Valószínű a táblafelismerő "látta" a sebességkorlátozás kiegészítő tábláját, amely nyilván akkor "él" ha esős idő van. Ehhez lehet, hogy hozzákapcsolja azt az infót amit az esőérzékelő adhat, vagyis csak akkor jeleníti meg, ha tényleg esik, ha nem, nem is adja fel a 30-ast sem!?
Szerintem az egyetlen módja a régió módosításának, ha a korrekt (német) CD weboldalon elinditasz egy új regisztrációt, és áthozod az autó VIN-ét. Szerintem nincs más lehetőség.
Tudja valaki esetleg, hogy CD regisztrációt hogyan lehet törölni vagy régiót módosítani? Sajnos Német helyett véletlenül a Malájba regeltem... Szeretném a saját e-mail címemmel használni, ezért nem csináltam új regisztrációt. Mindent enged módosítani az oldal csak a régiót nem. Írtam a Maláj support-nak, de eddig nem sikerült válaszolniuk.
Lewes1973: az online annyit jelent, hogy kivalaszthatsz egy regiot amit online lefrissit a hatterben, amint van uj terkep. A terkep tobbi reszet ugyanugy USB-n keresztul kell frissiteni (egy 64GB-os USB stick kell hozza), de a megadott regiod akkor is frissul online ha ezt nem teszed meg.
Az én autóm magyar, utólag került be a német CD-be. A személyes oldalon sehol nincs opció térkép-letöltésre. Bízom benne, hogy a Map Update bekapcsolása után lesz...
Az FSC kód a gyártástól számított 3 évig érvényes.
Mindössze a user által letöltött térképfájlt kell bedugni az usb slotba, és kész. Nem igényel márkaszerviz erőforrást, pont így van kitalálva. Az OTA verzió mindössze extra kényelmet biztosít...
Német a kocsim, a német CD-ot beélesítettem rajta, pc-n lehúzom ingyen (2020-ig) belőle a térképfrissítét, feltolom mobilvincseszterre, arról simán felcsúszik a kocsira. Szerviz tehát nem feltétlenül kell hozzá. Azok talán 1 óra szervizóradíjért akarták ingyenesen frissíteni... Kb 30 perc alatt fent van.
A térkép-frissítés max a szervízben ingyenes, ha otthon akarom frissítgetni, akkor tuti nem. Mivel ritkán járok a szervizbe, inkább fizetek érte, hogy meg tudjam csinálni itthon...
Néha nézegesd az F30-as fórumot is, CD-ról ott is lesznek infók. Én megvettem a MAP Update-et, az OverTheAir funkció nem működik, nem is választhatsz régiót weben. USB-n tudod frissíteni. Nyilván, ha az előfizetésed időtartama alatt valami változik, akkor az rád is vonatkozni fog.
Köszi, akkor valszeg veszek egy térkép-frissítéses csomagot is a CD Store-ban. Ha jól látom, 2 verzió van: Map Update (USB+Online), valamint USB KartenUpdate (csak USB). Van arról tapasztalat, érdemes-e rákölteni plusz 25EUR-t arra, hogy Online is frissítse a térképet? Olvasgatva a külföldi fórumokat, simán betolják a teljes frissítést is OTA-n keresztül.
Nekem ez még mindig olyan furcsa, hogy van régi meg új felhasználó... :)
Szerintem az, aki az indulás után regisztrál itthon, az működik, és minden más régióban működő fiók migrálása csak a kommunikált időpont után lehetséges.
Van regionális korlátozás. Németországi CD-s az autó, máshova nem lehet bejelentkezni, mert átirányít, az AppStore-ból pedig nem tölthető le az újabb BMW App, mert nem megfelelő régió...
Régebben,Android esetén volt rá lehetőség, hogy a modern verziót használjam, de az egy ideje 6.0-ás Android alatt nem indul el, felette pedig szintén nem érhető el a régióban.