ugy, h beszeltem vele telefonon (interju) es gondoltam ha hallja igy, megmutatom neki. nem mondtam h kik ok, azt se h magyar, csak ugy kivancsi voltam a reakciojara. es teljesen el volt hulve, oriasi lelkesedes, h kik ok, aztan mondtam, kerte h kuldjek demot, meg valami turnet is emlegetett (gondolom ha europaban jarnak v ilyesmi)
szoval tenyleg nagyon kedvesen es oszinten lelkendezett
igy tortent
( turpi ): a vaku nelkuli fotozasrol...
Attol fugg milyen geped van. Ha ilyen 2000 forintos automata kitt-katt gep, akkor sok jora ne szamits. Ha valami SLR, vagy komolyabb fenymeros automata gep, akkor mar jobbak az eselyeid. Mindenesetre 800-asnal gyengebb filmmel ne nagyon probalkozz!
Turpit annyiban egészíteném ki, hogy a sínek fölött a második felüljárón kell átmenni. Vonattal jössz amúgy? Csak mert kocsival kicsit bonyolultabb, de ha kell, abban is segédkezünk.
Nevergreen nem lesz, mert vmi miatt nem érnek rá. Ez van. Pedig az tényleg erős összeállítás lett volna.
Hol lehet igenyelni photopassot, mert nekem kene :)
Vaku nelkul nem lesznek szarok a kepek?
Meg nem fotoztam koncerten (meg altalaban) azert kerdezek ilyen okorsegeket. De Mardukot mindenkepp szeretnem.
A Gutted egy helyi (Fehervar) death metal banda, allitolag nagyon jok.
A Bahnba meg ugy jutsz el Pest felol, hogy felszallsz egy fehervari vonatra. Miutan kilepsz a palyaudvar kapujan, egybol jobbra fordulsz es kb 10 perc seta utan latni fogsz egy nagy hidat a sinek folott jobb oldalt. Azon atgyalogolsz, a toveben ott a Bahn. Roviden: kozvetlen a vasutallomason van a hely. Amugy en asszem ott leszek :) Nem tudja vki mennyi a jegy? Tegnap megkerdeztem a Kaoszba, azt mondtak 350 lesz kb...
Létezik olyan, hogy photopass, amit a szervezőknél történt előre bejelentkezés alapján kap meg a koncert napján a fotós. Ezzel rendszerint az első három szám alatt szabad fotózni, többnyire a színpad előtti árokból, ha van ilyen.
Vannak bandák, ahol a csapzott, izzadt image megy, ott az utolsó három számnál engedik csak a fotózást. Ez a kivételes eset.
Vannak más kivételek is. Glenn Danzignál egy időben az játszott, hogy photopasst csak az a fotós kaphatott, akit a korábbi képei alapján személyesen Evil Elvis arra érdemesnek tartott :-)
Többi fotózás rendszerint tilos. Bármilyen formában. Persze ez nem az 50-150 fős klubbulikra igaz elsődlegesen, de adott esetben akár ott is ez a szabály.
Miért? Mert vannak fotósok, akik a koncertfotókat jó pénzért árusítják a rajongóknak és ez csípi a zenekarok, menedzserek szemét.
Na persze, egy hatalmas tömegben ha valaki elkattint egy kis automata gépet, azt nehéz kiszúrni, megakadályozni, ezért sokszor szemet hunynak fölötte.
De leginkább csak kényszerből.
A bandákat többnyire nem zavarja a kisgépes rajongói fotózás, viszont a zenészek 99%-a szívből utálja a vakut. Vszleg te sem szeretnéd, ha munka, tanulás, akármi közben félpercenként belevakítanának az agyadba.
A legtöbb esetben még a photopassnél is eleve kikötés, hogy no vaku.
---
Akit érdekel: 14-én, pénteken NEMESIS koncert lesz a székesfehérvári Bahnhofban.
(Vendégek: Falanx, Gutted)
---
Ha valaki tud információt adni, hogy pontosan hogyan lehet eljutni a Bahnhofba Budapest felol, megköszönném, vagy ha tudtok bovebb infót (mikor kezdodik pontosan, stb). Egyébként mi történt a Nevergreennel, és ki az a Gutted?
Kösz,
Totikus
üdv !
Glen : azt tudom,hogy már jártak nálunk,de az szerintem még
nem azt jelenti,hogy ne jöhetnének máskor is el játszani...
mivel tudjuk,hogy mekkora koncerteket adtak,szerintem simán
beleférnének a "kalapba".....gyanitom sokan lemaradtak ezekről a bulikról,viszont olvasták az újságban,hogy mennyire
jó volt és talán most kurvára elmennének megnézni,aki már látta őket az azért,aki meg nem, az azért.....
azért köszi a "reakciót"........
más
supertzar: mivel Te már bitang sok koncin voltál már külföldön
elég nagy tapasztalatod lehet a "fényképezőgép-problémát"
illetően...pl:külföldön már volt rá példa,hogy szóltak,hogy büdösgyorsan rakd el a géped,különben beleagitálják a szinpadot az agyadba....mert én most mindenképpen kimegyek
a NO MERCY IV-re,és ,hogy milyen a valószinüsége annak,hogy velem ilyen megtörténhet?????
kösz, hogy nem állítottad le a szórólapos akciómat, mivel a buli közönség csupa olyan arcból állt, akik ott vannak a külföldi bandák koncertjein is és nem a helyi fanatikusokból. Szerintem vidéken is lehet színvonalas rendezvényt csinálni, csak színvonalas zenekarok kellenek hozzá. Olvasd el az áprilisi MHH-ban U.N. cikkjének azon részét, ahol az EvenSong-ot felvezeti. Ott bizony ír a nemzetközi mércéről is. Pedig ő is sok jót tapasztalt emberke és mégis fel bíra villanyozni egy ilyen vidéki kis koncertecske is.
amúgy sok sikert és a Sentenced-et a Summer Rocks-ra.
Üdv Supertzar!
Köszi mindenkinek, aki válaszolt a dolgaimra. Kissé úgy érzem, hogy mintha felkaptad volna a vizet. Úgy hiszem maximálisan udvarias hangnemben írtam amit írtam. Azonkívül itt senki sem a saját polgári nevén ír, úgyhogy lehet lazítani. Egyébként ha bárki belém szeretné állítani bicskát, netán beérné a kedves családom felemlegetésével azemailem rendelkezésre áll. Azt hiszem egyéb elfoglaltságaim miatt kimarad életemből a Summer Rocks, de ez csak rám tartozik.
A Wigwamról közkívánatra leírnám mi a problémám, de múlkor már tényleg nem akartam kisregényt írni.
A fényképezőgépek még a kisebbik dolog, azt még megértem. Magam is fotóztam, és amikor udvariasan szólt a biztonságis srác vettem a lapot, és eltettem. Én nem balhézni mentem oda. Az viszont a pofátlanság csúcsa, hogy a koncert végeztével én és a cimborám kimentünk a kerthelyiségbe egy kis levegőt szívni végre, mire szerettünk volna visszamenni a rendező úr nem akart bennünket visszaengedni, úgy kellett visszalopóznunk. Ha jól emlékszem a Wigwam hajnali hatig nyitva van,
de még tán hajnali három sem volt amikor szépen mindenkit tessékeltek kifelé. Most aki vidékről jött fel kóborolhatott az utcákon. Külön ledöbbentett, hogy amikor Martin Powellel beszélgettünk, még őt is kitessékelték. Ha nem látom nem hiszem el. Mindezt leszámítva a koncert szuper volt. Nem kívánom, hogy hegyeket hordjanak el, csak egy kis jóindulatot. Hát olyan nagy dolog ez?
Zero:
1.maradjunk abban, hogy a klubtulajok világa egy külön kaszt (én is voltam az:Riff Rööfff), én megértem őket is. A konkurenciát a klubokra, nem feltétlenül a rendezvényekre értettem.
2.A kölcsönösség, oda-vissza dolog is tök jó, de elsősorban a kisebb kezdeményezéseknek fontos. Ha emlékszel, Moonspellen találkoztunk, Te nem kérdeztél meg, én mégse állítottam le szórólapos akciódat. Az undergroundba is belefér a korrektség.
patek:
1.ez a fesztivál egy vállalás, voks is egyben. Nekem az szimpi, ha a Tanktrap is oda teszi a voksát.
2.az általad említett bandák mindegyike járt már nálunk.
3.Amorphisban egyetértünk, 1 hónap gondolkodás után mondtak nemet. Mood rulez!
glenn:
1:én ezt nem igazán konkurencia kérdésnek érzem, bár ez lehet, hogy csak az én hülye felfogásom, amiben kb olyan kép él, hogy ha sok buli van, azok serkentik egymás közönségét. Ha kevesebb esemény /legyen az egy no-name zenekar klubbulija, vagy a SR2000/ van, akkor a nagyobbakra is kevesebben mennek el. Mondom, ez lehet, hogy máshogy van, csak én látom igy.
2: tudom, hogy "papíron" nem sok közöd van a Hammer-hez, de a SR2000 az részben Hammeres buli is. Az pedig szomorú, hogy egy ezt a műfajt itthon valamennyire éltető, de valamilyen szinten a műfaj (relatív) sikerének köszönhetően szépen fejlődő produkció konkurenciának tekinti a zenekarok, szervezők második vonalát.
Ezt nem kritikaként mondtam, mert nem látok bele a dolgokba és semmi közöm hozzá, inkább ez csak egy olyan furcsa dolog volt a megjegyzésedben. Egyébként pedig nem felejtem egyáltalán el a korábbi rendezvényekkel kapcsolatos segítségedet az internetes hirdetésben.
eddig egész jó a fellépők névsora,kivéve a egyet.
az pedig a TANKCSAPDA !!
azt hittem,hogy ez egy HEAVY METAL FESZTIVÁL lesz..
nekem semmi bajom Lukácsékkal,de szerintem kurvára nem idevalók
mondjuk attól nem félek,hogy a sok kis csapdástól nem fogok látni/hallani semmit,mert gyanítom,hogy ennyit nem fognak fizetni....
viszont a MOOD-nak nagyon örülök,remélem nem ők nyitnak majd...
lesz-e IMMORTAL,NEVERMORE,NEUROSIS,NILE,VADER....?
reakciókat várok !!!
....AMORPHIS-t a népnek !!!!!!
Zero: Egy külföldi bandás koncert szervezőjének mindenre kell, hogy legyen energiája. Különbség van egy PeCsás és egy Wigwamos buli között. A PeCsa önkormányzati intézmény, a Wigwam viszont egy klub, aminek van tulajdonosa. Úgy is mondhatjuk, hogy ő a vendéglátó, Zero meg a vendég. Namármost, vendégségben az ember megkérdezi, hogy rágyújthat-e, felteheti-e a lábát az asztalra stb.. így egy klubban illik megkérdezni, hogy lehet-e egy másik klub (konkurrencia), program programját reklámozni. Ez etikai kérdés.
nem hiszem, hogy egy nagyobb külföldi banda koncertjének szervezésekor a szervezőnek lenne energiája arra, hogy megmondja az iq minusz negyven biztonságiőrének, hogy jönni fog ez a fontoskodó zéró gyerek és ne vedd má' el a szórólapjait. Egyébként a Moonspell előtt a Pecsa biztonsági emberei is látták a hátizsákom tartalmát, sőt ismerték szándékomat is a szórólapokkal, mégis beengedték. mindegy, ilyenre kár fecsérelni a szót. Tényleg, a Gothica-n szabad-e szórólapozni? Ott valószínűleg sok szervező és zenekar fog szórólapokat prezentálni, kiváncsi vagyok, hogy hány fog engedélyt kérni közülük...
Szerintem ez az info osztás-gyűjtés ugyanúgy hozzátartozik egy-egy nagyobb kaliberű buli hangulatához.
Ez a Tankcsapda komoly? Semmi bajom velük, de nem hiszem, hogy ők képviselnék legjobban a magyar rockzenét ezen a fesztiválon. Különben is, ők egymaguk szokták megtölteni a PECSA-t(a szabadteret is)
Nyilván a szervezők a TCS-vel akarják nyereségessé tenni a fesztivált. Végül is érthető a recept: nyomjuk be a Hammer records-osok mellé a Tankcsapdát, és már teljesen mindegy ki a külföldi fellépő, a profit garantált.
A pontos adatokat inkább Glenn mondja majd meg, de gondolom külföldről még úgy három.
Wigwam-ügyileg ugyan nem vagyok illetékes, de tudomásom szerint a Wigwam és a Concerto két külön cég.
A fotósokra minden bulin vadásznak, méghozzá a zenekari menedzsmentek parancsára. Ez szerintem is paranoia, de például a Therapy? koncerten az E-ben a fotósunk az előírt három szám letelte után az egyik tag kézenkiúszós mutatványát merte fotózni, mire odalökdösték a turnémenedzserhez, aki úgy kirángatta szegény srác gépéből a filmet, hogy még most sincs gépe, mert tönkrement. :-(
De most anyázzak az E klubra?
A szórólapozás meg úgy működik szerintem, hogy előre egyeztetek a szervezővel. Konkrétan, ha mondjuk a Summer Rocksot akarnánk szórólapozni a Maiden bulin, tuti, hogy nem odasétálnék lazán a hónom alá csapott lapokkal, hanem előre fixálnám a dolgot a Maiden buli szervezőivel. Ez a minimum.
A Concerto simán elérhető, honlap, email, satöbbi, ennyit megér a dolog. És ha van előre engedély, akkor senki sem mondhatja, hogy húzz a vérbe.
A szórólapokat amúgy azért nem szeretik a szervezők (sehol), mert sokan kézbe veszik, rápillantanak és már azonnal dobják is a földre, ami csak növeli a takarítás időtartamát.
Engem is hajtottak már el az E-ből a szórólapjaimmal, mert nem szóltam előre. Akkor tanultam meg, hogy mi az ábra.
azt gondoltam, hogy lesz több is, az eddigieket a Neck Sprain kivételével biztosra lehetett venni, most jönnek az érdekesebb nevek, legalább is remélem.
Ez a lista még korántsem teljes, de először a kintieket kéne fixálnunk, hogy tudjuk, egyáltalán mennyi magyar csapat lehet. Ha viszont a hazai nagyobbakkal nem állapodunk meg előre, könnyen előfordulhat, hogy lekötnek valami más bulit aznapra. Szóval, lesznek még mások is.
a bejelentett magyar bandák listája körülbelül ilyennek is volt várható, ez ellen sajna már nincs mit tenni, viszont az igaz, hogy van is rá igény (igény???)
a Neck Sprain az üde színfolt, ápr 1-jén volt szerencsém látni őket, iszonyat nagy bulit csináltak és már sokat sikerült előrelépniük az egyéniesedés útján is
szerintem az etnomorfot már simán lekörözték, pedig nem is olyan rég még a kovécsházi srácok vendégeiként nyomultak állandóan
az Anathema koncerten a Wigwam gárdája tényleg nem volt túl szimpi: a hangosítók a kreált hangzás miatt, a biztonságiak pedig azért, ahogy magaslesükről vadásztak koncert közben a fényképezőgépekre. A másik pedig az volt, hogy már a bejáratnál fenyegetőzött az egyik tag, hogy ki ne merjem tenni az általam hozott szórólapokat, mert kidob a koncertről. Amúgy az alább említett négy bandáért tényleg kár, de azért köszi az erőfeszítéseket. Erről a vonalról örülnék még egy-két más névnek is.