Meg tudnátok mondani hogy a Costa kabinjánál mit jelent additional upper foldaway berth? Azt értem hogy összecsukható ágy, de ez a kanapét takarja vagy mit?
A kabinoknál ilyen jelek vannak és nem tudom hogy ilyet foglaljunk vagy se...
Gondolom, már mindenki tudja, hogy jövő héten óriási akciók lesznek az MSC-nél. De csak hétfőn és kedden. Nekünk ez egy nem várt csábítás, mert a jövő évi útjaink már be vannak tervezve, és ezért csak ketten tudnánk menni. Ha valak mást is érdekelne, akkor szívesen összebútoroznánk az üzemanyag megtakarítás, autópálya, és a parkolás miatt, mivel elsődlegesen a Fantasiaval mennénk Genovából, ami azért messzebb van, mint a másik variáció, hogy a Magnificával Velencéből, ahová akkor talán busszal mennénk. Szóval ha valakit érdekel, mehetnénk egy autóval. Nekünk jó, ha máséval megyünk is, habár az én autóm nagyon nagy, kényelmes kombi, és nagyon keveset eszik. De 1100 km, így is sok!
Ha valaki jelez, küldök e-mail, vagy telefonálunk, de hétfőig dönteni kell.
Egy következő hozzászólásba beillesztem az árakat.
Mi 1 hete jöttünk haza az MSC Musica-ról.Nagyon szuper volt minden!Még az időjárás is kedvezett.Végig "laza pulcsis" időnk volt!
Egy valami amin azért egy kicsit kiakadtam!!A fedett jakuzzikért fizetni kellett!!Sőt,nem is keveset 16EU/FŐ.Gyerekre is!!!Mi 5en mentünk,2 felnőtt+3 gyerek.Ez egy kicsit gusztustalan.
Az oké és logikus,hogy szolárium,szauna,fodrászat,masszás stb. fizetni kell,de,hogy amiért nem nyári idő van és már szükség van a fedett "strandra" is lóvé kell az egy kicsit felháborító!!
Voltunk mi Karibi hajóúton is.Ott a Carneval Valor nevű hajón belekerültünk a trópusi monszunba.Esett,fújt a szél stb..
A hátsó fedélzeten lévő medencékre,jakuzzikra tetőt húztak(direkt az ilyen esetekre igy van építve) és mindenki fürödhet tovább!
Most is jólesett volna egy-egy kirándulás után beleülni a jakuzziba kipihenni a sok gyaloglást!!
köszi, hogy megkérdezted, én is erre lennén kiváncsi. a hajón megbeszéltük a párommal, hogy a costa össze hajóját kipróbáljuk, a következő 18 évre megvan a nyaraló program:-):-), szóval nyugdíjasok leszünk mire lecsekkoljuk az összes hahótársaságot:-)
még egy kérdés, a costa ajánlgatta a hajón a törzskártyáját, jó valamire? persze beregisztráltam, mert ugyebár mi vesztenivalóm lehet...
Mint korábbról kiderül, mi november elején voltunk a Costával a Földközi tengeren.Nekünk nagyon tetszett. Ha valaki utazott már több hajótársasággal megosztaná velünk a "sorrendet"? Több hajótársaság hirdeti magát, de némelyikről nem túl jókat lehet olvasni. Mi a vélemény pl. az MSC-ről? Vagy frodítva kérdezem: melyik társaságot ajánljátok? Én a Costát mindenképp, de ha érdemes, másikat is kipróbálnék szívesen...:))
Nem szeretnék arra játszani, hogy nagyon olcsó lesz, mert ugye ez lesz a nászutunk, és nehogy hoppon maradjunk. Meg ugye most még sok kabin van amiből lehet válogatni. Ha amerikai oldalon foglaljuk le az utat úgyis spórolunk 300 ezret kb.
Amúgy mi Costa Deliziosat néztük, szeptember 13-tól Savona-Barcelona-Casablanca-Tenerife-Madeira-Malaga-Savona 11 éjszaka.
Én biztosan kivárnék, mert általában csökkennnek az árak. Sőt tavaly volt olyan, hogy ezekre az utakra az utolsó 5 napban 200 euróért volt 12 napos út, adókkal, iletékekkel együtt. Egyre több a hajó, egyre nagyobb a konkurencia, ezért a kiemelt időszakokon kívül, csökkennek az árak. És persze, ha gyerekek nélkül tud valaki menni, akkor sokkal olcsóbb. Mi a gyerekekhez vagyunk kötve, ezért most pl. a őszi szünetben 3-szor annyi volt a gyerekes kabin, mint egy héttel előtte, vagy korábban. De mit tudok tenni. Így is rizikóztunk, mert az utolsó 4 személyes kabint foglaltuk le március környékén az őszi szünetre, mert Mo.-on elfelejtették az ez évi tanév rendjét közölni. Nyugat-Európában mindenki tudta (onnan lestünk), lefoglalták a kabinokat, mi pedig rizikóztunk, de bejött. Sőt a legvégén eladják a mozgássérült kabinokat is, és ilyet kaptunk az őszi útra, ami kétszer akkora, mint a többi.
A hajosutak oldal is a kreuzfahrten keresőjét használja. Ezeken az oldalakon az utolsó pillanatig le tudod ellenőrizni, hogy mennyi üres kabin van még. Amíg van, addig tudsz foglalni, és addig van esély, hogy csökkenhetnek az árak. Ha ott azt látod, hogy egy-két kabin van már csak, akkor gyorsan kell telefonálni valamelyik irodának, akiknél foglalsz, hogy foglalják be. Persze ilyenkor már nem nagyon tudsz válogatni a kabinokban. A nyári utjainknál viszont én szeretem kiválasztani a számomra tetsző kabint, a legjobb időben, és akkor nincs idő várakozni, mert hamar kell cselekedni. ilyenkor persze drágább, de pl. az idén nyárra már januárban nem volt arra az útra kabin, amire menni szerettünk volna.
Mi náluk foglaltunk tavaly. Így mentünk egy 12 napos útra Savona- Katakolon-Athén-Izmír-Ashod(Izrael)-Port Said(Egyiptom)-Róma-Savona útra. Teljesen rendben volt minden, meg voltunk elégedve. Amikor az alternatívákat kerestem, akkor azért én úgy láttam, hogy valamivel árban is jobbak a nagyobb utazásszervező cégek. Pedig egyszerűbb lenne a komunikáció a magyarokkal,meg jobb lenne forintban fizetni, de nem mindig érdemes.
Mi mindenesetre beleszerettünk a hajókázásba, úgyhogy 2012 őszén újra megyünk, ha nem jön közbe semmi. Jó lenne az őszi szünetben, de egyelőre sehol sem látom, hogy mikor lesz. Nem tudja esetleg valaki?
affordabletours.com itt lehet grafikusan nézni az ár alakulásást. Megnézel egypár olyan utat, ami hasonlít arra, amilyet szeretnél,és döntesz. Sok sikert!
Na köszi, picit megnyugodtam. Már csak egy kérdésem van hogy sokat változnak az árak az idő előrehaladtával? Mert januárban terveztük lefoglalni, de nem tudom, hogy nem lesz-e drágább addig!?
Novemberben hajóztunk a costával, amerikai weboldalon foglaltuk, ugyanannyi volt dollárban, mint euróban a costa saját weboldalán, plusz a legolcsóbb kabin áráért tengerre néző külső, ablakos kabint kaptunk. A szokásos kikötői illeték már benne volt az árban, gyerekre összesen 129 usd-t kellett fizetni... (ennyit a hazai irodákról). Minden flottul ment, bár kicsit izgultunk, hogy felengednek-e a hajóra, vagy az ügyintézőnk, Jason költi valahol a nagyvilágban a pénzünket. Gyanúnk alaptalan volt, magyar útlevelet simán elfogadták, de amerikaiként tartottak minket számon a hajón. Rengeteg amerikai krúzos oldal van, jobbnál-jobb ajánlatokkal, mi biztos, hogy legközelebb is így megyünk.
Ha Savonai indulással a Costa Concordiát nézem, akkor a legolcsóbb B1 balkonos kategóriában a 6207-es kabin 1823,04 dollár összesen, ami a legfrissebb árfolyamon (231 Ft, lásd a pénzváltó oldalakon) 421.113 Ft. Ugyanez a magyar oldalon
B1-es kategóriában Kategória: B1 Kétágyas, balkonos kabin, fedélzet: Gran Bretagna Részvételi díj személyenkéntHUF 174.680,- Teljes részvételi díj HUF 349.360,- .
Vagyis közel 70 ezer Ft-al olcsóbb. Végig néztem még vagy 5 másik árat, a helyzet ugyanaz! A külömbség, hogy ezek a nagyobb foglaló központok, nagyobb kontingenseket, vagy csomagokat foglalnak, így több kabin áll a rendelkezésükre, mint a magyar cégnek, ami a német foglaló rendszert használja.
http://www.cruisedirect.com/, találtam egy ilyen amerikai oldalt is. Chateltem is velük és ugyanannyi az ár dollárban mint amúgy euróban. De nagyon nem tudom mennyire megbízható, azért ez elég sok pénz....
Vkinek van esetleg tapasztalata az ilyen külföldi oldalakkal?
Nyugodtan foglalhatsz ott, de akkor sokkal több lesz, mint forintban, mert Amerikában nem kell az adókat kiírni, csak a foglalás legvégén adják hozzá az adókat. Kipróbálhatod, én megtettem, hiszen amíg nem adod meg a kártya adatokat, addig nincs gond. De nekem utána az MSC-nél legközelebb már nem is engedte megnézni az az oldal az árakat. Azonosítást kért.
Hogy lehet az hogy a costa oldalán, ha amerikainak adom ki magam és dollárban nézem ugyanazt az utat akkor sokkal olcsóbb??? Foglalhatok én amerikaiként vagy nekem a magyar árak járnak? Nem értem!!!
Mi gyerekekkel voltunk és még így is abszolút kibírható volt az autóút Savonáig. Odafelé megaludtunk Brescia-ban. Mivel a hajóba már déltől be lehetett szállni és nem szeretünk éjszaka autózni, így volt megoldható. Visszafelé egyvégtében jöttünk, végig pálya, nem annyira gáz. Minden nap persze nem tennénk meg ezt az utat szívesen, de tényleg nem volt kellemetlen. Egy kis magánparkolóba tettük a kocsit hetvenvalahány euróért egy hétre, előre kinéztük a neten a helyet. Idős házaspár volt, nagyon kedvesek, ebből élnek. A fickónak telefonáltunk, amikor megérkeztünk és odahozta a kocsit öt perc múlva a hajó mellé, így mi tudtunk leghamarább hazaindulni :-). A saját kocsiján pedig elvitt minket, amikor beszálltunk. Ez fedett garázs volt, a Costa szerintem nem biztos, hogy abba teszi a kocsikat, mert sokan mesélték, hogy tele volt sirálykakával :-DDDD.
szia, szerintem nyugodtan lefoglahatod a Costánál, nagyon segítőkészek meg minden, szóval nem hiszem,h a foglalás problémás lenne. a Deliziosról csak annyit tudok (ez ment a helyi tv-ben:-), h a wellnes részre összpontosítanak, nagyon szép hajó szerintem. én továbbra is a repülőt javasolnám, sokkal kényelmesebb, mint autózni savonáig 1200 km-ert, meg nekünk fele annyi volt még úgy is, hogy Milánóba repültünk és onnan vonattal mentünk, de a Costa minden reptérről indít shuttle buszokat, ha nem szimpi a vonat. jó volt ninden csatlakozás, nem anyira drága a vonat sem (19 eur/fő). az ital: ha kv-sok vagytok akkor kupont vegyetek, úgy olcsóbb, páran vettek boros jegyet, de ahogy láttam szinte senki sem itta meg (vagy antialkesz, de akkor minek vette, vagy vacak...:-))
a reggeli svédasztal hosszúkv (brrr) meg rostos, tea.
ebéd szintén svéd meg tea kv üccsi
vacsi ültetett, ezek mind benne vannak az árban,
a vacsinál az ital külön fizetős. kivéve a kancsó víz (minden költséget az elején befizetett összegből vonak le, szóval nem kell hurcibálni külön pénztárcát csak a Costakártyát ami egyben a szobakulcsod is.
hát ennyi, bocs ha ismételtem magam, de még tele vagyok élményel:-)
A párommal jövő szeptemberben megyünk Costával nászútra. Azt szeretném kérdezni, hogy ha a costa oldalán foglaljuk le az utat amit kinéztünk, akkor 100 ezerrel olcsóbb mint itthoni utazási irodával, és azért ez sok, főleg hogy a párom eleve euróban kapja a fizetését, tehát nem kéne váltogatni.
Van olyan aki szintén így foglalta le? Esetleg vmi infó a Deliziosa hajóról? A savonai parkolóról? És hogy van ez az evés-ivás, mi ingyenes és mi nem?
húúúúúúúúú, meg wow meg ilyenek... most értünk haza és egészen egyszerűen fantasztikus volt az egész! túl azon, hogy a hajó (costa) kicsit túlzásba esett a dekorral, minden fantasztikus volt és kényelmes és izgalmas és baráti árfekvésben. mivel 6 napos-on voltunk próbaképpen, nem vettünk italcsomagot (meg nálunk koktél nem is volt), viszont vettünk kétszer koktélt (5.5 euro per ital) szóval nem vészes az ára. meg kv-t is ittam, mivela reggelihez borzasztó kv jár, de az is elviselhető áron volt. szóval összességében nagyszerű volt minden és jövőre is megyünk:-) persze válaszok minden felmerülő kérdésre ha ezzel tudok segíteni valakinek.
aki eddig hezitált és olvassa ezt a fórumot, azonnal szaladjon le egy irodába és vegyen hajójegyet, mert én még életemben nem voltam ilyen tuti úton:-)!!!!!!!
Mi is szintén az első hajóutunkra készülünk a Golden Princess-el február elején a Hawaii szigetekre. Én is kérdeztem már ezen az oldalon, kb. egy hónappal ezelőtt, de sajnos tapasztalatról senki sem írt. Reménykedem, hogy most talán valaki ráakad a kérdésedre, s kapunk érdemleges választ, ami a hajótársasággal kapcsolatos, ha az útvonalunk nem is egyezik. Mi is nagyon hálásak lennénk tanácsért, információért,amit előre is köszönünk!