Szerintem az egyetlen módja a régió módosításának, ha a korrekt (német) CD weboldalon elinditasz egy új regisztrációt, és áthozod az autó VIN-ét. Szerintem nincs más lehetőség.
Tudja valaki esetleg, hogy CD regisztrációt hogyan lehet törölni vagy régiót módosítani? Sajnos Német helyett véletlenül a Malájba regeltem... Szeretném a saját e-mail címemmel használni, ezért nem csináltam új regisztrációt. Mindent enged módosítani az oldal csak a régiót nem. Írtam a Maláj support-nak, de eddig nem sikerült válaszolniuk.
Lewes1973: az online annyit jelent, hogy kivalaszthatsz egy regiot amit online lefrissit a hatterben, amint van uj terkep. A terkep tobbi reszet ugyanugy USB-n keresztul kell frissiteni (egy 64GB-os USB stick kell hozza), de a megadott regiod akkor is frissul online ha ezt nem teszed meg.
Az én autóm magyar, utólag került be a német CD-be. A személyes oldalon sehol nincs opció térkép-letöltésre. Bízom benne, hogy a Map Update bekapcsolása után lesz...
Az FSC kód a gyártástól számított 3 évig érvényes.
Mindössze a user által letöltött térképfájlt kell bedugni az usb slotba, és kész. Nem igényel márkaszerviz erőforrást, pont így van kitalálva. Az OTA verzió mindössze extra kényelmet biztosít...
Német a kocsim, a német CD-ot beélesítettem rajta, pc-n lehúzom ingyen (2020-ig) belőle a térképfrissítét, feltolom mobilvincseszterre, arról simán felcsúszik a kocsira. Szerviz tehát nem feltétlenül kell hozzá. Azok talán 1 óra szervizóradíjért akarták ingyenesen frissíteni... Kb 30 perc alatt fent van.
A térkép-frissítés max a szervízben ingyenes, ha otthon akarom frissítgetni, akkor tuti nem. Mivel ritkán járok a szervizbe, inkább fizetek érte, hogy meg tudjam csinálni itthon...
Néha nézegesd az F30-as fórumot is, CD-ról ott is lesznek infók. Én megvettem a MAP Update-et, az OverTheAir funkció nem működik, nem is választhatsz régiót weben. USB-n tudod frissíteni. Nyilván, ha az előfizetésed időtartama alatt valami változik, akkor az rád is vonatkozni fog.
Köszi, akkor valszeg veszek egy térkép-frissítéses csomagot is a CD Store-ban. Ha jól látom, 2 verzió van: Map Update (USB+Online), valamint USB KartenUpdate (csak USB). Van arról tapasztalat, érdemes-e rákölteni plusz 25EUR-t arra, hogy Online is frissítse a térképet? Olvasgatva a külföldi fórumokat, simán betolják a teljes frissítést is OTA-n keresztül.
Nekem ez még mindig olyan furcsa, hogy van régi meg új felhasználó... :)
Szerintem az, aki az indulás után regisztrál itthon, az működik, és minden más régióban működő fiók migrálása csak a kommunikált időpont után lehetséges.
Van regionális korlátozás. Németországi CD-s az autó, máshova nem lehet bejelentkezni, mert átirányít, az AppStore-ból pedig nem tölthető le az újabb BMW App, mert nem megfelelő régió...
Régebben,Android esetén volt rá lehetőség, hogy a modern verziót használjam, de az egy ideje 6.0-ás Android alatt nem indul el, felette pedig szintén nem érhető el a régióban.