Kikérte magának a magolást...:) Mondjuk tényleg nem az a fajta, de valami vadhajtás szegényem, mert szeret tanulni... És akkor még megy is neki, na meg érdekli is... Milyen gyerek az ilyen???
A vizsga tárgya a Kárpát-medence természeti földrajza...
Most meg geomatikára készül... Az előzőből legalább értettem valamit, még ha nagy része nem is igaz, de ez????
Itt egész délelőtt gyönyörűen havazott,aztán ebéd után váltott ónos esőre... A francba, bár már ezt is meg kell becsülni, mert lé lesz ebből is...
Ja értem, csak írtad, hogy a munkások hazaérnek-e, és gondoltam valami termelés folyik ott nálad. Hopsz Kiskunhalason már a növényket jégburok veszi körül olyan ónos eső van, itt is fagyott eső van mostmár, nincs hó!:(
Hát én bizony nem igazodom ki, azt azonban láttam a TW1-n, hogy 500 m felett erősen +-os volt az idő pl. Linzben. Vagy rossz volt a program.
De a hegyekben is enyhe volt!
Mit csinálok? Ma elkezdtem a karácsonyi romok végleges elpakolását a következő szezonra, és pátyolgattam a szobai dzsungelemet, ami miatt a családom halálra szekál!
:-)))
Mézontófű
Szia Mézontófű! Hazaértem igen, mert nem volt utolsó óra és elértem a korábbi buszt, de alig vártam már, mert egész hétköznap nemtudtam netezni.Hát nemtudom mi lesz, Pécsen esik az eső(-6fokban),és több városból ónos esőt írnak, pedig nagyon alacsony a hőmérséklet talajon, ennyire meleg lenne 850hPa-n??Mert ha igen akkor hiába van talaj közelébe -10fok, ha a magasban meleg a levegő akkor eső esik és egyből lefagy, a legrosszabb jelenség.Milyen munkával foglakoztok?Kertészet üvegházban?
Közbe látom vizsgák és fagyott kerti csap is volt!:) Szóval Magyarliba a lányod miből vizsgázott?Valami éghajlat? Milyen könyv volt az?(dobd ki)!:)) Végül is igaz az, hogy a nyári félévben kétszer több a csapadék mint télen, de ez sajnos megváltozni látszik, meg ahogy Rferi is mondta, nem normális az ország.És hivatkozhatott volna erre az évre is meg a tavalyira is, mert igenis télen volt a több csapadék, nyáron kiszáradt minden,lehet ez már a globális felmelegedés? Eddig nem akartam hinni benne, de lehet ez már az!:(( Például a Júniusi csapadéknak csak Szegeden 80mm az átlaga(máshol többis még), erre ebben az évben is 32mm volt Júniusban, előtte a májusi "aranyeső" meg 20mm-re sikeredett.. szóval katasztrófa! Nagy bajok lesznek ha megint száraz év lesz, nekem a 1999 és 2001 év tetszett, 2001-ben nagyon nagy mennyiségeket mértem, Júniusban és Szeptemberben 150mm felett volt a havi csapadékom!
Szia Ferri(hurri)! Már hazaértél? Itt 5-8 cm a hó, -6 fok és erős délkeleti széllel jött a hófúvás, de elég rövid ideig. Csak annyira, hogy idegesítsen, hogy a dolgozóim hazaérnek-e.
Mézontófű
Sziasztok! Ma reggelre Szegeden a minimum hőmérséklet -16fok volt hivatalosan! Remélem nem fagy ki megint a fügém.. Egyébként éppen most kezdődött el a havazás, ny Mo-n már sokhelyen hull, igaz fagyott és ónos esőt is írnak, de itt Szegeden eddig még tiszta havazás van és fehéredik újra a járda, hétfőn este pedig 3cm körül esett, Szentesen 4cm volt.
Spórolt Neked a lány....:)
Még hízott libát sem kellett adni azért az ötösért, mondom én, hogy a hentestől szökött malac ipari tanuló lehetne nála...:)
Itt enyhült ugyan az idő, de a hó még mindíg szép és sok...:)
Eszébe ne jusson!
Még majd fizethetem a pótvizsgadíjat! :--)))
Természetesen szépen elmondja, amit a könyvben olvasott!És megkapja a zötöst.
--
Az időjárás meg olyan, amilyen.
Ma pl. megint produlált egy érdekeset:nulla fok hőingadozás volt tegnap este hét óta!
-7 fokon
Fellebbentem a fátylat a NAGY TITOKRÓL...
Egy kerti csap földben lévő acélcsöve- vélhetően a fagy okozta talajmozgástól - elrepedt, a víz a talaj repedésein feltört később már csak szivárgott, aztán mintha mindegy volna: el is állt :). Itt kint -14 fokkal találkozott, és a csobogás megfagyva csodaszép jégszobrot alkotott. ( a vízvezeték szerelőnek gondolom nincsenek ilyen lírai észrevételei az ügyről...) Egészen véletlenül vettem észre, közelről már tényleg nagyon szép volt. Este az otthoni gépról egy más kivágású képet is küldök.
Az a tarajos amit Kilgore látott egy platánfa levél volt ( nálunk élnek közép Eu legnagyobb és legöregebb platánfái.)Hát ennyi. További szépségekre kitartóan vadászva üdvözöl mindenkit Frint
Köszi,de nem tudom kinézni,mi lehet.Frint apó meg éppen a zélet nagy dolgain gondolkozik.Nekem nem voltak ily magvas gondolataim,mikor átestem a 4.x-en.
Más hülyeség is van azokban a jegyzetekben, nem is könnyű egy öntudatos fajtának ötösre vizsgázgatni ilyenekből... De annyi rafinéria belé is szorult (elvégre nő...), hogy a kétségeit nem vizsganapokon szeretné tisztázni a tanerőkkel...:)
Esik bizony. Fel is merült bennem, hogy haza kellene kéredszkedni, az esetleges hóakadályokra hivatkozva. Nem sok esélyt látok, hogy megengednék sajnos.
Nagyon fázom !!!!
Na mondom én!Ott már esik!
-
Magyarország vizes ország!
Hollandia kifejezetten, elismerten sok gáttal bír, mert a tengertől veszik el a területet.Nálunk több mint kétszer annyi a gátak hossza, mint náluk!
---
Csapadékeloszlásból olvasd vissza Hurrikánferkótól, mit írt pár napja a tavalyi összesítésben.Magáért beszél.Kisliba dobja ki a könyvét.... :--))Vagy nem normális az ország vagy tíz éve :--((
--
Most kinéztem:már itt is esik
Nem bírom én eztet!
Tegnap mínusz tizenhárom, ma mínusz tizennégy....
Nagyon olyan szaga van, mint tavaly, aztán csak áprilisban olvadtunk ki.Ráadásul mára sok havat is igértek errefelé!!!
Rég láttam ilyen szépet, mint most itt a havazás nyomán...:) Millimétert nem tudok, de tisztességes a mennyiség (csak ne kellene közlekedni ilyenkor)...
Más: érdekeset hallottam tegnap este, vizsgára készülő Kislibámtól: a jegyzetéből azt olvasta fel, hogy területarányosan Magyarország a világ második helyén áll a folyóvizeivel... És hogy a nyári csapadék mennyisége kétszerese a télinek (normális esetben)...
Szerintetek?
Amikor elolvastam a mondatodat azt hittem valami idézetet olvasok,olyan szép volt!
Aztán láttam lentebb hogy egy fejtörövel bajlódtok.
Mikor derül ki az igazság?
Szegény bari...de nem, nem, és nem!!! :)Pedig egy jó rántott patisszon is most...
Még egy picit várok(eddig el is fagyunk, itt már -10 körül van)aztán felfedem a "nagy titkot".
Törött lábú jégbárány. Valami kint felejtett termés, tán patisszon?
Ma nagyon hideg volt, a hírekben is kemény éjszakai fagyokról beszéltek. Hó meg alig, biztos lesz sok elfagyás.