“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
A nescafém elve vagy 8 dl. víz , mert 2 dl.-es bögrével iszom délelőtt kettőt , délután kettőt , egyetlen korty tejjel . Főzött kávét már évek óta nem is ittam . Teát meg Earl grey-t .... és persze valami gyümölcsöt is eszem naponta , annak is van nedvesség tartalma , és rengeteg főzeléket főzök . Szóval ... nem száradtam még ki .
Van, aki csak azt számolja, és van, aki szerint minden bevitt folyadék számít. Egyik se rossz megközelítés, de azért ha sok levest eszel meg sok híg kávét iszol, szerintem azt bele kell számolni. És egyébként még jobb is, mert ezekben nem is csak víz van, hanem pl. a levesben elektrolitok, mikronutriensek is.
Esetleg az eszpresszót érdemes levonni vagy a yerba mate teát, mert azokban tényleg sok a koffein, ami lehet vízhajtó hatású. De ha belegondolok, ezt mindig csak másodkézből olvastam, nem láttam még olyan cikket, amiben le is vezették, hogy egy presszókávé mennyi vizet hajt ki a szervezetből, szóval akár legenda is lehet.
Ez teljesen rendben van, minden folyadék számít, nem csak a víz. Ez két liter nyolc deci folyadék. :) A nescafét is nyugodtan beleszámolhatod, az alig minősül kávénak. :)
Mai napi 1 liter vizet már letoltam ... nem könnyen , de megerőszakoltam magam .... + kb. 3 dl. tea , fél liternyi leves , 4 bögre vízzel készült nescafé . Oszt' több lötty , csak ha lőnek rám . Nem vagyok én víztartály ....