Szinte PONTOSAN ilyen cuccal edzek. A végén kiderül, hogy kettős személyiségem van..
Hazahoztam a régi haspadomat apósoméktól és elkezdtem a felüléseket is. Az edzés végén csinálom, első alkalommal 50-et. Ma reggel azt hittem nem tudok kikelni az ágyból, olyan izomlázam lett. De nem csak a hasamban, hanem hátul a gerincem mellett is. Ez nem jelent semmi rosszat, ugyi? Hangsúlyozom, izomláz, nem fájdalom.
Érdekes amiket írsz. :) Én úgy egy éve csinálom komolyabban a dolgot, de már így is elég hihetetlen, hogy mennyivel többet tudok a saját testemről mint előtte. Mondjuk én soha nem akarok versenyezni, meg szenvedni sem emiatt. Ahogy Izleo írta, a testépítés van értem, nem én őérte.
(verseny) diéta végén van ch ürítés (ami energiamínusz, ugye) de kicsit emelni kell a zsír (lenmagolaj pl) bevitelen... ketózisnak hívják és nem valami kellemes állapot, nem is lehet sokáig fenntartani. ilyenkor a glikogén távozásával az általal visszatartott víz is kimegy
Bocs hogy beleszólok a nagyok dolgába, de biztos vagy te abban hogy jól csinálod azt a diétát? ch-t mindíg kell fogyasztani csak nem mindegy mennyit. Mégis miből veszed az energiát? A visszbűl? :) Meg edzés alatt... szerinted miből veszi a szervezeted az energiát? Nem félsz az izomvesztéstől?
diéta végén vagyok, most csinálom a vízhajtást, chmegvonást. nagyon ki van ilyenkor az ember az éhségtől (mondjuk attól már 2 hónapja), de igy, hogy 2 napja 0 a ch... hát, gondoltam hogy nehéz lesz, de ennyire... ha baromi éhes vagyok, mindig vizet iszom, de nem ér semmit. viszont a turmix után kb 10 percel hirtelen "jobban" érzem magam. tisztára mintha valami drog beütne. megnyugodsz, kellemes teltség érzésed van kb még 1 óráig. a wejpró ezt pl nem tudja így. röhögni fogsz, de érezni, hogy megemerkedik a véredben az aminosavak szintje.
egy másik sztori. nemrég fejeztem be a lábazást (meg vagyok is dögölve) utána iso. van egy szukásom, edzés után üldögélek még 1 kicsit a teremben, kifújom magam. most meg annyi erőm se maradt, hogy üljek. kevesen voltak lenn, ugyhogy hanyattvágódtam az 1ik padon. (ilyenkor mindig azon parázok, hogy elalszom) alid telt el 10 perc, és érzem, hogy bizsereg a kvadricepszem, meg a hasam. érezni, ahogy betöltődik... aztán lehet, hogy mástól volt, de k***ára tetszett. nekem tetszik, legközelebb is ilyet veszek.
diétakor nem turmixoka kell inni, hanem enni kell. minden alkalmat meg kell ragadni, hogy szilárd kaját egyél. amúgy nem rosz a vejpró ( most dobtam ki vagy féltucat üres vödröt..), de ez az Isopreme egész más. mintha egy ladából átülnél egy mercibe.
Sikerült szereznem egy régi fekpadot, aminek van egy csigás része. Így tudnék csinálni mellhez húzást. Csak az a gondom, hogy a csiga nem fent, hanem csak kb olyan magasságban van, mint a fejem, ha felülök a padra (remélem érthetően fogalmazok). Tehát nem fentről, hanem szemből tudom csak húzni a súlyt.
Befolyásolja ez a "mellhez húzás" gyakszi hatékonyságát, vagy csinálhatom ugyanúgy hátedzés céljából? Jó lenne kiváltani valamivel a DT evezést, mert nagyon félek, hogy meghúzom a derekam.
ma vettem először életemben Whey isolate-ot... király cucc... mindenki vegyen. ki akartam próbálni, milyen az ize (szar egyébként)szóval 1dl vízbe raktam fél adagot (20g) már ráztam volna össze, amikor telefon, felveszem dumálok 3 percet. mire befelyeztem, feloldódott a stuff, csak egy kis kakaópor ült le az aljára. nem semmi...
Megfogadva tanácsotokat, lejjebb vettem a szériaszámokat. Az edzés így kb 60-70 perc alatt véget is ér. Csak az a baj, hogy a nagyobb számú szériához való hozzászokottság miatt úgy érzem nem fáradok el eléggé a végére...
Gondolom a helyzetet megoldandó érdemes lenne emelnem a súlyokon, ugye? Itt van az átalakított terv (hát-váll-tricepsz):
HÁT:
DT evezés:
1x14 10
1x12 20
1x8 26
2x8 31
egykezes DT evezés:
1x12 7,5
1x8 12
2x8 15
VÁLL:
nyak mögül kétkezessel VAGY váltott karú fej fölé emelés 1kezessel:
1x12 5kg
1x8 10kg
2x8 13kg
oldalemelés állva egyszerre VAGY előre emelés:
1x12 5kg
1x10 7,5kg
2x10 9kg
TRICEPSZ:
tricepsznyújtás 1kezessel:
1x14 2kg
1x8 6kg
2x8 7,5kg
lórugás:
1x8 6kg
2x8 7kg
Elég ennyi széria? Emeljek a súlyokon? A VÁLL-napokon azért van kétféle gyakszi, mert egyik héten ezt, másikon azt csinálom.
Véleményezzétek, ha van kedvetek, köszönet érte, sziasztok!
Megfogadva tanácsotokat, lejjebb vettem a szériaszámokat. Az edzés így kb 60-70 perc alatt véget is ér. Csak az a baj, hogy a nagyobb számú szériához való hozzászokottság miatt úgy érzem nem fáradtam el eléggé a végére...
Gondolom a helyzetet megoldandó érdemes lenne emelnem a súlyokon, ugye? Itt van az átalakított terv (hát-váll-tricepsz):
Illetve én egyedül be nem mernék feküdni nagy súly alá. Jó 70-80 kg alá persze igen, de az neked nagy súly, és félő, hogy rajtad marad. Óvatosságból sose fogasd meg a tárcsákat, hogy le tudd csúsztatni a rúdról, ha netán szükség lenne rá. Ekkora súlyt már nem tudsz mógyorózúzás és bélkinyomás nélkül végiggörgetni magadon.
Ahogy Athos mondta, szerezz egy edzőtársat. A fekvenyomás lényeg éppen az, hogy addig nyomd (és tovább) ameddig csak bírod! Az utolsó széria utolsó nyomását én például csakis segítséggel tudom megcsinálni, ha meg megy egyedül akkor nyomok mégegyet...