Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Alu zartszelveny (AlMgSi0,5 osszetetel) Mig geppel valo hegesztesere melyik 0,8-as huzal lenne a legjobb?Itthon kiprobalnam egy 1/2kg-os tekercsel(minden mas megvan hozza).AlSi5 vagy Almg5?En az elsore tippelnek.
Látom,hogy szived is van háromféle méretű,mármint esztergasziv.
Szerintem,eredményesebben járnál,ha a facebok hegesztés csoport egyikébe társulnál,sőt merkatples is ugyanott van.........
Nem vészmadárkodni akarnék,de oxigén eccájg tartozékait nehéz lesz eladni,mert a dissu ára a csillagokba,másrészt autógén felszerelés,vagy tekhnika elavultá kezd válni,bár cégeknél még használnak........
Szeretnem a kozosseg segitseget kerni. Par eve edesapam meghalt, es nehany hegeszto eszkoz elokerult a garazsbol, amit ő hasznalt illetve felretett. Sajnos sokmindenrol azt sem tudom micsoda, viszont eldobni nem szeretnem, mert szerintem par dolognak -meg ha hasznalt, vagy regi is- lehet erteke, es szeretnem valakinek eladni vagy tovabbadni (ertektol fuggoen), aki -ellenben velem- hasznat tudja venni. Foleg Dissous gazos hegeszteshez hasznalt pisztolyok, csovek, nyomasszabalyzok es merok vannak. Szerettem volna megkerdezni, hogy volna valaki kozuletek, aki tudna segiteni bearazni a cuccokat?
Minden segitseget szivesen veszek, es elore is koszonok!
Az előbbi képekhez elfelejtettem a szöveget hozzáírni. Vettem egy Bulgár gyártmányú Co huzalelőtolót, és a rajta lévő rajz alapján nem tudjuk bekötni, mert nem egyértelmű számunkra. Az 1-es, és a 2-es jelű pontra azt írja, hogy +- 48 volt, de ez egy grétzre megy rá. Grétzre nem kötünk egyenáramot. A generátor feliratot sem tudjuk értelmezni. Ha valaki tudna nekünk segíteni, azt megköszönnénk.
Nem wifi hálózatot csinál, hanem egy AP-t (hozzáférési pontot - de ezt csak a pontosság kedvéért írtam ide). Összegezve: ha a telefon nem ismeri fel, akkor nincs, oszt' jó napot kívánok.
Valószínűleg nem logika, hanem itt inkább pénz kérdés, hogy mennyi program kerüljön bele. A (valódi) gyártó gondolnám, hogy többet kér egy bővebb csomagos gépért.
Almás telóra van egy Digital Welder app. Lehet, hogy Androidra is, passz. Ha kíváncsi vagy, rakd fel, lehet hogy kommunikál is a hegesztőddel. Nézd meg a L41 gép kezelésijét. Abból fotóztam, van még…
Igazából teljesen helyén van az ára a Centro-s gépnek szerintem.
Egy csomó funkció hiánya nekem se fájt volna, de pl. úgy voltam vele, hogy ha veszek már egy komolyabb gépet, akkor legalább legyen már rajta anyagvastagság kijelzés, meg ne menjen folyton a venti, mert az egy idő után engem pl. kurvára idegesít. Kinek mi a fontos(abb).
A paraméterek nem sokat jelentenek, mert a papír türelmes, és a hegesztőgép nem autóskártya. A gyakorlatban két gép antistick funkciója pl. ég és föld.
Muhaha! Én is csináltam táblázatot a gép kiválasztásához, de nekem több gép paraméterei vannak belegépelve (a másik számítógépen van). Teljesen keresztbeállt már a szemem a sok paramétertől, melyik jobb, melyik előnye kompenzálja a hiányosságát a másik géppel szemben stb... Lehet, hogy még valami pontozásos rendszert is kreáltam hozzá :D Aztán úgy voltam vele, hogy ha sokat matekozom, sose lesz gépem. Aztán jött a Zeus akció, megvettem. Bár ennyit nem akartam gépre költeni :-/ Egyelőre jól elvan a dobozban, egyszer vettem elő eddig. A gépet.
CuSi programot azért rakhattak volna a Zeusba, meg teljesen manuálist is, meg ugye a porbeles MIG-et. Nem tudom, milyen logika mentén nem rakják bele ezeket. De majd próbálkozom vele, nem szükség, hanem inkább a kíváncsiság miatt.