Az államadósságon? - Netán adjam oda a kis megtakarított pénzecskémet az adósságcsökkentésre?
A bevándorláson? - Ha menekült akad utamba, vajon fogadjam be a házamba,. lássam vendégül, amíg kipiheni magát, vagy esetleg menetből gáncsolja el, gyerekestől?
Esetleg öltözzek sétáló hirdetőtáblának, és a mellemen-hátamon hirdessem pártunk-kormányunk, és az ő vezére nagyszerűségét?
Van ennek a nyilatkozatnak pozitív oldala is. Abba az irányba viszi a dolgokat amit én jónak tartok: azt kell megszervezni hogy a menekültek minél gyorsabban és zökkenőmentesebben menjenek keresztül az országon. A tőlünk nyugatra eső országok pedig megmutathatják, hogyan kell helyesen, maximálisan liberális és szociális szellemben kezelni a problémát. Ebben nekünk a zökkenőmentes átjuttatás a feladatunk. Nem kell itt regisztrálni, szelektálni, bármit csinálni mert azért úgyis csak csak a földbe döngölnek hogy micsoda embertelenség meg részvétlenség, náci idők stb.
Szépen gyorsan és humánusan át kell nekik passzolni minden menekültet, majd ők nálunk sokkal jobban megoldják a problémát.
A Spiegel interjút készített Werner Faymannal, amiben az osztrák kancellár Orbán Viktor tevékenységét a nácik fajelméletével hasonlította össze. Mint mondta,
A menekülteket abban a hiszemben vonatokra rakni, hogy ők majd máshová utaznak, a legsötétebb időket idézi a kontinensünkön.
„Egyaránt büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, és hogy szíriai” – írja Facebook posztjában Al Ghaoui Hesna. A riporternő, akinek édesapja szíriai, megköszöni a menekülteket segítő önkéntesek munkáját, és bejelenti, hogy segélygyűjtést szervez. A családjáról azt írja, egyelőre épségben vannak Damaszkuszban, de bele sem mer gondolni, hogy mi fog történni, ha a szíriai fővárosba is betör az ISIS.