Január végén megyünk a Ruby Princess-el kelet karibi útra, nem voltunk még hajóúton, nagyon szeretnénk ha valaki erről a hajóról netán eppen erről az útról tudna hasznos tanácsokat adni. Köszönettel.
A Royal Caribbean-nél az alábbi releváns kirándulások voltak Haifa kikötőjéből:
- Haifa & Acre
- Caesarea
- Názáret & Galilea
Van más is, illetve fenti városok különböző kombinációkban, a honlapjukon minden megtalálható árakkal, leírásokkal. Úgy vélem, az árak a különböző társaságoknál közel azonosak.
Mi magunk a Názáret & Galilea egész napos (9,5 h) kirándulást választottuk, jelenleg a honlapon 129 € / fő áron elérhető.
Megjegyezném, hogy a jeruzsálemi kirándulásért is hasonló összeget fizettünk személyenként (van egy korábbi izraeli beszámolóm, ott lehet, hogy egzaktan leírtam), amit csak azért volt sok, mert az a kirándulás nem érte meg az árát, de a többi nagyon is. Summa summarum 90%-ban színvonalasak a szervezett kirándulások, és sok helyen megéri ezekre befizetni. Bár, sokszor hiányosak, teszem azt van adott helyen egy-egy fő látványosság, és nincs arra a helyre kirándulás. Ezt személy szerint bosszantónak tartom, igen rossz üzletpolitika a társaság részéről. Pl. következő hajóutunkon januárban kikötünk Belize cityben, és nincs szervezett kirándulása a Holland America Line-nak a pár kilométerre fekvő maja romvároshoz, így kénytelen leszek valami helyi irodát / vezetőt keresni, mert engem ez érdekel.
Haifa és Ashdod kikötője sem volt különösebben figyelemreméltó, lehet, már keverem, de Ashdod egy ronda ipari kikötő volt, Haifa kicsit színvonalasabb vagy fordítva volt?!
Írtad, hogy Ti már voltatok Izraelben, és van tapasztalatod a kirándulásokkal kapcsolatban.Kérlek írd meg, hogy pontosan mennyibe kerültek és hova a kirándulások. NNE adott régebben egy címet, de sajnos olyan árat mondtak 1 napra Jeruzsálembe, amiből 1 hétre befizettünk az útra az egész családdal. SZóval, ha tudsz segíteni kérlek írj.
A Magnifica engem is érdekelne, igaz voltunk már MSC hajón, de ezen nem.
Voltam a bankban, állítólag az a hiba, hogy az aláírt bizonylatokat ilyen lassan könyvelik. Ezen nem is csodálkozom, az olaszok nem túl precízek és nem is nagyon igyekeznek semmivel...:(
Az italcsomagokról az a véleményem, hogy ha van az általában fogyasztott italokból csomag, azt nagyon megéri megvenni! Pl ha ásványvizet isztok, akkor azt, ha sört, akkor azt, de nálunk volt koktélcsomag is. Én a gyerekeknek hirdetett üdítős csomagot vettem meg ami 20 alklholmentes italra szólt 48 euroért így választhattunk mindenből ami nem ásványvíz és nem alkoholos (üdítő, gyümölcslé, turmix, alkoholmentes koktél) És az árában benne volt a felszolgálás költsége is-ami fogyasztásonként +15% lett volna!)
Kedves Enci! Mi is ugyanerre az útvonalra fizettünk be. Jól jönne minden információ az utvonallal kapcsolatban. Ha lesz időd, kérlek írj egy részletes élmánybeszámolót. Minden érdekel a hajó, a helyszínek, a fakultatív programok, a kikötőbe jutási lehetőségek. Minden élmény. :) Köszi
Igaz mi a Costával voltunk, de Izraelbe szerintem nemigen lehet bejutni privát. Ha valahol , akkor ott mindenképpen érdemes a szervezett útra feliratkozni.. Igaz nem olcsó, de el nem tudom képzelni, hogy másképp hogy lehet. A hajón már előtte nap ott volt a Mosad, és megcsinálták a vizsgálatot, és a vízumokat is kiállították. Lehet, hogy téves a véleményem , de szerintem ott nemigen van más lehetőség, mint a szervezett beutazás. Mint ahogy Egyiptomban sem volt.
az official infot elolvastam köszi:) de megköszönném ha Haifai kikötöről és az ottani fakultációs programokrol irnál, ugyan más a hajóstársaság mint neked volt, de gondolom a lehetőségek ugyanazok
Az MSC egy 4 csillagos hajókból álló flottával rendelkező olasz társaság, a fórum alapján magyarok körében különös népszerűségnek örvend, annak ellenére, hogy elég sok negatív tapasztalat olvasható itt róla.
Costán úgy emlékszem, a koktélok zöme 6.75 euro volt, a borok 20 körül mozogtak az önkiszolgáló étteremben. Mi nem vettünk semmi ilyesmit - italcsomagot sem, így azokat nem tudom.
az italokkal kapcsolatosan: nekem az italcsomagok nem szimpik, mert egyrészt nem szeretnék 6 üveg bort, mert minek, meg persze nem is tudni, hogy milyen bor, viszont lehet, hogy 1-2 koktélt vagy aperót meginnánk a vacsinál, nagyon horror az ára? egyébként italcsomagban van javaslatotok?
Nekem az olaszokkal van mindig ilyen gondom. Cataniában béreltünk autót, kaució gyanánt beterheltek 1250 eurót(370.000ft-ot, az össz hitelkeretünk 380.000)tovább nem is tudtuk használni a kártyát.Már rég hazajöttünk, semmi nem történt. Végül a saját bankunk szabadította fel az összeget 15 nap után. Okt. elején Bari-ban béreltünk, dettó ugyanez volt a szitu.
Mi november elején voltunk a Costával a Földközi tengeren.Első hajóutunk volt, nagyon tetszett.Most már mindent tudunk azokról a kérdésekről, amiket a hajóút előtt feltettünk nektek-szóval bármire tudok válaszoni a ruháktól a kirándulásokig..:)
De: sok gondolkodás után a hajón kártyával fzettem (gondoltam ez már a 21.század)- és a mai napig zárolva van kártyámon a pénz (és persze kilépéskor le is vonták azt, amiről kilépéskor a számlát megkaptam-mintha a boltban fizettem volna). Írtam már levet a Costának-nagyon kedvesen küldtek is egy "egyenlevelet", hogy legyek türelmes, voltam a bankban is- mondták hogy legyek türelmes...
Szóval annak aki nem szereti, ha nem tudja merre jár a pénze, ezt a megoldást nem ajánlom.Csak látszólag tűnik egyszerűnek, később a pénzt "visszaszerezni" sokkal bonyolultabb mint helyben készpénzzel fizetni.
Bocsánat, de sajnos visszacsöppenve a hétköznapi malom kerékbe, igen csak kevés időm marad a topikokhoz. :)
Örülök ha tetszett, az volt a célom, hogy aki még sosem volt ilyen úton, az is ízelítőt kapjon, sőt megtudjon 1-2 infót, amiről mi lemaradtunk.
A férjem azóta rendszeresen nézi az utakat, azt hiszem mi nagy valószínűséggel már hasonló nyaralásokat fogunk tervezni. Szép napot ebben a zord hidegben, Üdv: Heni :)
Na, akkor mesélek egy friss történetet a lekéséssal kapcsolatban:-)
A cataniai állomáson Taormina megnézését tűztük ki úticélul. Vonatállomás közel gyalog, vonat épp indul, út kellemes etc... A kalauz már ránk ijesztett, mert ugyan a menetrendben volt egy 4 óra körüli vonat, de ő azt mondta, csak 6-kor indul vissza és csak egy van délután. Út egy óra hossza, hajó 6-kor indul tovább. Na, majd csak lesz valahogy, bízzunk inkább a menetrendben... Kissé kalandos módon vissza is értünk az állomásra Taorminából, buszok sem jártak, mert Mindenszentek ünnepe volt. Poros kis állomás, zümmögő legyek, flegma rendőr, információ, jegypénztár zárva, olyan keresztapás kilátástalanság... Vonat nem jön.... Jó sok várakozás után kiírva, hogy a 4 órás vonat 50 percet késik... Circa... Francia család és német csoport rezelt még ott velünk, taxis nagylelkűen 100 euróért talán elvisz... No, végül 40 perc múlva megjött a vonat és szerencsésen visszaértünk a hajóhoz, de azért azt hiszem, ezt életünk végéig emlegetni fogjuk (még egyéb kaladok is voltak ugyanezen a napon).
Szóval a tanúság, hogy Szicílián azért kritikusan tekintsetek az időpontokra, menetrendekre...
köszönöm! én is valami ilyen megoldásokra gondoltam, no majd beszámolok. jövő hétfőn indulunk és néha kitör a frász, hogy lekésünk valamit, vagy vmi közbejön, sajnos ez eléggé jellemző ránk:-)
Mi nagyobbacska gyerekekkel voltunk, én nagyon szeretünk sétálni, gyalogolni, a kikötőkben is. Az aranyárban lévő szervezett Costa kirándulások közül nem fizettünk be egyre sem, szimpatikusabb volt mindent egyéni tempóban megnézni.
Marseilles: itt kb. 1 km-re van a helyi busz, személyenként 1 euro körül van és visszafelé nem is kértek jegyet, csak legyintett a sofőr, hogy menjünk. :-) A shuttle busz persze a hajó mellé jön, de 8 euro körül van /irány/fő, azért elég nagy a különbség... Itt nem kevés a séta, de jó időben klassz, viszont nekünk zuhogott az eső - igaz, ennek is volt egy hangulata. A városban a régi kikötő környéke a túrista-központ, innen megy pl a dombon lévő híres ottani Notre Dame templomba kisvasút, arra érdemes jó időben felülni. an hop on is, de mi végül villamossal jártuk be a várost. Modern, csupa üveg villamos, kiválóan látni mindent, mert érinti a fontosabb csomópontokat (talán 2-es volt).
Palma:
Itt a helyi busz 2-300 méterre van, 1-es járat, de a hop on egyik megállója is 10 percen belüli sétára van a hajótól! Csodaszép, tiszta, rendezett város. Mindenképpen a hop on buszt ajánlom, kb. egy órás az útvonala, mindent érint, a kilátás is gyönygörű róla, mert felmegy a város feletti hegyre is, ahol egy vár van. Mi végül mentünk több kört is vele... :-D Eredetileg a nosztalgia kisvasúttal akartunk elmenni a sziget másik fele felé, de sajnos a téli menetrend nem igazán kedvező a hajó menetrendjéhez képest.
Szia, Mi még 2009-ben voltunk az MSC Fantasia-val, és Marseillben elég messze volt a kikötő, így mi shuttle bus-al mentünk. A tömegközlekedést meg sem néztük. Akkor az 10 euro volt /fő. Marseillben mi csak a városban sétálltunk, a kikötő környékén. Ha reggel érkeztek, akkor érdekes látványosság lehet a halpiac, amikor a kikötőben a halászok árullják a frissen kifogtt portékákat. Mi vettünk sajtot is egy utcai bódés árustól, meg buggett-et, nagyon finom volt.
Szia! megragadom az alkalmat és kérdezek: Marseilles-ben hogy közlekedtetek? shuttle busz vagy helyi járat, mennyibe kerül és mi az amit feltétlen érdemes megnénzni? Barcelonát kiskubiztam, Mallorca meg gondolom séta... előre is köszi!