Nekem is volt már ilyen tapasztalatom, igaz én ráfogtam, hogy kelésgyenge volt, de nekem is elpusztult pár napon belül.
Próbáld meg az ecetes vizes permetet, elvileg akkor könnyebben tör ki. Ha már 3 nappal túlment, csoda hogy bírja levegővel. Mégcsak meg sem repedt egy picit sem a tojás?
Én nem törném ki a helyedben. Nekem az a tapasztalatom, hogy amit kisegítek az nem szokott életben maradni. Sokat permetezd hátha sikerül neki kitörni.
Ha ma a 33. napon járok a libatojásokkal és egy db még ki sem tört, de él benne a libus, akkor ugye feltörhetem én? A többi mind kikelt, most egyedül van a gépben.
Igen lehet adni, de arra figyelni kell, hogy nehogy elfososodjanak! Csibének kb 1 hetes kor előtt én nem nagyon adok, vagy csak nagyon keveset. Ahogy nőnek, aztán lehet nyomatni, de a dara is kell, hogy szinten tartsa a bélrendszerét.
itt ennyi pénzért naposan, ha aranyba lenne öntve sem vinnék el. Szeretik az emberek mert igénytelen és jó kotló, de lassabban nő mint a magyar kacsa, nem becsülik olyan nagyra.
Én meg pont fordítva tapasztaltam, ha összevágtam nekik apróra sokkal szívesebben ették, pláne a csalánt.
akkor ez lehet az a növény amit nálunk lósóskának hívnak!?!
Még azt akarom kérdezni hogy ugye ezeket a növényeket lehet adni kiscsibéknek is?
Végra megkotlott az egyik tojóm, vártam hogy az öreg fog megülni mert megliphedt és éjszakára a fészekre ült, alá is tettem az összes tojást, de 1 hete semmi sem változik. Viszont az egyik fiatalom, egyik napról a másikra megliphedt és megült mindössze 2 tojásra. Ezért elmentem és kértem alá, így mostmár 15 tojás van alatta, nagyon szépen ül, nem tört össze egyet sem.
Érdekes hogy a faluban több helyen is vannak a libáimtól utódok és van ahol az összes tojó elkotlott, van ahol meg egyik sem.
Üdv van némakacsám, meg némakacsatojásom, majd lehet fogok eladni. Mennyi kellene? Nem tudom mennyi a tojásnak darabja, ennek utánanézek, de te is írhatod mennyit gondolsz.
Libát és tojását nem adok el, mert nekem is kevés van.
De van egy eladó szürke gúnár libám, meg egy tőkésrécém, meg egy búbos rétestaréju kakasom, meg egy csomó törpenyulam.
A kakas 2000 ft
A kacsa 1000 ft, de már lassan ingyen adom, mert a kutyának se kell.
A takarmány lemaradt. Én csirke indítót adtam nekik, 3 hetes koruktól nevelőt és zöldet. A mostaniak már rengeteg zöldet kapnak, mert most már van zöld :). A vérehullót, csalanat nagyon szeretik.
Én Monoron a magyar naposat vettem 330-ért. De volt 300-ért is, több helyen. És azt kell mondjam, jobban fejlődnek, mint a saját magyarjaim, akik Gödöllőről származnak.
Az én tavalyi néma kacsám se tojni nem akart, se kotlani. Az idén nem tartok némát.
Van tavaly augusztus elején 3 hetesen vásárolt landeszi liba állományom 4lány 2gunár.A gúnárból az egyik idegen fészekből való és tavaszi kelésű.Február vége óta tojnak, és el is indítottam a keltetést 2 hét tojás gyűjtés után.Lámpázáskor a fele 38-ből 20 üres lett.Most kellene kelniük de csak 2 törte fel a tojást,a többi valószínűleg ki se fog kelni.A keltetőben 75%-ban kikelt mellettük a magyar-kacsa és a csirke is.Úgy hogy szerintem nem keltető probléma.
Okozhatja az ilyen "gyenge" - sz@r eredményt a kb125-gramm súlyú kicsi tojás és a túl fiatal-sarjú liba?
Vagy van valami más titka a jól keltethető libatojás termelésének? Sajnos az Öregek akik tartottak libát anno azok rég elmentek így nincs senki akitől gyakorlati tanácsot kérhetnék.
Én az elején összevágtam nekik a füveket, de úgy sok csak kárbavész. Mostmár csokorba szededm, összekötöm, és fellógatom nekik, hogy elérjék. Aztán amikor elfogy, cserélem.
A lórengőnek nem tudom a hivatalos nevét, de úgy náz ki mint a sóska, csak nagyobb a levele. Ha meglelem a hivatalos nevet, akkor leírom.
hát én csak a néma kacsákról tudok 200 ft körül mozgott itt előnevel 500 körül a nagy 1200-2000 ig tápokkal nagyon gyorsan nő egyépként a némakacsa nagyon szereti a füvet és mellé vlamennyi magkeveréket
az ivarérettség a nagyon korai kelés következő évben már tavasszal kozlik a nyári öszi kelés nagyon későn kotlik el ha jó mleg helyen van akkor korán elkezd tojni és annál hamarabb kotlani
a némakacsából 10 -ből 11 jól kotlik :)
ez csak a néma kacsa elötte volt egy párdarab vadkacsa
Idén én is úgy tervezem hogy amennyire lehet, mellőzöm majd a tápot. . A gond csak az hogy gyógynövények terén nem vagyok valami járatos. Tavaly csalánt és hagymaszárat aprítottam a darájukba. Szeretném megkérdezni hogy a vérehulló fecskefüvet, körömvirágot hogy adjam majd nekik? Ezt is aprítsam a darájukba majd?
A lórengőnek pedig mi a "tudományos" neve? mert a google nem adott ki találatot.