Keresés

Részletes keresés

noagatha Creative Commons License 2011.11.16 0 0 1054

Na, akkor mesélek egy friss történetet a lekéséssal kapcsolatban:-)

A cataniai állomáson Taormina megnézését tűztük ki úticélul. Vonatállomás közel gyalog, vonat épp indul, út kellemes etc... A kalauz már ránk ijesztett, mert ugyan a menetrendben volt egy 4 óra körüli vonat, de ő azt mondta, csak 6-kor indul vissza és csak egy van délután. Út egy óra hossza, hajó 6-kor indul tovább. Na, majd csak lesz valahogy, bízzunk inkább a menetrendben... Kissé kalandos módon vissza is értünk az állomásra Taorminából, buszok sem jártak, mert Mindenszentek ünnepe volt. Poros kis állomás, zümmögő legyek, flegma rendőr, információ, jegypénztár zárva, olyan keresztapás kilátástalanság... Vonat nem jön.... Jó sok várakozás után kiírva, hogy a 4 órás vonat 50 percet késik... Circa... Francia család és német csoport rezelt még ott velünk, taxis nagylelkűen 100 euróért talán elvisz... No, végül 40 perc múlva megjött a vonat és szerencsésen visszaértünk a hajóhoz, de azért azt hiszem, ezt életünk végéig emlegetni fogjuk (még egyéb kaladok is voltak ugyanezen a napon).

Szóval a tanúság, hogy Szicílián azért kritikusan tekintsetek az időpontokra, menetrendekre... 

Előzmény: lukrecica (1053)
lukrecica Creative Commons License 2011.11.16 0 0 1053

köszönöm! én is valami ilyen megoldásokra gondoltam, no majd beszámolok. jövő hétfőn indulunk és néha kitör a frász, hogy lekésünk valamit, vagy vmi közbejön, sajnos ez eléggé jellemző ránk:-)

Előzmény: noagatha (1052)
noagatha Creative Commons License 2011.11.16 0 0 1052

Szia!

Mi nagyobbacska gyerekekkel voltunk, én nagyon szeretünk sétálni, gyalogolni, a kikötőkben is. Az aranyárban lévő szervezett Costa kirándulások közül nem fizettünk be egyre sem, szimpatikusabb volt mindent egyéni tempóban megnézni.

Marseilles: itt kb. 1 km-re van a helyi busz, személyenként 1 euro körül van és visszafelé nem is kértek jegyet, csak legyintett a sofőr, hogy menjünk. :-) A shuttle busz persze a hajó mellé jön, de 8 euro körül van /irány/fő, azért elég nagy a különbség... Itt nem kevés a séta, de jó időben klassz, viszont nekünk zuhogott az eső - igaz, ennek is volt egy hangulata. A városban a régi kikötő környéke a túrista-központ, innen megy pl a dombon lévő híres ottani Notre Dame templomba kisvasút, arra érdemes jó időben felülni. an hop on is, de mi végül villamossal jártuk be a várost. Modern, csupa üveg villamos, kiválóan látni mindent, mert érinti a fontosabb csomópontokat (talán 2-es volt).

Palma:

Itt a helyi busz 2-300 méterre van, 1-es járat, de a hop on egyik megállója is 10 percen belüli sétára van a hajótól! Csodaszép, tiszta, rendezett város. Mindenképpen a hop on buszt ajánlom, kb. egy órás az útvonala, mindent érint, a kilátás is gyönygörű róla, mert felmegy a város feletti hegyre is, ahol egy vár van. Mi végül mentünk több kört is vele... :-D Eredetileg a nosztalgia kisvasúttal akartunk elmenni a sziget másik fele felé, de sajnos a téli menetrend nem igazán kedvező a hajó menetrendjéhez képest.

Remélem tudtam segíteni.

Előzmény: lukrecica (1050)
Lillacsibe Creative Commons License 2011.11.15 0 0 1051

Szia,
Mi még 2009-ben voltunk az MSC Fantasia-val, és Marseillben elég messze volt a kikötő, így mi shuttle bus-al mentünk. A tömegközlekedést meg sem néztük. Akkor az 10 euro volt /fő.
Marseillben mi csak a városban sétálltunk, a kikötő környékén. Ha reggel érkeztek, akkor érdekes látványosság lehet a halpiac, amikor a kikötőben a halászok árullják a frissen kifogtt portékákat. Mi vettünk sajtot is egy utcai bódés árustól, meg buggett-et, nagyon finom volt.

Előzmény: lukrecica (1050)
lukrecica Creative Commons License 2011.11.15 0 0 1050

Szia! megragadom az alkalmat és kérdezek: Marseilles-ben hogy közlekedtetek? shuttle busz vagy helyi járat, mennyibe kerül és mi az amit feltétlen érdemes megnénzni? Barcelonát kiskubiztam, Mallorca meg gondolom séta... előre is köszi!

Előzmény: noagatha (1042)
Lillacsibe Creative Commons License 2011.11.15 0 0 1049

Szia,
Mi október legvégén voltunk isztambulban, és elvileg 15 fok körül voolt az idő, de én 5 rétegben majd megfagytam. Szerintem kabátot vigyetek, csak mondjuk ne az itteni télit, hanem átmenetit. De még szerintem a csizma is hasznos lehet :)
Szüleim pl Dubrovnikban voltak ez év márciusában, és nagyon fáztak, mert végig orkán erejű szél fújt.

noagatha Creative Commons License 2011.11.14 0 0 1048

Nekem az a tapasztalatom, hogy gyerekeknél ilyen bizonytalanság esetén a kardigán-pufimellény kombó jön be a legjobban.

Előzmény: Babszi75 (1047)
Babszi75 Creative Commons License 2011.11.13 0 0 1047
Köszönöm!Hát,igen!Én is így gondoltam.Csak az a baj,hogy 2 kicsi gyereknek annyi mindent kell pakolni.Megnéztem az előrejelzést kb.15-18 fokot néztem mindenhová.Az tökéletesen elég is lenne nekünk.A karibi hajóúton is azt hiszem,hogy 2 előadás volt csak már nem nagyon emlékszem.Azért is kérdeztem rá.
Előzmény: Navigare necesse est (1046)
Navigare necesse est Creative Commons License 2011.11.13 0 0 1046

Kedves Babszi!

Ilyen évszakban már mindenképpen vinni kell meleg ruhákat egy európai hajóútra. Nekünk Isztambulban október 6-7-én 30 fok volt, visszafelé 17-én mindössze 4-5 Celsius.

Színházi előadásokból szerintem minden hajón kettőt tartanak egy este, hogy mindenki részt vehessen rajta.

Jó utat kívánok!

Üdvözlettel: NNE

Előzmény: Babszi75 (1044)
Babszi75 Creative Commons License 2011.11.12 0 0 1045

Még valami!!!

A színházi műsorok szempontjából hány órási vacsora a jobb választás??Egyátalán mikor kezdődnek a színházi műsorok??

Babszi75 Creative Commons License 2011.11.12 0 0 1044

Sziasztok!!

Holnapután indulunk...!!!

Most azon parázok,hogy szerintetek milyen ruhákat vigyek???Őszit,télit???Gyerekeknek meleget??Vigyek nekik télikabátot???

Az útvonalunk: Velence-Bari-Rodosz-Izmír-Katakolon-Pireusz-Dubrovnik-Velence.

Milyen idő van ezeken a helyeken??Oké,hogy látok itt fent a netem körülbelüli értékeket,de ez nálunk is úgy van,hogy egyik nap 20 fok,másik nap minuszok.

A másik kérdésem,hogy milyen a wellnes részleg???Van ott is medence??Esetleg gyerekmedence??Vagy csak jakuzzi van???

Mert mindenhol csak a külső fedélzetet mutogatják.Ott meg most novemberben nem igazán fogunk fürődni...!!!

Ja,az MSC Musica-val megyünk!!!

Előzmény: Törölt nick (1043)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.10 0 0 1043

Szia,

Az utunk nagyon szép volt, de a színvonal minden alkalommal egyre rosszabb. A személyzettel egyre több a probléma. Pl. pénzt követeltek a hordárok, amikor mi pakoltuk a csomagjainkat, majd amikor szóvá tettem a vezetőségnél, megváltoztatták a számkódokat a csomagokon. Majd kiszállásnál is, sőt nem a megfelelő helyre rakták őket, ezért 20 prcig kerestük. Mozgássérült kabint kaptunk, ami 2-szer akkora, mint a többi, de lefolyók vannak a fürdőszobában, amiből kilopták a szifonokat, ezért cstornaszag volt a kabinban, amiért egy napig veszekednem kellett. Vagy 3000 embernek volt olyan kikötő, ahol 1 ajtót nyitottak ki a ki- és beszálláshoz. A kaja is egyre rosszabb.

Mi beszélünk nyelveket, de ha visztek szótárat, akkor ne aggódjatok. Van idő lefordítani az újságot, amit minden este kaptok. A vacsit mi is szótárral szoktuk, habár minden úton ugyanaz. Minden nap valamelyik olasz régiót "idézik".

Előzmény: Babszi75 (1041)
noagatha Creative Commons License 2011.11.10 0 0 1042

Sziasztok!

Vasárnap értünk haza egy Costa hajóútról, valami álom volt. Mivel sokat segített ez a topic a készülésben, én is szívesen válaszolok, ha kérdeztek. :-)). Costa Serena-val voltunk, Savona-Nápoly-Catania-Palma-Barcelona-Marseilles-Savona körön.

Italt több kirándulás után vittünk fel, általában két literes kólát vettünk, amelyik félig tele volt, amikor felszálltunk a hajóra, sohasem szóltak érte.

Ott a hajón nem kellett semmilyen italt venni, mert a citromos, jeges víz és a teák egész nap elérhetők minden mennyiségben, másra meg nem vágytunk.

Előzmény: Babszi75 (1041)
Babszi75 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 1041

Szia cruzos!!!

Hát,már mi is vágjuk a centit....14.én éjjel indulunk!!!

Köszönöm a válszodat!!Kicsit megnyugtattál az üdítőkkel kapcsolatban.Én is viszek fel a gyerekeknek az biztos!!!Bár a párom nagyon parázik!!!

Genováról én is hallottam.Valaki írta is itt a fórumon,hogy félő,hogy kijutnak-e a kikötőbe.

De azért az út jó volt ugye??Ti beszéltek valamilyen nyeven??Mert mi egy kukkot sem...!!

Előzmény: Törölt nick (1034)
lukrecica Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1040

most nézem, hogy a wizzairnek is van reptéri busza a központi pályaudvarig, 11 eft oda-vissza 2 főre.

Előzmény: lukrecica (1039)
lukrecica Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1039

igen, Miláno repülő, majd shuttle busszal át a vonatállomásra (9 euro/fő), de még körülnézek hátha van vmi kedvezőbb. Savona vonat kikötő viszony kb 15 euro tavxival, de még ezt is megnézem kicsit ekonomikusabb változatban, bár nem biztos, hogy van helyi járat...

Előzmény: Lillacsibe (1038)
Lillacsibe Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1038

És repcsivel mentek Milánóba és onnan vonattal? És milyen messze van a vonatállomás a repülőtértől? Hogy juttok ki odáig? taxival?

Előzmény: lukrecica (1037)
lukrecica Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1037

hát így nehéz valóban... még a buszokat néztem, mondjuk ott is menetrendfüggő a dolog és nem is olcsó. most majd gyűjtünk tapasztalatot a repcsi vonat kombóval és ha nem jött be akkor legközelebb autózunk.

esetleg tud valaki naprakész italcsomagokat? vagy ez hogy működik? én megpróbáltam kikeresni a hozzászólásokból, de nem ment és a Costa oldalán se találtam:-( köszi!

Előzmény: Lillacsibe (1036)
Lillacsibe Creative Commons License 2011.11.08 0 0 1036

Hát igen, valszeg mi is repülővel mennénk, ha menne aznap reggel gép,de az a baj, hogy február 21-én dél fél 1-re ér oda, ha mondjuk késik a gép, meg mire megkapjuk a csomagokat, akkor mondjuk fél2- 2-kor tudunk beszállni a buszba, és onnan még mire odaér. Szóval nagyon necces lenne így kiszámolni. Azt nem szeretném.

Visszafele meg szintén 1-kor indul Milánóból a gép, és elvileg 2 órával az indulás előtt kint kéne lenni. Ha bármi közbejön, már megcsúsztunk. De visszafele még nem is érdekelne, de oda sokkal gázosabb.
A másik gép, ami aznap Milánóba megy, az meg este ér oda, így az meg már szintén túl késő.

Azon a napon sajna pont nincsenek úgy gépek, hogy ez működhessen. Ha meg Genovába közvetlenül megyünk, akkor az aznapi elsp gép este fél 6-kor száll le. Tehát mindenképpen kéne egy éjszaka szállás. Radásul ennél a gépnél az átszállások miatt 10 órába telik az út....

Szóval a mi esetünkben asszem marad a kocsi.

lukrecica Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1035

ahogy számoltam nekünk is repülö lesz, mert sikerült 52 eft-ért wizzairt foglalni milánóig, onnam pedig vonat savonáig, akciós jegyet lehet váltani (pl szombaton 1-et fizet 2-őt kap), ez jónak tűnik. igaz, hogy visszafele milánóban kell tölteni egy fél napot, de csak kibírom valahogy:-)

Előzmény: Ebetke02 (1033)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1034

Szia,

Elnézést, de mi közben elutaztunk, mert előbb elmentünk, hogy a szokásos hotelünkben eltöltsünk pár napot Genovában. Most 15 liter üdítőt adtunk fel a poggyásszal együtt, majd minden kikötőben bevittünk italokat, és egyszer sem szóltak. Végül mivel sok volt a legtöbbet vissza is hoztuk. A másik kérdésedre a válasz, hogya 250 eurot kell lerakni egy családnak. Régen ezt sem kérték, de most már átmentek fogászba, és oda verik a garast. Ha nem adod le másnap, már hisztiznek, és egyfolytában küldik a felszólító leveleket. Kártyával nem szabad fizetni, mert zároltatják a pénzt, és hetek kérdése, hogy visszaadják a maradékot!! Sajnos sok minden még rosszabb lett. A beszállásnál a hordár pénzt követelt, pedig mi pakoltuk fel a csomagokat a kocsijára, majd amikor szóvá tettük, átállították a számkódot, majd kiszállásnál újból, sőt máshová rakták a csomagjainkat, amiket emiatt 20 percig kerestünk. Nálunk volt most a vihar, ezt még a Splendida is megérezte. Minden 2. utas rosszul volt, mert egyszerűen nem lehetett még sétálni sem a hajón. Mintha egy csónak hintázott volna a tengeren. Minden össze-vissza csúszkált. Genováról pedig inkább nem is írok, sajnálom őket, leírhatatlan volt a katasztrófa. Én sokat telefonáltam, hogy egyáltalán meg van-e az autónk, mert a hajón titkolóztak.

Üdv.

Előzmény: Babszi75 (1011)
Ebetke02 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1033

Kedves Lillacsibe!

Ha 45.000 Ft egy irányba az üzemanyag és az autópálya akkor ez oda-vissza 90.000 FT.

Erre jön még a parkolás Genovában,ami 10 Euro/autó/nap,azaz 36.000 Ft

Ez autóval, összesen 126.000 Ft !

A mi variációnk Bp-ről Malévval Milanoig, ez kettőnknek 70.000 Ft.

Milánotól-Genováig a busz transzfer 120 Euro,azaz 36.000 Ft

Természetesen minden oda-vissza értendő!

Ez pedig összesen 106.000 Ft!

A gép Bp-ről 07:40-kor indul,Milanoban van 09:20-kor,innen az út busszal Genovaig 1.5-2 óra!

A hajó 17:00-kor fog indulni!

Időnk tehát bőven van,és nem kell egy + éjszakai szállást sem fizetni!

Visszafelé a hajó 09:00-kor köt ki Genovaban,a repülő pedig 20:20-kor indul Milanoból.

Bp-re érkezik 22:00-kor.

Mivel decemberről van szó az útviszonyok tekintetében is már bármi előfordulhat,gondoljál csak

egy hóviharra,jegesedésre,ködre stb.

Szóval mi a kényelmesebb,biztonságosabb,gyorsabb,és nem utolsó sorban olcsóbb megoldást

választottuk!

Gondold azért át, remélem tudtam valamit segíteni !

Mindezek figyelembe vételével szerencsés,jó utat kívánok !

Üdv!

Tamás

Előzmény: Lillacsibe (1032)
Lillacsibe Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1032

azt mondjátok repülővel (pláne ha mondjuk csak 2 fő megy), jobban megéri.
Nos, kalkulációim szerint, Budapest- genova táv, 1 útra 45.000 Ft-ba kerül (benzin+ útdíj)
ezt ugye 2x kell venni, de mivel 2en megyünk, így ez azt jelenti, hogy 45.000 Ft-ba kerül egy főre oda-vissza az út, ha kocsival megyünk.

Néztem a repülős opciókat. Az, hogy Genovába repülővel eljussunk, a mi időpontunk esetében 74.000 Ft alatt nincs meg.
Ha csak Milánóig nézem, akkor ki tudnánk jönni oda-vissza 20.000 Ft-ból, csak onnan meg el kell jutni Genováig.
(ha transzferrel tesszük meg az 80€--> 24.000 Ft). Ez már 44.000 Ft. És mivel a gép pont olyan hülyén megy, így egy nappal előtte már el kéne menni, tehát még a szállás is rájön, ami kb 10.000 Ft/ fő. tehát a végén 55.000 ft-nál tartunk. Többe kerül mintha kocsival mennénk.

Ha valakinek van vaalmi jó tippje, hogy érdemes, akkor szívesen veszem. Mert jelenlegi kalkuláció szerint a kocsi a legolcsóbb.
Persze ha más időpontban mennénk, lehet jobban ki tudnánk jönni vele, mert úgy megy gép, hogy akkor a szállást megspóroljuk, de a transzfer akkor is nagyon sok.

lukrecica Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1031

hát az olcsó wizzairről lecsúsztam:-(, úgyhogy marad az autós, ha valaki esetleg jönne nov 20.án, akkor becsatlakozhat, jelentkező?

(mini hajó nov 21-26)

lukrecica Creative Commons License 2011.11.05 0 0 1030

drukkolok! remélem sikerrel jártok! várjuk a beszámolót!

Előzmény: Vicke01 (1029)
Vicke01 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1029

köszönöm! majd jelentkezem mi lett..

Előzmény: nemella (1028)
nemella Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1028

Ennyire béna nem lehetek. Bocsánat, nagyon sietni akartam:

Hegedűs Anasztázia
MAHART Tours
1056 Budapest
Belgrád rakpart
Tel.: +36-1-484-40-17
Fax.: +36-1-266-42-23
hegedus.ani@maharttours.com

Előzmény: Vicke01 (1027)
Vicke01 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1027

pontosan mi is az elérhetőség?köszi!!

Előzmény: nemella (1026)
nemella Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1026

Szia! Nekem ez az elérhetőség van meg, próbáld meg hátha. Ha tudsz majd írj, hogy mit sikerült. Szorítok.

Előzmény: Vicke01 (1025)
Vicke01 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1025

sziasztok!

van még itt valaki? gondban vagunk. holnap indul(na?) a hajónk genovából, amit viszont elöntött az árvaz. nem tudom hogy fogunk bejutn a városba. most veronánál szálltunk meg útközben. tudvalaki esetleg egy számot a maharthoz (ott foglaltuk az utat) amit holnap is felvesznek?

került már valaki ilye helyzetbe? va esélyünk az elutazásra?

kszi a segítséget előre is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!