Mi is erre a hajó útra készülünk, jó olvasni, hogy nagyon tetszett nektek! Miamiban, a repülőtérről mivel mentetek a kikötőig? A hajón fizettetek be a fakultatívra, vagy magatok mentetek? Mennyibe kerültek a kirándulások? Az ital kb. milyen áron volt a hajón?
Sok a kérdés, de mindenre nagyon kíváncsi lennék.......
Engem Cozumel érdekelne, mert az a mi útvonalunkban is benne van. Ha kirándultatok itt, akkor milyen progin vettetek részt? Hajón befizetett vagy parton alkudozós? Miamaiban töltöttetek el pár napot, ha igen milyen benyomásaitok voltak? Reptéren a belépés mennyire ment könnyen? Köszi
Tegnap is beszéltünk telefonon, egyenlőre nincs pozitív eredmény, de reménykedünk. Mi már készülünk, megrendeltem az útikönyveket. Már csak téligumit kell vennem, mert Szlovéniában kelleni fog.
Köszi, de sajnos nem hiszem, mert a kocsi max 150 ezer, de spórolva le lehet vinni 115-re is, amivel még a fapados sem tud konkurálni. Igaz Milánóba a repülő olcsó (igaz Bergamóról át kell menni Malpensára), és a Busz transzfer 22 ezer, de ha már elutazunk Olaszországba, akkor mi sok kaját is hozunk, mert sok minden ott olcsóbb, még ha nincs akcióban akkor is.
De megnéztem, és az időpontok miatt sem jó, mert egy felel csak meg, amelyik 82018Ft. A többinél előtte levő nap kellene, mert a hajó 5-kor indul, és nekünk előtte lévő nap dolgozni kell.
De végül is ezen nem fog múlni, csak jó idő legyen, és ne legyen 2 méteres hó az autópályákon.
Ez a bevásálóközpont, és nyitva minden nap 9-21 ig, legalábbis a Conad szupermarket része. 5 emeletes ingyenes bekamerázott parkolóházzal, és egy metró megálló a kikötő. De mi van éjszaka, mit szólnak??
Mi még soha nem fizettünk be kirándulásra. Minden városról lehet kapni magyar nyelvű útikönyvet. Minden városban van tömegközlekedés, és mindegyiknek van honlapja. A kikötőket meg lehet nézni az MSC honlapján, hogy milyen messze van. Ha nincs ott a pontos cím a google térképén meg lehet keresni a kikötőt. Ha ez sem segít, akkor a Fantasia most is ezen az úton jár, és most volt pl. Tenerifén, és a honlapon rajta van a hajó pontos koordinátája, egy kis ikonnal. A térképet kinagyítva pedig látod pontosan hol a buszmegálló. Mi még shuttle buszra sem költünk emiatt. A legtávolabbi kikötő ezen az úton 20 perc gyalog. Barcelónában ott a port bus 3 euro oda-vissza a La ramblaáig. Talán civitában nem tudom mi lesz, mert sokat lesz ott a hajó. Ott 5 perc gyalog a vasút állomás, és nincs messze Róma, de mi most voltunk Rómában ismét, és fárasztó lenne még egy nap, de ezt még meggondoljuk.
Végignéztem a parkolók honlapját, de csak a belvárosban lévőknek van, és a legolcsőbb is 15euro/nap. Esetleg keressetek ti is. google: garage di genova, aztán keress.
A férjem is most nézegeti a parkolókat hol érdemes hagyni a kocsit. Fakultatívakban mi úgy gondolkozunk, hogy megoldjuk magunknak mert szerintem így gazdaságoasabb. Esetleg szerinted vagy olyan hely ahol fontos befízetni vagy nehezebb egyánileg a bejárása a városnak?
Rólatok tudok, mert Gabi írta, és lehet, hogy Ők is találnak mégis kabint, mert ma beszéltünk. A parkolással nem tudom mi lesz. A part közeli parkolókban 15-16 euró egy nap, míg amit Ők ajánlanak a Garage Ponte de Mille 10/nap, de minden napra kérnek pénzt a rablók, tehát 120 euró lesz. Én ha nem találok senkit, akivel betársulhatnánk, akkor talán keresek a város szélén olcsóbb parkolót, és akkor lehet, hogy busszal elviszem oda, majd a végén elmegyek érte. Különben sem szeretem őket, mert szerintem most novemberben megnyomták a kocsimat, de a katasztrófa miatt siettünk, és meg sem néztem, csak itthon. Ha pedig többen leszünk, lehet, hogy buszt bérelnék. Azon kívül pedig nem messze van egy bevásárló központ, amelyiknek ingynes emeletes parkolóháza van, de senki nem tudja, hogy ott merjem-e hagyni az autót. Hát Velencében nincs ilyen gondunk. Italt amint már többször írtam csak műanyag flakonban engednek fel, de azt bőröndben is. A kikötő mellett több bolt is van ahol még a magyar árakhoz képest is sokkal olcsóbban lehet innivalót venni. A vitorlás meletti boltban pedig műanyag flakonos söröket lehet 0,5-ért kapni. De ennyi az ízesített San Benedetto is. 14 éves korig nincs borravaló, 14-18 éves korig 3,5/ éjszaka.
Sajnos más úton megyünk Babszival, ezért megint megkérdezném, hogy van-e aki foglalt a mai akcióban a Fantasiára. Jó lenne valakivel összebútorozni az üzemanyag, az autópálya díj és a parkolás végett. Hozzánk 2 ember kényelmesen befér, de mi is szívesen beülünk máshová, ha úgy jobb. Szóval 2012.02.10-21- ig Genovából.
Na lefoglaltuk párommal a nászutunkat. Tudjuk a kabinszámot meg mindent, és 1500 eurót spórultunk az amerikai oldallal. (cruisedirect.com) Remélem nem átverés! :)
Sajnos még nem utaztam velük, ha Euroban fizetsz,bankkártyával akkor védve vagy, nagy meglepetés nem érhet, de ahogy látom a hírlevelekből az MSC útjait közvetítik,nem szervezők, csak közvetítők. Szerintem simán vállalható.
Az első ár az a belső kabin, a második ár a külső kabin, a harmadik ár a balkonos kabin, a negyedig ár a 3/4. fő pótágyon, utolsó ár a kikőtői illeték. A kabin ár az 2 főre van megadva,az illeték pedig 1 főre.
Azért az tudni kell, hogy Izmirt jó pár alkalommal elpusztította egy-egy földrengés, tűzvész, háborúk, lakosságcsere stb., aztán jött a 20. századi urbanizációval járó bevándorlás, majd tarolt a "modern" városrendezési elv...
A parfümök esetében szerintem egyértelmű, hogy egy az utcán vevőket hajkurászó árustól 5 euróért kapható "parfüm" nem eredeti...de hogy egyébként milyen minőségű, az talán csak a szerencsétől függ.
Speciális útlemondási feltételek: Az út foglalásához a teljes részvételi díjat be kell fizetni. Az út nem mondható le, a kötbér a foglalástól számítva 100%.
Az út nem módosítható, nincs lehetőség névmódosításra. A stornó biztosítás összege a megszokott 1,8% helyett 4%.
A hajótársaság fenntartja a jogot, hogy az akciós árait bármikor visszavonhatja. A részvételi díj tartalmazza: szállást a kiválasztott kabinkategóriában, teljes ellátást, a fedélzeten található legtöbb sport és szórakozató létesítmény használatát A részvételi díj nem tartalmazza: a kikötőbe utazás költségét, a kikötői illetéket, italokat, kötelező borravalót (7 euro/fő/éj), fakultatív kirándulásokat, stornó biztosítást (4%), Baleset-, Betegség-, Poggyászbiztosítást, néhány fedélzeti létesítmény használatát, személyes kiadásokat.
Érdeklődés:
INLAND-EUROPE Utazási Iroda Kft
Szarka Ivett
70/202-23-58
info@inland-europe.hu
Akciós árak! €/fő értendő
(érvényesek: 2011.12.01.- 12.16.
kivéve az őrült 48 óra akció időszakát!)
MSC FANTASIA
Útvonal: Genova - Barcelona - tengeren - Casablanca - tengeren - Santa Cruz de Tenerife - Funchal - tengeren - Malaga - tengeren - Civitavecchia - Genova
FANTASIA €
Indulási időpont
éj
Belső
Külső
Balkonos
3./4. fő pótágyon
Kikötő illeték
2012.
február 10.
11
€ 399
€ 509
€ 619
€ 119
€ 130
2012.
február 21.
11
€ 429
€ 529
€ 629
€ 119
€ 130
2012.
január 30.
11
€ 429
€ 529
€ 629
€ 119
€ 130
2012.
január 19.
11
€ 429
€ 529
€ 629
€ 119
€ 130
MSC SPLENDIDA
Indulási időpontok: január 14., január 28., február 11., február 25. Útvonal:
Speciális útlemondási feltételek: Az út foglalásához a teljes részvételi díjat be kell fizetni. Az út nem mondható le, a kötbér a foglalástól számítva 100%.
Az út nem módosítható, nincs lehetőség névmódosításra. A stornó biztosítás összege a megszokott 1,8% helyett 4%.
A hajótársaság fenntartja a jogot, hogy az akciós árait bármikor visszavonhatja. A részvételi díj tartalmazza: szállást a kiválasztott kabinkategóriában, teljes ellátást, a fedélzeten található legtöbb sport és szórakozató létesítmény használatát A részvételi díj nem tartalmazza: a kikötőbe utazás költségét, a kikötői illetéket, italokat, kötelező borravalót (7 euro/fő/éj), fakultatív kirándulásokat, stornó biztosítást (4%), Baleset-, Betegség-, Poggyászbiztosítást, néhány fedélzeti létesítmény használatát, személyes kiadásokat.
Háát, lehet hogy annyira sokat végül is nem vesztettetek, ugyanis Izmir Törökország 3. legnagyobb városa, és - bár én magam még nem voltam- ismereteim szerint a régi városrészek javát a 60'as évek modernizációs hullámában lebontották. 1 napba meg egyébként se lehet belezsúfolni mindent, a tengerparti séta is szép lehetett, a bazározás meg külön élmény, még ha nem is túl autentikus az adott bazár. (Utóbbiakat szerintem már csak Keleten lehet esetleg találni Törökországon belül, a többi mind modernizált, turistákra szabott.)
Csak azért kérdeztem, mert az amerikai oldalon ahol mi foglalunk nekünk kell kiválasztani melyik kabint és nem tudtam mit jelent ez az ágy, de ezek szerint nekünk ez felesleges, úgyhogy olyat választunk amiben nincs ilyen! :)
Jaja, nem is figyeltem, hogy ő kérdezte. No, igen, jogos... .-DDD De akkor miért került szóba a lehajtható ágy? Olyan van kétágyasban is? (Az nászútra ideális, hehe.)
Costa-n voltunk mi is gyerekestül, ablakos kabinban. Itt egy franciaágy volt, egy másik kicsit kisebb, de kényelmes alsó ágy és a fölé volt lehajtva egy elég stabil másik, vagyis olyasmire jött ki az egész, mint egy emeletes ágy. Ezzel együtt is elég volt a szoba mérete, nekünk nagyon tetszett. Azt viszont kalkuláljátok bele, hogy a belső kabinnál ugynez már nemigen kellemes, mert két lehajtható ágy lényegében a franciágy fölé hajlik, vagyis kicsit olyan lesz a család, mint egy jóóóó, naaaaagy szendvics. :-)