Akkor bizonyára elkövettetek valami hibát. Szombaton mi szilvával kezdtük a pálinkás jó reggelt. Bőségesen megreggeliztünk, majd besétáltunk a városközpontba, a Dobó tér 10-be. Ott befizettünk egy hattételes borkóstolóra. A végén a kedvencből ittunk egy kicsit többet is. Azután aztán átsétáltunk a Szépasszony völgybe, Bea Mama pincészetébe (Bíró és Fia, 2. sz. pince). Ott a társaságból ketten végigkóstolták a teljes kínálatot, én meg csak kétfélét (kékoportót és kékfrankost). Ott a lányok is csak 1-2 féle bort ittak friss zsíroskenyérrel. Estig ott időztünk. Másnap senkinek nem fájt a feje közülünk.
Vasárnap én már nem ittam: egy újabb városnézés és Dobos cukrászdázás után a Lacettivel és a másik két kocsival kiálltunk Bea Mama pincéjéhez, a legjobb boraiból bevásároltunk. Ezután 1/2 5-kor visszaindultunk Pest megyébe.
A következő alkalommal (valamikor a nyáron) vagy Sopronba, vagy Badacsonyba megyünk...
A ködöst én is szoktam használni köszönésre, csak az a gáz, hogy nem tudjuk általánosítani, mert nem mindenkinek van ilyen a Lacsiján... Mind1, én eddig is igyekeztem jelezni a tesóknak, ezután is fogok ! :))
Kösz a helyreigazítást. Ki volt egyébként az a névadó asszony? Egyébként korábban már volt nagyon brutális tapasztalatunk ott a pancsokat illetően. A további tippeket köszönjük!
Amúgy villogjatok, ha szembe jön egy kombi beige Lacsi
Konvojban megyünk majd három kocsival, ha lokalizálni tudlak, rádvillogok. Egy bizonyos sebesség felett ez egyre nehezebb lesz... Ma tapasztaltam. Oda is meg visszafelé is hihetetlenül könnyen fogadta Chevim a 190-es sebességet az M7-en. Persze még mindig nem volt padlón a pedál... (8,85 l/100 km-es átlagot regisztráltam ma.)
Én hiába villogtam néhány márkatársnak, elenyésző a kedves reakció, úgyhogy leszoktam róla.
Van egy olyan érzésem, hogy hirtelem zavarba jön, akire rávillogsz, mert nem tudja, akkor konkrétan miért is teszed. Figyelmezteted valamire? Pl. nem ég a lámpája, ég a távfénye, rendőrök mérnek stb. Mire mindezt ellenőrzi, átgondolja, te már hetedhéten túl vagy és ezért nem látod, hogy visszavillantott neked. :-)
Éppen ezért én a ködlámpával villantok a Cheviseknek. Persze idő kell, míg Chevi-közösségünk elfogadja, hogy közösség legyen és köszönjünk egymásnak. (Nekem még senki nem jelzett vissza...)
Hi! Hétvégén én is Egerben leszek, amúgy bocs, de helyesen Szépasszony völgy (eredendően egri vagyok, már csak a szüleim, meg a bátyámék laknak ott) A városban lévő pincészetekkel vigyázat, és olyan pincékbe se menjetek a völgyben, amiről nem tudjátok, hogy jó. Sok a pancs bor, de rengeteg a jó is. Ajánlom még Balla, Thummerer, Gál, 1-es, 2-es pince, stb.. Amúgy villogjatok, ha szembe jön egy kombi beige Lacsi, mert az tutkó, hogy én vagyok, Egerben még nem tudok másikról. Én hiába villogtam néhány márkatársnak, elenyésző a kedves reakció, úgyhogy leszoktam róla. Mellesleg néhány hónappal a vásárlást követően szerintem mindenki kell, hogy kapjon ilyen Mo+Bp. térképet, a központ küldi, nem a szalon. Üdv
Eger nekem is a célállomások között szerepel ! Még a végén összefutunk valamelyik borospincénél !
Három állomáshelyünk lesz: a Belvárosi pincészet, a Simon pincészet, és egy harmadik a Szépasszonyok völgyében. De a Chevim rendszáma alapján, ha megmondanám is, nem találnál meg, mert a városban csak gyalog fogunk caplatni...
Nemtom milyen akció lehet ez, lehet, hogy aki idén vette át a Lacsit, az kap ilyet ? Márcsak azért is, mert a központ küldte nem a szalon. Hmm, mindenesetre jó és hasznos is az ajándék, magamnak sosenem vettem volna ilyen patent térképet.
Eger nekem kis a célállomások között szerepel ! Még a végén összefutunk valamelyik borospincénél ! :D Nekem a nickem a pótféklámpa fölött látható !
Ja, a lényeg ! Ma kaptam a Chevy központtól egy csomagot ! Benne egy-két vevőpátyolgató irománnyal és egy patent Chevy - s Mo. - Bp. autóstérképpel ! Tök jó fejek ! :))
Egyébiránt a "fényképészek" gyakran állnak benzinkutak közelében, esetleg takarásában, úgyhogy már csak ezért sem árt figyelni ezeken a helyeken ! Lehet, hogy nem is olyan fals az a flas jel ?!?! :))
Ma egy kicsit hegyezgettem 4000 körül a verdát, itt kezd megjönni a hangja, de nem kellemetlen, sőt, egészen tetszik a búgása fordulaton ! Egyem a szívét, hétvégén go BAZ megye, asszem az M3 - on kitakarítom egy kicsit az EGR szelepet ! ;)
Köszönöm a radar detektor ügybeni hozzászólásaitokat, bár úgylátszik eléggé megoszlanak a vélemények. Most úgy vagyok, hogy amennyiben megúszok vele egy-két büntetést, akkor már rentábilis beruházás volt.. Szerintem ez még akkor is megéri, ha időnként fals jelet ad. Ha nem válik be akkor kidobom. Csak már az idő is olyan lenne, hogy érdemes legyen hosszabb utakat tenni.
Egy lazább esetben, mondjuk amikor a jogsi még nincs veszélyben, egy saccper 20 rugós pénzbírságra nehogymá' ügyvédet fogadjon az embör ! Nnaa ! Hacsak nem ingyé' jön a cimbi ! Ha meg kivesznek a sorból akkor tökmindegy, hogy a videón látszik - e a rendszám. Egy ilyen vitatott esetben a helyzet életszerűségét is vizsgálják, nemcsak a száraz tényeket.
Azért, lehet, hogy kiábrándítalak: Nálunk kb 450-500 m-nél diktálja a kollega a rendszámot, amit ki kell venni a sorból. Ez a leghosszabb egyenesünk, ahol még van fedezék. Nincs fénykép, digit video van.
"Ez, amit írsz a hatótávolságról, nevetséges. Nem kerülne ennyibe az antikütyüm, ha zsaruk lézerénél lomhább lenne. Nem igaz?"
Bejfez !
Szóval szerintem az a helyzet a lézeres sebességellenőrző berendezéssel ( Muvitas VHT, Fáma Lézer, hogy a leggyakrabban használtakat említsem ), hogy az autódról visszaverődő ( erre a rendszámtábla a legjobb felület általában ;) ) lézersugár alapján számolja ki a sebességet, aztán meg a videokamera jól rögzíti az egészet ( akár menet közben, akár zoom - olva, mehetsz akár a mérőautó előtt vagy mögött is ). Aztán a szabálysértési hatóság vagy tudja bizonyítani, hogy Te vezettél vagy nem. De ha mondjuk a közeg ácsorog az út szélén a háromlábú mellett, amire hanyagul támaszkodik is, nem is mér vele, csak nézelődik, aztán látja ám, hogy jön a Lacsettis ezerrel, egy gombnyomással bekapcsolja a kütyüt, rádmér, persze a Te kütyüd is jelez ekkor már vadul, hiszen van mit érzékelnie. Ezek az előjelző ketyerék szerintem csak a folyamatos ( mondjuk ráállnak egy sáv mérésére és azt nyomják végig aktív lézerrel ) mérés esetén lehet hatásos valamennyire. Egy rutinos zsernyák azé' meg tudna fogni, hidd el ! :)) Persze nagy általánosságban nem ilyen trükkösek a rend őrei, így sok esetben jól működhet a kütyütök !
Magyarul, mikor érzékelsz, már meg is vagy mérve, mire fékezel, addigra már filmet is forgattak a főszerepléseddel.
Ez vastagon nincs így.
Pl. lehetek akár 300 000 km-re is a lézer forrásától és 1 s múlva érzékelem. Ezt vegye filmre, aki tudja. :))
Értékelhető és bizonyító erejű fényképet 50 m-ről vagy annál kisebb távolságról tud készíteni a rendőr. A berendezés a lézerrel történő mérést kb. 1000 m-ről érzékeli (saját tapasztalat). Minimum 950 m úthossz áll rendelkezésre a sebesség csökkentésére.
Többször mértek már lézerrel, de egyetlen egyszer sem tudtak megbüntetni. Mindig időben jelzett a készülék és volt időm lelassítani.
Jogos, bár ez utóbbi jogszabály is vérzik pár sebből, pl kihagyták belőle a bilincset is. Nem is beszélve arról, hogy a végrehajtása szinte esetenként változik. Valószínűleg egyszer és mindenkorra rendbe kéne tenni ezt is.
Igaziból persze mindegy, mert egy középkategóriás ügyvéd is elég volt, hogy a kocsiban turkáló rendőrt marasztaltassa el.