Erről a hübrisztofíliáról jutott eszembe, hogy megnézzem a parafíliák bővített listáját, de hogy még a böfögés is kiválthat némi gerjedelmet egyesekben, ez azért enyhén szólva is vicces volt: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Paraf%C3%ADlia
Az az alaptézisük, hogy a bántalmazásra nem lehet semmilyen ok. Aztán a csecsemőgyilkosságok kapcsán, valamint, ha a nő öli meg a férjét, nem győznek tekeregni okok után kutatva.
Igen .... a kép annyira összetett , hogy nem is tudom van-e értelme agyalogni róla összességében . Minden eset egyedi . Egy bírónak előítélet-mentesen kell vizsgálni minden egyes történést . Ha mégse , és befolyassal van rá a " társadalmi hiszti/nem hiszti" , akkor vagy a bíró rossz , vagy a jog alkalmazásának gyakorlata . Esetleg is-is .
Megint oda jutottam vissza , hogy a kormánynak kellene valamit csinálni ! Attól még a magánemberek személyisége nem fog megváltozni , de ha épelméjű , talán mérlegel mielőtt elindul a keze/szája .
Már valamelyik topikban leírtam , hogy szerintem tanítani kéne' az embereket az együttélésre . Erősen hangsúlyozott propagandával , és az óvodában kezdeni . Talán 1-2 emberöltő múlva lenne is hatása .....
"Miért nem pucol a nő a világ másik végére az elején , ha rájön az agresszióra ?"
Többek között pont azért, mert mindenhonnan azt sulykolják bele a problémák eszkalációjában érdekeltek, hogy ő nem tehet semmiről, ő csak az áldozat. És neki is nehéz szembenézni azzal a ténnyel, hogy rosszul választott.
Most ne is beszéljünk arról, hogy a reprezentatív statisztikák szerint a nők gyakrabban az agresszorok. Szeretik cibálni az oroszlán bajszát, aztán mikor odacsap, jön a visítás. De az értelmesebbje belátja, hogy nem ok nélkül kapta, a kevésbé értelmesebbje meg még büszke is, hogy milyen macsó párja van, szóval marad.
Fontos, hogy el tudjunk szakadni a hisztibulisoknak attól a hamis képétől, miszerint a csbe során az ok nélkül dühöngő kanállat bántja a senkinek sem vétő ártatlan asszonyt. Ennél kicsit összetettebb a kép.
Pont ez az. Nem is értem, miért lenne 'társadalmi cél', h pár bolond nő szabadon terrorizálhassa a párját, csakmert személyiségzavaros, meg zaklattathassa a hatóságokkal, amíg az bele nem dölglik, v el nem szakad nála a cérna, és ki nem nyírja?
1. A férfiak is sokszor rosszul választanak, de ők csendben mennek tönkre, nem visongják tele a médiát, így nem is érdekel senkit a sorsuk. Az agresszív bugyinedvesítőnek pedig nem lenne kivel agresszívkodnia, ha nem kellene a nőknek. De hát kell ugye.
2. Igen. Ha valakinek mindenképpen egy agresszív fickó kell, akkor igazán elvárhatjuk, hogy legyen annyi esze: nem provokálja, mert esetleg odacsap.
3. Nem. Ahogy erről már volt szó korábban, az elsőnek ütő nők csak annyira bátrak, mint aki megkötözött kezű embert pofoz: tudják, hogy a másik nem üt vissza, hogy mögöttük áll az elfogult bíróság stb. Aztán, ha egyszer mégis visszaüt, akkor megint szegínnők az áldozatok...
4. A férj nem lehet felelős a nő által elkövetett gyilkosságért. Ld. még az 1-es pontot, megint csak oda jutunk vissza.
És azért csak a nők felelősségéről beszéltem, mert az volt az alapfelvetés, hogy ha az áldozati szerepük sulykolása helyett a saját magukért érzett felelősséget tudatosítanák bennük a jogvédők, az sokkal hatékonyabban előzné meg a csbe-t. Azt hiszem, ezt az állítást kellőképpen alá is támasztottam.
Jaaaa ... és ennek ellenére (amiről írsz) , azt mondom nem érdekelne , hogy miért alakult a személyisége bárkinek is úgy , ahogy , a tettéért ugyanúgy felelős , mint akinek nincs "személyiség-fejlődési rendellenessége" .
Értem amiről írsz , de nem tudom magam beleélni . Büdös életbe szerethet valakit egy gyerek , akit vert az illető ?
Miért nem pucol a nő a világ másik végére az elején , ha rájön az agresszióra ? Tudom/értem a tudományos magyarázatokat , csak felfoghatatlan..... (ilyenkor mindig megállapítom , hogy szerencsés gyerekkorom volt )
Mert látod, van egy erőszakos kisebbség, akik politikai hisztériakeltésre, meg nemi megkölönböztetést előíró tvek követelésére használják fel ezeket a bcseket.
Amire nemmellesleg semmilyen hatással nem lenne, mostúgy képzeld el, h lakatos gazsi emeli a baltát, h lecsapja a félrekúrós asszony fejit, de meglátja a tévóban, h rektifikálták az iszlámbulit, és bűnbánó arccal leteszi a baltát:-)) Szóval ez csak arra lenne jó, h tovább eszkalálódjon a femtard szexista ffiellenes közhangulat, ill. mégtöbb családapát lehessen indokolatlanul meghurcolni, csak mert asszonypajti így akar bosszút állni. És, amelliknek nem lenne magától annyi esze, azt majd az ügyvédje jól kiokosítja, mint mostanság is jellemző a válóperekben.
Semmiféle negatív/pozitív szelekcióval nem tudok azonosulni egy bűncselekmény okán . Csak az számít , hogy mit követett el , és tőlem lehet nő/férfi/kutya/macska is akár .
Ha nem így van , a bírákat kell rugdosni a hibás joggyakorlat okán ! Oda meg a kormány tudna hatni ....ha akarna .
Szóval miért is egymást cseszegetik az emberek , amikor világosan látszik , hogy nem jó ajtón kopogtatnak ?
A megelőzéshez fel kell tárni a bncslkmnyeket. Ezek alapján jöttek rá a kutatók, h vannak ffi-, ill. nőspecifikus magatartások. Aminek okai lehetnek a trsdlmi berögződések, ill. a különböző hormonműködések. Ezek teszik "jellemzővé" ffira, ill. nőre vonatkozóan az adott cselekményt. Ezt nem azért kell kutatni, h bármelyik nemmel szemben is gyűlöletet keltsünk, vagy szigorúbban büntessük, hanem, h pl. az agresszív félre jellemző vonásokat pl. felismerjük már a párválasztás elején. Ami azért nagyon nehéz, mert a pszichopaták, és egyéb elmebajosak rendkívül manipulatív, és elbűvölő személyiségek eleinte. De azért vannak jelek, amik pl. öszötnösen feltűnnek... Pl. a tegnapi napon, vagy előtte beollózott videóban mondjuk Dunai Péter szem- ill. szájmozgása engem taszított. De be kell valljam, h mivel kisgyerek koromban szerelmes voltam a pszichopata fateromba, ezeket a jeleket ifjú koromban vonzónak találtam. És csak miután kitisztult a kép, 33 éves korom után váltak ezek az apró jelek taszítóvá számomra...
Szóval ezek nem olyan eccerű dolgok, mint ahogyan itt elhangzik néhány egyenes gondolkodású júzertől... Mert az, h mi tetszik neked, nem te döntöd el, ameddig fogalmad sincs arról, h belül mik mozgatnak... És mondjuk könnyű azt mondani, h egy 22-23 éves fiatal felnőtt felelősséggel tartozik a párválasztása iránt, de számomra pl. kétséges, h a választásnál ugye szerepet játszott a "neveltetésem", amiben meg már a pszichopata faternak volt jelentős szerepe. Még akkor is, ha nem tartott soká, mert 4 éves koromtól nem láttam...
Pl. mint az én esetemben ugye a fater püfölt, én szerettem, és fiatal felnőtt koromban is azokat a vonásokat (arc mimikákat/gesztusokat/tekintetet/lélegzetvételt, stb-t) kerestem. De ez nem volt tudatos... Ezért lenne nagyon fontos a bántalmazott kölyköket pszichésen tisztába tenni, helyre rakni... Nem mellesleg abban is van igazság, h sokan a szüleiket keresik a párjukban, ami determinálja, h a bántalmazó gyerek felnőttként szintén bántalmazó partnert keres... És megfordítva. Ha a ffinek bántalmazó fater jutott, akkor ő is olyan partnert keres, akit bántalmazhat...
1.) Rögvest a nőket hibáztatod , hogy rosszul választanak . Az agresszív bugyinedvesítő nem is hibás az agressziója okán ?
2.) Szóval az agresszív ellen szófogadással kell védekezni ? Alárendeled a nőt a másik agressziójának .
3.) Az a nő , aki elsőnek üt , az van annyira bátor szerintem (hiszen tudhatja , hogy retorzió lesz a válasz) , hogy le is lécel , vagy legalább próbál valamit kezdeni a helyzettel .
4.) Egyetértek . Azzal a megjegyzéssel , hogy a kapcsolatban élőknél a férfi is felelős kell legyen .
" .....és ha a nők ezeket mindet gondosan megtennék " , akkor bízvást elmondhatjuk , hogy a társadalom alárendelt egyedei . Mivel az a kiindulási pontod , hogy ők mit ne , de hogy a férfiak mit ne , arról nem szólsz .
Hát röviden ez. Bevezet egy új fogalmat: 'nők elleni erőszak', és arra hivatkozva szelektív elbírálást irányoz elő a bcs ek megítélésénél. Szal nem elég az az áldatlan joggyakorlat, h a nők átlagban már így is kevesebbet kapnak ugyanazokért a bcs ért, hanem ezt jogszabállyá akarják emelni. Sztem már egy ab nomakontrollon meg kéne buknia az egésznek, mert sérti a jogegyenlőség elvét.
Fogalmam nincs , hogy támogatnám-e , ha elolvasnám .:-)
Nem fogom elolvasni . Csak ha hivatalosan szavazni kell róla ..... Azt meg nem gondolnám . (annyi szentszart kell olvasgatnom , hogy má' azt is megbántam , hogy megtanultam olvasni ..:-DDDDDDD)
"A probléma súlyos és ha a kormányzat – nem csak a mostani – valóban törődne a magyarokkal, már régen előállt volna valamivel, ha nem is megoldással, de valamilyen változtatással, ami javíthat a helyzeten. A rendőrök a legtöbb esetben egyszerűen tehetetlenek, hiszen ha a bántalmazott nem kíván feljelentést tenni, az ő kezük is meg van kötve. Ez pont nem az a történet, ahol a politikai beállítottság bármit is számít, ezért itt nem is érdemes felhozni a rendőrök kormányhoz fűződő viszonyát. Teljesen mindegy, hogy jobboldali vagy baloldali beállítottságú férj veri a feleségét, mindenki segíteni szeretne. Noha a törvények ezt lehetővé teszik, mégsem ennyire egyszerű a helyzet. Sok bántalmazott egyszerűen egyedül érzi magát a problémájával. Nem bízik meg a rendszerben – sokszor nem ok nélkül –, ezért inkább tűr és tűr, egészen addig, ameddig már nincs tovább."
"....a legtöbb családon belüli erőszak úgy lenne megelőzhető, ha a nők felelősebben viselkednének. "
Konkrétan mire tetszel gondolni ? Esetleg 1-2 példa ?"
Nagyon szívesen.
1. Felelős párválasztás, nem az agresszív menőcsávók preferálása. Ez eleve töredékére csökkentené a csbe esetek számát.
2. Ha mégis sikerült agresszív férjet választani, mert arra nedvesedett a bugyi, akkor e tényt szem előtt tartva nem kötelező verbális erőszakkal, engedetlenséggel hergelni, és máris újabb esetek kerülhetőek el.
3. A kölcsönös erőszak kerülése. A csbe kb. fele kölcsönös erőszak, vagyis anyu is aktívan benne van a hirigben. Ha csak minden nő annyit tenne, hogy nem üt elsőnek, máris szebb hely lenne ez a világ.
4. A csecsemőgyilkosság gondos kerülése. Évente száz-százötven életet mentene meg!
...és ha a nők ezeket mindet gondosan megtennék, akkor lenne hihető, abban a maradék néhány esetben, hogy ők tényleg csak áldozatok, és a férfi ellen kell teljes erővel fellépni, a hisztizmény szellemében.
Hát ez az, h pont ezek a gender benderek nem tudják elfogadni h a ffi meg a nő egyenlő, és semmivel nem nagyobb bűn, ha egy nőt somnak pofán, mintha egy ffit.