Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
"Mert annyira szarul ír és zavarosan, hogy én nem tudom elolvasni a selejt salátáját.."
Próbáld meg még egyszer elolvasni köcsög!
(köcsög az bár pejor kifejezés, de jót is jelent, nem vagyok mérges, csak így próbállak leszoktatni a hülyézésről)
Ismerd el inkább, hogy Kútásónak sajnos ebben is igaza van.
Eddig még miben nem volt igazam veled szemben: Kérdem én?!
Melyik "eretnekségemmel" szeretnél vitába szállni, halljuk hát!
Kezdjük elölről:,,,,?
1. A Bibliában többnejűség van. (már a második laptól fogva...)
2. A Kánán földjét erőszakkal foglalt el a választott nép ahol etnikai tisztogatás folyt az őslakossággal szemben. Főként a napkeleti erkölcsei (homoszexualitás) és a idegen isten imádás (emberáldozás) miatt...
3. A kedven csapol söreidben co2 a hajtógáz...
4. A Biblia nem álltja sehol, hogy a lapos a föld.
5....
6....
7....
Még felsorolni is sok és unalmas hány témában aláztalak eddig...
"Eme három igemicsodában, mi az Istené amit meg kell neki adni?"
A tizedet és az adakozást (véleményem szerint)
Az ószövetségben Izraelnek 12 törzse volt.
Tizedszedőnek 1 egész törzset jelölt ki az Úr, akiknek nem volt földje és öröksége egy feudális társadalomban.
Lévi vér szerint való leszármazói voltak a tizedszedők
Nekik nem földművelésből és állattartásból kellett megélni, hanem idejüket az Isten szolgálatára szentelhették.
Ha Izrael fiai bliccelték a tizedfizetést a Léviták éheztek.
Ha a földműveléssel és állattartással foglalkozó Izrael fiai becsülettel leadták a tizedrészét a terményüknek, és barmaik fajzásának akkor a klérusnak egy átlagos fizetés jutott.
"AZ hogy Kútásó le tudta írni a nullás hszólásban amit az aztat is jelenti, hogy segghülye a Bibliához brekk"
Jó akkor még egyszer elolvasom, még figyelmesebben a Bibliát, mert eddig nem találkoztam azokkal az igehelyekkel, amelyek Jézus tizedszedő mivoltát bizonyítanák.
Ha Jézus szedett volna tizedet a földi szolgálata során zsidó királyaként a választott néptől, akkor gazdagabb lett volna élete végén mint Izrael legazdagabb fejedelme.
Ha Jézus szedett volna tizedet: a királyok királyaként a föld fejedelmeitől, a világ eddig élt leggazdagabb polgárjaként tartanánk számon.
Tehát szektás vagy és soha nem olvastad a Bibliát..................... ::::::::::::::::::
Adjátok el amitek van, és adjatok alamizsnát; szerezzetek magatoknak oly erszényeket, melyek meg nem avúlnak, elfogyhatatlan kincset a mennyországban, ahol a tolvaj hozzá nem fér, sem a moly meg nem emészti.
De ha már, kíváncsi vagy az igazságra elmondanám, hogy nem szabad beleavatkozni a ruszkik testvérháborújában mert póruljársz, se fegyverrel sem emberrel ne támogasd!
Békékért kell imádkozni, segíteni menekülteknek maximum.
Cigányok egyszer összeverekedtek az utcán, odamentem békíteni szétválasztani és tényleg úgy kezdődött, hogy én csak visszaütöttem...
Azóta ha ilyen történik legfeljebb nézőként kíváncsiságból nézem végig ha nem sietek...