Amikor elolvastam a mondatodat azt hittem valami idézetet olvasok,olyan szép volt!
Aztán láttam lentebb hogy egy fejtörövel bajlódtok.
Mikor derül ki az igazság?
Szegény bari...de nem, nem, és nem!!! :)Pedig egy jó rántott patisszon is most...
Még egy picit várok(eddig el is fagyunk, itt már -10 körül van)aztán felfedem a "nagy titkot".
Törött lábú jégbárány. Valami kint felejtett termés, tán patisszon?
Ma nagyon hideg volt, a hírekben is kemény éjszakai fagyokról beszéltek. Hó meg alig, biztos lesz sok elfagyás.
A kép bal felső sarkában látható tarajok, engem arra a fura futó izédre emlékeztet, ami olyan mintha keresztezted volna a dísztököt és Süsü a Sárkányt.
Alatta a pirosas alap talán autó. Szélvédőre csöpögött víz megfagyva?
Az idei tél első hópelyhei megérkezdtek!!!:)))Szinte pont úgy mint tavaly!!Akkor is a téli szünet utolsó napján!:))Hőmérséklet -4.8fok, így ami hull biztos nem olvad el!
Nekem a csapadék a kedvenc eleme az időjárásnak, így csak azttudom közzétenni, hőmérsékletet és a többi értéket nem jegyzem fel a suli miatt is, mert a kollégum miatt csak hétvégén tudok itthon lenni úgy pedig hiányosak lennének az adatok, így a csapadék maradt. A 2003-as év csapadékösszege 455mm!!Egy picit több mint a 2002-es(440mm), de ez semmit nem jelent, mert az eloszlása a csapadéknak nagyon rosszul sikerült. Hónapokra bontva(kerekítve mm-re)
Jan:60mm, Febr:30mm, Márc:8mm(!), Ápr:15mm, Máj:20mm, Jún:32mm, Júl:55mm, Aug:12mm, Szept:59mm, Okt:92mm(!), Nov:38mm, Dec:34mm ==455mm
A legszárazabb hónapnak a Március bizonyult 8mm-el, a legtöbb csapadék pedig Októberben hullott 92mm.Egyébként érdekes, hogy a Januári 60mm-es csapadékot csak az Október múlta felül!!
Itt is volt egy nagyon enyhe havazás, ahogy leesett rögtön elolvald, de nem volt összesen 1 mm. a Bükkben viszont megmaradt de csak 1 cm. .Ma borongós enyhe idő, de hideg az északi szél.
Háát ekkora szerencsét ami nekem van!:((Itt esik az eső!+1.2 fok van, és gyengén esik az eső!Debrecenben 2cm hó eddig, Szolnok környékén is havazik, Szarvasn is,nemtudom Hódmezőn mi lehet, de hogy itt eső van hétszentség, ezen a télen még egy darab hópelyhet nem láttam!!:( Nemtudom mi lesz, de hogy mindjárt kinyitom a mélyhűtőt azt szórok egy kis havat ki.
Rferi!Volt villámbemutató, mi mikrohullámú sütővel szimuláltunk gömbvillámot!!Egy gyertyát beraktunk a mikróba aminek elég nagy lángja volt és a tanár bekapcsolta mikrót, és egy kis idő után szép kékes színű láng lobbant fel, de elmúlt 1s-után. De aztán újra sikerült. Itthon is megcsináltam, de ha elromlik a mikro akkor azért nem vállalok felelősséget!:)))Engem is jól leszidtak itton azthitték elrontom!:))
És volt bemutató is villámlásból?
Csak azért kérdem, mert nekünk annó villámügyileg tartottak egy bemutatót a műegyetemen.Igaz mi nem meteo szempontból, hanem elektromosan néztük.ÉS csodálatos többméteres ívkisüléseket tudnak ott produkálni az erősáramú tanszéken!Akkorát durrant, majd' hanyatt estem.Csodálatos volt!
Frint! Köszönöm nekem is jól esett, hogy vannak akik így gondolják(az osztálytársaimon kívül), igen majd meteorológia szakra szeretnék menni tovább, jövőre érettségi és ha az sikerül, akkor irány az ELTE meteorlógia szak, és ott is voltam amúgy azon a napon mikor látogatást tettünk az OMSZ-ba, csak azt nem írtam le, mert egész délelőtt az ELTE-n voltam, bementem az órájukra nagyon jó volt éppen a villámlásról volt egy óra, aztán az egész ELTE-ben végigmentünk és 14óra körül mentünk csak az OMSZ-ba. És onnantól van leírva!:)) Csak már nem akartam olyan hosszú szöveget írni , ezért az ELTE-t kihagytam, de ott is voltak jó dolgok nagyon.
Itt képzeljétek, hogy +6.2fok van!!Az év utolsó előtti napja és nyár van!:) Az omsz hőtérképe szerint Szeged a legmelgebb hely, de a Kékestetőn +5fok(!), éjjel 1h-kor.Érdekes.