Azert, hogy nevessunk, de ne kinevessunk, sirjunk, de ne rikassunk, vitazzunk, de ne veszekedjunk. Hogy meseljunk, elemezzunk, kibeszeljunk, segitsunk es talalkozzunk. Oregnek, fiatalnak, dolgozonak, haziasszonynak, ujnak, es foleg reginek, itthoninak es kulfoldinek. Felvetel kerese: mikoltekkukacgmailpontcom
Topikszabályok a 0. hozzászólásban.
Igen, tényleg nagyon fájdalmas lehetett, aggódtunk rendesen... Nem is a gyógyszer miatt félek, hanem, hogy ez bármikor kiújulhat, ahogy nő a baba, egyre jobban nyomhatja. Az első terhességénél semmi gond nem volt, most meg tessék.
Ma érdekes dolog történt, bejelentkezett az unokahúgom, és kérdezte, hogy este 6 után feljöhetne e egy kicsit, és hozhatna e valakit bemutatni?
Hát fel is jött, és magával hozta azt a fiút, akiről már mesélt (egy évvel fiatalabb nála, régóta koslat utána, jól kijönnek, de alternatyív kinézete miatt az öcsém hallani sem akar róla.)
Hát nagyon kellemesen csalódtam! A fiú bár kissé félelmetesen néz ki (nekem), ugyanis az orrában van két vagy három peercing, meg a haja olyan furára van vágva és feketére festve, no meg a körmei is feketére vannak lakkozva, de amúgy nagyon szimpatikus, kedves és nyílt gyerek. És szemmel láthatóan szeretik egymást. Hugi tulajdonképpen amiatt jött, hogy elhozza a karácsoyni ajándékait: Ivánnak vett egy playmobil oroszlánkészletet sziklákkal meg fákkal, nekem meg egy kis porcelán anygalkát, nagyon jól esett. Sokáig beszélgettünk, és mondtam a huginak, hogy menjenek szépen a fiú lakásába aludni, én alibit szolgáltatok, sms-ezze meg az apjának, hogy nálam alszik és kész.
Majd még mesélek, mert sok más is elhangzott, de mára már fáradt vagyok.
semmi gond. fajdalmas dolog, es vigyazni kell ra, hogy ne gorcsoljon neki (ezt tenyleg komolyan kell venni), de amugy minden rendben lesz. orvoshoz gondolom ugyis eljar, be kell tartani az utasitasokat. ezek eleg jol gyogyulnak.
Na szegény lányod, ez igazán nem hiányzott neki... de azért ne aggódjatok, végülis ha egy koraszülött hathónapos terhesség után megszületik, annak is adnak antibiotikumot, és biztosan olyat kapott a lányod, ami nem veszélyes a magzatra.
Mikolt, hátha erre jársz, mit szólsz hozzá: vesegyulladás a 7. hónapban? Szegény leányzómat kapta el a hétvégén, ügyeletre kellett menni, aztán szak-ügyeletre, végre kapott antibiotikumot, és másnapra enyhült valamit a fájdalma. Eleinte fogalma sem volt róla, hogy ekkora baj lesz, fájt a dereka, gondolta, pihenni kell, és elmúlik... hát nem múlt el magától. Állítólag a baba nyomja a vesevezetéket.
Képzeljétek beírtam így zöldhajnalban a régi nickem a gugliba és láss csodát 1 totál ismeretlen blogban olvastam 1 hszt magamtól,mintha lelkes tagja lettem volna tavaly évvégén annak a blognak..jaj és missparkert is olvastam ott.:)))
ilyen szempontbol azert szerencsem van egyelore, mert a masik nagyszulokkel kulturaltan tudok beszelni, ha megyek a gyerekert (gyakrabban teszem le naluk, vagy veszem fel mint az apjanal, az apjahoz en sem megyek fel, o viszont bejon hozzank, sot most arulja a lakast, kenytelen vagyok az ingatlanugynokoket beengedni meg az erdeklodoket, sot, kulcsot is akart, mondtam hogy azt nem, egyelore meg ervenyes a berleti szerzodes, bar igy mindig a rendelkezesere kell allnom, mikor az ingatlanugynokok jonnek, ez pup a hatamra, raadasul mi meg semmit nem talaltunk, megis hamarosan el kell jonnunk onnan, szoval ugy nez ki, a Lovaghoz jovunk, a butorok meg mennek egy megorzobe, amiert fizetni fogunk, ot persze ez nem erdekli)
Faszom ápolgatja a lelkét basszus. Részemről szerettem volna fenntartani az udvarias jó viszonyt, tekintve, hogy ő az apja az unokámnak, és az unokámnak szüksége van az apjára is, no meg jogunk sincsen eltiltani tőle. Arról nem tehetek, hogy állandó sértettségben leledzik, és még csak meg se fordul a fejében, hogy ő is hibás lehet valamiben. Mennyivel lenne jobb, ha még orditoznánk is egymással? Nekem nem műfajom, no meg - ezt el kell ismerni - az övé sem. Bár ez az állandó sértett herceg hozzáállás se sokkal jobb..
... Isten látja a lelkemet, én még csak nem is gyűlölöm. Végülis több mint 10 éve a családunk része ahogy vesszük, és lehetett volna sokkal rosszabb vejem is, csak egyszerűen nem értem, hogy miért nem tud már továbblépni a fene egye meg.
Az a fura, hogy most nálunk tök normális volt. Szerintem nemigen van tisztában azzal, hogy kurvanagy taplóságot csinál, én meg már nem vagyok a neje, hogy megmondjam neki, hálistennek. Csak hát vicces volt, amikor exanyós kérdezte telefonon, hogy miért nem jöttünk fel, én meg mondtam, hogy hát tetszik tudni, a fia nem engedett... :)))
Én most nagyon el vagyok szomorodva, pont ezek miatt a sűrű találkozások miatt: mert mit lát ebből a gyerek? Hogy egy férfi-nő kapcsolat annyiból áll, hogy szőrmentén váltunk egymással pár szót? Mit ismer meg a párkapcsolati intimitásból? Nem a nyíltszíni reszelésről beszélek, hanem az üdvözlő puszikról, az egymásra vetett cinkos mosolyokról. :( Jelzem, anyámék sem adnak ebből mintát a gyerkőcnek.
És ez az áldatlan helyzet még jó darabig így marad...
Basszus, állitólag sok a facér nő, hát senki nincsen aki az exvejemet elcsábítsa? Hihetetlen... :-(((
Egyszerűen képtelenség úgy lezárni egy házasságot, hogy hetente 3-vagy 4 alkalommal kénytelenek legyenek találkozni... ráadásul nem nagyon lehet vele beszélni sem. Most karácsonykor meg akkora tapló volt, hogy az nem igaz, a férjem meg manojoe vitte agyereket 25-én délben a másik nagyszülőkhöz, ő lejött a gyerek elé, manojoe vett két apróságot a két nagyszülőnek, gondolta nekik is boldog ünnepeket kiván, hiszen velük nem volt semmi baja, erre az exvejem kivette a kezéből őket és kvázi nem engedte fel őket a lépcsőn, csak a gyereket vette át. Kezd elegem lenni...
hat, iden is lezajlott a karacsony:) egyreszrol jo dolog, a gyerekek miatt, masreszrol szomoru, a nagyszulok miatt. kimentunk az ocseimmel meglatogatni oket, hat nincsenek jo allapotban.
szerintem az egy szerencses veletlen hogy pont abban az oviban nincs iylen gyerek..es szerintem ez a legritkabb.
erdekes olvasni a zoldovezeti alomkepet...drogokra is tobb penz lesz...es max nem kisautot hanem majd mobilt tepnek ki egymas kezebol kesobb..nem garancia ez sem semmire...egyebkent nem akarom a mi egyszeru kornyezetunket eltetni-foleg hogy idovel ugyis koltozunk mert egyertelmu hoyg a jelenlegi lakasunk majd kicsi lesz (mar most az, csak meg varazsolunk a hellyel) de szerintem sem baj ha majd nem 18 evesen dobben ra a gyerekem hogy uuuristen vannak rossz emberek is.
bocs ha erosen es sarkosan fogalmaztam-nem cel hogy barkit terrorizaljanak 3 evesen de sztem is bizonyos hatarokon belul talalkozni kell a valosaggal.
(egyebkent meg mindig annak a hatasa alat allok hoyg egy 1 eves kislany ehenhalt vmi kis faluban:(((((iszonyu:(((((
Szerintem meg elég sokára lesz akkora egy gyerek, hogy az egyetemre kelljen felkészülnie :-) SZóval ez az első 8 osztálynál tutira nem szempont nekem. Pláne, hogy az is meglehet, nem akar egyetemre menni.
Én nem szeretnék egy ilyen "hadd szokja a légkört" típusú iskolában tanítani, szerintem a gyerekek normálisabbja nem akar olyanba járni, soha nem engedném olyan iskolába a gyerekemet, ahol DURVA a légkör, még ha csak időnként is...
na azert ezek csak elenyeszo szamu iskolaban vannak. engem abszolut nem zavar, ha durva a legkor idonkent, hadd szokja a szantast bizonyos kereteken belul.
Na de hát itt felkészítik, és természetesen itt is vannak belharcok a gyerekek között, de nem olyan durvák mint néhol. Itt még nem rúgják seggbe a tanárokat, és nem veszik el késsel fenyegetve az új edzőcipőt vagy akár a tízórait. Ennyi.
Mikolt, nem kell neked az a pár angol nyelvkönyv amit találtam? Leírtam a címüket stb a másik topicban.
szerintema ketto keverekebol kellene allnia a nevelesnek. az elet sem csupa kedvesseg meg udvariassag. ezt a reszt szeretnem megtartani magamnak (marmint hogy udvariassagra, kedvessegre tanitom a kolkoket), az iskolatol nekem boven eleg, ha felkesziti a gyereket az egyetemre:)
Olvasom a hírekben meg a tévében is volt róla szó, hogy AZ ÉN ISKOLÁMAT ahová a lányaim is jártak, most átadják valami alapítványnak, hogy tandíjas legyen, mert kevés a gyerek. Hát nagyon szomorú vagyok, mit ne mondjak... nekem nagyon a szívemhez nőtt ez az iskola (az Érdi úti) , én még a régi négytantermes épületben kezdtem, hatodikos voltam, amikor a főépületet átadták, ide jártak a lányaim is, és ki tudja tán idejárt volna Iván is. Hát most már ide nem fog, mert évi 200ezer lesz a tandíj ha igaz. Remélem az Arany János 12 évfolyamosat még nem zárják be, és akkor oda irathatjuk majd, valahogy nem szeretném, ha a lakótelepibe járna.
Lehet, hogy ez most rosszul veszi ki magát, de most nagyon örülök, hogy ilyen helyen lakunk, a zöldövezetben, a mostani ovodában pl. egy olyan gyerek sincsen aki a többiek életét megkeserítené, a gyerekek udvariassságot, kedvességet tanulnak, és nem azt, hogy aki kapja marja. És a megszüntetendő iskola is ilyen volt. Jó hátulütője a dolognak, hogy van viszont benne sok ujgazdag gyerek, akik beképzeltek a szüleikkel együtt, de ez még mindig jobban elviselhető...
Sajnos parkolásügyben elég sok rossz tapasztalatom van. Most van bíróságon egy ügyem (vérszemet kaptam, azért se hagyom magam ;-) ) egy behajtóval a fővárosi társulat miatt 2002-ből, a háromból egynél befizetett bírság, egynél megőrzött parkolójegy (a tetű rátette a csomagot a kocsira egy cetlivel, hogy hol találom meg "elintézni"), egynél meg a környéken se jártam (két hónappal előtte véget ért ott a melóm, gondolom, megjegyezte a rendszámom).
A másik a Centrummal zűrösebb, 2002, 2003 és 2004, és vagy tíz eset van állítólag a rovásomon, és nem mindet találom. Az a baj, hogy csak addig gyűjtöttem rendesen az igazolásokat, amíg nem volt fénykép, naívan azt hittem, utána megszűnnek a visszaélések. Szeretném peren kívül rendezni. Arra gondoltam, megkérem, mutassanak fényképet, akkor hajlandó vagyok fizetni, bár kétlem a jogosságát. Egyszer-kétszer megfeledkezhettem a csekkről (általában a helyszínen bedobálom), de négyszer nem.
akkor jó :-) és amúgy így már jobban értem, csak baromira utálom, amikor a bliccelők szidják az ellenőröket :-( különben én talán két hete jártam úgy, hogy kaptam egy csekket a parkolótársaságtól, bementem reklamálni, vittem a parkolójegyet (tiszta szerencse, hogy megvolt) és nagyon érdekes volt, ugyanis megmutatták a fényképet, ami szerint _nem_ volt ott a parkolójegy a szélvédő mögött, nem igazán értem, mi történt - viszont gond nélkül törölték a büntetést
Ha normálisan jár el, akkor nem is szidom. (Na jó, egy kicsit magamban, hogy minek jár arra. ;-) ) Mostanában nincs panaszom, ez még a régi szép időkre vonatkozik, mikor pl. cetlit hagyott a szélvédőn, hogy hol találom, ha "el akarom intézni" a büntetést, vagy érvényes jegy mellett kirakta a mikuláscsomagot, stb. Az ügyfélszolgálatok se százasak, többször volt, hogy a fax ellenére küldözgették a felszólítást. :-(
Konkrétan kaptam egy fizetési felszólítást behajtótól, hogy ekkor meg ekkor rossz helyen parkoltam. Három befizetett csekket tudok prezentálni, ezeket anno meg is küldtem a Centrumnak, viszont van néhány, amit vagy elő tudok ásni, vagy sem. (A fenti esetek hatására kezdtem őket gyűjteni, és néhány előkerült, valószínűleg a lomtárban több is van, de időm nincs keresgélni.) Azért szeretném tudni, mióta fotóznak, hogy elkérjem tőlük a fényképeket. (Szerintem hasraütésre dolgoznak, ha megbírságoltak, mindig azonnal bedobáltam vagy befizettem a büntetést.)
most nagyon fogsz utálni, de miért is a parkolóőrök a nyomorultak? végzik a munkájukat. ha jogos a reklamációd, az ügyfélszolgálaton korrigálják a büntetést.
Van valami anyag amivel megpolírozzák ilyenkor és nem annyira érzékeny,nekem alapból ilyen a fogam,ezért nem szem szinte soha pl. fagyit és ezen azért a fogrém is csak enyhít.