Mi a manóért nem futottunk össze múlt szombaton Egerben? A Vízmű előtti parkolóban állt úgy 12 és 17 óra között 12 db. klubbos autó, köztük - ki kihagyással, amig a Szépasszony völgyben voltunk - az enyém is. Üdv Y.
Az, hogy hol gyártották a Daewoo-Chevroletet az alvázszámból kiderül. A KL-el kezdődőek koreaiak, a többit nem tudom, de valahol a Daewoo-Chevrolet klub topicján írtak róla.
Ma végre lemostam a kicsikét, naon szép lett ! ;) :))
Nekem eddig nincs bajom a Hankook - kal, egy kicsit ütöttem is, nem vészes. A váltó az idő melegedésével egyre szuperabb, asszem jövő tél előtt kap valami jó olajat, hacsak nem kopik össze annyira, hogy finom lesz hidegben is. Visszatérve a gumákra, szerencsére nem változott semmi, nyári gumival is olyan mint egy sínautó és nekem halkabb lett mint a téli gumával volt. Teszek fel egy képet, Alessio Sprint felnik vannak az autón gyári gumikkal. Ha esetleg valaki ilyen felnin törné a fejét, itt a minta.
Ja, a múltkori egri EGR szelep "tisztítás" ( pályán ahol lehetett 140, többet még nem merek adni neki ) után érezhetően könnyedebb lett az autó, könnyebben megindul alacsonyabb fordulatról.
Egyszerű a válasz. Módositott zárásszögű szelepeket tesznek bele.
Hát persze...
Ha ez egy tipushiba vagy tervezési hiba lenne, visszahívnák az autókat. Nem ez történik, a szervizek hasba akasztják az ügyfeleket mindenféle mesével a fordulatszámról és a benzin minőségéről...
Nota bene, az 1,4 16V SX Kalosom is produkált hasonlókat. Nagyjából ismerem azokat a sztereotipiákat, melyekre a szervízek hivatkoznak ilyen hibajelenség esetén.
Esetemben az üzemanyag nyomása nem volt megfelelő, de csak hideg motornál. Hosszas vajúdás után kicserélték az üzemanyagszivattyút. Attól kezdve megszűnt a probléma...
Nem fájt a szívem a Kalos után, mikor eladtam. :))
Dízel Chevy 2006 márciusában indul a GM Daewoo gunsani, dél-koreai motorgyárában a Chevrolet európai modelljeihez kifejlesztett új dízelmotorok gyártása.
Az előszériás gyártás már szeptemberben megkezdődött, a 19 200 m2-es üzem éves kapacitása 250 ezer motor. Az üzemben a GM Daewoo, a GM Powertrain és a VM Motori által közösen fejlesztett kétliteres, hengerenként négyszelepes, egy vezérműtengelyes, közös nyomócsöves turbódízel motort fogják gyártani kétféle változatban. Az alapmotor fix lapátállású turbóval 120 lóerőt teljesít 4000-es fordulaton, maximális nyomatéka 280 Nm. A változó geometriájú turbóval felszerelt verzió 150 lóerőt és 310 Nm-t teljesít, természetesen mindkettő megfelel az Euro 4-es emissziós előírásoknak, s opcionálisan koromrészecske-szűrővel is megrendelhetők lesznek. Az első innen származó dízellel felszerelt típus a Chevrolet Captiva kompakt hobbiterepjáró lesz, a későbbiekben pedig a Lacetti különféle modellváltozataiba is bekerül a négyhengeres gázolajos.
Kicsit azt hiszem még a szervízek is legendákat szülnek a nem kezelhető bajokra..
Ebben a topikban több tipp is elhangzik egy-egy problémára, szerintem ezeket érdemes kipróbálni hátha komolyabb szervizmunka nélkül is megtalálható a megoldás.
Nekem már kétszer is mondtak ITT jó tippet, ami bevállt!!:-))