd SDR után pedig 4,71 százalék - emlékeztetett Pichler Ferenc.
A készenléti hitel 17 hónapig, 2010. márciusáig vehető fel.
Offos leszek: Tök fura, hogy megnéztem a 77-es beírást és azt nem én írtam. Pedig itt azt írja ki. Nahát!
És most on...
"Bogárnak a lába nyomába nem érhet a "szakemberek" 99 %-a..."
Ezt ne velem vitasd meg, mert én ilyet nem írtam. Sőt, Bogár is csak úgy került a képbe, hogy bemásoltam ide egy idézetet, amely nem az elvárható (értsd: itthoni ballibek által elvárható) módon szólt az IMF-ről és erre jött egy olyan reakció, amely rákérdezett, hogy vajon ezt a baromságot talán Bogár írta-e. Mire mondtam, hogy nem, ezt a Nobel-díjas Stiglitz írta és azt foglalták össze, amire az a válasz jött, hogy Stiglitz = Bogár a köbön. Szerintem mielőtt nekidurálnád magad, olvass alaposan. Örülök, hogy segíthettem.
Glve A nemzetközi gazdaság kezd beindulni,a görögök,és a spanyolok nem mennek csődbe!A görögöknek adtak halasztást,hogy adósságaikat nyugodtan törleszhessék!A görögöknek 2016 ig a 3%os hiány célt se kell tartaniuk.Újjabb kettős mérce!
Ne vizionálj baromságokat,olyan messze vagyunk az államcsődtől mint Makó Jeruzsálemtől.