37 tojás volt benn összesen a kezdetekkor, lámpázáskor hatot dobtam ki, jelenleg ki van kelve 11, a gépben csőre kinnvan még 11-nek, és 6-ból hallok még csipogást, de azok még nincsenek megtörve, háromból nem hallok semmit.
Kettő libuskának össze kellett kötni a lábát puha fonallal, mert spárgáztak, és egészen jól mozognak vele.
Majd jelentkezem, ha vége a kelésnek.
Következő libakelés husvét előtt lesz kb. 1-2 nappal, akkor kelnek még a kacsák, meg a pulykák is.
Gratulálok! Nekem 9.5 liba lett. 9 egészséges, 1-nél a szikzacskó nem szívódott fel, annak nem sok van sajnos hátra. A 4 tojásból 2 befulladt, 1 terméktelen volt, 1 pedig a kelés korai szakaszában elpusztult. A lámpázást még gyakorolnom kellesz
Egy bütykös lúd tojónál mennyire nagy a valószínűsége annak, hogy elül? Mert van nekik hagyva a fészkekeben 6-6 tojás. Kijön a fészekről, de ha az ember közel megy a fészekhez azonnal megy vissza. Tegnap is tojt még, ezt csinálja egy jó hete. 2009-es a tojó
Ahányat tojik, annyira ül rá. Nekem kb 17-19 van alatta. Annó barátnőméknek 20-21-et ült meg. De hát ezek már nem olyan jó fajták mint a régiek, kevesebben ülnek meg.
Most kel kifele a 2. adag liba, 14nek kell kelni, egy már a lámpa alatt van, 1 épp tolat, a többi még csak vágja kifele a tojásokat. :)) Remélem lesz vagy 14 db. Az előzőben 10-ből 10 kelt ki, 1 volt kelésgyenge, az el is pusztult.
ketten ülnek egy tojáson mégis össze vesznek :-))) mid két libusomra rájott az ülhetnék :-) jo kotlok tavaj is mind elült pedig telepröl vettük ahol hizlalt libának tartották,mikor megvettük öket nem volt szivem levágni egyet sem lehet igy hálálják meg :-)
Érdeklődni szeretnék, hogy a pulyka kotló, kikelti-e a libatojásokat? Mert én aláraktam a pulykának a libatojásokat, s ül is hűségesen rajta,( 11 db) de mintha valaki azt írta volna, hogy nem lesz jó, mert a pulyka nem ad le annyi párát, s nem fognak kikelni. Valóban így van-e, ha esetleg nem, akkor van-e teendőm?
Igen. Én a szélső pénztárnál álltam Ti pedig jégkrémet válogattatok. Ott gondolkoztam hogy honnan vagy nekem ismerős, aztán amikor fizettem akkor ugrott be, hogy talán te vagy.