A Barcelona, az Olympiakos, s a Real Madrid belehúzott az igazolásokban, csöppet sem lesz rossz keretük... Gejzagyerek megkérnélek, hogy egy szezon beharangozott írjál az Euroliga rajongóknak, előre is köszönöm...
A Barca most olyanokat szórt be, mint az első meccsen a Tau, sőt... Kár, hogy Navarro fordulásból betolt hármasát nem játszották vissza, állati nagy volt.
Hol vannak ott olaszok? :) A Siena-nal megint előjött az ebben a szezonban Barcelonában és Moszkvában látott időszakos és elképesztő black out. A középső 2 negyedet úgy eldobták hogy ihaj... :( Arról nem is beszélve hogy az átlagban akár 60-80 indexpontot összehozó McIntyre, Sato, Kaukenas trió teljesítménye ezúttal 29 ponton ragadt. 5 meccs lesz itt. A Moszkva ahogy ez várható volt söpört, és már tagja a berlini Final For-nak, míg a Tau és a Real pedig viszonylag magabiztosan hozta a hazait, így mindkét párharc még teljesen nyitott.
5 meccs lesz? Szerintem a Tau behúzza a 2 hazait, nem akarnak ők már visszamenni Barcelonába :) Közben a Siena is közel került ahhoz hogy otthon biztosítsa be a továbbjutását, mivel 2 perccel a vége előtt 6-tal megy Athénban a Pana ellenében.
Igaz, nem Euroliga, de az Adria-liga FF-ben április 16-án nagy valószínűséggel Belgrádban Báder Marci és a Hemofarm a Partizannal játszik majd a döntőbe jutásért. Kiváncsi leszek a jegyárakra, mert ez fincsinek ígérkezik. Vagy ha ez a csütörtöki nap miatt nem is annyira, de a valószínűsíthető Partizan-Cibona döntő ugyanezen a héten szombaton mindenképpen ínyencfalat.
Ha visszapörgetjük a topic időkerekét, olvashatjuk közel 2 hónapja a Top 16-os csoportkör indulásakor megpróbáltam prognosztizálni a továbbjutókat és a lehetséges negyeddöntős párosítást is, a pályaelőnyt élvező csapatok megnevezésével. Nos eljött a számonkérés ideje, és különösebb szégyenkezésre nincs okom. A 8 továbbjutóból 7-et eltaláltam, és a 4 negyeddöntős párosítás közül 2-őt(Olympiakos-Real, és Barca-Tau) hajszálpontosan megjövendöltem januárban, és igazából csak a Partizán remeklése, és a Siena váratlan zágrábi vereségéből fakadó csoport második helye(meggyőződésem, akkor Moszkvában sem dobnak el egy negyedet -20-al) kavart be jól felépített elméletembe. :) A negyeddöntők újdonsága, hogy először az Euroliga történetében un. "best of five" rendszerben kerülnek megrendezésre, magyarul ezúttal már 3 nyert meccs szükséges egy egy párharcban a berlini Final Four-ba jutáshoz. Nézzük az esélyeket: Olympiakos-Real Madrid - az idei Madrid erős, nem esélytelen, de a görögök pályaelőnyét képtelenek lesznek egalizálni.
Barcelona-Tau - a 2 spanyol(bocsánat, katalán és baszk) csapat, elképesztő módon ismerheti egymást, sőt talán már unják is a másikat(képzeljük magunkat a helyükbe: milyen tré lenne már egy Albacomp-Szolnok Euroliga negyeddöntő... ) ezért mondom azt, bár a Barca formája és erőssége alapján akár még a végső győzelemre is esélyes. de benne érzem a párosításban a meglepetés lehetőségét.
CSZKA Moszkva-Partizan Belgrád - a szerbek általában jó és szoros meccseket játszanak a moszkvai sztáralakulattal, és azon kevesek közé tartoznak akiknek már megadatott a CSZKA legyőzésének sikerélménye, de az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy ezeket a sikereket jobbára a Moszkva számára tét nélküli meccseken érte el a Partizán, így nem tehetek mást, most is sansztalanul leírom őket, és azt mondom sima orosz továbbjutást várok, aztán hátha megint rám cáfolnak... Nem lennék szomorú ;)
Panathinaikosz- Siena - amikor a Top 16-ban egy csoportba került a tavalyi győztes(CSZKA) és 3. helyezett(Siena) már borítékolható volt hogy a másik ágról érkező Pana ellen egyikük előrehozott döntőt fog vívni az athéniakkal. A Siena lett a "szerencsés", de gyanítom a Panathinaikosznál sem tapsikolnak örömükben a Siena hallatán... Az alapszakaszban Siena-ban kikaptak, és az OAKA arénában 13 ezer hazai drukker előtt pedig csak egy elképesztően izgalmas végjátékban nagy szerencsével tudtak nyerni. Megjósolhatatlan a meccsek kimenetele, és mivel az első 2 meccset a pályaelőnyt élvező csapatok otthonában rendezik majd, így ha a 2-ből egy meccs is úszik, nagyon nagy bajba kerülhet az adott csapat, mert akkor már "fordul" a pályaelőny. Ezt érzem a Pana-Siena esetében is. Az első 2 athéni meccsből egyet megcsíphetnek az olaszok. bár helyzetüket nehezíti hogy a sors szinte ismételte önmagát, ahogy tavaly is a szezon ezen szakaszán esett ki egy meghatározó kulcsemberük Kaukenas személyében, úgy idén is meggyengültek sérülés miatt hisz most a másik litvánra, Lavrinovicsra nem számíthatnak még jó pár hétig sérülése miatt.
Ú bmeg, először volt alkalmam Léderer kommentárjával kosármeccset nézni, maradandó élmény a pali. Viszont a Bwinen szerencsére nem szaladtam bele a késbe, inkább a Maccabi győzelmét tettem meg a Panáé helyett.