A mai napon megérkezett az új Hammond SK 1-es orgonám "ham-pet" fórumtárs jóvoltából. Összehasonlítva a meglévő XK-1-esemmel a chorusvibrátó és az over drive sokkal kellemesebb. Az alaphanggenerálásában nem találok nagy külömbséget. Az extra voice
részében van néhány jól használható pach. Összességében a 10 kg súlykülőnbség a legnagyobb előnye az XK-1-el szemben így első közelítésben.
Az Xk-1 így eladóvá vált, ha esetleg valakit érdekel.
Ha valakit érdekel van még egy 6V6-os JJ Tesla vadi új csövem. Postát én állom!
Ára: 6.500Ft
Továbbá:
Csöves Leslie-hez sebességváltó controrrel. Nem tudom, hogy működik-e, mert a tranyós Leslie-kben reed relé van. Az teljesen más. Ez 122, 147, stb... hez passzol.
10.000Ft-ért odaadnám.
Még lehet, hogy van 1-2 cucc a tarsolyban. :-))
Bocs mindenkinek! Nem akarok bolhapiacot csinálni a fórumból. De van sok Hammond-os cuccom ami feleslegessé vált.
Új Nord Elektro keyboard érkezett pehelysúllyal (7kg), s ami a szemtelenség: a 2 hónapja bemutatott C2D méregdrága orgonát máris űbereli funkciókban! (új Leslie effekt)
Scott Faragher a szerzője egy új, puhafedelű jazzkönyvnek, melyet teljes egészében a Hammond-orgonának szentelt az író. A kötet teljes címe: The Hammond Organ: An Introduction to the Instrument and the Players Who Made It Famous. Faragher műve talán a legátfogóbb ismertető a crossover hangszerről, mely a 60-70-es évekbeli népszerűsége után ma reneszánszát éli.
Tudom ez nem HAMMOND ORGONA! De ha valakit mégis érdekelne.:
Ez egy legendás Korg Poly 61 nevű szintetizátor. Sajnos valami elromlott benne. Nem tudom mi lehet de néha furán szólalnak meg benne a hangok. Lehet, hogy valami kontakthiba...nem tom'...
A billentyűk nem ragadnak be és minden gomb érintkezik, a kijelző és a joystick kiválóan működik. Egy kis sérülés van az oldalán mint ahogyan a mellékelt ábra is mutatja.
Kábé a hang fele hiányzik. Sokkal egyszerűbb, kevesebb öszzetevőből álló fejhúzós, fézeres hang.
Mint egy audiofil hangfelvételt összehasonlítani egy gyors generálású 128kbit/sec vagy még rosszabb empéhárommal.
Ráadásul úgy, hogy azt a szerencsétlen C3-ast eleve hátránnyal indítja, azzal a kis vacak 3300-as lezlivel.
Annál alig nagyobb, nehezebb, de olcsóbb és még sokkal jobban is szól egy 145 vagy 142.
Ok, sokat fejlődött a kilencvenes évek elejének XB2-es induló digitális típusától a B3 szimuláció, de jól mutatja hogy van még mit reszelni rajta. Szerintem alapvetően kb. így szól a többi élenjáró Hammond klón is. C2D, SK2, XK3, Key-B, VB3. Érdemes lenne összeugrasztani ezeket.