Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2012.03.10 0 0 14328

Március első kilenc napjának hammondos termése ahol részt vehettem:

Elsején Matyóóó, Kéknyúl az A38-on. (C3+147)

Harmadikán Kedélyes Urak a Backstage Pubban. (TTR100+Dynacord les)

Nyolcadikán jómagam Csipeszékkel a Jam Pubban. (TtbB3+KBR3D)

Kilencedikén Milagro a Pecsában (C3+760)

Kilencedikén Cry Free a Pecsában (C3+760)

Ja, Norbi ma is nyomja.

Előzmény: tehtube (14327)
tehtube Creative Commons License 2012.03.10 0 0 14327

A tegnapi Pecsa buliban Cry Free-re mentem, de Milagro-s élménnyel jöttem el. A srácok hibátlan produkciót nyújtottak nagyrészt kölcsön hangszerekkel (is). Nagy dinamika, muzikális, precíz, pontos, virtuóz előadás. Megkockáztatom hogy az eredeti előadó és társai sem hozzák jobban az anyagot. Remélem mlég találkozunk. Gratulálok.

Valahogy így, de ez a korábbi videó nem adja azt vissza ami tegnap volt.

Előzmény: ribusa (14313)
ribusa Creative Commons License 2012.03.10 0 0 14326

123.4 

Bocsi a bénázásért csak épp a képek maradtak le :)

5

ribusa Creative Commons License 2012.03.10 0 0 14325

1 Szóval az egész fordítva fejjel lefelé

2 Home made megoldás a hangerőpedálra erre persze biztos van valami másik fajta is de mi ragaszkodtunk az eredeti elektronikához egy sima kábellel kikötöttük.

3 ez csak azért mer szép :D

4 Per ezresből megterveztünk és elkészítettünk egy spec szét szerelhetős állványt

5 És meghagytunk mindenütt a kábelek hosszát ezért mögé raksz mondjuk egy szinti állványt és az egész kifordítható és könnyen szerelhető. ( mi csináltunk hozzá egy spec lehajtható hátsó rész amit ilyenkor le kell venni de csak pár csavar )

Ha kell még spec kép írj egy e mail-t és küldök még képet        

Előzmény: mjoci_jaduo (14324)
mjoci_jaduo Creative Commons License 2012.03.10 0 0 14324

Sziasztok.

Köszönöm a részletes és gyors válaszokat!
Én igazából erre az egész "kicsinyítésre" helymegtakaítás végett gondoltam, mert így egyszerűbb lenne lényegesen szállítanom.

Ez a megoldás lenne jó, hogy elvágni magát a házat, és az erősítőt stb. pedig vagy a hátuljára, vagy a tetejére feltenni, a basszuspedálokra pedig semmi szükségem nincs, van basszusgitáros a zenekarunkban : )). Egyedül a hangerő pedál ami kellene.

Viszont... Én ennek nem merek nekiállni házilag, mert nem értek igazán hozzá, hülyeséget pedig nem szeretnék csinálni vele.

Ezért kérdeztem, hogy van olyan személy, aki ezzel foglalkozik, vagy esetleg megcsinálná ezt nekem, vagy segítene ebben?

ribusa Creative Commons License 2012.03.10 0 0 14323

Szia, én nem vagyok egy elismert szakértője ennek a témának, de én is szembesültem már ezzel a problémával. Nekem egy m 102-es van, ami igazából egy kutya. Alapvető leg én két módszerről tudok, az egyik kettévágod az egészet és az elektronikát spec nagy csatikkal kettéválasztod. Ezzel szerintem az a gond, hogy ha nem stabilan van, megcsinálva sok gondot okozhat a rossz illesztés. Pakolásilag könnyebb, mert ketté vetted a sújt, de természetesen ugyan azt a kiterjedést viszed szóval nem lesz több helyed. A másik megoldás az, hogy az erősítőt a zengetőt és mindent föl teszed a tetejére ennek több módszere is van. Én fejjel lefelé tettem föl csak ehhez át kellet fúrni a fedő lapot és kapupánt csavart tettünk bele, ami nem egy esztétikus megoldás. Bár nem is vészes. Természetesen ilyenkor a hangszórókat is ki kellet venni és ezt egy megfelelő ellenállással kompenzálni kellet. Ez erősen befolyásolja a hangját. Szerintem kicsit sterilebb és tompább lesz, hát ez van, persze biztos lehet ezen is finomítani. A súly így nem lesz sokkal kisseb saj de sokkal jobban lehet így is száli tani, mert jobb a fogása egy ilyen jellegű testnek. Vagy lehet akár új szekrényt teljesen egyesi megoldásokkal. Ami gond még a második megoldással, hogy a hangerőpedált meg kell valahogy oldani és a basszus pedálról lehet hogy le kell mondani bár még akár az is megoldható (jelen esetben azért az egy oktávért nem nagy gáz ha csak nem templomi orgonista vagy ) Jó asztalos kell hozzá vagy ha te akarod megcsinálni kis fogazatú gyors fűrészt használj (de csak ha értesz a fához ) és használj ráfeszített fedőlapot mert akkor ezt roncsolja nem a Hammond-ot. Hát most hírtelen ezek jutottak eszembe majd lesz még több is                     

Előzmény: mjoci_jaduo (14321)
tehtube Creative Commons License 2012.03.10 0 0 14322

Szia. Legegyszerűbb C3-as orgonából hordozhatót csinálni. Minden a fölső részben van gyakorlatilag. Méretben is tökéletes, nem kell ilyen csúnya szekrényt sem csinálni hozzá, az sem kisebb, könnyebb.

Egyben ne reménykedj, hogy számottevően könnyebb lesz. Mert nem lesz. Minden nehéz dolog a billentyűknél található.

Maga a fém kontaktházak az érintkezőkkel is komoly súly kétszer hat oktávban. Még nehezebb, vagyis legnehezebb a hanggenerátor.

Szintén ad pár kilót az A0-28 előfok, kábelkorbács is. Kár TrekII tranyós preampban gondolkodni, kis súlymegtakarítás, de hangban hátrány. Emeltem üres B2, B3 belet is gyakran, nagyon nehéz az is. És ehhez jön a hanxertok súlya. Az ilyen egyediek sem könnyebbek.

Igazából nem is értem a Bertram és BB organ egyedi tokjait. Nem kisebb, nem könnyebb. 

Hacsak nem A100-ból vagy Rt3-ból alakítanak át. Az A100-ból is egyszerű, talán súlyban is a legkönnyebb mert nem olyan mély.

Ott a hangerővezérlés a kényes pont.

De tényleg a legjobb a C3-as, akkor szinte semmi dolog, csak le kell kötni a lábbassz kontaktjait, tápfesz és hangcsatlakozót feltenni és levágni az alját.

De ha nem lényegesen könnyebb az orgona, mi szükség erre? Talán egyvalami, térfogatra kisebb lesz, jobban elfér egy kocsiban, egyszerűbb a mozgatása. Ámbár amíg lépcső nincs, molnárkocsival egy ember is kényelmesen elmozgatja.

Ha mégis belevágnál egy egyedi tokos hordozható B3-ba, akkor én az amerikai lapított változatot javasolnám.

Ott megtoldják a kábelkorbácsot, ezáltal a TG-t a billentyűk mögé tudják helyezni. Ennek az az előnye hogy ha mélyebb is az orgona, de nem olyan összetett formájú és magas. Egy lapos doboz lesz mint egy keverőpult. És szépen is meg lehet csinálni.

Műszakilag nem nagy téma, többen is megcsinálnák. Egy a lényeg, a billentyűzet, TG, előfok egy dobozban legyen! :-)

Ja, mégegy apróság: a TG-t le kell akasztani a függesztő rugókról és valami rugalmas gumitalpra helyezni.

Mondhatni jó helyzetben vagok. Az AB3 orgonám könnyebb mint egy A100-as, de mégis olyan mint egy B3-as.

Szintén egy megoldás...

Ha az M100-adat vágnád ketté, van ilyen idehaza többfelé. A lenti erősítőt felteszik a TG mögé. Legtöbbször bebillen a hátlapról.

Előzmény: mjoci_jaduo (14321)
mjoci_jaduo Creative Commons License 2012.03.09 0 0 14321

Sziasztok.

Én már régóta olvasom a fórumot, de még sosem írtam.

Nekem van egy M100-as Hammondom, amit nagyon szeretek, csak a szállításával vannak gondok, ugyanis nagyon nagy a gép. Nézegettem többek között itt a fórumban is un.'Portable' Hammondokat, melyeket jóval könnyebb lenne cipelnem... Végül is a kérdésem az lenne: Foglalkozik valaki ilyennel Magyarországon, tehát lenne olyan személy aki átalakítaná nekem hordozhatóvá a hangszert? Egyáltalán, hogy szokták ezt csinálni? Miket hova helyeznek át az orgonában?

Valami ilyet képzelnék el:

Előre is köszönöm a segítséget!

tehtube Creative Commons License 2012.03.09 0 0 14320

... tranzisztoros hemond orgonát... meg a hemond hangzást kiötlő...      :-D

No mindegy, a lényeg a pozitív tévéreklám a srácoknak :-)

Előzmény: ribusa (14318)
tehtube Creative Commons License 2012.03.09 0 0 14319

Szia, valóban érdemes a csövekkel kezdeni. Az orgonában az egyenirányító cső cseréjét is megpróbáltátok?

Csövek után másodiknak az elkók szoktak borsot törni szegény orgonista orra alá.

Hogy milyen típus, ránézésre kiderül. A BC az gyakorlatilag a zongoraoldalú B3, négy lábon áll. Ha Cé, akkor meg a ferdén lecsapott, tömörlábú Csörcs stílus :-)

Előzmény: constantino_lobasso (14317)
ribusa Creative Commons License 2012.03.09 0 0 14318

Klassz a vidi de a coment helyenként eléggé kapufa  

constantino_lobasso Creative Commons License 2012.03.09 0 0 14317

kedves kollégák!

ezer éve nem jártam erre, de látom, a fórum virul. gyors tippet kérnék. ezeréve nem látott ismerős hammondja bemelegedés után pattog. csőcsere után kicsit jobb lett, de nem szűnt meg. kb. tíz éve nem láttam a hangszert, és akkor még nem nagyon voltam képben, de sztem BC vagy C lehet, a leslie meg kb. 147. van ötlet, hogy mekkora meló lehet pattogástalanítani? bármi tippet megköszönök.

Szilárd

okumoto Creative Commons License 2012.03.08 0 0 14316

LaurensHammond Creative Commons License 2012.03.08 0 0 14315

de jól szól...

tehtube Creative Commons License 2012.03.08 0 0 14314

Akkor akinek van kedve eljönni, ma a Jam Pub-ban várom. A kiírás alapján a hölgyeknek welcome drink!

Holnapra Jon -Soós- Lord szíves invitálására megyek a Pecsa Caféba. Hozza a C3-asát 760-nal. Ki jön még?

Előzmény: tehtube (14312)
ribusa Creative Commons License 2012.03.07 0 0 14313

Sziasztok. Hard rock nyitó buli: Cry Free (Deep Purple tribute) és Milagro ( Carlos Santana tribute) koncert március 9. (péntek) a pecsa music club-ban, kapunyitás 20:00. jegy ár 1000 Ft  Vérbeli gitáros hammond-os témák. Mindenkit sok szeretettel várunk. Részletes információk : http://www.cryfree.hu/news/511-hard-rock-nyitobuli-a-pecsa-music-clubban    

tehtube Creative Commons License 2012.03.07 0 0 14312

Programajánló.

Holnap este 9-től a Jam Pub-ban a Csipesz zenekarral fellépek.

http://www.jampub.hu/

Most gitár hozza a basszust, aki eghyébként Matyóónak is szokta hozni. Cserébe  szaxi nélkü :-)

Viszem a szokásos EMU-Motion Sound kombómat. Belépő nincs.

Rock and roll alap de nem tisztán, sok szám rockos, funkos lesz.

okumoto Creative Commons License 2012.03.07 0 0 14311

creation of organ... :)))))

tehtube Creative Commons License 2012.03.06 0 0 14310

Kicsit árnyalnám a külhoni összeszerelésű Hammondokat. Minden alaktrészük amerikai a chicagói Hammond gyárból, csak helybeli szekrénybe építik bele azokat.

Előzmény: fillmore est (14304)
tehtube Creative Commons License 2012.03.06 0 0 14309

E100 tulajdonságok. A 2×5 oktáv ugyanúgy foldbackelt mint a B3-ban. Szelektív mechanikus scannervibrátó. Csöves erősítés.

Különbség, 1-1 készelt drawbar, lábbasszus a TG-ből van, de elektronikusan leosztott, kissé más hangkép. Eltérő, összetett perkahangzás, ámbár kifésülhető B3-ra, ahogy ennél az orgonánál is megtörtént.

Előzmény: fillmore est (14308)
fillmore est Creative Commons License 2012.03.05 0 0 14308

Néhány fotó az említett E-100-ról.

djuice Creative Commons License 2012.03.05 0 0 14307
vintagekey Creative Commons License 2012.03.05 0 0 14306

A leslie 16 úgy tűnik gazdára talált.

Előzmény: vintagekey (14305)
vintagekey Creative Commons License 2012.03.05 0 0 14305

Baráti áron (alkuképes 20.000 ft) eladó egy eléggé sokat látott leslie 16. Csúnya koszos a hangszórótakaró grill-cloth, hiányzik a hátlapja, de a motor tökéletesen zajtalanul működik (a motor ugyanaz, mint ami a 147/122-ben van). Egy műhely felszámalosából hoztam el. Valaki hangszórót akart benne cserélni ezért a két kangszórókábelt levágta, lehet, hogy a hangszóró nem is működik. Nincs kedvem szórakozni vele ezért ha valaki eljön érte (Budapest 13. ker.) és elviszi, nevetséges áron juthat egy passzív leslie-hez. elérhetőség tundramacko@freemail.hu, vagy 06 30 210 0670.

fillmore est Creative Commons License 2012.03.05 0 0 14304

Német készítés, saját magam hoztam No-ból. Természetesen van hozzá pedál és pad is. (A pad a c3-as padot formázza) Ár? kb 470 körül, és természetesen ki lehet próbálni.

Előzmény: LittleBig2 (14301)
LittleBig2 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 14303

mondjuk megtaláltam őket online is.... szóval majd választok :)

Előzmény: LittleBig2 (14302)
LittleBig2 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 14302

Segítsetek, ezek közül melyiket érdemes megvenni a Hammondos és egyéb audió csöves kapcsolások tanulmányozásához?

http://www.ebay.de/sch/i.html?LH_AvailTo=77&_nkw=RCA+Tube+Manual&_arm=1&_armm=63&_ruu=http%3A%2F%2Fwww.ebay.de%2Fsch%2Fi.html%3F_nkw%3DRCA%2BTube%2BManual%26_arr%3D1&_rdc=1

van RCA receiver tube manual, RCA Transmitting ....stb

Nem drágák, de feleslegesen nem akarok régi amcsi könyveket házhoz szállíttatni...

m

LittleBig2 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 14301

@fillmore_est:

Kb mennyiért akarod eladni, pedálja, padja van-e, mikori hangszer, amerikai-e, képeket lehet-e kapni róla, esetleg kipróbálni, stb?

@okumoto:

Ez a lányzó nem semmi, és frankó, hogy Emerson papa gondolt rá :)

@tehtube: 

a DT rendszámok gazdáival volt szerencsém kezet rázni a buli végén, a svéd követség elég népes számban képviseltette magát a koncerten. Állítólag ott volt az amerikai nagykövet is, akivel nem volt alkalmam találkozni, de állítólag ismer minket és tetszett neki a show :)

@1956:

Tényleg, a miskolci próbálkozásotok teljesen elhalt? Sajnálnám, ha sosem jutnánk el hozzátok....

nagyon köszönjük amúgy a pozitív reakciókat a videóra, itt van még egy klasszikus, Back Home In Indiana, szinte minde orgonista kötelezően eljátsza....

üdv,

Matyooo

Előzmény: fillmore est (14299)
LaurensHammond Creative Commons License 2012.03.04 0 0 14300

Ez döbbenetes, imadom a kiscsajt! Alig éri föl a Hammond Orgonát, és ahogy játszik...elképesztő!

Előzmény: okumoto (14297)
fillmore est Creative Commons License 2012.03.04 0 0 14299

E-100 keresi új gazdáját...hála Mókusmiusi gondozásának, a100-ul szól (keycklick, second-, third-, perka soft., normál, short-,normal...)

06-30-327-5463

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!